Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy dajeice swoim psom smalec ? jesli tak to w jakiej postaci i jaki smalec. slyszalem ze smalec wieprzowy szkodzi i nie powinno sie go dawac psom. wiec jak to jest . jak sie pytalem sasiadki co daje swojej suce to powiedziala ze chleb ze smalcem :o

Posted

Ja od czasu do czasu daję swojemu bułkę albo chleb ze smalcem i skwarkami - kiedy wyżebra to ode mnie. A czy szkodzi - pewnie tak samo jak mnie, ale niech ma pies trochę radości z życia :D

Posted

Ja mojemu psu nie dawałam nigdy smalcu ;) zresztą i ja go nie jem, więc pies nie miał okazji... dla mnie to nie smaczne, wiec i psu bym nie dała skosztować.. w małych ilościach i bardzo rzadko napewno by nie zaszkodziło, ale cały czas jeść jedno, a to samo to raczej psu na dobre nie wyjdzie.

Posted

Ja tak jak Żaba sama nie jem smalcu, więc moja sunia też nie je :lol:

Od czasu do czasu wg. mnie nic złego by się nie stało, ale... jesli ta Twoja sąsiadka karmi psa cały czas tymi 'pysznosciami' to współczuje psu... :roll:

Posted

Moj pies jest bardzo szczupły, więc aby go podtuczyć raz na kilka dni (zimą częściej) daję mu tłuszcz wołowy. Kupuję łatę, oddzielam od niej tłuszcz, a mięso zostaje dla "dochodzącej" kotki, którą dokarmiam. Tłuszczu nie daję psu dużo, ot taki kawałeczek. Zdaje się, że właśnie tłuszcz wołowy jast najlepszy dla psa. :)