Aga3006 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcia Rudego Miśka? Chciałabym go poogłaszać Widzieliście to? Świetne [SIZE=1] [COLOR=Silver]20 minut sobie tłumaczyłam[/COLOR][/SIZE]:diabloti: [URL]http://i.imgur.com/Sb0Bl.jpg[/URL] Quote
Patyś_ Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Strona dokocona i dopsiona :) I ogłoszenia dorobione :) Quote
Charly Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 my też oglosilysmy tu i ówdzie większość kotów i prosimy o nowe:) (tzn. nowe zdjęcia- niech będą obojętnie jakie;) byle były) psy też jeśli można prosić. ps. i własnie mi pisze Gosia ze ta psiunia z jasminiowej wraca:( Miałam jej tam nie wydać. Ale koles chodizł prosił. Przyszedł ponownie z szeleczkami i smyczką i obiecywał cuda na kiju. A mnie się po prostu nie podobał. No ale wydałam. ech Pati Gosia mów ze masz jej zdjęcia? Quote
malkawil Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Vitko/Rybc!u jeszcze w kwestii pięknej pierwszej strony dogomanii :loveu: Kloni też ma już dom. Quote
Patyś_ Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Gosiu - Jutro wrzucę Bohuna twojego brzydalka na stronę :) Magia, tak wraca :( Kurde duże suczysko z niej wyrosło. W kłebie -50 parę cm... Mam jej zdjęcia - jutro odzyskam czytnik do mini SD to wrzucę tutaj. Trzeba ją ogłosić już. Z racji niszczenia do domu już pewnie nie pójdzie, ale może jakieś podwórko? Ogórd? Jest dużo, z porządną sierścią... Yhh :( Sama nie wiem :( Quote
Charly Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 może. Ale ja nie ufam temu facetowi. Może i niszczyła- tzn. na pewno niszczyla. Ale jestem przekonana, ze nie miała zadnego zajęcia. zadnych spacerów ( tzn. to co my rozumiemy w sensie spaceru). ot z córką przed blokiem postała i to było jej zajęcie. Czekam na zdjęcie w takim razie. Quote
malkawil Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Podejrzewam Pati, że jeszcze Bohuna nie wrzuciłaś, bo się boisz, że milony ludzi telefonami Cię zasypie :diabloti: A Magia ...no bidulka wystraszona bardzo... :( Jej właściciel twierdził przed sterylizacją, że jest bardzo mądrym i spokojnym psem. Po sterylizacji zaczęła podobno strasznie niszczyć... Powiedzcie, tak szczerze, zdarzyło Wam się, że pies lub suka, Wasza, lub Waszych znajomych, po sterylizacji zmienił się/ zmieniła się w "niszczyciela"? Quote
Vitka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 No nie usunęłam Kloni, bo nie wiedziałam co z nim. Nie wiem też co z Irmą i Misią? Ktoś wie? Maxio się nic nie zmienił po kastracji. ;) Quote
Vitka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 A ja odniosłam sukces wychowawczy! :D Siedzę z moimi TRZEMA przystojniakami na JEDNYM łóżku i wszyscy żyją! :evil_lol: Quote
Charly Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='malkawil']Podejrzewam Pati, że jeszcze Bohuna nie wrzuciłaś, bo się boisz, że milony ludzi telefonami Cię zasypie :diabloti: A Magia ...no bidulka wystraszona bardzo... :( Jej właściciel twierdził przed sterylizacją, że jest bardzo mądrym i spokojnym psem. Po sterylizacji zaczęła podobno strasznie niszczyć... Powiedzcie, tak szczerze, zdarzyło Wam się, że pies lub suka, Wasza, lub Waszych znajomych, po sterylizacji zmienił się/ zmieniła się w "niszczyciela"?[/QUOTE] często to własnie słyszałam od ludzi.Że wariują i niszczą. Mój Filipek się uspokoił troszkę i mam wrażenie, że jest bardziej posłuszny. Tośka jest taka sama jak była przed. Aga(masel;)) tutaj jest kilka pięknych zdjęc miśka:) [COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][URL]http://www.dogomania.pl/threads/191502-RUDY-MISIEK-mieszaniec-labradora-szuka-domu%21[/URL][/U][/FONT][/COLOR] Quote
malkawil Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Moja Simba też się wcale nie zmieniła. Ale kurczę, niektórzy ludzie rzeczywiście tak mówią.... Vitko, Irma i Miśka ciągle "siedzą" :( Quote
Charly Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='Patyś_']Strona dokocona i dopsiona :) I ogłoszenia dorobione :)[/QUOTE] Patyś na allegratce te ogloszenia? Przyznam, ze len mnie trapi i chciałam skopiowac kilka tekstów na allegro;) Mogę prosić o jakiś link? bo ja jakas nieporadna jestem i znalazłam na allegratce oprócz ogłoszen hop tylko te 4 tutaj: [URL]http://ale.gratka.pl/szukaj/?u=1788301[/URL] Quote
Patyś_ Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Charly - nie alegratka, a kilka innych portali - ale pozwol, że zbiore je pozniej. Zbyt nie żyje przez zeba. Quote
Charly Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 spoko, dzis i tak nie zrobię. Ale mam ostatnio mniej czasu i po prostu skopiuję sobie i będą Albo wiesz co..podaj proszę tylko nazwę portalu i imie zwierzaka. jeden wystarczy. ja sobie znajdę sama. dzięki:) Quote
AgaiTheta Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Zrobiłam takie zbiorcze allegro małych suczek: [URL]http://allegro.pl/schronisko-w-elblagu-male-suczki-szukaja-domu-i1286385034.html[/URL] Porobię jeszcze inne zestawy, ale bazarek jutro. Edit: Duże dziewczyny [url]http://allegro.pl/schronisko-w-elblagu-duze-suczki-szukaja-domu-i1286386320.html[/url] I dobrej spokojnej nocy Wam życzę, dobranoc ;) Quote
Rybc!a Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Jak już mówiłam Agnieszce, mam pewien pomysł i ogromną chęć zrealizowania go. Od niedługiego czasu jestem wolontariuszką w szkole podstawowej, w której na popołudniowej świetlicy pomagam dzieciom, często z rodzin patologicznych, w odrabianiu lekcji, bawię się z nimi, czy spędzam czas, w jakiś inny, miły dla nich sposób. Te dzieciaki są cudowne, pełne miłości i spragnione jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi, szukające atrakcji. Jako, że w tej szkole panuje do bodajże 28 października zbiórka żywności i artykułów dla naszych podopiecznych, pomyślałam, że fajnie byłoby zabrać kilka naszych piesków, doprowadzić je do porządnego stanu i pokazać, umożliwić im zobaczenie ich, pogłaskanie, czy przytulenie. Sądzę, że to dla nich BARDZO dużo. Byłam tam dopiero kilka razy, a te dzieciaki nie schodzą mi z kolan, wieszają się, robią totalnie wszystko, by być najbliżej mnie. Moglibyśmy zabrać 2-3 psy, trochę opowiedzieć o schronisku, zwierzętach. Pani ze świetlicy mówiła dziś, że najlepiej byłoby zrobić to wszystko pomiędzy świetlicą dzienną, a popołudniową, aby dwie grupy dzieci mogły w tym uczestniczyć :) Jak wam się podoba? Quote
Charly Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='Rybc!a']Jak już mówiłam Agnieszce, mam pewien pomysł i ogromną chęć zrealizowania go. Od niedługiego czasu jestem wolontariuszką w szkole podstawowej, w której na popołudniowej świetlicy pomagam dzieciom, często z rodzin patologicznych, w odrabianiu lekcji, bawię się z nimi, czy spędzam czas, w jakiś inny, miły dla nich sposób. Te dzieciaki są cudowne, pełne miłości i spragnione jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi, szukające atrakcji. Jako, że w tej szkole panuje do bodajże 28 października zbiórka żywności i artykułów dla naszych podopiecznych, pomyślałam, że fajnie byłoby zabrać kilka naszych piesków, doprowadzić je do porządnego stanu i pokazać, umożliwić im zobaczenie ich, pogłaskanie, czy przytulenie. Sądzę, że to dla nich BARDZO dużo. Byłam tam dopiero kilka razy, a te dzieciaki nie schodzą mi z kolan, wieszają się, robią totalnie wszystko, by być najbliżej mnie. Moglibyśmy zabrać 2-3 psy, trochę opowiedzieć o schronisku, zwierzętach. Pani ze świetlicy mówiła dziś, że najlepiej byłoby zrobić to wszystko pomiędzy świetlicą dzienną, a popołudniową, aby dwie grupy dzieci mogły w tym uczestniczyć :) Jak wam się podoba?[/QUOTE] ech Rybciu, jesteś wspaniała:) Tak na pierwszy rzut oka pomysł dla mnie bomba:) Quote
gops Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='malkawil']Podejrzewam Pati, że jeszcze Bohuna nie wrzuciłaś, bo się boisz, że milony ludzi telefonami Cię zasypie :diabloti: A Magia ...no bidulka wystraszona bardzo... :( Jej właściciel twierdził przed sterylizacją, że jest bardzo mądrym i spokojnym psem. Po sterylizacji zaczęła podobno strasznie niszczyć... Powiedzcie, tak szczerze, zdarzyło Wam się, że pies lub suka, Wasza, lub Waszych znajomych, po sterylizacji zmienił się/ zmieniła się w "niszczyciela"?[/QUOTE] moja stala sie bardziej agresywna, bardziej broni terenu i znaczy teren jak pies...zawsze sika po sukach w to samo miejsce Quote
AgaiTheta Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Ryb!cia mówi o szkole, do której chodzi mój Nikoś, więc wszystko omówiłam też już z Panią ze świetlicy. W poniedziałek jest bazarek w tej szkole, będą sprzedawane ciasteczka upieczone przez rodziców. Cały dochód zostanie przekazany schronisku, to może wtedy pokażemy psiaki. Dzisiaj jeszcze odbierając Nikosia porozmawiam z Panią. Quote
Charly Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='Charly']Patyś na allegratce te ogloszenia? Przyznam, ze len mnie trapi i chciałam skopiowac kilka tekstów na allegro;) Mogę prosić o jakiś link? bo ja jakas nieporadna jestem i znalazłam na allegratce oprócz ogłoszen hop tylko te 4 tutaj: [URL]http://ale.gratka.pl/szukaj/?u=1788301[/URL][/QUOTE] chciałam się tylko przypomnieć Patysiu w kwestii tych ogłoszen, szukałam i nic nie znalazłam. I w ogóle cały czas ogłaszam psy znane, które non stop pojawiają się na dogo, a większość nie ma ogloszen wcale. nie znam większości psów,ale od jakiegos czasu chodzi mi po glowie Ela i jej sobowtór. Rybcia Vitka? Wy wiecie więcej na ich temat. Czy one wogole mają wątki albo zdjęcia? No i myslalm ostatnio o Nelly- jeśli są jakieś jej zdjęcia to bardzo proszę o krótką charakterystykę i ogłoszę ją. Napiszcie prosze coś o Elce oraz Nelly. wiek, charakter, jak chodza na smyczy, j(esli wiadomo), stosunek do ludzi, psów i czy są wykastrowane. Dzięki wielkie szukalam ich na pierwszej stronie,ale nic nie znalazłam. Sophia ma tam przepiękne zdjęcie. Tego nie dawałam do ogłoszen,ale i tak znalazła dom. Saxa jest jeszcze na 1 stronie, a tez juz w domu:) No i Klonli faktycznie- ta adopcja to tez cud był ogromny;) Quote
malkawil Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Olu, mówisz o Elce, która już dobrze ponad rok siedzi? Ma wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/140116-ZaciAE-A-ona-ELKA-i-jej-siostra-ERA-wyrzucone-na-terenie-ElblAE-ga[/url] Ja jej też parę miesięcy temu zdjęcia robiłam, poszukam... Saxa ma dom?? Quote
Charly Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='malkawil']Olu, mówisz o Elce, która już dobrze ponad rok siedzi? Ma wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/140116-ZaciAE-A-ona-ELKA-i-jej-siostra-ERA-wyrzucone-na-terenie-ElblAE-ga[/URL] Ja jej też parę miesięcy temu zdjęcia robiłam, poszukam... Saxa ma dom??[/QUOTE] nie:( pomerdało mi się z tą inną owczarką, która poszła razem z Sabą;) Tak! To ta Elka:)(razem na zdjęciu z Basią, która wygląda jak modelka. cudo.) Patyś daj ją tez na stronę pliz jeśli jeszcze jej nie ma. dzięki:) A Nelly? Quote
Rybc!a Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Z tego co pamiętam, Ela i Era są w porządku, o ile mnie pamięć nie myli, Ela była chętniejsza na pieszczoty, a Era trzymała się trochę z boku. Dawno nie były na spacerze. Bardzo dawno. Trzeba byłoby je wziąć, by cokolwiek powiedzieć. Chociaż na wątku są jakieś informacje, można z nich chyba skorzystać. Wydaje mi się, że Era, ta czarna, z masywniejszą kufą, jest dość stróżująca, o ile można to tak nazwać- chodzi mi mianowicie o to, że szczeka na ludzi, których nie zna i niekoniecznie wygląda to miło, choć nic złego nikomu nie zrobiła. Co do szkoły- myślę, że się uda- w poniedziałek zabieramy psy i jedziemy do dzieciaków :) Jak myślicie, prócz Bajadery, kogo można wziąć? Stwierdziłam też, że jeśli im się spodoba, to będę do nich czasami zabierać moją Zuzkę, bo to prawdziwy anioł i nasz Maciuś, który skończył rok i 2 miesiące, może z nią robić totalnie wszystko, na co ma ochotę :) Więc nie ma absolutnie żadnego ryzyka :) Quote
Charly Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 o tak:) weżcie Bajaderkę:) ps. czytam wątek Elki- nawet nie wiedziałam, że bidulka była zaciążona! ech. Tyle dobrze, że schronisko już nie było pod purzycką i ślepy miot został uśpiony (albo miała aborcyjną?- może ona już jest wyciachana?).One są piękne, ale takich jest sporo:( Będę je ogłaszała. "Nijakie" psy tez muszą znaleść dom. I czekam jeszcze na info o Nelly:) Ktoś mi ją pokazywała w schronisku kilka tygodni temu. Nawet nie wiem kiedy ona przyszła. Quote
Recommended Posts