luka1 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 trzeba wymyślić jakąś potrawę z tych ślizgaczy. A może jako ekstra kosmetyk je rozpropagować ? Sadza się takiego ślima na twarzy i nawet wiele ruszać się nie musi by gębę umamrać bo wielki. No wymyślajcie co. Quote
korek221 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 maseczka ślim- ślim :cool3::evil_lol: moje glutki mają swój prywatny "ogródek" posiałam im w akwarium pszenicę - są zachwycone bo mogą chrupać roślinki ile się zmieści - tylko jak ja mam tera jakie jajca znaleźć???:roll: Quote
MagdaH Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='łolkiee']Sory ale nie! sadystką nie jestem ;([/QUOTE] łolkiee, na Allecośtam wrzuć, zaobserwowałam ze jak są wystawione to szybko idą (dziwnie to w przypadku glutów brzmi:roll:) Quote
łolkiee Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 mówiąc że nie jastem sadystką miałam na myśli zalewanie je wrzątkiem Quote
Nojec Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='korek221']moje glutki mają swój prywatny "ogródek" posiałam im w akwarium pszenicę - są zachwycone bo mogą chrupać roślinki ile się zmieści[/QUOTE] ale świetny pomysł! kurde, gdybym miała większe akwarium to mogłabym im coś zasiać. pożyteczne to i od razu ładniej. ale ja mam 10litrów, wydaje mi się niesamowicie małe. a przecież chce mieć większą gromadkę. cóz za humanitarny sposób na pozbywanie się jajek. to już lepiej dać rybkom na pożarcie, bo w końcu w naturze też się tak dzieje. poza tym przypominam : jesteśmy odpowiedzialni, za to, co oswoiliśmy. Quote
MagdaH Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='łolkiee']mówiąc że nie jastem sadystką miałam na myśli zalewanie je wrzątkiem[/QUOTE] Dlatego jeśli masz nadwyzke grożącą wyklęciem z rodziny i wyrzuceniem z domu, to możesz próbować sprzedać na necie, albo upchnij w podpisie że masz ślimy do adopcji. Na tym wątku glootomanii wiekszosć juz zaślimaczona, a plącząc sie po innych wątkach, moze znajdziesz amatora;) Quote
masiowa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 aaaaaaaaaaa, czy to faktycznie prawda, ze slimy moga byc nosicielami nicieni?? wiecie cos o tym? Quote
luka1 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 mogą być, ale nawet sałata może zarazić robalem. Psy odrobaczamy co jakiś czas, a kiedy siebie ostatnio odrobaczaliście? Całujesz np. ukochanego - buzi buzi a tu robal hop i cmyk do środka. I rośnie sobie taki milusiński, a my ranigastr jemy bo nas mdli. No ja to tak widzę :p Quote
Nojec Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Czy jakiś kilkumiesięczny ślimaczek poszukuje domu? :) Quote
luka1 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Nojec']Czy jakiś kilkumiesięczny ślimaczek poszukuje domu? :)[/QUOTE] łolkiee ma całe akwarium ślimów Quote
MagdaH Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='masiowa']aaaaaaaaaaa, czy to faktycznie prawda, ze slimy moga byc nosicielami nicieni?? wiecie cos o tym?[/QUOTE] Wolno żyjące tak, hodowlane z reguły nie. Quote
Equus Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 jak się im jedzenia (mlecza na przykład) nie domyje to mogą złapać - czemu nie :( Quote
korek221 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 a ja się dzisiaj dowiedziałam,że jestem jednym z 5 zwycięzców:multi:konkursu na fotę" najfajniejszego pupila" na [URL]http://ludzie.onet.pl/902972,detal.html[/URL] zgadnijcie co to za pupil?:lol: i czemu mi to foto tak okroili?:angryy: (w ich galerii jest w całości) Quote
luka1 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Ooooooooo, gratuluję!!!! A jaki uśmiechnięty ten pupil :cool3: Quote
zmora0 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Mam do wydania maluszki fulicy. Poznań - Czarnków. ew. Stęszew. Ktoś chętny? Quote
Gosiapk Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='korek221']a ja się dzisiaj dowiedziałam,że jestem jednym z 5 zwycięzców:multi:konkursu na fotę" najfajniejszego pupila" na [url]http://ludzie.onet.pl/902972,detal.html[/url] zgadnijcie co to za pupil?:lol: I czemu mi to foto tak okroili?:angryy: (w ich galerii jest w całości)[/quote] gratulacje! Quote
luka1 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 kto wie co ślimaki nie jedzą? Takie mieszkanko tylko z podłoża jest monotonne, chciałam je trochę ozdobić, ale nie chcę by ślimaki nażarły się ozdubek. Quote
masiowa Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 nie wiem czego nie jedza ale ozdabiaj poki mozesz ;) moje maluchy wygladaja juz tak i zadne ozdobki mi sie nie mieszcza ;P [img]http://img638.imageshack.us/img638/2659/img7278a.jpg[/img] Quote
Equus Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='luka1']kto wie co ślimaki nie jedzą? Takie mieszkanko tylko z podłoża jest monotonne, chciałam je trochę ozdobić, ale nie chcę by ślimaki nażarły się ozdubek.[/QUOTE] skorupy kokosa np. nie zeżrą (przynajmniej nie natychmiast), jakieś korzenie, galęzie; kamieni raczej nie bo mogą sobie skorupy pouszkadzać Quote
luka1 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 nie wiem jakie gałęzie czy korzenie im nie zaszkodzą na brzuszki. Czy jak je zeżrą to się nie pochorują. Nie mogę patrzeć jak sie nudzą w swoim pojemniku. Może jakieś huśtawki im wstawić? Zjeżdżalnie? Cholera, z chomikiem jest łatwiej. Quote
Equus Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 spokojnie możesz dać gałęzie drzew owocowych, wierzby, brzozy i to im nie zaszkodzi na 100% Quote
korek221 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 ja mam korzeń mangrowca z zoologa ( nie pleśnieje)- lubią na nim siedzieć a zjeść się go raczej nie da albo im nie smakuje bo od 2 lat mam wciąż ten sam nienaruszony :) Quote
luka1 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 a może macie jakieś zdjęcia swoich ślimaczków i ich domków ( nie tych na grzbiecie oczywiście)? Chętnie skorzystam z waszych pomysłów. A może jakiś konkursik ogłosimy na dom dla ślimaka? Mam nawet nagrodę - pięknego ślimaka :evil_lol: Quote
Recommended Posts