Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na razie czekamy na dalsze rozwinięcie sprawy...

W poniedziałek zostały przyjęte dwie nowe suczki:
Bonnie- Husky, ma 7 lat,
Lena- Mała, ruda, śliczna, ma 2 lata.

Obie zostały dziś zaszczepione.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Macho']Na razie czekamy na dalsze rozwinięcie sprawy...

W poniedziałek zostały przyjęte dwie nowe suczki:
Bonnie- Husky, ma 7 lat,
Lena- Mała, ruda, śliczna, ma 2 lata.

A coś więcej? Skąd sie wzieły? Ktoś je oddał? A jak tak to czemu?

Posted

Napisałam tylko na szybko...

Lena biegała między samochodami po obwodnicy, a Bonnie... jej ludzi wyjeżdżając na wakacje oddali ją pewnej kobiecie, jednak "opiekunowie" już się po nią nie zgłosili. Kobieta nie dawała sobie z nią rady... być może coś pomieszałam... :oops:

Od dzisiaj mamy także Tami- suczkę, która przez 2 dni leżała w rowie. Ma złamaną łopatkę i biodro. Młoda, bardzo łagodna i przyjazna.

Posted

Macho dzięki :) Sorki że tak wypytałam ale wiesz jak to jest nim sie psiaki na stronie azylowej pojawi to troche mija zawsze, a że nie wiem czy będę w niedziele i wścibska jestem chciałam wiedzieć :P:P:P
Biedne te psinki.... :(

Posted

Kochani czy ktos moze zrobic temu gnojowi nalot?zdjecie jest na naszej klasie chlopak z bytomia 25 lat...
przeczytajcie prosze ja jestem z wawy wiec gow...zdzialam
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/174861-zdjAE-cia-z-nk[/URL]
[IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/25204045/34/other/std/794f912225.jpeg[/IMG]

• 4 weeks later...
Posted

Pewnie to nie jest miejsce na moje wynurzenia, ale JEGO wzrok mam ciągle przed oczami, ciągle o NIM myślę i tak bardzo chciałabym wierzyć, że jest już dobrze...
Wczoraj byłam w T.G. Wyszłam z hali targowej i spieszyłam na dworzec autobusowy. Przeszłam przez ulicę i tam, na chodniku go spotkałam - piękny, duży, ni to bernardyn, ni to kaukaz, mokry, ubłocony, zziębnięty i sponiewierany. I to jego smutne, porażające spojrzenie :-(... Zagadałam, zbliżył się, dał się pogłaskać. Trwało to moment, próbowałam zwabić go trochę niżej, trochę dalej od ulicy, jednocześnie usiłując wyciągnąć z torby coś do zszamania (miałam karmę dla kotów i cięte żołądki dla psa). Nagle jak spod ziemi wyrosła Pani ze smyczą w ręku. Spytała, czy to mój pies. Zaprzeczyłam, zbliżyła się a pies na widok smyczy przestraszył się i odszedł prosto na ulicę, na rondo i w stronę placu zabaw i TE. Spytałam Pani, czy jest z CK - [B]potwierdziła[/B]. Dałam jej smakołyk dla psa i spytałam, czy mogę jakoś pomóc w ujęciu pieska. W tym czasie od strony dworca nadjechał wóz policyjny, zatrzymał się przed rondem. Na widok smyczy spytali Pani, czy to jej pies. Odpowiedziala, ze jest z [B]FUNDACJI[/B] i usiluje go zlapac. Policjanci wzieli ja do samochodu i pojechali za psem. Poszlam kawalek za nimi, ale po chwili stracilam ich z oczu, wiec wrocilam, bo zaraz odjezdzal moj autobus. Wieczorem zadzwonilam do CK, zeby czegos dowiedziec sie o piesku. Odebral sympatyczny Pan, ktory powiedzal, ze nie wie nic o takiej akcji i takim psie. Caly czas mysle, co to za fundacja i co sie dzieje z psem :-( - czy go zlapali i czy rzeczywiscie trafil w dobre rece. Zapadl mi gleboko w serducho... Moze ktos z Was wie, czy jakas taka fundacja istnieje w TG... Pani byla szczupla, w okularach, miala dosc krotkie ciemne wlosy...

Posted

jest chyba jakaś fundacja, tylko ja nie pamiętam jak sie nazywa....;/
Widziałam puszki od niech kiesyś i ogłoszenia na hali przy sklepie dla zwierząt.... Ale nigdy sie nie spotkałam z nimi, nie wiem jak wyglądają ludzie tam działający

Posted

najlepiej proszę sobie wejśc na stronę [url]www.schronisko.prv.pl[/url]
tam są wszystkie nasze psiaki, w dziele psy do adopcji. :) wraz z opisami (pod zdjęciam psiaka ) jak i kiedy do nas trafił
albo tutaj [url]http://www.dogomania.pl/threads/147159-SYTUACJA-KRYTYCZNA-grozi-nam-LIKWIDACJA-pilnie-ogA-oszenia[/url] na pierwszej stronie też są nasi podopieczni wraz z linkami do ich wątków na dogo, ale nie ma wszytskich piesków które są w ck gdyż nie każdy ma wątek.

Posted

[quote name='OlaLola']jest chyba jakaś fundacja, tylko ja nie pamiętam jak sie nazywa....;/
Widziałam puszki od niech kiesyś i ogłoszenia na hali przy sklepie dla zwierząt.... Ale nigdy sie nie spotkałam z nimi, nie wiem jak wyglądają ludzie tam działający[/QUOTE]
Wydaje mi się, że jak na osobę z fundacji, czyli mającą jakąś tam praktykę, Pani próbowała ująć psa działając ,moim zdaniem, dość nerwowo i hm... chaotycznie. Dlatego zaczęłam mieć wątpliwości... Pies się spłoszył, a widać było po nim, że usiłuje zaufać :-(. I najpierw potwierdziła, że jest od Was, z CK, co okazało się nieprawdą...

Posted

kłamała.... generalnie rzecz biorąc tarnowskie gry mają podpisaną umowę na wyłapywanie psów z bytomiem, ale nie spotkałam sie nigdy z tym żeby Bytom podawał sie za Cichy kąt.....
pytanie tylko co stało sie z psem....

Posted

ZULA 131 napisałam do Ciebie maila w sprawie tego psiaka, bo dziś dostaliśmy takiego właśnie jak opisałaś ni to kaukaza ni to huskiego.
Psina jest młody. Mam zdjęcie, potwierdź że dostałaś mojego maila a wyślę ci je na twój adres mailowy.

Posted

:shake: To nie on...
Jeśli uda mi się znaleźć na dogo fotkę psa, który go przypomina wyglądem, wyślę Ci...

Zastanawiałam się, czy nie zadzwonić na policję i spytać, czy go wtedy złapano, ale pewnie nie udzielają takich informacji przez telefon...

Posted

Zastanawiałam się, czy nie zadzwonić na policję i spytać, czy go wtedy złapano, ale pewnie nie udzielają takich informacji przez telefon...[/QUOTE]
Zadzwoń, powiedz że kobieta która go zabrała podała sie za Cichy kąt ale z Cichego kąta nie jest, powiedz że nie wiadomo gdzie przebywa psiak, nie ma go w schroniskach, ale upewnij sie ze nie ma go w schronisku w bytomiu.

Posted

myślałam o naszej akcji 1% dla CK bo Pity zaczynają ludzie wypisywac nie??
chyba by trzeba było zacząc nagłaśniac znów te sprawe:/
jakies plakaty czy coś:)(ja nie mam ani talentu ani możliwości niestety)

Posted

Znalazłam taką fundację działająca w Tarnowskich Górach może to ktoś z niej łapał tego psiaka.
[SIZE=4][U][COLOR=#ff1616][FONT=&quot]
[/FONT][/COLOR][/U][/SIZE][SIZE=5][SIZE=7][B]FOZ "ULGA W CIERPIENIU"[/B][/SIZE]
FUNDACJA OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI SKRZYWDZONYMI PRZEZ LUDZI
[/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=#004ca2][U]42-600 Tarnowskie Góry ul. Częstochowska 58 (woj. śląskie)
[/U][/COLOR][/SIZE]

[CENTER][CENTER][SIZE=5][B][COLOR=#ff1616][FONT=&quot]tel.kom. 0604-253-456[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=5][B][COLOR=#ff1616][FONT=&quot]e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]

[COLOR=Red][B][U]Wątek ściśle związany z psiakami - z prośbą o wsparcie finansowe :[/U][/B][/COLOR]

[URL="http://www.dogomania.pl/../../forum/f28/3-psy-z-nosowka-pilnie-potrzebna-pomoc-138825/"]http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-...-pomoc-138825/[/URL]

[B]KRS: 0000339993 [/B]
NIP: 6452496149
REGON: 241364860
[B]NR konta : 24 8463 0005 2001 0001 2045 0001 [/B]
Bank Spółdzielczy [COLOR=#004ca2][U]42-600 Tarnowskie Góry ul. Bytomska 6[/U][/COLOR]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/144949-FOZ-Ulga-w-cierpieniu-PomA-A-psiakom-skrzywdzonym-przez-ludzi-FUNDACJA"]www.dogomania.pl/threads/144949-FOZ-Ulga-w-cierpieniu-PomA-A-psiakom-skrzywdzonym-przez-ludzi-FUNDACJA[/URL]

Posted

Dziękuję, aska. Zaraz spróbuję się z nimi skontaktować. Dzwoniłam na policję, pan Policjant, oczywiście, nie udzielił mi informacji, podał tylko nr tel. do hycla :roll:. Miał ubaw, rozbawionym głosem spytał: "tak pani zależy na wiadomościach o[B] psie[/B]?"

Posted

Mam kilka wieści: jedną dobrą, jedną dobro- złą, a trzecią złą...
1.Dzisiaj do Domku pojechała Lenka! :)
2.Mamy nową sunię- Maskę :)
3.Dzisiaj, z powodu agresji, pożegnaliśmy Ramba... Z powodu jego agresji nie mogliśmy dłużej ryzykować, że kogoś pogryzie lub stanie się komuś krzywda... niestety, było to jedyne wyjście :(

• 2 weeks later...
Posted

Ja moze tak z innej beczki: jakiś czas temu spora grupa psiaków pojechała do Niemiec,czy udało im się znaleść domki czy dalej przebywają w schronisku była tam taka malutka Tina która bardzo mi zapadła w pamięci,macie jakieś wieści.

A co do Rambusia to nie mogę w to uwierzyć co się stało :(