Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Od dłuższego czasu szukam osoby która miałaby do oddania lub sprzedania za rozsądną cenę takiego ślimaka a najlepiej dwa ... akwarium czeka od dłuższego czasu a mi nie udaje się ich nigdzie dostać ... mieszkam w Koszalinie i bardzo chętnie przyjmę te ślimaki :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='koszalinianka']Witam
Od dłuższego czasu szukam osoby która miałaby do oddania lub sprzedania za rozsądną cenę takiego ślimaka a najlepiej dwa ... akwarium czeka od dłuższego czasu a mi nie udaje się ich nigdzie dostać ... mieszkam w Koszalinie i bardzo chętnie przyjmę te ślimaki :)[/quote]
Zajrzyj na wątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102271[/URL] i zapytaj czy jeszcze są ślimaki afrykańskie.

Posted

A rany ale tam gryzoni biednych - gdyby bliże to bym pewnie cosik na DT zabrała.
A o slimakach nie piszą - u nas w zoologu były slimaki, ale nie umieli się nimi zająć - po miesiącu już nie było :placz:.
I nie zostały sprzedane, tyle wiem.

Napisz tam, może są a ślimaki moga podróżować - nawet można komuś dać do przewiezienia na trasie. U mnie zostały tylko dwa i młoda raczej nie ma ochoty się podzielić, aby został jeden. Choć zapytam jeszcze.

Posted

W tym byłym sklepie zoologicznym są jeszcze ślimaki ale jest problem z transportem ... jest zima i obawiamy się że przesłanie ich w paczce pocztą (oczywiście priorytet) może je zabić ... nie mamy niestety doświadczenia w przesyłkach konduktorskich ... czy macie jakiś pomysł na przetransportowanie tych ślimaków z Warszawy do Koszalina?

Posted

Ja przekazywałam ślimaki, dobrze zabezpieczone, przez kogoś kto jechał pociągiem. Ale nie wiem, czy jest bezpośrednie połączenie do Koszalina. Nie było kłopotu - dojechały a na dworcu zostały odebrane.

Posted

ślimaki można nadać przesyłką konduktorską jeśli jest połaczenie bezpośrednie (koszt 25 zł) albo poprosić kierowcę PKSu żeby podrzucił...

Posted

Torf kupuję w sklepach zoologicznych: czarna ziemia lub mieszanka do terrariów. Wtedy trzeba go tylko nawadniać, żeby był wilgotny.
Co do wymiany - zależy to od wielkości terrarium i ilości mięczusiów. Im mniej miejsca tym częściej.
Nasze łobuzy, jak ich było więcej - same pokazywały, że mają dyskomfort. Zamykały się w m,uszlach i nawet nie wyłaziły do jedzenia. I wtedy znak, że przeoczyłyśmy moment gdy czas na wymianę.
Teraz są dwa i spore terrarium, więc wymieniamy nie tak często.

Posted

[quote name='supergoga']Torf kupuję w sklepach zoologicznych: czarna ziemia lub mieszanka do terrariów. Wtedy trzeba go tylko nawadniać, żeby był wilgotny.
Co do wymiany - zależy to od wielkości terrarium i ilości mięczusiów. Im mniej miejsca tym częściej.
Nasze łobuzy, jak ich było więcej - same pokazywały, że mają dyskomfort. Zamykały się w m,uszlach i nawet nie wyłaziły do jedzenia. I wtedy znak, że przeoczyłyśmy moment gdy czas na wymianę.
Teraz są dwa i spore terrarium, więc wymieniamy nie tak często.[/quote]
Raz w tygodniu?

Posted

przepraszam Was najmocniej. Ja prawie już jechałam do Krakowa po świętach i padłam, mam zapalenie opłucnej, już w sumie miałam, ale z trudem się zbieram.
Wstyd mi że tak wyszło, przepraszam, weszko jeśli jest ktoś chętny na mięczusie to ja odstąpie, najbliższy termin Kraków to ja chyba za miesiąc... :shake:
narazie cieniutko z siłami :-(
chyba ze studentki pomogą, zaraz bede monitowac.

Posted

Olsztyńskie ślimiory też mają się świetnie. Metodą prób i błędów dowiedzieliśmy się wreszcie co ślimiory lubią najbardziej. Uwielbiają cukinię i ogórka. Lubią marchewkę jabłka i twarożek. Nie cierpią sałaty i gruszek.