Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evaxon']eee tam :)
nikt was nie wysmial
leemonca co to za głupie usmieszki:mad: :evil_lol: ;)[/quote]

to nie głupie!!! :shake: to miał być uśmieszek sympatyczny!!! nic nie napisałam, to wstawiłam uśmiechniętą buzię!!!

Przepraszam jeśli się ktoś obraził, ale nie takie były moje intencje!!!

Posted

[quote name='Dinho']36-37 to dobrze ? :D[/quote]
tak dobrze
moja Tygra w tym wieku miała 38cm i ważyła 9kg, teraz ma 5 miesięcy i ma 52cm i waży 20kg
a ile waży Rani?
A dodam że Tygra jest raczej średniej kości, nie jest ani chuda ani gruba. Ogólnie na podstawie moich obserwacji i porównań z rówieśnikami jest średniaczkiem takim - ale to czas pokaże - każdy piesio rozwija się swoim rytmem i jedne rosną dłużej inne wczesnie kończą wzrastanie;)

Posted

[quote name='Aga-Wawa']witam
Moj facecik 14 sierpnia skonczy 4 miesiace i wazy 18 kilo ,ale wcale po nim tego nie widac,tak sie zastanawiam czy to dobra waga???
pozdrawiam[/quote]
jesli czujesz pod ręką żeberka to jest ok - po prostu duuuży facet Ci rośnie. Zmierz go w kłębie. A i podejrzewam że chłopak jest mocnej kości a takie mi się osobiście bardzo podobają:loveu:

Posted

[quote name='Aga-Wawa']witam
Ja wlasnie mialam zadac to samo pytanie bo tez chcialam zmierzyc i nie bardzo wiem jak ,czekam na odpowiedz i pozdrawiam[/quote]
a kolezanka z jelonek to może jakiś spacerek sąsiadko?

Posted

[quote name='Dinho']Dopiero teraz ja zwaze. miałem małe obawy, po obejrzeniu na zywo wielu bokserów w wieku mojej suni - były od niej o wiele mniejsze.. ;)[/quote]
ciekawe ile wyjdzie- zważ koniecznie umieram z ciekawości
tygra w tym wieku faktycznie wzrostem byla spora, ale waga raczej średnia. Tak jak pamiętam z kilkoma osobami rozmawiałam to ich suczki miały w wieku 3 miesięcy wzrost Tygry gdy ona miała 11tyg czyli prawie 2 i pół miesiąca, ale teraz zwolniła może należy do tych szybciej dojrzewających - zobaczymy. Mój wet twierdzi że może dojsc do 60cm w dorosłości i 30 kg ale ja nie sądzę zeby urosła jeszcze 8cm (ma już 5 miesięcy więc teraz powinna wolniej rosnąć), myślę że jednak średniaczek będzie tak z 55-56cm nie więcej.
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][img]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/220385.jpg[/img][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]ulubiony kumpel (dzień przed naszym wyjazdem) – zabawa kagańcem Brendy[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][img]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/220384.jpg[/img][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][img]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/220383.jpg[/img][/SIZE][/FONT]
to kilka fotek Tygry w wieku 15tyg

Posted

ten kumpel Tygry to mix ONka dwa miesiące starszy od niej
[IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/214800.jpg[/IMG]
[FONT=Times New Roman]tu 2 i pół miesiąca[/FONT]

• 3 weeks later...
Posted

Wykaz wagi u rodowodowych bokserów :

8 tygodni - 5,5 kg
12 tygodni - 8,5 kg
14 tygodni - 11 kg
16 tygodni - 13,5 kg
18 tygodni - 15,5 kg
20 tygodni - 18 kg
6 miesięcy 20,5 kg

Coz.. jestem szczesliwy, moja Ranona ma dokładnie dzisiaj 3 miesiace i wazy dokładnie 8.5 kilo, uff :D

Posted

[quote name='Dinho']Wykaz wagi u rodowodowych bokserów :

8 tygodni - 5,5 kg
12 tygodni - 8,5 kg
14 tygodni - 11 kg
16 tygodni - 13,5 kg
18 tygodni - 15,5 kg
20 tygodni - 18 kg
6 miesięcy 20,5 kg

Coz.. jestem szczesliwy, moja Ranona ma dokładnie dzisiaj 3 miesiace i wazy dokładnie 8.5 kilo, uff :D[/quote]
znam tą rozpiskę z forum boksera - to jest dla bardzo szczuplutkiej suni (właścicielka pisze że wystaje jej kręgosłup i kości miednicy ale to przecież nie ma znaczenia - każdy pies rozwija się swoim tempem tak jak i dzieci zresztą. Jedne dłużej rosną i później łapią masę - moja Tygra jest średniej budowy i średniej kości.
Mam koleżankę której piesio jest mniej więcej w wieku mojej suni i cały czas był od niej lżejszy o jakieś 1,5 kg i niższy a teraz ją prawie dogonił - podejrzewam że ją przerośnie:evil_lol: bo on nabrał rozpędu a moja już zwolniła.
a tak dla porządku dokonałąm pomiarów więc napiszę a co:cool3:
Tygra 24 i pół tygodnia (5 i pół miesiąca i parę dni HIHI)
waga 22kg, wzrost 54cm

Posted

niestety boksie bez rodowodu jak i te z rodowodem rozwijaja sie roznie wiec nie ma co porownywac;)
niektorzy moze pamietaja jaka moja byla malutka jak ja wziela wiele ludkow bylo zaskoczonych waga Tigry (3,40 kg - w wieku 7 tygodni)
a teraz:cool3: a teraz moja panna ma wzrost i wage doroslej suki (z rodowodem ) majac prawie 10 miesiecy :) jest proporcionalna ( i zawsze taka byla)
wiec prawdemowiac niema co patrzec na wage innych boksiow :)

Posted

[quote name='evaxon']niestety boksie bez rodowodu jak i te z rodowodem rozwijaja sie roznie wiec nie ma co porownywac;)
niektorzy moze pamietaja jaka moja byla malutka jak ja wziela wiele ludkow bylo zaskoczonych waga Tigry (3,40 kg - w wieku 7 tygodni)
a teraz:cool3: a teraz moja panna ma wzrost i wage doroslej suki (z rodowodem ) majac prawie 10 miesiecy :) jest proporcionalna ( i zawsze taka byla)
wiec prawdemowiac niema co patrzec na wage innych boksiow :)[/quote]
właśnie :)

Posted

[quote name='Dinho']No to mojej też wystaja, ale konce żeber :P Je 4/5 razy dziennie.. :/[/quote]
hehe
i bardzo dobrze ze tyle je :)
potem zmmniejsz porcje na 4-3 posilki dziennie (moja w wieku 10 miesiecy-dzis konczy 10 :D ) je 3 posilki i jest wiecznie glodnym psem :evil_lol: