aga 2 Posted March 23, 2004 Posted March 23, 2004 Pelny tytuł brzmi "Kynologia. Wiedza o psie". Właśnie dostałam (bo zamawiałam z Wrocławia), i jestem bardzo zadowolona. Tak naprawdę to podręcznik akademicki, ale napisany świetny,, fachowym, ale jednak przejrzystym językiem. Jest tu wszystko: historia, budowa, genetyka, behawior, żywienie, jak pomóc w nagłych wypadkach, no i krótkie kompendium o rasach, zgodnie z podziałem na grupy i ze zdjęciami :D A na koniec trochę suchych faktów o wystawach i związku kyn. Juz zaczęłam czytać :D Quote
nice_girl Posted March 23, 2004 Posted March 23, 2004 Aguś A może jakiś link gdzie to mozna kupić? :wink: Quote
aga 2 Posted March 24, 2004 Author Posted March 24, 2004 Wstyd się przyznać, ale byłam tak spragniona książki, że wyrzuciłam opakowanie,w które była zapakowana, nie patzrąc dokładnie, a tam był adres strony internetowej :oops: Ale już do nich napisałam z prośbą, żeby mi przysłali ten adres. A książkę zamawiałam tu: wyd@ozi.ar.wroc.pl Quote
Psiunia Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Właśnie chciałam też taki topik napisać ja mam ją już długo. Jest świetna. Ja kupiłam w Em-piku Taka w brązowej okładce z cocker spanielem amerykańskim czarno białym . autorzy:Jerzy Monkiewicz i Jolanta Wajdzik Quote
Psiunia Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 a co sądzicie o atlasie psów świata?Wydanie II uzupełnione? autorzy:Bonnie Wilcox i Chris Walkowicz . Wydaw:Muza SA 912 str Mnie się podaba ale pewne info o psach są.. :x Quote
kayla Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Podaj prosze adres strony jak znajdziesz i/lub cene... (to a propos "Kynologii") ok, juz znalazlam, np tu: http://www.krakinform.com.pl/nowe_php/01030400.php Quote
aga 2 Posted March 24, 2004 Author Posted March 24, 2004 Misie, ale tam jest strasznie drogo. W tym wydawnictwie ona kosztuje 44 zł, a z przesylką zapłaciłam 60. Poczekajcie, może mi przyślą adres strony, albo po prostu zamówcie w wydawnictwie. Quote
aga 2 Posted March 24, 2004 Author Posted March 24, 2004 Ciężka jak cholera 8) Albo może podrożała... Quote
kayla Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Znalazlam strone wydawnictwa, http://bip.ar.wroc.pl/index.php/m/59 na ktorej jest podany ten adres eamil, ktory Ty tez podajesz. I ani slowa o ksiazkach... :-( Quote
aga 2 Posted March 24, 2004 Author Posted March 24, 2004 Na tej paczce była podana inna strona, jak tylko odpowiedzą, to dam znać. Quote
Psiunia Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Ciężka jak cholera 8) Albo może podrożała... okładka jest ciężka 8) Quote
JustynaJK Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 zamówiłam ja przez wydawnictwo jeszcze w zeszłym roku. cena 44zł plus chyba 6 zł przeyłka.Róznica znacząca. Zamawiać mozna faksem. :D Quote
aga 2 Posted March 25, 2004 Author Posted March 25, 2004 To dlaczego mi tak dużo policzyli za przesyłkę??? :( Albo może rzeczywiście książka podrożała, a ja o tym nie wiedziałam, ale i tak w sumie zapłaciłam mniej niż za samą książkę w tym sklepie, co Kayla podała. Ale w zasadzie ten koszt jakoś mnie nie martwi, jestem z książki zadowolona :D Quote
aga 2 Posted March 26, 2004 Author Posted March 26, 2004 Hej , misie!!! Książka jest teraz w Karusku :D Quote
agamblu Posted April 24, 2004 Posted April 24, 2004 Ksiazka genialna. Takiej pozycji brakowalo na rynku. Zamawialam rowniez z wydawnictwa i rowniez zaplacilam 60zl. Mysle ze oprocz oplaty za przesylke pobieraja cos za pakowanie itd Jednak wg mnie nawet ta cena nie jest zbyt wygorowana. Jest to taniej niz we wszystkich ksiegarniach a ksiazke kupic naprawde warto. Jest bardzo ladnie wydana i zawiera 560 stron o psiakach - od pochodzenia, przez budowe, podstawy genetyki, zywienie, choroby, rasy i info o ZK. Ja jestem zachwycona i naprawde polecam. Quote
Nata Posted April 24, 2004 Posted April 24, 2004 Podobno wlasnie niedawno ukazalo sie nowe wydanie, ktore jest drozsze od starego. Byc moze z tego wynika ta roznica cenowa:( Quote
JustynaJK Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Być może,ponieważ słyszałam,ze I wydanie było na wyczerpaniu.A ksiażka godna polecenia. Quote
aga 2 Posted May 21, 2004 Author Posted May 21, 2004 Super :D Jak to jednak człowiek uczy sie przez całe życie... Quote
JustynaJK Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 ....i ponoć jak porzekadło mówi głupi umrze :roll: Quote
Cathedral Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Chcę sobie kupić tę książkę, niestety podane na początku linki już nie działają (no cóż, trochę czasu upłynęło...). Dostępna jest tylko w jednym sklepie internetowym - niestety na nie najlepszych warunkach. Może ktoś z was wie, gdzie można kupić tę książkę, albo może chciałby odsprzedać swój egzemplarz? Quote
JustynaJK Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [URL="http://www.allegro.pl/item86717365_kynologia_wiedza_o_psie_monkiewicz_wajdzik_hodowla.html"]http://www.allegro.pl/item86717365_kynologia_wiedza_o_psie_monkiewicz_wajdzik_hodowla.html[/URL] niedawno widziałam na allegro,napisz do tej osoby,bo widzę,że nie wszystkie egz poszły Quote
Recommended Posts