zmora0 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [url=http://www.slimakiafrykanskie.ugu.pl/index.php?strona=czym_karmic]czym karmić[/url] [url=http://www.slimakiafrykanskie.ugu.pl/index.php?strona=czym_nie_karmic]czym nie karmić[/url] tadam :) To takie proste wpisać w google hasło: [i]achatina fulica żywienie[/i] Quote
korek221 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 ślimeczki dostały strączka -nie wiedziałam ,że tak szybko "zwęszą''nowe danie ...wrąbały go w kilka minut:crazyeye::loveu: Quote
zmora0 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ślimaki, jako, że mają bardzo słaby wzrok i nie posiadają żadnych narządów odpowiedzialnych za słuch kierują się głównie węchem i dotykiem. I faktycznie jak coś wywęszą to zaczynają osiągać ciekawe prędkości :D U mnie tak miały na ogórka czy cukinie, bo je bardzo lubią. Quote
korek221 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 muszę troszeczkę porozpieszczać skorupeczki jako że są terapeutami mojego synusia (nie śmiać się) to dziś na śniadanko dostały prawdziwka (jest u nas mega wysyp tych grzybków) - "rzuciły się" na niego jak piranie:crazyeye::loveu: Quote
zmora0 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Ja mam zdecydowany nadmiar :P Z tym, że nie wysyłam glutów pocztą, tylko odbiór na terenie Poznania i Lubasza[obok Czarnkowa] Quote
elmira Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='korek221']muszę troszeczkę porozpieszczać skorupeczki jako że są terapeutami mojego synusia (nie śmiać się) to dziś na śniadanko dostały prawdziwka (jest u nas mega wysyp tych grzybków) - "rzuciły się" na niego jak piranie:crazyeye::loveu:[/QUOTE] :) Kolejne danie w menu. Fajny pomysł. Akurat mam świeże grzyby w domu, to podrzucę mojemu. Quote
masienka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 ja tez mam nadmiar ale tez nie wysylam ;) prawdopodobnie pod koniec wrzesnia moga dojechac w ok Krakowa a potem jakis transport trzeba kombinowac Quote
weszka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Ja mam nadmiar. 11 sztuk całkiem małych, 3 bardzo duże i 2 średnie. Chętnie oddam w dobre ręce jakąś znaczniejszą część :) Quote
Nojec Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Wstężyki gajowe są równie fascynujące. Mój Mauczyn chodzi mi właśnie po ramieniu i piszę jedną ręką. Ma ktoś jakieś inne gatunki niż achatiny i gajowe do wydania? Quote
korek221 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 A ja od dzisiaj jestem szczęśliwym opiekunem achatina reticulata - słodzialek:multi::loveu: Quote
Equus Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 a masz jednego czy jest szansa na potomstwo? :d Quote
MagdaH Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='Equus']a masz jednego czy jest szansa na potomstwo? :d[/QUOTE] A tatuaż w uchu lub pachwinie i rodowód ma???!!!:diabloti: Uwaga!!! Pseudohodowla!:eviltong: Quote
Equus Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 jaka pseudo - moje mają czipa, w końcu są afrykańskie i tam można ;) Quote
korek221 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 no niestety mam tylko jednego i to 1 centymetrowego:lol: gorzej z czipem - gdzie ślimek ma ucho?:evil_lol: Quote
Equus Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='luka1']czip montuje się na lewej łopatce[/QUOTE] no to znacznie ułatwia sprawę :D Quote
luka1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Equus']no to znacznie ułatwia sprawę :D[/QUOTE] Tak, znacznie. Nie trzeba więc szukać uszu. No i na skorupie można wymalować adresatkę - to w razie gdyby chciał czmychnąć. Quote
elmira Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Dzięki za przypomnienie. Mój ślim nie ma czipa i adresatki na skorupce. Lecę smarować namiary na domek. Chip w poniedziałek. Bardzo proszę o wskazanie tej łopatki i ucha. Quote
luka1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='elmira']Dzięki za przypomnienie. Mój ślim nie ma czipa i adresatki na skorupce. Lecę smarować namiary na domek. Chip w poniedziałek. Bardzo proszę o wskazanie tej łopatki i ucha.[/QUOTE] No i tak jest jak się ma ślima a nie chce się czytać instrukcji obsługi. Quote
elmira Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='luka1']No i tak jest jak się ma ślima a nie chce się czytać instrukcji obsługi.[/QUOTE] Wydało się.:scared: Quote
łolkiee Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 przepraszam bardzo ale chyba namiarów na domek nie trzeba pisać... daleko nie trzeba by szukać:evil_lol: Quote
Equus Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 o przepraszam bardzo, mój jeden tak się schował w akwarium, że go dwa dni szukałam i wszystkich podejrzewałam, że go przy karmieniu wpuścili:evil_lol: Ehhh... znalazłam jeszcze jedno terrarium i teraz jest wolne - przydałby mi się trzeci gatunek "do kolekcji":razz: A nie mają jeszcze jakiegoś do oddania/sprzedania? Quote
Recommended Posts