Macho Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Na razie czekamy na dalsze rozwinięcie sprawy... W poniedziałek zostały przyjęte dwie nowe suczki: Bonnie- Husky, ma 7 lat, Lena- Mała, ruda, śliczna, ma 2 lata. Obie zostały dziś zaszczepione. Quote
OlaLola Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [quote name='Macho']Na razie czekamy na dalsze rozwinięcie sprawy... W poniedziałek zostały przyjęte dwie nowe suczki: Bonnie- Husky, ma 7 lat, Lena- Mała, ruda, śliczna, ma 2 lata. A coś więcej? Skąd sie wzieły? Ktoś je oddał? A jak tak to czemu? Quote
Macho Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Napisałam tylko na szybko... Lena biegała między samochodami po obwodnicy, a Bonnie... jej ludzi wyjeżdżając na wakacje oddali ją pewnej kobiecie, jednak "opiekunowie" już się po nią nie zgłosili. Kobieta nie dawała sobie z nią rady... być może coś pomieszałam... :oops: Od dzisiaj mamy także Tami- suczkę, która przez 2 dni leżała w rowie. Ma złamaną łopatkę i biodro. Młoda, bardzo łagodna i przyjazna. Quote
OlaLola Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Macho dzięki :) Sorki że tak wypytałam ale wiesz jak to jest nim sie psiaki na stronie azylowej pojawi to troche mija zawsze, a że nie wiem czy będę w niedziele i wścibska jestem chciałam wiedzieć :P:P:P Biedne te psinki.... :( Quote
Kostek Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Kochani czy ktos moze zrobic temu gnojowi nalot?zdjecie jest na naszej klasie chlopak z bytomia 25 lat... przeczytajcie prosze ja jestem z wawy wiec gow...zdzialam [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174861-zdjAE-cia-z-nk[/URL] [IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/25204045/34/other/std/794f912225.jpeg[/IMG] Quote
zula131 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Pewnie to nie jest miejsce na moje wynurzenia, ale JEGO wzrok mam ciągle przed oczami, ciągle o NIM myślę i tak bardzo chciałabym wierzyć, że jest już dobrze... Wczoraj byłam w T.G. Wyszłam z hali targowej i spieszyłam na dworzec autobusowy. Przeszłam przez ulicę i tam, na chodniku go spotkałam - piękny, duży, ni to bernardyn, ni to kaukaz, mokry, ubłocony, zziębnięty i sponiewierany. I to jego smutne, porażające spojrzenie :-(... Zagadałam, zbliżył się, dał się pogłaskać. Trwało to moment, próbowałam zwabić go trochę niżej, trochę dalej od ulicy, jednocześnie usiłując wyciągnąć z torby coś do zszamania (miałam karmę dla kotów i cięte żołądki dla psa). Nagle jak spod ziemi wyrosła Pani ze smyczą w ręku. Spytała, czy to mój pies. Zaprzeczyłam, zbliżyła się a pies na widok smyczy przestraszył się i odszedł prosto na ulicę, na rondo i w stronę placu zabaw i TE. Spytałam Pani, czy jest z CK - [B]potwierdziła[/B]. Dałam jej smakołyk dla psa i spytałam, czy mogę jakoś pomóc w ujęciu pieska. W tym czasie od strony dworca nadjechał wóz policyjny, zatrzymał się przed rondem. Na widok smyczy spytali Pani, czy to jej pies. Odpowiedziala, ze jest z [B]FUNDACJI[/B] i usiluje go zlapac. Policjanci wzieli ja do samochodu i pojechali za psem. Poszlam kawalek za nimi, ale po chwili stracilam ich z oczu, wiec wrocilam, bo zaraz odjezdzal moj autobus. Wieczorem zadzwonilam do CK, zeby czegos dowiedziec sie o piesku. Odebral sympatyczny Pan, ktory powiedzal, ze nie wie nic o takiej akcji i takim psie. Caly czas mysle, co to za fundacja i co sie dzieje z psem :-( - czy go zlapali i czy rzeczywiscie trafil w dobre rece. Zapadl mi gleboko w serducho... Moze ktos z Was wie, czy jakas taka fundacja istnieje w TG... Pani byla szczupla, w okularach, miala dosc krotkie ciemne wlosy... Quote
OlaLola Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 jest chyba jakaś fundacja, tylko ja nie pamiętam jak sie nazywa....;/ Widziałam puszki od niech kiesyś i ogłoszenia na hali przy sklepie dla zwierząt.... Ale nigdy sie nie spotkałam z nimi, nie wiem jak wyglądają ludzie tam działający Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Zapewne przez zmiany na dogo nie da się otworzyć linków na pierwszej stronie, chcialam zobaczyć waszych podopiecznych.... Quote
OlaLola Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 najlepiej proszę sobie wejśc na stronę [url]www.schronisko.prv.pl[/url] tam są wszystkie nasze psiaki, w dziele psy do adopcji. :) wraz z opisami (pod zdjęciam psiaka ) jak i kiedy do nas trafił albo tutaj [url]http://www.dogomania.pl/threads/147159-SYTUACJA-KRYTYCZNA-grozi-nam-LIKWIDACJA-pilnie-ogA-oszenia[/url] na pierwszej stronie też są nasi podopieczni wraz z linkami do ich wątków na dogo, ale nie ma wszytskich piesków które są w ck gdyż nie każdy ma wątek. Quote
zula131 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 [quote name='OlaLola']jest chyba jakaś fundacja, tylko ja nie pamiętam jak sie nazywa....;/ Widziałam puszki od niech kiesyś i ogłoszenia na hali przy sklepie dla zwierząt.... Ale nigdy sie nie spotkałam z nimi, nie wiem jak wyglądają ludzie tam działający[/QUOTE] Wydaje mi się, że jak na osobę z fundacji, czyli mającą jakąś tam praktykę, Pani próbowała ująć psa działając ,moim zdaniem, dość nerwowo i hm... chaotycznie. Dlatego zaczęłam mieć wątpliwości... Pies się spłoszył, a widać było po nim, że usiłuje zaufać :-(. I najpierw potwierdziła, że jest od Was, z CK, co okazało się nieprawdą... Quote
OlaLola Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 kłamała.... generalnie rzecz biorąc tarnowskie gry mają podpisaną umowę na wyłapywanie psów z bytomiem, ale nie spotkałam sie nigdy z tym żeby Bytom podawał sie za Cichy kąt..... pytanie tylko co stało sie z psem.... Quote
sanel Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 ZULA 131 napisałam do Ciebie maila w sprawie tego psiaka, bo dziś dostaliśmy takiego właśnie jak opisałaś ni to kaukaza ni to huskiego. Psina jest młody. Mam zdjęcie, potwierdź że dostałaś mojego maila a wyślę ci je na twój adres mailowy. Quote
zula131 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 :shake: To nie on... Jeśli uda mi się znaleźć na dogo fotkę psa, który go przypomina wyglądem, wyślę Ci... Zastanawiałam się, czy nie zadzwonić na policję i spytać, czy go wtedy złapano, ale pewnie nie udzielają takich informacji przez telefon... Quote
Vlk Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 jak tam sytuacja Cichego? Coś się zmieniło? Jeśli tak, to oby na lepsze :) Quote
OlaLola Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Zastanawiałam się, czy nie zadzwonić na policję i spytać, czy go wtedy złapano, ale pewnie nie udzielają takich informacji przez telefon...[/QUOTE] Zadzwoń, powiedz że kobieta która go zabrała podała sie za Cichy kąt ale z Cichego kąta nie jest, powiedz że nie wiadomo gdzie przebywa psiak, nie ma go w schroniskach, ale upewnij sie ze nie ma go w schronisku w bytomiu. Quote
szachrajka14 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 myślałam o naszej akcji 1% dla CK bo Pity zaczynają ludzie wypisywac nie?? chyba by trzeba było zacząc nagłaśniac znów te sprawe:/ jakies plakaty czy coś:)(ja nie mam ani talentu ani możliwości niestety) Quote
aska64 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Znalazłam taką fundację działająca w Tarnowskich Górach może to ktoś z niej łapał tego psiaka. [SIZE=4][U][COLOR=#ff1616][FONT="] [/FONT][/COLOR][/U][/SIZE][SIZE=5][SIZE=7][B]FOZ "ULGA W CIERPIENIU"[/B][/SIZE] FUNDACJA OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI SKRZYWDZONYMI PRZEZ LUDZI [/SIZE] [SIZE=5][COLOR=#004ca2][U]42-600 Tarnowskie Góry ul. Częstochowska 58 (woj. śląskie) [/U][/COLOR][/SIZE] [CENTER][CENTER][SIZE=5][B][COLOR=#ff1616][FONT="]tel.kom. 0604-253-456[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][SIZE=5][B][COLOR=#ff1616][FONT="]e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/CENTER] [/CENTER] [COLOR=Red][B][U]Wątek ściśle związany z psiakami - z prośbą o wsparcie finansowe :[/U][/B][/COLOR] [URL="http://www.dogomania.pl/../../forum/f28/3-psy-z-nosowka-pilnie-potrzebna-pomoc-138825/"]http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-...-pomoc-138825/[/URL] [B]KRS: 0000339993 [/B] NIP: 6452496149 REGON: 241364860 [B]NR konta : 24 8463 0005 2001 0001 2045 0001 [/B] Bank Spółdzielczy [COLOR=#004ca2][U]42-600 Tarnowskie Góry ul. Bytomska 6[/U][/COLOR] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/144949-FOZ-Ulga-w-cierpieniu-PomA-A-psiakom-skrzywdzonym-przez-ludzi-FUNDACJA"]www.dogomania.pl/threads/144949-FOZ-Ulga-w-cierpieniu-PomA-A-psiakom-skrzywdzonym-przez-ludzi-FUNDACJA[/URL] Quote
zula131 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Dziękuję, aska. Zaraz spróbuję się z nimi skontaktować. Dzwoniłam na policję, pan Policjant, oczywiście, nie udzielił mi informacji, podał tylko nr tel. do hycla :roll:. Miał ubaw, rozbawionym głosem spytał: "tak pani zależy na wiadomościach o[B] psie[/B]?" Quote
OlaLola Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 jak sie będziesz z nimi kontaktować zapytaj proszę dlaczego podają sie za Cichy kąt. Quote
Macho Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Mam kilka wieści: jedną dobrą, jedną dobro- złą, a trzecią złą... 1.Dzisiaj do Domku pojechała Lenka! :) 2.Mamy nową sunię- Maskę :) 3.Dzisiaj, z powodu agresji, pożegnaliśmy Ramba... Z powodu jego agresji nie mogliśmy dłużej ryzykować, że kogoś pogryzie lub stanie się komuś krzywda... niestety, było to jedyne wyjście :( Quote
OlaLola Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Można było psa wysłać na hotelik, dać mu szansę, Rambo głupi nie był. Myślę że by sobie poradził i ucywilizował sie... A nie usypiać. Quote
aska64 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ja moze tak z innej beczki: jakiś czas temu spora grupa psiaków pojechała do Niemiec,czy udało im się znaleść domki czy dalej przebywają w schronisku była tam taka malutka Tina która bardzo mi zapadła w pamięci,macie jakieś wieści. A co do Rambusia to nie mogę w to uwierzyć co się stało :( Quote
Recommended Posts