Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a tym czasem moje koniki podrosły troszeczkę i wczoraj Olcia zrobiła im nowe mieszkanko. Dostały ogromną szklaną kulę. Teraz nie ma rogów i ślimaki ganiają się wkoło zdziwione, że ściana się nie kończy.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Equus']a gdzie mieszkasz bo niepamiętam - może jakos przy okazji jakichś psich transportów by się udało?[/QUOTE]

Mieszkam w Sochaczewie to jest 56 km od Warszawy w stronę Poznania

Posted

[quote name='luka1']a tym czasem moje koniki podrosły troszeczkę i wczoraj Olcia zrobiła im nowe mieszkanko. Dostały ogromną szklaną kulę. Teraz nie ma rogów i ślimaki ganiają się wkoło zdziwione, że ściana się nie kończy.[/QUOTE]
a czym "zamknęłaś kulę" że ślimki nie wieją?

Posted

haha, jakie patenty :D
[COLOR=red][B]
a ja mam pilnie do oddania kilkanaście fulik! + jedna dorosla
Około 5 cm. i dorosłe ponad 10cm
Poznan - Luboń.

Pilne jak najbardziej! [/B][/COLOR]

Posted

powiedzcie mi cioteczki ,czy to możliwe ,że mój jedyny iredalek "rodzi"puste niezapłodnione jaja? :crazyeye:przynajmniej tak to wygląda...przeźroczysta "jajo" bez skorupki, koloru słomkowego...może ślimek jakimś cudem się skrzyżował z fulikami i cosik takiego dziwnego wydala...przecie on żyworodny jest... acha ...jak duży potrafi urosnąć a.reticulata? bo mój ma pół roku...a już mierzy 14 cm długości stopki i prawie 14cm długości muszelki i wciąż rośnie...:crazyeye::roll:

Posted

[quote name='Equus']Mamy miot!!!:multi:
W ostatnich dniach w naszej hodowli SNAIL SPEED ;) pojawiły się wreszcie długo oczekiwane Achatina iredalei!
Póki co mamy 8 młodziaków (ale być może to nie koniec). Zbieram zamówienia na maluchy:cool3:[/QUOTE]
a ja znowu mam pytanko czy nie dałoby się jakoś wysłać priorytetem kilku maluszków puki jest parszywa pogoda i nie ma upałów ( u mnie jest 12 stopni dzisiaj...brrr) mam też znajomą z terrarium.pl i ona też byłaby bardzo chętna na zakup kilku sztuk- osoba jest pewna, hoduje ślimki już od kilku lat:)

Posted

wczoraj do mnie dotarły 3 ślimaczki - niby achatina achatina...no nie wiem ale one to raczej bardziej na jakąś krzyżówkę z fulikami wyglądają...:roll: no nieważne,grunt ,że są urocze i poznały się na dobrym papu - od razu zaczęły wciągać makaron:lol::lol::loveu:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Jaga.']nie ma dla mnie ślimaczorka?:placz: może ktoś ma i chciałby się podzielić...[/QUOTE]

Jeśli była byś w stanie przyjechać po niego do sochaczewa to mogę ci jednego odstąpić :)

Posted

chcę i chcę :) o jak fajowo! luka1 gdzie mogę go odebrać?
łokiee ja bym męża wysłała do sochaczewa, od nas to rzut berecikiem na rowerku by podjechał ;) chyba że luka1 da mi 2 ślimki :)

Posted

[quote name='Jaga.']chcę i chcę :) o jak fajowo! luka1 gdzie mogę go odebrać?
łokiee ja bym męża wysłała do sochaczewa, od nas to rzut berecikiem na rowerku by podjechał ;) chyba że luka1 da mi 2 ślimki :)[/QUOTE]

to ja ci zdradzę naszą małą tajemnice ( moją i luki) Luka1 to moja mama mieszkamy pod jednym dachem, i mamy wspólne ślimole:D tak więc nie ma znaczenia czy odemnie cz od luki

Posted

ale plama ;) łiiiii to ja chcę 2 ślimonki :) akwa już załatwione we wtorek dojedzie. nic im nie będzie do wtorku prawda?
gdzie mogę odebrać ślimony?
ale się cieszę.... :multi:

Posted

a ja mam nadal iredalei (i fulica też się znajdzie) tylko trzeba odebrać z Warszawy (teraz będzie łatwiej bo już zagościłam powakacyjnie w domu)

Posted

na portalu terrarium.pl koleś ma na sprzedaż ślimki a .reticulata ( gostek pewny, mój Pasio jest od niego:) szkoda ,że umiem wkleić fotek bo ślimek ma pół roku a już jest olbrzymkiem:)
Tu jest link: [url]http://www.terrarium.com.pl/forum/slimaki-achatina-reticulata-t-551603[/url]