Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś przyszło mleko z Royala ,myślałam że tak będzie lepiej dla niej i co się okazuje że ona nie chce go jeść po prostu jestem zdesperowana , wybrzydza i marudzi , wypluwa wszystko i pieni się , zaraz jadę do apteki kupie glukozę i chyba będę musiała dodać ją do tego , a tak nawiasem mówiąc to mleko faktycznie śmierdzi :P i gdybym była tym psem też bym wybrzydzała. Chciałam jeszcze z tydzień pociągnąć na tym mleku i potem zacząć dawać jej coś innego , bardziej sytszego i pożywnego. Mała rośnie jak na drożdżach ale boje się że takie przerwy w jedzeniu mogą jej zaszkodzić... Normalnie już proszę Boga żeby pozwolił mi dotrwać jeszcze tydzień z tą paskudą małą i potem już może będzie jadła coś innego :-) później przyjdzie mój facet to znów wyśle mi fotki z telefonu...

P.s- może macie pomysły na rozbudzenie apetytu do tego mleka :)

Posted

Jak nie chce mleka to może proszek convalescent do rozpuszczania w wodzie??

Czym to mleko śmierdzi??
Czy ma aktualną Datę ważności ??

Bo może faktycznie coś z tym mlekiem nie tak.

Jak z mlekiem wszystko ok to po dodaniu glukozy powinno być dobrze.

Posted

dobrą ma datę ważności po dodaniu z glukozą też nie chce , nie mam pojęcia czego :/ , śmierdzi takim mlekiem w proszku , w porównaniu do zapachu normalnego mleka to wiadomo , tyle dostawała inne a tu nagle taka zmiana , wypluwa i wzbrania się jak może , nie mam wyjścia daje jej strzykawką na przymus bo coś musi jeść ..

Posted

[quote name='Presja']dobrą ma datę ważności po dodaniu z glukozą też nie chce , nie mam pojęcia czego :/ , śmierdzi takim mlekiem w proszku , w porównaniu do zapachu normalnego mleka to wiadomo , tyle dostawała inne a tu nagle taka zmiana , wypluwa i wzbrania się jak może , nie mam wyjścia daje jej strzykawką na przymus bo coś musi jeść ..[/quote]

No to nie ma innego wyjścia trzeba karmić strzykawką.

Posted

No to super :) Takie mleko niestety trochę zapach ma niezbyt atrakcyjny, i moje maluchy też nie chciały, ale one miały mamę. Ewentualnie możesz dodawać mleko ale kozie. A także możesz ją już spokojnie zacząć dokarmiać - pierwszego dnia kulkę wielkości groszka - zmielonej polędwiczki wołowej surowej. I możesz już dokarmiać! Nie musisz czekać.

Posted

[quote name='Presja'][COLOR=DarkOrchid][B]Oświadczam wszem i wobec , dzidzia widzi !!! Dziś ma 14 dni !! Wierzymy że teraz będzie już tylko lepiej!! zdjęcia wieczorem ! :-)[/B][/COLOR][/quote]

Gratulacje. :razz:

Posted

To fajnie , będę jutro myślała nad czymś innym niż tylko mleko. Oczywiście niunia dziś ma już 15 dni , właśnie dałam jej mleko Royala wypiła 40ml czyli tyle ile przewiduje firma na ulotce ,moja niunia będzie raczej rasą średnią , generalnie bardzo urosła.

Nurtuje mnie jeszcze jedno , zawsze po wypiciu mleka stęka tak przez ok 5min dopiero jak się ułoży i zaśnie przestaje , nie wiem czy jest to powód obżarstwa czy sama nie wiem czego...:D

Posted

dopiero dziś trafiłam na ten wątek. [COLOR=RoyalBlue][SIZE=4]Wielkie gratulacje dla ciebie i małej - poradziłyście sobie:multi::multi::multi:. [COLOR=Black][SIZE=3]M[SIZE=2]am nadzieję że wyrośnie z niej super dziewczyna ( i czy nazywa się zuza - dobrze pamiętam?, czy Sissi? ja bym wolała Sissi:lol::) ) koniecznie musisz dać fotki - psiunia jest śliczna!!!
[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Posted

[quote name='Presja']

Wiadomo że suka będzie miała zabieg sterylizacji i ta decyzja jest w pełni przemyślana i słuszna.
[/quote]
Presja, my wszyscy (większość) jeżeli chodzi o sterylizacje zwierząt niehodowlanych jesteśmy na TAK!! Nawet jeżeli są cudownymi mamami, albo jeżeli nie miały jeszcze okazji tego sprawdzić. Za duzo bezdomnych zwierząt... za dużo :shake:
Trzymam kciuki za malucha i za Ciebie...

Posted

Witam wszystkich !

Dziś moje kochane ma już 17 dni i jest już bardzo dużą pannicą. Nareszcie się wysypiam ! :D mała budzi mnie tylko o 3 no a potem to rano zależy jak dobrze się jej śpi czasem 6 czasem 7 , wcześniej musiałam wstawać co 1,5h i spać z nią bo nie chciała sama..
Zauważyłam że mleko Royala jej służy , jest weselsza , żywsza , nic ją nie boli, nie stęka i jak się naje to naprawdę jest syta i mam spokój przez 3/4h a nie przez nie całe dwie...

Co raz częściej w śnie warczy i szczeka , co jest strasznie zabawne już nie wspomnę o ruszaniu łapkami albo uszami :D:D Zaczyna też słyszeć bo gdy gwiżdże lub leci muzyka to nastawia uszy do góry ,niestety na wzrok trzeba poczekać bo na razie ma tylko otworzone oczy a poniżej zdjęcia ślicznej Miss Zuzi :-)

P.s - jestem z Przeworska woj, podkarpackie 30km od Rzeszowa :)

[IMG]http://i12.photobucket.com/albums/a223/dzastinka07/Obraz62.jpg[/IMG]
[IMG]http://s12.photobucket.com/albums/a223/dzastinka07/?action=view&current=Obraz62.jpg[/IMG]

Posted

Witam!

Mój maluch strasznie mi je, i strasznie rośnie boje się że będzie dużym psem (naprawdę dużym) wcześniej zjadała ok 40-50ml royala dziś wypiła 90 okropny łasuch :)

Pies jest niesamowity , reaguje na mój głos , rozpoznaje szelest opakowania z mleka i dźwięk potrząsania butelką. W nocy wdrapuje się na moje łózko , i zaczyna powoli szczekać , warczeć i zabawiać się czymś , to jest cudowny widok !

Jutro piesek będzie miał 3tygodnie :)

Dziękuje wszystkim za wpisy i za trzymanie na duchu mnie.Pozdrawiam ciepło!

Posted

Niestety dziś mi się skończy mleko royala a zamówiłam nowe i będzie dopiero jutro , moi drodzy jak "przekoczować przez dzisiejszy dzień z tym małym głodomorem?? :) Wasze propozycje .... ? z góry dziękuje!

[quote name='Cavisia']Presja, to wy mieszkacie bardzo blisko nas :-). Ja mieszkam w Łańcucie. Z przyjemnością kiedyś spotkamy się z tobą i Zuzią.[/quote]

Jestem otwarta na propozycje i z chęcią również się spotkam :p