Alicja Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='lolka75']ale musialaby wczesnie zaczynac Alusku:evil_lol:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:roll:....no poświęcę się dla Was :loveu::loveu::loveu: Witaj Loluś :loveu::loveu: ja już wstanąwszy :cool1:....dziś mus jechać z TZtem i z Kubą na zakupy ...musimy kupić spodnie garniturowe i koszule....oczywiście czarną :razz:dla młodego ...jak będzie z butami ...nie wiem ...glany do garniaka :razz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
agbar Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Lolkowa!!!! Wstawaj.....bylo nie siedziec pol nocy na gie:diabloti:Slonce swieci,pakuj graty i przyjedzaj na grila...i grzybki rzecz jasna:grins: Quote
Alicja Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='agbar']Lolkowa!!!! Wstawaj.....bylo nie siedziec pol nocy na gie:diabloti:Slonce swieci,pakuj graty i przyjedzaj na grila...i grzybki rzecz jasna:grins:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz::razz:tośta dały czadu ;):evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
agbar Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]:razz::razz:tośta dały czadu ;):evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] tjoszeczke:grins: Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 jestem:oops: i oficjalnie przepraszam moje dogociolki za moj wczorajszy odpal:oops::shake: Quote
Alicja Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='lolka75']jestem:oops: i oficjalnie przepraszam moje dogociolki za moj wczorajszy odpal:oops::shake:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] eeeeeeeeeeeee......no so ty ........[/B][/COLOR][/FONT]:calus: Quote
agbar Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='lolka75']jestem:oops: i oficjalnie przepraszam moje dogociolki za moj wczorajszy odpal:oops::shake:[/quote] boshe...a ta od rana bredzi:diabloti: Quote
malawaszka Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Lolka lepiej??? :loveu: a mnie sięwczoraj przez to wszystko popsuł komputer :angryy::crazyeye: i dzis rano musiałam oddać do serwisu ale już na szczeście hula :multi: Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='malawaszka']Lolka lepiej??? :loveu: a mnie sięwczoraj przez to wszystko popsuł komputer :angryy::crazyeye: i dzis rano musiałam oddać do serwisu ale już na szczeście hula :multi:[/quote] no lepiej...zagadalyscie mojego mega dola:evil_lol:...dzieki dziewczynki:loveu: Quote
malawaszka Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 ja chciałam dłużej :placz: miałam dzień na gadanie wczoraj a tu mój komp powiedział stop i postanowił się zawiesić i nie dał nic zrobić :shake: wszystko się zatrzymało i ani odrobinę nie chciało pójść do przodu :angryy::angryy::angryy: już miałam nadzieję, ze będę musiała kupić nowy a tu dupa - naprawili dzisiaj go :placz: Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 powstawiam lineczki do sklepu foto w Nl i moze ktos mi powie jaki mam kupic objektyw:roll:...moze znajdzie sie taka dobra duszyczka:cool3: [URL]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_list.php?idc=18453[/URL] [URL]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_list.php?idc=18593[/URL] a wogole to skad mam wiedziec czy beda pasowaly do canona? i jak mam patrzyc na szerokokontnosc objektywu? poratujcie? acha... i je4szcze co to znaczy ze objektyw jest makro?? to tylko do mocnych zblizen? a juz psa w biegu nim nie sfotografuje? Quote
Alicja Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 :shake:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:shake:a ja się na tym nie znam ...i po dzisiejszych fotach odkładam zakup lustrzanki na co najmniej rok albo 2 :shake:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='Alicja']:shake:[FONT=Arial][COLOR=red][B]:shake:a ja się na tym nie znam ...i po dzisiejszych fotach odkładam zakup lustrzanki na co najmniej rok albo 2 :shake:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] dlaczego?? Alusia??:crazyeye: Quote
Alicja Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='lolka75']dlaczego?? Alusia??:crazyeye:[/quote] [COLOR=Red][B][FONT=Arial]bo są beznadziejne ...a takie to se moge na tym robić i nie bedzie mi żal ze wydałam kase :cool1:[/FONT][/B][/COLOR] Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='Alicja'][COLOR=red][B][FONT=Arial]bo są beznadziejne ...a takie to se moge na tym robić i nie bedzie mi żal ze wydałam kase :cool1:[/FONT][/B][/COLOR][/quote] wcale nie sa beznadziejne:crazyeye:...Alu kochanie.....cos Ty..... Skad wiesz ze jak sobie kupisz lusterko to fotki nie beda jeszcze lepsze? Masz swietne oko....chcesz...a to wystarczy zeby cos robic. Jak nie kupisz to nie bedziesz wiedziala..... a zalowac sie bedzie na starosc ze sie czegos nie zrobilo niz zrobilo:eviltong: Quote
Alicja Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='lolka75']wcale nie sa beznadziejne:crazyeye:...Alu kochanie.....cos Ty..... Skad wiesz ze jak sobie kupisz lusterko to fotki nie beda jeszcze lepsze? Masz swietne oko....chcesz...a to wystarczy zeby cos robic. Jak nie kupisz to nie bedziesz wiedziala..... a zalowac sie bedzie na starosc ze sie czegos nie zrobilo niz zrobilo:eviltong:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]no to ja już zaczynam żałować :cool1:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]no to ja już zaczynam żałować :cool1:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] dostaniesz zaraz po doopce:shake: Quote
Alicja Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='lolka75']dostaniesz zaraz po doopce:shake:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]...siem nie dam ....nie sięgniesz :shake:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
malawaszka Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 wow! Loluś zerknęłam chwilkę na te sklepy i tam ceny baaardzo rózne - podaj w jakich granicach chcesz siezmieścić to Ci jutro powiem jaki bym kupiła ;) Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='malawaszka']wow! Loluś zerknęłam chwilkę na te sklepy i tam ceny baaardzo rózne - podaj w jakich granicach chcesz siezmieścić to Ci jutro powiem jaki bym kupiła ;)[/quote] najlepiej jak najtansze:oops::niewiem:...ale jakbys mogla to napis jakie bys wybrala niezaleznie od ceny (oczywiscie w granicach rozsadku:evil_lol:) i dlaczego....ja bede to analizowac jak naukowiec:roll::diabloti:. Chce fajny obiektyw zeby fotkowac moje dzieci (Eryka i Maxine) niezaleznie od ich ruchliwosci.... ai fajnymi makro nie pogardze bo a nuz cos slicznego zobacze:roll:. Wybieraj Wasiu mila jak dla siebie:cool3:. Z gory dziekuje:loveu::loveu: Quote
lolka75 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]...siem nie dam ....nie sięgniesz :shake:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Alutka cos Cie chyba jakies smutki dopadaja:-(:glaszcze:..zarazilam Cie wczoraj?:shake::-( Quote
lolka75 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 mial byc filmik....ale sie nie udalo Quote
Alicja Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:hand: cze Loluś :loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]ojojojojoj :shake: loleczka nam się smutkowała a mnie tu nie było :-( nigdzie mnie nie było- oprocz wątków Qdlaczka :-( ale mam nadzieję że już lepiej.... i pamiętaj... nawet jak mnie tu nie ma jestem myślami z Wami- bo dogociółki nie są mi obojętne.. zakopujemy dołeczki- każda z nas ma jakieś problemiki i ważne jest żeby się wygadac.... choć przyznaje że i ja sie zbytnio nie otwieram.... nie umie- dusze w sobie a potem wybucham jak granat :cool1: a jeżeli KTOŚ nie chce cie znać Loluś.... nie są Ciebie warci :shake: To Ty jesteś wspaniałą wartościową dziewczyną , nie Oni :shake: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
malawaszka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='lolka75']najlepiej jak najtansze:oops::niewiem:...ale jakbys mogla to napis jakie bys wybrala niezaleznie od ceny (oczywiscie w granicach rozsadku:evil_lol:) i dlaczego....ja bede to analizowac jak naukowiec:roll::diabloti:. Chce fajny obiektyw zeby fotkowac moje dzieci (Eryka i Maxine) niezaleznie od ich ruchliwosci.... ai fajnymi makro nie pogardze bo a nuz cos slicznego zobacze:roll:. Wybieraj Wasiu mila jak dla siebie:cool3:. Z gory dziekuje:loveu::loveu:[/quote] ja Ci po wiem tak, ja mam sigmę 55-200 ciemną, ale jak jest ładna pogoda to fotki są chyba ok - przynajmniej na moje potrzeby focenie psów, siostrzenicy itd; Vectra ma z takim samym światłem 70-300 i teraz bym taki wybrała - bo większe zbliżenia robi, a że moje burki małe i daleko biegają (luna :lol:) to fajnie by siętym fociło i ma macro - to jest to: [URL]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=12064[/URL] ten też jest ciekawy bo masz tu od zbliżenia takiego jak w kicie do sporego i jest odrobinę jaśniejszy, czyli jakbyś chciała robić w niedużym pokoju zdjęcia to tym znacznie łatwiej niż tym wyżej bo tamten zdjęć z bliska raczej nie zrobi :shake: [URL]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=8805[/URL] Pysia ma taki [URL]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=51154[/URL] foty super się nim da robić, ALE po kilku minutach mdleją ręce :shake: to profesjonalny obiektyw raczej do robienia zdjęć z miejsca ze statywu, na spacer to raczej mała przyjemność zabierać takie bydle - przynajmniej dla mnie - po prostu jest za ciężki i te jasne profesjonalne obiektywy one muszą być ciężkie bo ta optyka, które robi takie fajne foty musi swoje ważyć :shake: na pewno można sięprzyzwyczaić do tego ciężaru, ale nie wiem czy da się przezwyciężyć to, że ręce po prostu zaczynają drżeć i foty na tele się rozmazują :niewiem: przyznam, że nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to jest taka waga :-o więc tak jak ja chodzę na dalekie spacery i aparat mam non stop w ręce taki ciężar odpada a do kruszynek słabeuszy nie należę :evil_lol: chyba, że zdecydowałabyś się na stałoogniskowy obiektyw - czyli nie ma zoomu, nie robiłam takim więc nie potrafię powiedzieć jak to jest, ale np Justa ma stałoogniskowy jasny obiektyw i foty robi świetne! [URL]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=615[/URL] tylko nie ma tu podanej wagi obiektywu, ale to można poszukać gdzieś indziej albo taki [URL]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=608[/URL] tylko one nie mają funkcji macro jeszcze znalazłam sigmy stałoogniskowe jasne z macro: [url]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=8691[/url] ta fajna ale nie wiem czy nie ciężka, chociaż nie powinna w sumie [url]http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=8718[/url] łomatko i można tak wybierać i wybierać - w zależności od kasy jaką sie dysponuje, chociaż ten ciężar jasnych tele mnie zdecydowanie przystopował i zniechęcił :shake: może to i dobrze bo i tak nie mam kasy na takie cuda :lol: Quote
Recommended Posts