Jump to content
Dogomania

Pies w Krakowie

Recommended Posts

Posted

Witam,

chcialabym sie zapytac czy wolno chodzic z psem po rynku w Krakowie?

Czy mozna pojsc na Wawel?

Pozdrawiam,

rika

Posted

Jesli chodzi o Rynek to ludzie chodzą z psami bez problemu , byle by nie gonił za gołebiami ;). Do niektórych knajp czy barów tez wpuszczaja psy, choć jest to indywidualne podjeście właściciela lokalu. Jesli chodzi o Wawel to nie wiem, bo na Wawelu z psem nie byłam akurat, lecz myślę że do komnat raczej Cię z psem nie wpuszczą ......

Posted

Z psem nie można wejść na WAWEL-chciałam wejść z moją Wiką na dziedziniec i strażnik łagodnie,acz stanowczo powiedział,nawet po zapewnieniu że pies bedzie na rękach że z psem wchodzić nie można,a z psem można podobno wchodzić do Hawełki na rynku-mnie z Wiką wpuszczają do każdej knajpy :lol:

baner1.jpg

Posted

MONA a jakiego masz psa? myslałam że collie, ale z tego co piszesz że obiecałas Panu że wejdziesz z psem na rękach ? chyba że to jeszcze szczeniak :)

• 4 months later...
Posted

MY BYSMY TAM Z ARCHIM POGONILI TE GOLEBIE!!!

ja wam powiem ze te ptaki sie zrobily, hmm, latac juz im sie nie chce.

NAJLEPSZY PRZYKLAD

dziecko biega za jednym golebiem... a ten ani mysli poleciec... tylko ucieka ucieka ucieka pieszo....

Posted

Nie ma mowy o wejściu z psem na Wawel (już od "bramy") - nawet z nim na rękach...

Za to, jak dobrze pogadasz ze strażnikami, to mogą mieć oko na psa przywiązanego do płotu przed ich nosem - ale ja bym nie ryzykowała....

Po Rynku chodziłam z psem codziennie (przez ponad tydzień, jak tam byłam) - zero problemu. :D Oczywiście na smyczy, ale bez kagańca.

Do niektórych knajp rzeczywiście można z psem wchodzić. 8)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

pozwolę sobie odświeżyć stary topic z racji lokalnego patriotyzmu :wink:

do jakich knajp chodzą krakusy z psami?

z moich doświadczeń wynika, że najbardziej przyjazną knajpką psiarską jest taki mały barek mniej więcej między delikatesami na rynku a szewską, w podworcu. nazywa się o ile dobrze pamiętam bar monika, ale pewna nie jestem. knajpeczka jest malutka i niepozorna, są chyba ze 4 stoliki :lol: ale za to pieski tam uwielbiają . jest tam przeurocza starsza pani barmanka, psiara przeokrótna, która też zbiera wszystkie biedne psiaki i znajduje im domki. przychodzi też pani z piękną charcicą i w ogóle dużo psiarzy. bardzo miła atmosfera, nawet po imprezie o 7 rano :wink:

poza tym przyjaźni psom są w bamboosie, jaszczurach, blacku, alchemii - w tych knajpach bez proszenia można dostać miskę z wodą, raz mi się nawet zdarzyło, że kelnerka przyniosła rozcienczone mleczko dla szczyla :D ogólnie jest w moim pięknym mieście dużo przyjaznych zwierzakom knajpek i tym bardziej lubię za to kraków :D