Equus Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 No to MASAKRA:-( Okazało się, że "gratis" był większy i 3cm ślimaczki -iredalei które dostałam były już zapłodnione:crazyeye: i teraz mam (na razie:roll:) 28 małych ślimaczków:placz: Ratunku... macie pomysł, gdzie ja moge jeszcze te ślimacze maluchy poogłaszać? Quote
supergoga Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Ojjj, byle do mnie takie ciężarne nie dotarły - bo na patelnię za małe :eviltong:. Moje już przygotowane, dzisiaj przed świtem jadą. Czy udało się Wam skontaktować z Arą - żeby odebrała ślimka? Bardzo proszę. Jadą 3 ślimki. I czekamy na iredalka (1) :diabloti: Quote
Equus Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [QUOTE]Ojjj, byle do mnie takie ciężarne nie dotarły[/QUOTE] Dałam Wam takie małe to one chyba jeszcze nie tego:evil_lol: A z tą patelnią to już zaczynam rozważać:razz: Ale wygląda na to, że te iredalei to sporo mniejsze od fulic rosną bo moje fuliczki które są większe od największych iredalek to nawet jeszcze nie myślą o rozmnażaniu:shake: Quote
elmira Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Equus']No to MASAKRA:-( Okazało się, że "gratis" był większy i 3cm ślimaczki -iredalei które dostałam były już zapłodnione:crazyeye: i teraz mam (na razie:roll:) 28 małych ślimaczków:placz: Ratunku... macie pomysł, gdzie ja moge jeszcze te ślimacze maluchy poogłaszać?[/QUOTE] :lol::lol::lol: Pseudo, pseudo! Ja zapytam, może uda się dokoptować Twojego iredalika do drugiego slimaczka od supergogi (bo ja brałam dwa, a tylko jeden mieszka u mnie;)) Quote
supergoga Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Już pojemnik skombinowany na podróż. Może komfortu nie będzie ale dadzą radę. Mogą w końcu spać. Kupiłam im na droge ogóreczka, wapienko i zieleninke mają. Dojadą. Czekamy na wieści. Jesteście w kontakcie! Quote
*anusia&ajlu* Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 ja tez juz sie szykuje, pojemnik tez mam ale to tylko przelozymy je, bo moj jest maly. napisze i sproboje zrobic zdjecia jak dojada Quote
supergoga Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Już przekazane. 3 ślimaki - dla anusi, dla Ewki i dla koleżanki Ary. Ara pisała poprzednimi postami z prosbą o telefon - podała, bo nie ma dostępu do netu. Proszę skontaktujcie się jakoś. Przekażcie ślimka. Dzięki za białaska. Już w Agusiowych objęciach. Akcja logistycznie udana. Super. Pozostały 2 ślimaki do adopcji. Quote
ewkaewa3 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Czyli supergoogowe ślimoki są już u *anusia&ajlu* To super! A więc *anusia&ajlu* czy mam coś wziąś na te dwa ślimory dla mnie? nie wiem np jakiś słoik i je wtedy przełożymy? Bo ja wybieram się jutro do Warszawy i mogę slimki odebrać.Tylko o której godzinie i gdzie by pasowało? Bo mi by pasowało tylko w okolicy Śródmieścia czyli Nowy Świat, dworzec albo w złotych tarasach gdzieś przy wejściu głównym albo jeszcze gdzieś w tym rejonie.Bo nie znam się zbytnio na Warszawie i mogłabym się sama zagubić.A mogę tylko i wyłącznie odebrać w godzinach od 12 do 17.30 Quote
*anusia&ajlu* Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 czyli kolo empiku kolo nowego swiatu bede czekala jutro o godz 16.00, to jest na rogu kolo palmy gdzie sie zaczyna ulica nowy swiat, zapisz se moj nr tel to jakbys nie mogla trafic to zadzwon 504832997, a ja ci przekaze razem z pojemnikiem, przyszykuje do podrozy, nie zabieraj nic:p sa fajne takie duuze:razz: a i dzis jeszcze sciagnelam z siostrzencem z bloku takiego maluszka (smieszny kolor ma taki czarny nakrapiany,) pol bloku mam oblepiony w mikrusich slimakach i jednego wzielam:loveu: moze ktos jeszcze sie skusi:evil_lol: Quote
*anusia&ajlu* Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='supergoga']Już przekazane. 3 ślimaki - dla anusi, dla Ewki i dla koleżanki Ary. Ara pisała poprzednimi postami z prosbą o telefon - podała, bo nie ma dostępu do netu. Proszę skontaktujcie się jakoś. Przekażcie ślimka. Dzięki za białaska. Już w Agusiowych objęciach. Akcja logistycznie udana. Super. Pozostały 2 ślimaki do adopcji.[/QUOTE] ok juz sie kontaktuje z Ara i jakos sie umowimy i oddam wielkoluda;) supergoga DZIEKI za slimoka fajne sa:loveu: Quote
ewkaewa3 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Przepraszam bardzo ale jutro niestety nie będę w Warszawie.Kiedy indziej je odbiore Quote
ewkaewa3 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='*anusia&ajlu*'] a i dzis jeszcze sciagnelam z siostrzencem z bloku takiego maluszka (smieszny kolor ma taki czarny nakrapiany,) pol bloku mam oblepiony w mikrusich slimakach i jednego wzielam:loveu: moze ktos jeszcze sie skusi:evil_lol:[/QUOTE] A cóż to za ślimory? aż tak ich dużo ? Ja też chce takiego!!! A tak wogóle to dobrze,że wszystko się już wyjaśniło bo już naprawdę myślałam,że wystawiłam do wiatru *anusia&ajlu* i,że będę ją miała na sumieniu. :oops: Ale wszystko jest w porządku;) Quote
*anusia&ajlu* Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 nie znam sie na rasach slimakow, to sa blokowe i bezdomne:evil_lol: sa oblepione nisko na bloku i mozna je sciagnac bez problemu, chcesz takiego? i raczej nie beda sie rozmnazac z tymi kolosami;) a po odboir mozemy sie umowic w nastepnym tyg Quote
elmira Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 anusia&ajlu, ale to są ze skorupkami? Czy nie daj Boże, nie? Brrrrrrrrrrrrrr To nie są pomrowy, ani inne świństwa??? Quote
*anusia&ajlu* Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 tak to sa te ze skorupkami tylko cale czarne nakrapiane i mikrusie, balam sie ze nie przetrwa z tymi wielkoludami ale dzis nawet jezdzil na jednym:diabloti: a te bez skorupek naprawde brrrrrrr, jak bym takiego przyniosla wymeldowaliby mnie w trybie natychmiastowym z domu:evil_lol: Quote
ewkaewa3 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 to ja poprosze też tego małego "blokowego" ;) Po odbiór umówimy się w następnym tygodniu , Uzależniłam się juz od tych ślimaków chociaż jeszcze nie są u mnie,mam manię muszę mieć wszystkie gatunki:evil_lol: A tak wogóle to jakiej są" rasy "bo się juz z tym wszystkim pogubiłam :evil_lol: więc te od supergoogi to achatina fulica czy achatina achatina?, a te od Equus to Achatina iredalei? Quote
elmira Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Ślimki od supergogi to achatina fulica, a ślimki od Equus to achatina iredalei. :) Ja tez się nie spodziewałam, że te slimaki to takie sympatyczne zwierzątka. Ja swoje tez bardzo lubie :) Quote
Equus Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 A jak tam białaski, wszystkie dotarły już do nowych właścicieli?:loveu: Quote
supergoga Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Nasz białasek jest zdrowy i cały. nazywa się Al Wielki :evil_lol:. Na razie mieszka sam - Aga się boi, zeby wielki potwór pt WodoGrzmot go nie zdeptał ogromna stopą (przekroczył już 0,5 kg :oops:). Jak podrośnie dołączy do stada. Dzięki, bardzo się cieszymy. Quote
korek221 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Moje ślimki są oburzone... jak ten paskudny śnieg śmiał im zasypać mleczyki??? Objadały się nim do połowy grudnia ,a teraz figa z sałatki ;/ , zjadły wczoraj kawałek tostowego zwilżonego wodą chlebka i...czekają na halny który od dzisiaj u nas wieje;) może się doczekają i znowu będzie wielkie chrupanie zieleninki?:)) Tylko czemu One NIE ŚPIĄ??? Quote
zmora0 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Ten gatunek ślimaka [a. fulica i chyba a. iredalei tez] moga zapaść tylko w sen letni tzw. estywację :) ale to podobno i tak nieczęsto. Quote
zmora0 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [IMG]http://img691.imageshack.us/img691/7608/precel3.jpg[/IMG] [IMG]http://img130.imageshack.us/img130/9621/precwl4.jpg[/IMG] [IMG]http://img691.imageshack.us/img691/133/precel.jpg[/IMG] [IMG]http://img690.imageshack.us/img690/7729/precel2.jpg[/IMG] A oto i Precel w osobie własnej :D Na razie siedzi u chłopaka, bo u mnie za zimno. Ale zaraz sie przeprowadzam wiec zabiore go ze sobą.:evil_lol: Jeśli zainwestowałabym w większe terra to chyba chciałabym drugiego, ale niespokrewnionego ślimka.. Bo jeden to taki samotny. Musze podsunąc Preclowi tą owsianke.. Ale po przeprowadzcce. A ostatnio zasmakował w.. mandarynkach! [wcześniej wolał jabłka, ale sie chyba przejadł.. :evil_lol:] Quote
malawaszka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 a u mnie znowu jajka :shock: składaja jak najętw odkąd postawiłam terra na ogrzewanej podłodze - chyba im pasuje :lol: Quote
elmira Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ale śliczności :) Equus, mam domek dla dwóch białasków. Masz jeszcze do adopcji? A Ślimek od supergogi to jest zjawisko! Ostatnio Panowie od wymiany okien piali nad zjawiskowym wygladem gloociaczka:) Quote
supergoga Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Ba, gloociaki to gloociaki. Sa imponujące. A u nas jeszcze 2 młodzieńce do adopcji czekają!!! Quote
Recommended Posts