bartek_yo Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 czy dajeice swoim psom smalec ? jesli tak to w jakiej postaci i jaki smalec. slyszalem ze smalec wieprzowy szkodzi i nie powinno sie go dawac psom. wiec jak to jest . jak sie pytalem sasiadki co daje swojej suce to powiedziala ze chleb ze smalcem :o Quote
hohufka Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Ja od czasu do czasu daję swojemu bułkę albo chleb ze smalcem i skwarkami - kiedy wyżebra to ode mnie. A czy szkodzi - pewnie tak samo jak mnie, ale niech ma pies trochę radości z życia :D Quote
zaba14 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Ja mojemu psu nie dawałam nigdy smalcu ;) zresztą i ja go nie jem, więc pies nie miał okazji... dla mnie to nie smaczne, wiec i psu bym nie dała skosztować.. w małych ilościach i bardzo rzadko napewno by nie zaszkodziło, ale cały czas jeść jedno, a to samo to raczej psu na dobre nie wyjdzie. Quote
Dalmati&Maja Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Ja tak jak Żaba sama nie jem smalcu, więc moja sunia też nie je :lol: Od czasu do czasu wg. mnie nic złego by się nie stało, ale... jesli ta Twoja sąsiadka karmi psa cały czas tymi 'pysznosciami' to współczuje psu... :roll: Quote
AG Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Moj pies jest bardzo szczupły, więc aby go podtuczyć raz na kilka dni (zimą częściej) daję mu tłuszcz wołowy. Kupuję łatę, oddzielam od niej tłuszcz, a mięso zostaje dla "dochodzącej" kotki, którą dokarmiam. Tłuszczu nie daję psu dużo, ot taki kawałeczek. Zdaje się, że właśnie tłuszcz wołowy jast najlepszy dla psa. :) Quote
Recommended Posts