Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aresik ma swój wątek????? jakiej jest wielkości? nie jest sznaucerem przypadkiem? chociaż nie wiem czy sznaucerowi by aż TAK urosły włosy, ale tak po mordce sznupkowato wygląda - biedaczysko dobrze, że do Was trafił :loveu:

Posted

[SIZE="7"][CENTER][FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]PILNE!!![/COLOR][/FONT][/CENTER][/SIZE]

[CENTER][IMG]http://images27.fotosik.pl/314/b1a635b542e161f4.jpg[/IMG][/CENTER]

[SIZE="5"][CENTER]W dniu 17.01.2009 r. w Bytomiu w okolicy Rynku
ZAGINEŁA SUCZKA RASY
SHIH – TZU

Fifi ma 6 – miesięcy i jest najlepszym przyjacielem naszej córki.
Prosimy o kontakt osobę, która przygarnęła pieska
pod nr tel. 793-412-101

[B][COLOR="Red"]Dla uczciwego znalazcy czeka nagroda!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/B]
[/CENTER][/SIZE]

Posted

Trochę późno, ale..;)

[FONT=Georgia]Dzisiaj odbędzie się zebranie wolontariuszy o [SIZE=3][B]godzinie [COLOR=red]17.30[/COLOR][/B][/SIZE] w [B]Sedlaczku [/B](Rynek) w Tarnowskich Górach. Wszystkich serdecznie zapraszamy!![/FONT]

Posted

[CENTER][B]Dzieki uprzejmości [/B][B]Fundacji "Viva" w tym roku istnieje możliwość przekazania 1 % podatku dla "Cichego Kąta". [/B]
[B]Cała podarowana przez Państwa kwota trafi na nasze konto i posłuży dalszej pomocy bezdomnym zwierzętom m.in. w ich leczeniu oraz codziennym wyżywieniu.
[/B][/CENTER]
[FONT=Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][CENTER][FONT=Arial][SIZE=2]1% swojego podatku dochodowego mogą przekazać na rzecz [B]Stowarzyszenia Przyjaciół Bezpańskich Zwierząt "Cichy Kąt"[/B] podatnicy składający w urzędzie skarbowym PITy: 28, 36, 36L, 37 lub 38. [/SIZE][/FONT]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]Będziemy bardzo wdzięczni wszytkim, którzy zdecydują się przekazać 1 % swojego podatku dla Cichego Kąta.[/SIZE][/FONT][/B]

[FONT=Arial][SIZE=2][URL="http://connectit.pl/~orion/pliki/1procent.pdf"]Wersja do druku znajduje się TUTAJ[/URL]. Będziemy bardzo wdzięczni za drukowanie i przekazywanie informacji o możliwości przekazania 1% właśnie na naszą organizację swoim znajomym. Dzięki temu będziemy mogli nadal pomagać bardzo potrzebującym, często chorym lub powypadkowym zwierzętom. [/SIZE][/FONT]

[/CENTER]
[FONT=Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]
[CENTER][B][FONT=Arial][SIZE=2]"Instrukcja" - jak należy wypełnić formularze podatkowe, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]aby kwota wpłynęła na konto "Cichego Kąta": [/SIZE][/FONT][/B]
[/CENTER]
[FONT=Arial][SIZE=2]

[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial]1. [B]PIT 37[/B]

Numer rubryki: [B]124[/B]
Nazwa rubryki: Nazwa OPP
Tekst do wypełnienia: [B]Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt - VIVA![/B]
Numer rubryki: [B]125[/B]
Nazwa rubryki: Numer KRS
Tekst do wypełnienia: [B]0000135274[/B] [/FONT]
[B][FONT=Arial]W rubryce nr 126 wpisujemy wnioskowaną kwotę, czyli 1%[/FONT][/B][FONT=Arial] obliczonego wcześniej podatku po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.[/FONT]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]127[/B]
Nazwa rubryki: dane ułatwiające kontakt z podatnikiem
W rubryce wpisujemy dane kontaktowe z podatnikiem[/FONT]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]128[/B]
Nazwa rubryki: cel szczegółowy 1%
Tekst do wypełnienia: [B]CICHY KĄT[/B] [/FONT]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]129[/B]
Nazwa rubryki: Wyrażam zgodę
[B]Zamalować kwadrat zgadzając się na przekazanie danych osobowych do organizacji[/B]

[B]2. PIT 28
[/B]
Numer rubryki: [B]129[/B]
Numer rubryki: [B]130[/B]
[B][FONT=Arial]W rubryce nr 131 wpisujemy wnioskowaną kwotę, czyli 1%[/FONT][/B][FONT=Arial] obliczonego wcześniej podatku po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.[/FONT]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]132[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]133[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]134[/B]
[B]Zamalować kwadrat zgadzając się na przekazanie danych osobowych do organizacji[/B][/FONT]
[B][FONT=Arial]3. PIT 36L [/FONT][/B][FONT=Arial]

Numer rubryki: [B]105[/B]
Numer rubryki: [B]106[/B]
[B][FONT=Arial]W rubryce nr 107 wpisujemy wnioskowaną kwotę, czyli 1%[/FONT][/B][FONT=Arial] obliczonego wcześniej podatku po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.[/FONT]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]108[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]109[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]110[/B]
[B]Zamalować kwadrat zgadzając się na przekazanie danych osobowych do organizacji[/B]

4. [B]PIT 36[/B]

Numer rubryki: [B]305[/B]
Numer rubryki: [B]306[/B]
[B][FONT=Arial]W rubryce nr 307 wpisujemy wnioskowaną kwotę, czyli 1%[/FONT][/B][FONT=Arial] obliczonego wcześniej podatku po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.[/FONT]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]308[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]309[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]310[/B]

5. [B]PIT 38[/B]

Numer rubryki: [B]58[/B]
Numer rubryki: [B]59[/B]
[B][FONT=Arial]W rubryce nr 60 wpisujemy wnioskowaną kwotę, czyli 1%[/FONT][/B][FONT=Arial] obliczonego wcześniej podatku po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.[/FONT]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]61[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]62[/B]
[FONT=Arial]Numer rubryki: [B]63[/B]
[B]Zamalować kwadrat zgadzając się na przekazanie danych osobowych do organizacji[/B][/FONT]

Posted

To ja pozwolę sobie wrzucić fotkę odmienionego Areska. Jest niedopoznania! Przypomnę tylko, że przyjęty kilka tygodni temu psiak był jedną wielką kupką kołtunów, wygladał tak:

[IMG]http://i44.tinypic.com/kcxqhs.jpg[/IMG]

Teraz wygląda tak:

[IMG]http://i43.tinypic.com/24zhefl.jpg[/IMG]

EDIT: Ares ma już swój wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ck-ares-caly-w-soplowych-dredach-szuka-domu-131060/#post11749812[/URL]

Posted

Przepraszam za offa ale to ważne :

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f96/jamniko-rottek-zaginal-ponoc-siemianowice-slaskie-119583/index16.html"]Jamniko-rottek zaginął (ponoć) Siemianowice Śląskie[/URL]

[FONT=Verdana]Proszę [B]uważać na parę pseudowolontariuszy z Siemianowic Śląskich[/B]. [B]Małgorzata D[/B] (na forum rottka jako sacha50, SaraD i nie wiadomo jeszcze jako kto), urodzona w 1983 roku, fragment nr tel. 781777XXX, fragment nr GG 53423XX, [B]oraz jej TZ Przemek[/B]. Ludzie ci mają w tej chwili 2 własne suki rottweilerki. Wzięli na tymczas psa, którego zgubili po kilku dniach, pies na szczęście został odnaleziony dzięki pomocy wolontariuszy. Niestety trafił do nich następny pies, który również zaginął i dotąd się nie odnalazł. Osoby te nie poinformowały nikogo, co więcej po jakimś czasie Małgorzata…. napisala na Forum, że pies musi od niej zniknąć, gdyż Przemek wybiera się do szpitala, dlatego prosi o pomoc i natychmiastowe zabranie psa, zagroziła oddaniem do schroniska, a po kilku godzinach napisała, ze [B]psa uśpiła[/B], bo nagle, po kilku miesiącach pobytu u nich stał się agresywny. Potem wycofała się z tego i stwierdziła że [B]pies jednak uciekł[/B]. Nie zostało to zgłoszone przez nią ani na SM ani na policję. [B]Obecnie sprawa ta została przekazana do prokuratury[/B] w Siemianowicach Śląskich.[/FONT]
[FONT=Verdana]Mamy potwierdzone informacje, ze te o[B]soby znów biorą kolejne psy na tak zwane tymczasy[/B], kontaktując się z różnymi fundacjami, forami adopcyjnymi i udając miłośników psów proponują pomoc – uważajcie proszę na nich, bo nie wiadomo jakie mają zamiary i co może stać się z psami. [B]Nie dawajcie im psów![/B] Wiemy tylko o kilku, które u nich zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach. Dodatkowo nie mają ku temu warunków mieszkaniowych – zajmują razem z psami maleńką kawalerkę.[/FONT]

Posted

Więc ja pozwolę sobie donieść o nowym piesku w naszym Azylu. Pies całkowiecie wycieńczony, [B]nie majacy siły nawet siedzieć o własnych siłach[/B] został znaleziony pod restauracją "Wrochem" w Tarnowskich Górach i od niej właśnie otrzymał imię.
Znaleziony został w głębokim wstrząsie z licznymi ranami. Wrochem [B]nie ma także jednego oka. [/B]Jest w dodatku psiakiem już starszym, bo ma ok. [B]15 lat, [/B]ma problemy z chodzeniem.
"Gdy tylko zostanie odpowiednio odkarmiony i poczuje się nieco lepiej to czekać go będzie operacja usuwania pozostałości oka (aby nie doszło do zakażenia), oraz usuwanie zębów, które strasznie go bolą i dosłownie wypadają przy jedzeniu i każdym dotknięciu (w wyniku wypadku). Z tego też powodu musi dostawać miękkie, rozdrobnione jedzenie. [B]Bardzo potrzebny jest dla niego dom tymczasowy, w którym mógłby dochodzić do siebie. Mamy nadzieję, że pomimo wieku Wrochem zauroczy kogoś, kto zaadoptuje go i otoczy miłością. " [/B](źródło: strona Azylu)

A oto i Wrochem:

[IMG]http://connectit.pl/~orion/images/zoom/Wrochem/wrochem02_min.jpg[/IMG]

Posted

Mam dwie propozycje...
Pierwsza to poproszenie o dodanie do wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/psiaki-ktore-widza-sercem-under-construction-117212/[/URL] naszych ślepych i niedowidzących podopiecznych - Rexa i Mobiego (nie wiem, czy Wrochem też by mógł...). Psiaki należy zgłaszać tu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/zalozenie-watku-dla-slepych-psiakow-117174/[/URL]
Druga, to dodanie naszych licznych staruszków na [URL]http://www.psiegrane-marzenia.pl/[/URL] - tam właśnie się takie ogloszenia dodaje... Mogę się tym zająć ;)

EDIT: Ludziska, wpadajta tutaj :evil_lol: Wątek już prawie zauktualizowany, ale sama sobie nie poradzę z zamieszczaniem CKnowinek :eviltong:

EDIT2: I jeszcze jedno... Brakuje nam takich mniejszych banerów, wszystkie, które widziałam na naszej stronie zajmują praktycznie cały podpis - tylko jeden animowany jest mniejszy, ale regulamin Dogo zabrania :shake: Dlatego teraz mam w podpisie taki bardzo banalny...

Posted

[SIZE=4][FONT=Arial Black]Proszę o pomoc.[/FONT][/SIZE]

Niewykluczone, że będę potrzebowała kogoś doświadczonego do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Tarnowskich Górach dla naszego Astka. W mapie pomocy Dogo znalazłam osoby, które logowały się ostatnio w tamtym roku.

Zajrzyjcie na wątek Astka. Ostatnie posty.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f96/kobior-astek-nadal-w-schronie-129045/"]KOBIÓR !!! ASTek nadal w schronie!!![/URL]

Nie mam doświadczenia w adopcjach.

Posted

[quote name='gosia15'][SIZE=4][FONT=Arial Black]Proszę o pomoc.[/FONT][/SIZE]

Niewykluczone, że będę potrzebowała kogoś doświadczonego do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Tarnowskich Górach dla naszego Astka. W mapie pomocy Dogo znalazłam osoby, które logowały się ostatnio w tamtym roku.

Zajrzyjcie na wątek Astka. Ostatnie posty.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f96/kobior-astek-nadal-w-schronie-129045/"]KOBIÓR !!! ASTek nadal w schronie!!![/URL]

Nie mam doświadczenia w adopcjach.[/quote]

Nie mogę pomóc, bo jestem niepełnoletnia. Mogę tylko popytać...

A teraz schroniskowe wieści :p

Z tych dobrych:
Toto, Zuzia i Bianca mają domy!!! A Kaylie, która pojechała do Niemiec na tymczas też go już znalazła...

Z tych gorszych :shake:
Zima nam nie sprzyja. W naszym schronie znajduje się wiele chorych i starszych psów - one nie mogą być na takim zimnie. A ostatnio trafiły do nas takie psiaki jak Punia i Suzi, które w życiu nie widziały budy i nie mają pojęcia jak się to "je"...
Wszystkie nasze pomieszczenia są zajęte, dlatego apelujemy do tych, co mają możliwości:
"I[B]dealnie sprawdza się nam w chwili obecnej twz. kontener budowlany [/B](kontener socjalny budowlany), [B]który podzielony przegrodami na kilka mniejszych pomieszczeń służy jako świetne miejsce do rekonwalescencji po zabiegach.[/B] Już od długiego czasu myślimy o podobnym „budynku” w postaci właśnie takiego kontenera budowlanego lub tzw. barakowozu. [B]Niestety – ich koszt znacznie przewyższa nasze możliwości.[/B] Nie potrzebujemy czystego, wspaniałego, odremontowanego miejsca – [B]zwierzaki potrzebują tylko suchego pomieszczenia, które w razie potrzeby bez problemu możemy odremontować. [/B]Być może ktoś ma dostęp do czegoś takiego, mógłby nam przekazać w formie darowizny lub odsprzedać za niewielką kwotę. Pozwoli nam to jeszcze lepiej nieść pomoc bezdomnym, zabiedzonym, skrzywdzonym zwierzakom" (nasza strona)

Posted

jak tylko przeczytałam że schronisko potrzebuje barakowozu sprawdziałm na allegro - najtańszy 3,5 tysiąca ...

chyba trzeba by się skontaktować z jakąś firmą budowlaną ... czy nie mają przechodzonego i czy nie chcieli by sie go pozbyć ...

Posted

a może byśmy sprubowali zebrac troche grosza na barokwóz??:cool3:
z dogomaniakami można wiele:)a i u wolontariuszy ck znajdzie sie coś na bazarek:razz:
wiem że nie bedzie to cała kwota ale może coś pomoże

Posted

[quote name='szachrajka14']a może byśmy sprubowali zebrac troche grosza na barokwóz??:cool3:
z dogomaniakami można wiele:)a i u wolontariuszy ck znajdzie sie coś na bazarek:razz:
wiem że nie bedzie to cała kwota ale może coś pomoże[/quote]
Aga, wiesz, że nie ma łatwo - to kilka tys. jest, nawet z dogomaniakami się nie uda...

[quote name='marillka']jak tylko przeczytałam że schronisko potrzebuje barakowozu sprawdziałm na allegro - najtańszy 3,5 tysiąca ...

chyba trzeba by się skontaktować z jakąś firmą budowlaną ... czy nie mają przechodzonego i czy nie chcieli by sie go pozbyć ...[/quote]

Też to sprawdzałam, wprawdzie wydaje mi się, że widziałam trochę tańsze, ale to i tak za dużo :placz:

Własnie myślałam, żeby popytać, ale nie wiem, jak, gdzie...

Posted

wóz drzymały. mozna zrobić akcję,dlaczego nie?
proponuje poprosić kogos, kto ma aktywny profil na nk, żeby wstawić takie zdjęcie, np napisu - "szukamy barakowozu" z opisem całej sytuacji. na nk siedzi cała polska. co to kosztuje, no nie :cool3:?

Posted

Przepraszam, że się wcinam, ale..

[COLOR=Red][B]SOS DLA MARLEYA![/B][/COLOR]

Marley, to pies, który w swoim krótkim, jak dotąd życiu przeszedł bardzo wiele..
Kiedyś miał dom, rodzinę, własny kąt i własną miskę.. Potem, wyrzucony jak zabawka, nieudany prezent, na ulicę, długo się błąkał.. Szukał swojego Pana.. Pana, który porzucił go, w sposób okrutny, pozostawiając na pastwę losu.. Po długiej tułaczce, jacyś ludzie zgłosili do schroniska informację o błąkającym się w gminie Milejewo psie.. I zaczął się jakże przerażający dla Marleya okres czasu.. Ile on trwa? 5, może 6 miesięcy.. Okres, w którym trzeba walczyć, o miskę, o jedzenie.. Zamknięty w małym boksie, nieszczęśliwy, utęskniony.. Każdy dzień w azylu nabawił Marleya stresem, pustką i żalem.. Ciągłe zmiany otoczenia, psów, kojców.. Pies wpadł w depresję.. Każda chwila spędzona w 'przechowalni psów' zostawiła uszczerbek na psychice Marleya.. Znienawidził inne psy.. Czy mimo to, znajdzie się ktoś, kto obdarzy Marleya niespożytym uczuciem, opieką, troską i bezpieczeństwem? Czy znajdzie się osoba, która pokocha 2 letniego Marleya i wyciągnie go z tej okrutnej niedoli, w której powoli odchodzi.. ?
Prosimy o pomoc, Marley tak bardzo kocha ludzi..Pomóżmy, póki nie będzie za późno!

[COLOR=Red][B]SOS DLA MARLEYA ! [/B][/COLOR]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sos-dla-marleya-zostalo-malo-czasu-pomocy-dogomania-125143/"]SOS DLA MARLEYA ! ! ZOSTAŁO MAŁO CZASU ! ! Pomocy, DOGOMANIA ! ![/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images40.fotosik.pl/31/6998a6cc1767a159.gif[/IMG][/URL]