luka1 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 a tym czasem moje koniki podrosły troszeczkę i wczoraj Olcia zrobiła im nowe mieszkanko. Dostały ogromną szklaną kulę. Teraz nie ma rogów i ślimaki ganiają się wkoło zdziwione, że ściana się nie kończy. Quote
luka1 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='Equus']a gdzie mieszkasz bo niepamiętam - może jakos przy okazji jakichś psich transportów by się udało?[/QUOTE] Mieszkam w Sochaczewie to jest 56 km od Warszawy w stronę Poznania Quote
korek221 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='luka1']a tym czasem moje koniki podrosły troszeczkę i wczoraj Olcia zrobiła im nowe mieszkanko. Dostały ogromną szklaną kulę. Teraz nie ma rogów i ślimaki ganiają się wkoło zdziwione, że ściana się nie kończy.[/QUOTE] a czym "zamknęłaś kulę" że ślimki nie wieją? Quote
luka1 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Próbowały wiać ale przykryłam kulę frisbi, zakleiłam plastrem i postawiłam doniczkę z kwiatkiem. Quote
zmora0 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 haha, jakie patenty :D [COLOR=red][B] a ja mam pilnie do oddania kilkanaście fulik! + jedna dorosla Około 5 cm. i dorosłe ponad 10cm Poznan - Luboń. Pilne jak najbardziej! [/B][/COLOR] Quote
korek221 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 powiedzcie mi cioteczki ,czy to możliwe ,że mój jedyny iredalek "rodzi"puste niezapłodnione jaja? :crazyeye:przynajmniej tak to wygląda...przeźroczysta "jajo" bez skorupki, koloru słomkowego...może ślimek jakimś cudem się skrzyżował z fulikami i cosik takiego dziwnego wydala...przecie on żyworodny jest... acha ...jak duży potrafi urosnąć a.reticulata? bo mój ma pół roku...a już mierzy 14 cm długości stopki i prawie 14cm długości muszelki i wciąż rośnie...:crazyeye::roll: Quote
korek221 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Equus']Mamy miot!!!:multi: W ostatnich dniach w naszej hodowli SNAIL SPEED ;) pojawiły się wreszcie długo oczekiwane Achatina iredalei! Póki co mamy 8 młodziaków (ale być może to nie koniec). Zbieram zamówienia na maluchy:cool3:[/QUOTE] a ja znowu mam pytanko czy nie dałoby się jakoś wysłać priorytetem kilku maluszków puki jest parszywa pogoda i nie ma upałów ( u mnie jest 12 stopni dzisiaj...brrr) mam też znajomą z terrarium.pl i ona też byłaby bardzo chętna na zakup kilku sztuk- osoba jest pewna, hoduje ślimki już od kilku lat:) Quote
korek221 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 wczoraj do mnie dotarły 3 ślimaczki - niby achatina achatina...no nie wiem ale one to raczej bardziej na jakąś krzyżówkę z fulikami wyglądają...:roll: no nieważne,grunt ,że są urocze i poznały się na dobrym papu - od razu zaczęły wciągać makaron:lol::lol::loveu: Quote
Jaga. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 chętnie zaadoptuję (lub zakupię) ślimaki Achatina, sztuk 2 :) możliwie blisko Wawy Quote
Jaga. Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 nie ma dla mnie ślimaczorka?:placz: może ktoś ma i chciałby się podzielić... Quote
supergoga Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Zwykle był nadmiar achatin. Może teraz wakacje i one też przestały jajkować. Ale myśle, że niebawem małe afrykańczyki będą do wydania. Quote
łolkiee Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='Jaga.']nie ma dla mnie ślimaczorka?:placz: może ktoś ma i chciałby się podzielić...[/QUOTE] Jeśli była byś w stanie przyjechać po niego do sochaczewa to mogę ci jednego odstąpić :) Quote
luka1 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Jaga, w poniedziałek będę w Żyrardowie - chcesz ślima? Quote
Jaga. Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 chcę i chcę :) o jak fajowo! luka1 gdzie mogę go odebrać? łokiee ja bym męża wysłała do sochaczewa, od nas to rzut berecikiem na rowerku by podjechał ;) chyba że luka1 da mi 2 ślimki :) Quote
łolkiee Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 [quote name='Jaga.']chcę i chcę :) o jak fajowo! luka1 gdzie mogę go odebrać? łokiee ja bym męża wysłała do sochaczewa, od nas to rzut berecikiem na rowerku by podjechał ;) chyba że luka1 da mi 2 ślimki :)[/QUOTE] to ja ci zdradzę naszą małą tajemnice ( moją i luki) Luka1 to moja mama mieszkamy pod jednym dachem, i mamy wspólne ślimole:D tak więc nie ma znaczenia czy odemnie cz od luki Quote
Jaga. Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 ale plama ;) łiiiii to ja chcę 2 ślimonki :) akwa już załatwione we wtorek dojedzie. nic im nie będzie do wtorku prawda? gdzie mogę odebrać ślimony? ale się cieszę.... :multi: Quote
luka1 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 to jak masz tak blisko to umów się z łolkiee w Sochaczewie bo okazało się , że nie będę jechała do Żyrardowa z kotem. Kota zawiezie Mira. Quote
Jaga. Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 oki to jutro zobaczę kiedy mąż ma wolne i go podeślę po ślimy :loveu: Quote
Equus Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 a ja mam nadal iredalei (i fulica też się znajdzie) tylko trzeba odebrać z Warszawy (teraz będzie łatwiej bo już zagościłam powakacyjnie w domu) Quote
Equus Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 luka w sobotę będę w Sochaczewie - mogłabym podwieźć iredalei :) jeśli jesteś zainteresowana to daj znać na pw Quote
luka1 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 nie miałam internetu i nie mogłam sie dogadać. No cóż, okazja przeszła koło nosa w iście ślimaczym tempie. A SZKODA. Jaga, a Ty jak - zrezygnowałaś? Quote
Equus Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 myślę, że jeszcze się trafi okazja bo bywam w okolicach Żelazowej Woli więc będzie można jakoś się umówić ;) Quote
Equus Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 luka daj mi na pw swoj nr telefonu to w razie co zadzwonię - będzie pewniejszy kontakt niż przez dogo :) Quote
korek221 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 na portalu terrarium.pl koleś ma na sprzedaż ślimki a .reticulata ( gostek pewny, mój Pasio jest od niego:) szkoda ,że umiem wkleić fotek bo ślimek ma pół roku a już jest olbrzymkiem:) Tu jest link: [url]http://www.terrarium.com.pl/forum/slimaki-achatina-reticulata-t-551603[/url] Quote
Recommended Posts