Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Ano- ten sam tekst. Tylko ja do nich nic nie wysyłałam. Pisałam do tych, których wymieniłam powyzej i do portelu. Ale pewnie inspekcja ich sama powiadomiła- skoro już się wybrali do Carefoura po tym jak otrzymali pismo.

Mandat to nic- to prawda- ale to ważny sygnal, bo ja do wczoraj myslalam, ze NIC się nie stanie.
Postępowanie będzie umorzone- zapewne-(chociaz ja w cuda wierzę i nie tylko ja;)) ale jednak.

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

pojadę tam jutro. Zawiadomię stamtąd inspekcję oraz policję. prywatnie. tak jak z tym listem. Tylko, ze ja nie mam aparatu, komorką tez nic nie nakręce. poza tym nie jestem pewna, ze mnei po wczorajszym wpuszczą, bo musiałam się ewakuować;)...;)

Ma ktoś ochotę i czas (ja go nie mam, ale muszę miec) się ze mną tam spotkac i użyczyc czegoś do nagrywania? najlepiej komórki.

edit: albo inaczej, Vitka Ty mieszkasz tam blisko- możesz jutro z rana- tak np. około 9 pójść tam, zobaczyć jak to wygląda, zadzwonić do mnie, a ja powiadomię inspekcję..?

ps, generalnie myślę, że jutro będzie najgorzej w tych wszytkich sklepach. Zeby tak więcej ludzi wyjęło komórkę, zrobiło zdjęcie, zadzwoniło gdzie trzeba. Ale..jest jak jest.

Posted

Zadzwoiłam teraz do hipermarketu, poprosiłam z kierownikiem, zapytaam, czemu to sie nadal dzieje skoro dzis powiatowy weterynarz był i stwierdził, co czytam na stronie elblag.wm.pl, ze popełniają przestępstwo.
Powiedziałam ,ze jestem w sklepie, widzę,z e to sie dzieje i dzwonie w ciagu pół godziny po policję.
Facet powiedział, że już sie kontaktuje z działem ryb.

Powiedziałam, ze dział ryb to jedno, ale dlaczego nadal to robia, skoro maja zakaz i jest to niezgodne z prawem. Tłumczaył sie, że nie był od rana. W każdym razem powiedziałam, ze jestem w sklepie i czekam na efekt mojego telefonu.
Inaczej dzwonie na policję.

K u r w a, czują sie bezkarni :(
Nie mozna im dac spokoju. Dzwońcie też.
Od rana- inspekcja- powinnismy zbombardowac ich telefonami.

Tel. do Inspekcji: 552370253

Posted

[quote name='Patyś_']Ola , a o której? Bo ja jutro, nie wiem jak rano, ale przed 15 będę w leclerku, zobacze jak tam to wygląda, a potem mogę podjechać do Cerfa.[/QUOTE]

wez aparat patrycja, komórkę i nagraj co się da. W lecklerku podobno wszytko było na dworze, spokonie można nagrywać. po 15 to już i nawet dla mnie jest za pozno niesteyy. chyba, ze dam se spokój ze swietami i po prostu zrobię co trzeba. bo to przechodzi ludzkie pojęcie co się dzieje i jak mało ludzi cokolwiek robi. A Ty nie odprawiasz wigilii?

dzwonię do tych pajaców Ewka zaraz. Fajnie, jesli ktoś jeszcze się przyłączy.

no przecież nie zadzwonię, bo nie mam komórki:(

Posted

W komie mam dośc dobry aparat i możliwośc nagrywania. Będę tam, biorąc pod uwagę, że kolacje wigilijne mają miejsce koło 19-20, bardzo wczesniej, bo o miedzy 12-14, ciekawe co wtedy będzie się działo, jak ludzie na szybko będą potrzebowali ryby...

Posted

Ola, daruj sobie te filmy, one nie maja znaczenia. Jełsi bedzie coś nie tak jutro, to dzwon do inspekcji i na policję.
Mnie jutro nie bedzie juz.
Z rana jade do kaczek tylko i potem musze juz wyjechac.

Posted

[quote name='Patyś_']W komie mam dośc dobry aparat i możliwośc nagrywania. Będę tam, biorąc pod uwagę, że kolacje wigilijne mają miejsce koło 19-20, bardzo wczesniej, bo o miedzy 12-14, ciekawe co wtedy będzie się działo, jak ludzie na szybko będą potrzebowali ryby...[/QUOTE]

acha. Ewa ja myśle, ze jednak te filmy sa ważne, bo są dowodem. Ale oczywiscie pojade i bez aparatu. To patys umówmy się jakoś wstępnie. O 16 na placu slowiańskim? A może ja podjade od razu do lecklerka na 15? I tam się spotkamy? Jesli masz komórkę ktora mozesz nagrywac to zabierz. bo z takim dużym aparatem od razu wyleją nas na bruk;) Ja chce tam jechac, chce to k u r e s t w o zobaczyć na wlasne oczy, że dalej się to dzieje.

Ale niee. ja tam muszę być rano. o 15 to już w inspekcji nikogo nie będzie. Nie. ja jadę rano.

Posted

Jutro o 15-16 to juz nic nie bedzie czynne- sklepy w wigilię sa krótko czynne (właśnie jakoś do 15.00, i o tej porze to juz wszystko jest posprzątane). Warto rano to zrobic, bo rano jeszcze ludzie karpie kupuja, a i inspekcja jest w pracy.

Posted

[quote name='kordonia']Jutro o 15-16 to juz nic nie bedzie czynne- sklepy w wigilię sa krótko czynne (właśnie jakoś do 15.00, i o tej porze to juz wszystko jest posprzątane). Warto rano to zrobic, bo rano jeszcze ludzie karpie kupuja, a i inspekcja jest w pracy.[/QUOTE]

no. ja jadę z rana. Ktoś chętny?

jakby co, to piszcie tu albo dzwońcie do mnie. Zaraz przyjedzie ladowarka i telefon będzie działał.

Posted

och gdzie tam:) Jako wrażliwy człowiek z wlasnej woli chcesz to zrobić przecież:loveu:.( [COLOR=slategray]Niezaangażowanym weterynarzom dziękujemy:cool3:[/COLOR])

Vitka to nie jest przyjemne, ale nie musisz się z nikim wykłocać, tylko powiesz, ze wiesz, ze pani taka a taka napisała w sprawie karpi tzn. sprzedawania zywych. Ze w dziennku elblaskim przeczytałas stanowisko weterynarz powiatowego, że pouczyli, że będzie zawiadomienie o przestępstwie. Poszłas wieczorem do carefoura a tam karpie skakały na taśmie i prosisz,aby udali się tam jeszcze raz. Oni od tego są! Serce bije i w ogóle jest marnie, ale trzeba:)

Posted

Jeżeli elblag.wm. redagują dziennikarze dziennika Elbladzkiego to ja im to zgłosilam Byłyśmy z nimi dzisiaj cały czas na gorącej linii. Niestety nie mogli umieścic zdjęć robionych przez nas gdyż
było tam widoczne co to za sklep. Razem z nami na kontroli była insekcja wet. nie rozmawiałyśmy z nimi. Zatrudniona przez leclerc pani wet.która nas przyjeła i stwierdziła, że zna nowe przepisy i opracowała metodę sprzedaży żywej ryby w reklmowkach i siatkach aby ułatwic rybom oddychanie.. Zamowiła siatki plastikowe, które są wkładane do reklamowki a tam ryba i woda. Na nasze glosy, że owszem, ze wszystko jest, oprócz wody , zdenerwowała sie bardzo, stwierdziła, że zaraz to sprawdzi. Byłysmy pewne, że mówi prawdę. Nie miałysmy czasu aby tam dluzej być, musialyśmy jechać do Cecylki bo miała robione usg.

Posted

[quote name='kordonia']Czy oprócz nas, czyli działań pojedyńczych prywatnych pionków, jest coś robione?

Dobra, zapytam wprost- jakie działania już podjął OTOZ elblaski?[/QUOTE]
Otoz Animals napewno tej sprawy tak nie zostawi, tylko obecnie doba jest dla nas za krótka ! Mróz, wyrzucanie psów przed swietami. My już nie dajemy rady !

Kordonia . Ola jest inspektorem, może tak samo interweniować jak my.

Posted

chcialam tylko dla jasności wtrącić, że nie jestem już inspektorem OTOZ Animals. O mojej decyzji powiadomiłam Gdynię już jakiś czas temu. Mam odesłac legitymację. Ale nie wiem gdzie jest. Ale dzis na pewno znajdę w wielkim sprzątaniu świątecznym;)
Swoją droga przecież byłam na miejscu i interweniowałam. Nagrałam film. Napisałysmy pismo, wysłałyśmy gdzie trzeba. I jutro znowu tam jadę.

a i krótkie sprostowanie odnośnie dziennika elbląskiego. Tam nie chodzi o lecklerc, a o carrefour. I zawiera tekst, który wysłałyśmy dzis do inspekcji. To tyle. Idę bo już z niczym nie zdążę.

Ogólnie jest ważne, żeby pozostac przy temacie, gdyż w przyszłym roku znowu są święta. Wiem, ze całe masy ludzi, znajomi itd, kupują zywego wymęczonego karpia, łażą po sklepie z duszącym się zwierzęciem, wrzucają dla dzieci do wanny i uważają, ze jest to calkliem ok. Dlatego pozyskać sprzymierzeńców, media w tej sprawie jest bardzo ważnym, acz ciężkim zadaniem.

Może warto po prostu sobie wyobrazic żywe psy, male szczeniaczki, szczelnie zawinięte w workach, duszące się, rzucające się na taśmie. SKANDAL!

ps. wlasnie rozmawialam z moja mamą- w moim mieście tzn. w Tarnowskich Górach (Slask) w hipermarketach obok dzialu z rybami jest nadzór policji:-o . Ale w TG mają pierwszorzędną organizację. Może i u nas w przyszłym roku. W tym wszystko było na hurra.