gajesia1985 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 brawo!! az sie poplakala ze wzruszenia:oops: masz wielkie serducho!! Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Dziś przyszło mleko z Royala ,myślałam że tak będzie lepiej dla niej i co się okazuje że ona nie chce go jeść po prostu jestem zdesperowana , wybrzydza i marudzi , wypluwa wszystko i pieni się , zaraz jadę do apteki kupie glukozę i chyba będę musiała dodać ją do tego , a tak nawiasem mówiąc to mleko faktycznie śmierdzi :P i gdybym była tym psem też bym wybrzydzała. Chciałam jeszcze z tydzień pociągnąć na tym mleku i potem zacząć dawać jej coś innego , bardziej sytszego i pożywnego. Mała rośnie jak na drożdżach ale boje się że takie przerwy w jedzeniu mogą jej zaszkodzić... Normalnie już proszę Boga żeby pozwolił mi dotrwać jeszcze tydzień z tą paskudą małą i potem już może będzie jadła coś innego :-) później przyjdzie mój facet to znów wyśle mi fotki z telefonu... P.s- może macie pomysły na rozbudzenie apetytu do tego mleka :) Quote
BeataSabra Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Jak nie chce mleka to może proszek convalescent do rozpuszczania w wodzie?? Czym to mleko śmierdzi?? Czy ma aktualną Datę ważności ?? Bo może faktycznie coś z tym mlekiem nie tak. Jak z mlekiem wszystko ok to po dodaniu glukozy powinno być dobrze. Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 dobrą ma datę ważności po dodaniu z glukozą też nie chce , nie mam pojęcia czego :/ , śmierdzi takim mlekiem w proszku , w porównaniu do zapachu normalnego mleka to wiadomo , tyle dostawała inne a tu nagle taka zmiana , wypluwa i wzbrania się jak może , nie mam wyjścia daje jej strzykawką na przymus bo coś musi jeść .. Quote
BeataSabra Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Presja']dobrą ma datę ważności po dodaniu z glukozą też nie chce , nie mam pojęcia czego :/ , śmierdzi takim mlekiem w proszku , w porównaniu do zapachu normalnego mleka to wiadomo , tyle dostawała inne a tu nagle taka zmiana , wypluwa i wzbrania się jak może , nie mam wyjścia daje jej strzykawką na przymus bo coś musi jeść ..[/quote] No to nie ma innego wyjścia trzeba karmić strzykawką. Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Hurra! zjadła sama , nie wiele bo zaledwie ok 20ml no ale! :)) wszystko chyba będzie nareszcie takie jak trzeba ! :) Quote
Cavisia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 No to super :) Takie mleko niestety trochę zapach ma niezbyt atrakcyjny, i moje maluchy też nie chciały, ale one miały mamę. Ewentualnie możesz dodawać mleko ale kozie. A także możesz ją już spokojnie zacząć dokarmiać - pierwszego dnia kulkę wielkości groszka - zmielonej polędwiczki wołowej surowej. I możesz już dokarmiać! Nie musisz czekać. Quote
rebellia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Presja'][COLOR=DarkOrchid][B]Oświadczam wszem i wobec , dzidzia widzi !!! Dziś ma 14 dni !! Wierzymy że teraz będzie już tylko lepiej!! zdjęcia wieczorem ! :-)[/B][/COLOR][/quote] Gratulacje. :razz: Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 To fajnie , będę jutro myślała nad czymś innym niż tylko mleko. Oczywiście niunia dziś ma już 15 dni , właśnie dałam jej mleko Royala wypiła 40ml czyli tyle ile przewiduje firma na ulotce ,moja niunia będzie raczej rasą średnią , generalnie bardzo urosła. Nurtuje mnie jeszcze jedno , zawsze po wypiciu mleka stęka tak przez ok 5min dopiero jak się ułoży i zaśnie przestaje , nie wiem czy jest to powód obżarstwa czy sama nie wiem czego...:D Quote
Goldenka 02 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 dopiero dziś trafiłam na ten wątek. [COLOR=RoyalBlue][SIZE=4]Wielkie gratulacje dla ciebie i małej - poradziłyście sobie:multi::multi::multi:. [COLOR=Black][SIZE=3]M[SIZE=2]am nadzieję że wyrośnie z niej super dziewczyna ( i czy nazywa się zuza - dobrze pamiętam?, czy Sissi? ja bym wolała Sissi:lol::) ) koniecznie musisz dać fotki - psiunia jest śliczna!!! [/SIZE][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR] Quote
Martyna&Zara Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Presja, Oscar za cierpliwość i odwagę:loveu: Czekamy na zdjęcia. I brawo dla Zuzi/Sisi że otworzyła oczka!:loveu: A co do imiona mi bardziej podoba się sisi(uwielbiałam tą bajke:eviltong:) Martyna Quote
Jagienka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 [quote name='Presja'] Wiadomo że suka będzie miała zabieg sterylizacji i ta decyzja jest w pełni przemyślana i słuszna. [/quote] Presja, my wszyscy (większość) jeżeli chodzi o sterylizacje zwierząt niehodowlanych jesteśmy na TAK!! Nawet jeżeli są cudownymi mamami, albo jeżeli nie miały jeszcze okazji tego sprawdzić. Za duzo bezdomnych zwierząt... za dużo :shake: Trzymam kciuki za malucha i za Ciebie... Quote
polciuaa Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Presja,a tak pozatym to gdzie znajduje sie mama Malutkiej Sisi.?(czyt. w jakiej miejscowosci.?) Quote
Presja Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Witam wszystkich ! Dziś moje kochane ma już 17 dni i jest już bardzo dużą pannicą. Nareszcie się wysypiam ! :D mała budzi mnie tylko o 3 no a potem to rano zależy jak dobrze się jej śpi czasem 6 czasem 7 , wcześniej musiałam wstawać co 1,5h i spać z nią bo nie chciała sama.. Zauważyłam że mleko Royala jej służy , jest weselsza , żywsza , nic ją nie boli, nie stęka i jak się naje to naprawdę jest syta i mam spokój przez 3/4h a nie przez nie całe dwie... Co raz częściej w śnie warczy i szczeka , co jest strasznie zabawne już nie wspomnę o ruszaniu łapkami albo uszami :D:D Zaczyna też słyszeć bo gdy gwiżdże lub leci muzyka to nastawia uszy do góry ,niestety na wzrok trzeba poczekać bo na razie ma tylko otworzone oczy a poniżej zdjęcia ślicznej Miss Zuzi :-) P.s - jestem z Przeworska woj, podkarpackie 30km od Rzeszowa :) [IMG]http://i12.photobucket.com/albums/a223/dzastinka07/Obraz62.jpg[/IMG] [IMG]http://s12.photobucket.com/albums/a223/dzastinka07/?action=view¤t=Obraz62.jpg[/IMG] Quote
Cavisia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Presja, to wy mieszkacie bardzo blisko nas :-). Ja mieszkam w Łańcucie. Z przyjemnością kiedyś spotkamy się z tobą i Zuzią. Quote
Jona Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Dzis przeczytalam wątek. Presja, gratuluje!!! bardzo duzo poswiecilas suni. Zycze Wam obu samych szczesliwych i zdrowych dni! :loveu: Quote
Czoko Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Serdecznie gratuluję - codziennie czytam kolejne relacje i bardzo się cieszę! Pozdrawiam Wszystkich Quote
Presja Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Witam! Mój maluch strasznie mi je, i strasznie rośnie boje się że będzie dużym psem (naprawdę dużym) wcześniej zjadała ok 40-50ml royala dziś wypiła 90 okropny łasuch :) Pies jest niesamowity , reaguje na mój głos , rozpoznaje szelest opakowania z mleka i dźwięk potrząsania butelką. W nocy wdrapuje się na moje łózko , i zaczyna powoli szczekać , warczeć i zabawiać się czymś , to jest cudowny widok ! Jutro piesek będzie miał 3tygodnie :) Dziękuje wszystkim za wpisy i za trzymanie na duchu mnie.Pozdrawiam ciepło! Quote
Goldenka 02 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Musisz koniecznie dać więcej fotek twojego słodkiego grubaska!!! :] Quote
Asia & Ginger Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Wspaniale! :multi: Taki mały niezdarny szkrab na pewno jest strasznie pocieszny. :loveu: :loveu: :loveu: Również proszę o fotki kluseczki. :cool3: Quote
polciuaa Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ooo taaak.!!!!Fotki.!Fotki.!I jescze raz fotki.!!!! Niech nam kruszyna rośnie jak na drożdzach.!:p Quote
Presja Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Niestety dziś mi się skończy mleko royala a zamówiłam nowe i będzie dopiero jutro , moi drodzy jak "przekoczować przez dzisiejszy dzień z tym małym głodomorem?? :) Wasze propozycje .... ? z góry dziękuje! [quote name='Cavisia']Presja, to wy mieszkacie bardzo blisko nas :-). Ja mieszkam w Łańcucie. Z przyjemnością kiedyś spotkamy się z tobą i Zuzią.[/quote] Jestem otwarta na propozycje i z chęcią również się spotkam :p _________________________________ Dziękuje za scalenie postów :) Quote
Recommended Posts