Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Można usuwać jajeczka, zanim z nich sie cosik ulęgnie. A sa boombowe - duże i pręgowane (muszle znaczy się :evil_lol:).

Dorothy - rozmawiałam z Twoją koleżanką, której koniem Avi - sie miałaś zająć. Miałaś wyjechać, więc nie zawracałam Ci głowy.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie zmarzły by na bank. W słoiku, z ziemią, liśćmi sałaty, ciepło opatulony słoik - nic im nie bęzie. One jak im chłodno zamykają się w muszli i przeczekują. Spokojnie dojadą.

Posted

Muszę się tu rozejrzeć po moim niewielkim M i jak znajdę miejsce na M dla ślimorów to się zapisuję na adopcję :) Mój szwagier niedługo będzie w Poznaniu to by zabrał przesyłkę :) A czy wizyta przedadopcyjna będzie ;) ? I podpisanie umowy adopcyjnej ;) ?

Posted

[quote name='supergoga']
Dorothy - rozmawiałam z Twoją koleżanką, której koniem Avi - sie miałaś zająć. Miałaś wyjechać, więc nie zawracałam Ci głowy.[/quote]

jak mogłaś ciotka się nie odezwać będąc tak blisko..:placz:

Posted

Jest 8, Aga zostawia 2 ślimali - do adopcji 6 cudaków. Umowa jasne że musi być...:evil_lol: ale może później, a wizyta adopcyjna będzie. My co roku jeździmy w góry, więc możemy przez Wasze rejony przejechać i dokonac wizytacji. :eviltong:

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka'] Bardzo chętnie przygarnęła by 2 maluchy [/quote]

[quote name='Dorothy']a starczy dla mnie? Ile ich jest do ,(hehe:evil_lol:) , adopcji?[/quote]

[quote name='supergoga']Jest 8, Aga zostawia 2 ślimali - do adopcji 6 cudaków. [/quote]

Jak 6 ślimaków w potrzebie to chyba już na wszystkie są chętne :lol: Dorothy ile chcesz? Ja w sumie mogę się zadowolić jednym ale duuużym :cool3:

Posted

Ślimaki sa młode, ale już wyrośnięte.
To jak szykować. Ile komu. I dokąd organizować transpt. Bo trza pogłówkować nieco. Czy w razie czego ten transport do Krakowa byłby - to wtedy jedno by odpadło i zostałby Olsztyn, o ile nadal podtrzymujecie oferte pomocy mięczakom.
A warto, bo sa oryginalne i fajne strasznie.

Posted

Czegóż to się nie robi aby umieści zwierzaki bezpiecznie w domkach.
Do Olsztyna w razie czego miałabym transport za 3 tygodnie. Kolega TZ-a tam będzie jechał - do rodziców. Więc mógłby zabrać.

Posted

Ja podtrzymuję chęć adopcji ale jednak [B]decyduję się na jednego ślimora[/B] :) Co do transportu - w najbliższym czasie Tadek (mój szwagier) będzie jechał do Poznania to go zabierze :) chyba że sprawa pilna i ślimaczysko ma jechać na cito to będziemy coś organizować.

Posted

spokojnie. Wszak ślimaki są u nas bezpieczne. Szukam im domu żeby miały lepiej, bo u nas ich za dużo jest.
Ania i Kropka - mamy transport do Olsztyna - chyba za jakieś 3 tygodnie. Dam znać.
Do Krakowa może jechać jeden duży.
A jak dalej - z innymi ślumakami i ich dostawą.

Posted

To całe szczęście bo nie chciałabym unieszczęśliwić ślimoka i zrobić z niego singla na siłę :roll::cool3: Bo ja jak się znam to obawiam się że nie dopilnuję kradzieży jajek albo sumienie mi nie pozwoli albo ciekawość jak takie małe ślimaczki wyglądają i zaraz będe mieć stado ślimaczysków :evil_lol: