Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='luka1']no to nie wiem czy jej nie dogodziłam. Właśnie ją z tego dołu wyjęłam i puściłam wolno. Myślisz, że sobie jeszcze poradzi?[/QUOTE]
A gdzie mieszkasz? jesli w jakimś cieplejszym rejonie PL, to powinna się jeszcze zakopać...a gdzie pusciłaś wolno? w ogóle na łąkę, czy np. gdzieś na ogródku może blisko kompostu albo jakiejś sterty gałęzi...to sobie poradzi.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kurcze fajnie byłoby mieć takiego ślimoka w domu, ale to się szybko mnoży i dwa zamieszkałabym z nim w piwnicy.
Macie jakieś och zdjęcia w terrariach?
Fajnie by to było zobaczyć.

Posted

[quote name='_ogonek_']Kurcze fajnie byłoby mieć takiego ślimoka w domu, ale to się szybko mnoży i dwa zamieszkałabym z nim w piwnicy.
Macie jakieś och zdjęcia w terrariach?
Fajnie by to było zobaczyć.[/QUOTE]

Zdjecia są na pewno na str. 1, 12, 14, 16, 17, 18, 19 a dalej nie sprawdzałam

Posted

[quote name='_ogonek_']Kurcze [B]fajnie byłoby mieć takiego ślimoka [/B]w domu, [B]ale to się szybko mnoży[/B] i dwa zamieszkałabym z nim w piwnicy.
[/QUOTE]
No przecież sam z siebie się nie rozmnoży, do tego trzeba mieć ich więcej:diabloti:

Posted

Moje skorupki są niepocieszone...dostawa mleczyków i innych badylków ogródkowych się skończyła....śniegiem mi dowaliło....buuuu
ale ślimy mają zimę w ...nosie i jajcują na wyścigi:eviltong:

Posted

[quote name='korek221']Moje skorupki są niepocieszone...dostawa mleczyków i innych badylków ogródkowych się skończyła....śniegiem mi dowaliło....buuuu
ale ślimy mają zimę w ...nosie i jajcują na wyścigi:eviltong:[/QUOTE]
Jaki gatunek ślmusia masz? No i czy jeśli masz nadwyżkę jaj, nie zdecydowała byś się przesłać?

Posted

Kochana ja Ci mogę wysłać wszystkie jajeczka (200 szt.) bo właśnie jeden ślimek się mocno "postarał":roll:
Tylko zastanawiam się jak je wysłać coby w całości dotarły...
To jajca achatina fulica, mam jeszcze a. iredalei i a.reticulata:loveu:

Posted

jajka wysłać bardzo prosto - bierzesz jakiś pojemnik po margarynie, wypełniasz w całości wilgotnym torfem, do środka wkładasz jaja, zamykasz owijasz jeszcze w gazety, to koperty i wio!

Posted

[quote name='Equus']jajka wysłać bardzo prosto - bierzesz jakiś pojemnik po margarynie, wypełniasz w całości wilgotnym torfem, do środka wkładasz jaja, zamykasz owijasz jeszcze w gazety, to koperty i wio![/QUOTE]

a nie zmarzną?

Posted

[quote name='luka1'][B]Kto ma ślimaka na oddanie?[/B][/QUOTE]

Kto ma ślimaka na śniadanie? Jak tak można?;)

Koreczku, a może mi wyślesz te jajka a. iredalei i a.reticulata?

Posted

elmira, ale koreczek niestety ma tylko jajka fulic, a iredalei to ja mam i one sa żyworodne - jakby były domy chętne to mogę rozmnożyć (a Ty ode mnie nie brałaś iredalei?)

Posted

[quote name='Equus'] one sa żyworodne - jakby były domy chętne to mogę rozmnożyć )[/QUOTE]
A jak wygląda ślim w ciąży :-o? Nosi brzuch na grzbiecie chyba, bo jak by się czołgał z bomblem? Chyba by fikała?:crazyeye::p

Posted

ojej :(, u supergogi też iredalek nie przeżył a moje (tfu tfu) mają się dobrze i nawet ostatnio jednego oddałam znajomej bo młodzież podrosła i nie mogłam już trzymać ich razem co by nie było plagi ślimów
luka1 - ślim w ciąży wygląda jak... ślim nie-w-ciąży :D

Posted

[quote name='korek221']Luka1 - właśnie wysłałam Ci priorytetem jajcuszka - daj znać jak się coś wykluje;)[/QUOTE]

jutro pędzę z rana po butelki i smoczki. I chyba jakieś śpioszki trzeba będzie poszyć.

Posted

[quote name='Equus']różowo-niebieski - ślimaki to obojnaki :D[/QUOTE]
Ale jakieś imiona trzeba wymyślić i wtedy płeć jest potrzebna. O kurcze ale co ja zrobię z chrzcinami?

Posted

[quote name='korek221']Luka1 - właśnie wysłałam Ci priorytetem jajcuszka - daj znać jak się coś wykluje;)[/QUOTE]

Kurna, ta poczta to chyba na ślimaku popyla. Jak tak dalej pójdzie to jajka w drodze się wyklują i ślimaki się rozlezą. :crazyeye: