Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to MASAKRA:-(
Okazało się, że "gratis" był większy i 3cm ślimaczki -iredalei które dostałam były już zapłodnione:crazyeye: i teraz mam (na razie:roll:) 28 małych ślimaczków:placz:
Ratunku... macie pomysł, gdzie ja moge jeszcze te ślimacze maluchy poogłaszać?

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ojjj, byle do mnie takie ciężarne nie dotarły - bo na patelnię za małe :eviltong:.

Moje już przygotowane, dzisiaj przed świtem jadą.
Czy udało się Wam skontaktować z Arą - żeby odebrała ślimka?
Bardzo proszę. Jadą 3 ślimki.

I czekamy na iredalka (1) :diabloti:

Posted

[QUOTE]Ojjj, byle do mnie takie ciężarne nie dotarły[/QUOTE]
Dałam Wam takie małe to one chyba jeszcze nie tego:evil_lol:
A z tą patelnią to już zaczynam rozważać:razz:
Ale wygląda na to, że te iredalei to sporo mniejsze od fulic rosną bo moje fuliczki które są większe od największych iredalek to nawet jeszcze nie myślą o rozmnażaniu:shake:

Posted

[quote name='Equus']No to MASAKRA:-(
Okazało się, że "gratis" był większy i 3cm ślimaczki -iredalei które dostałam były już zapłodnione:crazyeye: i teraz mam (na razie:roll:) 28 małych ślimaczków:placz:
Ratunku... macie pomysł, gdzie ja moge jeszcze te ślimacze maluchy poogłaszać?[/QUOTE]

:lol::lol::lol:

Pseudo, pseudo!

Ja zapytam, może uda się dokoptować Twojego iredalika do drugiego slimaczka od supergogi (bo ja brałam dwa, a tylko jeden mieszka u mnie;))

Posted

Już pojemnik skombinowany na podróż. Może komfortu nie będzie ale dadzą radę. Mogą w końcu spać. Kupiłam im na droge ogóreczka, wapienko i zieleninke mają. Dojadą.

Czekamy na wieści. Jesteście w kontakcie!

Posted

Już przekazane. 3 ślimaki
- dla anusi, dla Ewki i dla koleżanki Ary.
Ara pisała poprzednimi postami z prosbą o telefon - podała, bo nie ma dostępu do netu.
Proszę skontaktujcie się jakoś. Przekażcie ślimka.

Dzięki za białaska. Już w Agusiowych objęciach.

Akcja logistycznie udana.
Super.

Pozostały 2 ślimaki do adopcji.

Posted

Czyli supergoogowe ślimoki są już u *anusia&ajlu*
To super!
A więc *anusia&ajlu* czy mam coś wziąś na te dwa ślimory dla mnie? nie wiem np jakiś słoik i je wtedy przełożymy?
Bo ja wybieram się jutro do Warszawy i mogę slimki odebrać.Tylko o której godzinie i gdzie by pasowało?
Bo mi by pasowało tylko w okolicy Śródmieścia czyli Nowy Świat, dworzec albo w złotych tarasach gdzieś przy wejściu głównym albo jeszcze gdzieś w tym rejonie.Bo nie znam się zbytnio na Warszawie i mogłabym się sama zagubić.A mogę tylko i wyłącznie odebrać w godzinach od 12 do 17.30

Posted

czyli kolo empiku kolo nowego swiatu bede czekala jutro o godz 16.00, to jest na rogu kolo palmy gdzie sie zaczyna ulica nowy swiat, zapisz se moj nr tel to jakbys nie mogla trafic to zadzwon 504832997, a ja ci przekaze razem z pojemnikiem, przyszykuje do podrozy, nie zabieraj nic:p
sa fajne takie duuze:razz:

a i dzis jeszcze sciagnelam z siostrzencem z bloku takiego maluszka (smieszny kolor ma taki czarny nakrapiany,) pol bloku mam oblepiony w mikrusich slimakach i jednego wzielam:loveu: moze ktos jeszcze sie skusi:evil_lol:

Posted

[quote name='supergoga']Już przekazane. 3 ślimaki
- dla anusi, dla Ewki i dla koleżanki Ary.
Ara pisała poprzednimi postami z prosbą o telefon - podała, bo nie ma dostępu do netu.
Proszę skontaktujcie się jakoś. Przekażcie ślimka.

Dzięki za białaska. Już w Agusiowych objęciach.

Akcja logistycznie udana.
Super.

Pozostały 2 ślimaki do adopcji.[/QUOTE]

ok juz sie kontaktuje z Ara i jakos sie umowimy i oddam wielkoluda;)

supergoga DZIEKI za slimoka fajne sa:loveu:

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']

a i dzis jeszcze sciagnelam z siostrzencem z bloku takiego maluszka (smieszny kolor ma taki czarny nakrapiany,) pol bloku mam oblepiony w mikrusich slimakach i jednego wzielam:loveu: moze ktos jeszcze sie skusi:evil_lol:[/QUOTE]

A cóż to za ślimory? aż tak ich dużo ? Ja też chce takiego!!!

A tak wogóle to dobrze,że wszystko się już wyjaśniło bo już naprawdę myślałam,że wystawiłam do wiatru *anusia&ajlu* i,że będę ją miała na sumieniu. :oops:
Ale wszystko jest w porządku;)

Posted

nie znam sie na rasach slimakow, to sa blokowe i bezdomne:evil_lol: sa oblepione nisko na bloku i mozna je sciagnac bez problemu, chcesz takiego? i raczej nie beda sie rozmnazac z tymi kolosami;)
a po odboir mozemy sie umowic w nastepnym tyg

Posted

tak to sa te ze skorupkami tylko cale czarne nakrapiane i mikrusie, balam sie ze nie przetrwa z tymi wielkoludami ale dzis nawet jezdzil na jednym:diabloti:
a te bez skorupek naprawde brrrrrrr, jak bym takiego przyniosla wymeldowaliby mnie w trybie natychmiastowym z domu:evil_lol:

Posted

to ja poprosze też tego małego "blokowego" ;)
Po odbiór umówimy się w następnym tygodniu ,
Uzależniłam się juz od tych ślimaków chociaż jeszcze nie są u mnie,mam manię muszę mieć
wszystkie gatunki:evil_lol:
A tak wogóle to jakiej są" rasy "bo się juz z tym wszystkim pogubiłam :evil_lol: więc te od supergoogi to achatina fulica czy achatina achatina?, a te od Equus to Achatina iredalei?

Posted

Ślimki od supergogi to achatina fulica, a ślimki od Equus to achatina iredalei. :)

Ja tez się nie spodziewałam, że te slimaki to takie sympatyczne zwierzątka. Ja swoje tez bardzo lubie :)

Posted

Nasz białasek jest zdrowy i cały. nazywa się Al Wielki :evil_lol:.

Na razie mieszka sam - Aga się boi, zeby wielki potwór pt WodoGrzmot go nie zdeptał ogromna stopą (przekroczył już 0,5 kg :oops:).

Jak podrośnie dołączy do stada.
Dzięki, bardzo się cieszymy.

• 1 month later...
Posted

Moje ślimki są oburzone... jak ten paskudny śnieg śmiał im zasypać mleczyki???
Objadały się nim do połowy grudnia ,a teraz figa z sałatki ;/ , zjadły wczoraj kawałek tostowego zwilżonego wodą chlebka i...czekają na halny który od dzisiaj u nas wieje;) może się doczekają i znowu będzie wielkie chrupanie zieleninki?:))

Tylko czemu One NIE ŚPIĄ???

Posted

[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/7608/precel3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img130.imageshack.us/img130/9621/precwl4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/133/precel.jpg[/IMG]

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/7729/precel2.jpg[/IMG]

A oto i Precel w osobie własnej :D
Na razie siedzi u chłopaka, bo u mnie za zimno.
Ale zaraz sie przeprowadzam wiec zabiore go ze sobą.:evil_lol:
Jeśli zainwestowałabym w większe terra to chyba chciałabym drugiego, ale niespokrewnionego ślimka.. Bo jeden to taki samotny.
Musze podsunąc Preclowi tą owsianke.. Ale po przeprowadzcce.
A ostatnio zasmakował w.. mandarynkach! [wcześniej wolał jabłka, ale sie chyba przejadł.. :evil_lol:]

Posted

Ale śliczności :) Equus, mam domek dla dwóch białasków. Masz jeszcze do adopcji?

A Ślimek od supergogi to jest zjawisko! Ostatnio Panowie od wymiany okien piali nad zjawiskowym wygladem gloociaczka:)