Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja roczna suka On-ka mniej więcej od czasu pierwszej cieczki bardzo często stęka (jęczy ?) przez sen lub "przewracając się z boku na bok" podczas snu, tak w dzień, jak i w nocy. Poza tym czuje się normalnie, je i biega z innymi psami na spacerach. To stękanie-jęczenie mnie trochę martwi, tym bardziej, że ma mieć za tydzień sterylizację.
Czy ktoś ma podobne dolegliwości, albo wie co to może oznaczać i czy trzeba się tym przejmować ...?
Wyczytałam, że przed operacją -w ramach przygotowania do niej- robi się sukom badania, ale to chyba dotyczy starszych i schorowanych. Czy sądzicie, że powinnam o to poprosić weta, czy choćby skonsultować to jęczenie, czy też się nie wygłupiać ? Być może jestem po prostu przewrażliwiona...
PORADŹCIE !!! :icon_roc:

Posted

mysle ze warto by wet osłuchał serce ,moze zrobic ekg ? to wazne przed narkozą , kilka razy czytalam o sukach mlodych zdrowych które nie wyszły z narkozy . moje psy przez sen biegają ,a źaba dodatkowo płacze, jeczy i poszczekuje :cool3:

Posted

[quote name='mch']mysle ze warto by wet osłuchał serce ,moze zrobic ekg ? to wazne przed narkozą , kilka razy czytalam o sukach mlodych zdrowych które nie wyszły z narkozy . moje psy przez sen biegają ,a źaba dodatkowo płacze, jeczy i poszczekuje :cool3:[/quote]

musisz kiedys Źabe nagrac podczas snu :lol:

Posted

Koniecznie zrób podstawowe badania (osłuchanie serca, krew) przed sterylka, zebys sobie potem nie pluła w brode i dla spokoju sumienia chociaz.

Kaza tez jeczy jak sie glebie o ziemie, jak spi, szczeka, biega, warczy a nawet wzdycha, zazwyczaj celny szturchaniec ewentualnie trafienie klapiem lub poducha skutkuje :razz: