BBeta Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Może po prostu suki są bardziej łagodne. Psów niestety żadnych nie znam, więc nie wiem Quote
e.v.a Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='_Wataha_']Mam ksiazke o bokserach (i o innych psach) i tam pisza ze starsze psy (po 8 roku zycia) powinny dostawac karme raz dziennie, poniewaz wraz z wiekiem spowalnia sie przemiana materii. Wet tez tak mowil :roll: Poza tym starsze psy duza spią (moj przesypia prawie caly dzien) i nie są az tak aktywne, wiec nie potrzebuja tak duzo kalorii zeby prawidlowo funkcjonowac.[/quote] hmmm to jedz raz dziennie i zobaczymy jak bedzie dzialac twoja przemiana materii;) ja ni emowie ze masz dawac 3 razy dziennie wielkie porsje:razz: ale posilek zamiast raz dziennie mozna rozlozyc na 3 male:p [quote name='BBeta']W ogóle boksery na psy stróżujące się raczej nie nadają[/quote] ojj nadaja nadaja:diabloti: moj tatko od malego mial doczynienia z boxerami .... (fakt faktem tata jest juz po 60) ale zawsze wspomina boxy qtore strozowaly u niego a rodzinie i wsrod znajomych :diabloti: dziadka boxer z palcem w d.. potrafil rozlozyc owczarka:cool3: moze poprostu kiedys boxy byly wlasnie wychowywane pod wzgledem strozowania a teraz raczej taki epieszczochy :niewiem: Quote
_Wataha_ Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ja daje mu jesc dwa razy dziennie i jest zadowlony bo do stolu nie zaglada :eviltong: Kiedys boksery byly uzywane do walk z bykami :razz: Quote
la_pegaza Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Bokser był przede wszystkim psem obronnym, użytkowym ;) Kiedyś owszem polowały na "grubego zwierza". Poczytajcie choćby wzorzec czy historię rasy ;) Quote
Kiłi Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 "Bokser niemiecki zgodnie ze swoim pochodzeniem jest psem bojowym i uszlachetnioną wersją starego bulenbeisera, któremu zmieniono kształty i nieco złagodzono charakter, jak również przeznaczenie. Psy te pierwotnie używane były do nagonki na grubego zwierza w tym niedźwiedzia i dzika. Gdy te stały się rzadkością i przestały być potrzebne podczas polowania, zaczęto wykorzystywać boksery do walki z bykami...." "Obecnie bokser stał się psem uniwersalnym, dobrze sprawdzającym się w policji, pomocy osobom upośledzonym lub obrońcami domu i rodziny (...) Jest to pies zazwyczaj nieufny w stosunku do obcych, nieustraszony obrońca i stróż, pogodny i przyjazny dla swojej rodziny." Quote
la_pegaza Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Fakt, że bokser obszczekuje zza płotu niekoniecznie oznacza, że jest super stróżem ;) Mój Bazyl się tak zachowuje, a należy raczej do psów niepewnych siebie. :lol: Bokser ma być psem pewnym siebie, który w obliczu zagrożenia np. właściciela stanie w jego obronie. Quote
BBeta Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='evaxon']moze poprostu kiedys boxy byly wlasnie wychowywane pod wzgledem strozowania a teraz raczej taki epieszczochy :niewiem:[/quote] Dokładnie, teraz to są psy kanapowe i do towarzystwa ;) Quote
e.v.a Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='BBeta']Dokładnie, teraz to są psy kanapowe i do towarzystwa ;)[/quote] no teraz box jest kanapowcem a bulle sa te zle ;) za kilkadziesiat lat bulle beda kanapowcami i nikt nie bedzie dostrzegac u nich tych złych cech ;) :evil_lol: Quote
drzalka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 czy to tepat ow adze..bo tak patrze po postach i jakis maly off sie zrobil :roll: :eviltong: .. więc Lena coś mi ostatnio schudła ( bedzie sterylka moze cos przytyje).... ważyła 23, waży 20.7 kg - ma 12,5 miesiąca ( jest nierodowodowa) Quote
Cimi Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 drzalka, ona przytyje- nabierze masy w swoim czasie ;). Daj jej czas ;). Fiona to duża suka ma 60 cm w kłębię i waży 26/27 kg, ale jak była młodsza to też nie miała za wysokiej wagi ;). Quote
boksiedwa Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Poza tym wzrost i waga podane we wzorcu dotyczą przede wszystkim boxerów rodowodowych. I też nie są miarodajne, mogą być spore rozbieżności. To wszystko zależy od warunków bytowych, karmienia, ruchu itp. Quote
drzalka Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 ;) Moja jest malutka wzrost ajkies 52 cm ::loveu: :shake: Quote
sylwiasong Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='drzalka']czy to tepat ow adze..bo tak patrze po postach i jakis maly off sie zrobil :roll: :eviltong: .. więc Lena coś mi ostatnio schudła ( bedzie sterylka moze cos przytyje).... ważyła 23, waży 20.7 kg - ma 12,5 miesiąca ( jest nierodowodowa)[/quote] [B]Drzalka[/B] nie martw sie moja córcia tez ma 14 m-cy i wazy 21 kg, jest drobna i trochę widac jej zeberka, ale tez mam nadzieje ,że jeszcze przytyje,Ogólnie moja jest troche chorowita, od 6 m-ca ma problemy z nerkami, miała juz gronkowca na pyszczku,-teraz znów wrócil, ale go wypędzilismy:) ma tez alergie skórne, ropieja jej oczka.Wymaga opieki i pielęgnacji, ale jest cudna i kocham ja najbardziej na swiecie.Sonia jest bardzo podobna do twojej Lenki i tez nie jest rodowodowa.Za tydz bedzie sterylizowana, mozesz mi napisac jak u Ciebie przebiegła sterylka i czy długo dochodziła do siebie? Quote
drzalka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Tydzień po sterylce : Lena waży 19.3 kg, ( przy wzroscie 52 cm), ale wet zapewniala mnie ze prawie napewno przytyje ;) Sylwia song zajrzyj do mojej Galeri - tam jest wsztsko o sterylizacji Lenki :D Quote
tygra Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Tygra aktualnie waży 27.5 kg i jest szkieletem, lekarz zlecił badania bo straciła 4,5 kg w ciągu 3-4 miesięcy, a była akurat. Teraz to szkielet ze skórą jak pergamin :(. Od poniedziałkun badania - wet stwierdził ze stanowczo za chuda, wcześniej żeberka wyczuwalne i widoczne mięśnie zwłaszcza na tylnych łapach, teraz anoreksja i mięśni mniej, apetyt wilczy humor ok odrobaczona.Od jakiegoś czasu przy wyprużnianiu odrobina krwi... Pod koniec tygodnia okaże się co z panną pewnie. Kość ma średnią raczej i najlepiej wyglądała przy 30-31 kg a ma ok 60cm Jeszcze ok miesiąc temu wazyła 29-30kg :( martwie się Quote
eunice Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Moj ma m.w. 6lat, 35kg i 56 cm. jest b mocnej kosci-klata wazy najw:cool3: Quote
Kiłi Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 [quote name='tygra']Tygra aktualnie waży 27.5 kg i jest szkieletem, lekarz zlecił badania bo straciła 4,5 kg w ciągu 3-4 miesięcy, a była akurat. Teraz to szkielet ze skórą jak pergamin :(. Od poniedziałkun badania - wet stwierdził ze stanowczo za chuda, wcześniej żeberka wyczuwalne i widoczne mięśnie zwłaszcza na tylnych łapach, teraz anoreksja i mięśni mniej, apetyt wilczy humor ok odrobaczona.Od jakiegoś czasu przy wyprużnianiu odrobina krwi... Pod koniec tygodnia okaże się co z panną pewnie. Kość ma średnią raczej i najlepiej wyglądała przy 30-31 kg a ma ok 60cm Jeszcze ok miesiąc temu wazyła 29-30kg :( martwie się[/quote] O Mateńko! Oby Tygrze nic nie było złego:shake: Jak ze Spota zaczął robić się kościotrup to okazało się że to wątroba...ale Tygra za młoda na to... Trzymam kciukasy Quote
Akadna Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Vector waży ok. 25 kg, ma 9,5 miesiąca, jest potężnej budowy, czyt. ma wielką klate :cool3: a w kłębie to ma ok. 60 cm, jest psem z rodowodem :grins: Quote
sylwiaskalska Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Moim zdaniem nie ma jednej ustalonej wagi, wiadomo budowę odziedzicza się po rodzicach lub po przodkach, jak bokser jest lekkiej budowy to nie ma co na siłe go tuczyć. Ja tam nie porównuje wagi najważniejsze że zdrowy :) tym bardziej że mój bez papierów. Waga bokserów wacha się [B]Wielkość: [/B]mierzona w kłębie, wzdłuż łokci do podłoża: psy: 57-63 cm, suki: 53-59 cm [B]Waga: [/B]psy: powyżej 30 kg (przy wysokości w kłębie ok. 60 cm), suki: ok. 25 kg (przy wysokości w kłębie ok. 56 cm). W USA wogóle zauważyłam że tam preferują sylwetkę sportową [IMG]http://www.boxerworld.com/forums/imgarticles/west1999.jpg[/IMG] Quote
drzalka Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Moge się mylić ale czy to zdięcie nie jest z 1999 roku ? Quote
la_pegaza Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 W USA jest zupełnie inny typ boksera niż u nas ;) Quote
tygra Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Tygra odrobiła straty. Jelitka wyleczone :) 22miesiące waga 30,5kg wysokość 60cm :) a szyjka jak była mizerna tak jest - 49-50cm klatka 78cm Quote
drzalka Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 EE.. to moja uwaga : wiek - 20 miesięcy wzrost - około 54cm waga - 23,5kg obwód w szyjce - 40-42 cm obwod w klacie - 70 cm Quote
Rybka_39 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Moja na dzien dzisiejszy Wzrost 56cm w kłebie waga 24 kg obwod klatki piersiowej 70cm obwod szyi 43 cm:roll: wiek2 marca skonczy 2 lata edit:razz: styczeń 2009 3 lata Quote
Recommended Posts