Vitka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Charly']Michalina jest niesamowita. Cudowna. Biedny Nelson. Widziałysmy go wczoraj wyjeżdżając ze schroniska. Biegł poboczem (po stronie schroniska), kulał na jedną lapkę...Wyglądało jakby zmierzał prosto do Was...chociaż myslalam, ze poleci dalej lub zawróci, gdzies na dzialki, ze może tam ma swojego opiekuna...Ale widocznie ktoś go wywalił..[/QUOTE] Nelsonik... biedny jest, bardzo się boi. :( Quote
Patyś_ Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dokładnie :( Nelson tu się cieszy, ale merdający leciutko ogonej niknie w tej rozdygotanej sylwetce :( Ale na spacerze, na vitkę pod koniec ogonkiem machał! I NA Sophie... VITKA - my go wyprowadzimy "Na ludzi" Będzie pieso jak ta lala zobaczysz! Nauczymy go sztuczek, łapania piłeczki wiązania krawatów :D Quote
Vitka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Noooo... jak ja się cieszyłam, że macha ogonkiem! :D Myślałam, że Pati walnie na ziemię! :evil_lol: Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Dzisiaj o 16:30 przyjdzie pani po Barona vel Tłuściocha:) Tłuścioch wyłaż spod kanapy:) Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 dzięki kochana, ja już rozmawialam z Anią. ale przekaż:) dałaś coś na portel? bo chcialam dać Nelsona- łudzę się, ze być moze...komuś uciekl...(wiem głupie to, ale wiesz) aaa i patyśku Groszek pozabiegowy już zakończył kwarantanne nie? (zapomniałam kiedy on przyszedł). Tzn. chodzi mi o to, czy generalnie pod względem szczepień jest gotów, zeby opuścić schronisko. Sprawę nózki już omówilam z p. kierownik. Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Vitka- każdy już dziękował za zdjęcia, ale ja też raz jeszcze chcę:). Te ogłoszenia to szansa dla psów i nadzieja dla nas, że coś możemy zrobić. Bez nadziei byloby bardzo ciężko. W ogóle świetna ta spinka czerwona (gdzie takie można "zdobyc"?) Patysiu ogłaszam Nelsonka na Twój numer- prosze dowiedz się coś o nim- może jesli nei zadzwoni opiekun, to przynajmniej jakiś chętny do adopcji. A co z szylkręcią? oglaszam ją, ale nie bardzo wiem co mówić. Jaka jest z charakteru? (do ludzi, do kotów) Quote
malkawil Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Charly'] aaa i patyśku Groszek pozabiegowy już zakończył kwarantanne nie? (zapomniałam kiedy on przyszedł). Tzn. chodzi mi o to, czy generalnie pod względem szczepień jest gotów, zeby opuścić schronisko. Sprawę nózki już omówilam z p. kierownik.[/QUOTE] Tak Olu, Groszek jest już dawno po kwarantannie i podstawowych szczepieniach. Kto robił ogłoszenie Małpce i Bolo? Małpka to rzeczywiście kocurek? Pytam, bo przed moim pójściem na zwolnienie był jeszcze kotką ;) Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='malkawil']Tak Olu, Groszek jest już dawno po kwarantannie i podstawowych szczepieniach. Kto robił ogłoszenie Małpce i Bolo? Małpka to rzeczywiście kocurek? Pytam, bo przed moim pójściem na zwolnienie był jeszcze kotką ;)[/QUOTE] hahah. no właśnie! hahahah. to ja (albo Ty?)chyba nazwałam Małpkę małpką, ale ostatnio w schronisku ktoś mi powiedział, ze to chłopak. Teraz sama już nie wiem kto ogłosił Michalinke na portelu? Tak pytam, bo Patyś mówilas, ze chciałas oglaszac,ale styl jakiś nie Twój i jestem ciekawa:) Quote
Patyś_ Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Olu masz racje, te ogłoszenia to szansa dla tych psów. I kotów! Jak na razie nikt nie dzownił. Wrzuciłam dziś Michalinkę, styl nie mój? :D Widać mam styl zmienny jak humorki u ciężarnej kobiety :D Ale kto wrzucał kotki nie wiem :) Małpka to kobitka! :) Szylkrecia, daje się głaskać, pozwala podchodzić, ale gdy coś dzieje się za głośno lub za szybko, to ucieka w popłochu... My z Vitką wczoraj bardzo gorliwie rozmawiałysmy o Nelsonie. Ewidentnie był strzyżony, pilnuje sie człowieka, jest wspaniały! Trzymam za niego kciuki, i czekam na telefony... Mam nadzieje, że ktoś zadzwoni, albo po niego po prostu przyjdzie :( Quote
Niebieska713 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Cioteczki.czy moglby ktos pozyczyc pilnie dla mnie na DT mala klatke dla malej,troche dzikawej suni...? Quote
malkawil Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 To ja razem z Anią chyba (pamiętam, że rzecz działa się w kociarni, więc pewnie z nią) dałyśmy Małpce to imię... Ale wtedy była jeszcze malutka/był malutki a podobno przy czarnuszkach łatwo się pomylić :oops: Więc się nie upieram :) Chyba warto by było zmienić mu teraz imię..? Na jakąś małpkę rodzaju męskiego...Np. Goryl :evil_lol: Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Patyś_']Olu masz racje, te ogłoszenia to szansa dla tych psów. I kotów! Jak na razie nikt nie dzownił. Wrzuciłam dziś Michalinkę, styl nie mój? :D Widać mam styl zmienny jak humorki u ciężarnej kobiety :D Ale kto wrzucał kotki nie wiem :) Małpka to kobitka! :) Szylkrecia, daje się głaskać, pozwala podchodzić, ale gdy coś dzieje się za głośno lub za szybko, to ucieka w popłochu... My z Vitką wczoraj bardzo gorliwie rozmawiałysmy o Nelsonie. Ewidentnie był strzyżony, pilnuje sie człowieka, jest wspaniały! Trzymam za niego kciuki, i czekam na telefony... Mam nadzieje, że ktoś zadzwoni, albo po niego po prostu przyjdzie :([/QUOTE] Małpka to dziewczynka? heheh. ok Nie no styl totalnie nie Twój!!! Patyś zaskakujesz mnie!:) hihihihi A czy Szyklrecia jest taka wiesz nakolankowa? taka miziasta. Czy ociera się, albo mruczy? Mozna ją wziąść na ręce i będzie siedzieć, czy nie chce człowieka w poblizu? a stosunek do innych kotów? Wiem jestem upierdliwa, ale tacy są chętnie na koty też;) Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='malkawil']To ja razem z Anią chyba (pamiętam, że rzecz działa się w kociarni, więc pewnie z nią) dałyśmy Małpce to imię... Ale wtedy była jeszcze malutka/był malutki a podobno przy czarnuszkach łatwo się pomylić :oops: Więc się nie upieram :) Chyba warto by było zmienić mu teraz imię..? Na jakąś małpkę rodzaju męskiego...Np. Goryl :evil_lol:[/QUOTE] hahahhaha. Ja byłam pewna, ze znam Małpkę hmm. Ale w tej kwestii absolutnie nie spieram się, bo wiadomo jak to jest z imionami i moją pamięcią heheheh. Czyli zostaje Małpka:) Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Niebieska713']Cioteczki.czy moglby ktos pozyczyc pilnie dla mnie na DT mala klatke dla malej,troche dzikawej suni...?[/QUOTE] Chyba nikt z nas niestety nie posiada takiej klatki. W schronisku jest jedna duża, ale tam non stop coś siedzi. Quote
malkawil Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Charly']hahahhaha. Ja byłam pewna, ze znam Małpkę hmm. Ale w tej kwestii absolutnie nie spieram się, bo wiadomo jak to jest z imionami i moją pamięcią heheheh. Czyli zostaje Małpka:)[/QUOTE] Ania pracowała wtedy w kociarni. Ale chyba jednak jej nie znasz, bo ja zrobiłam jej zdjęcie 08.07.10 i to musiało byc jakoś krótko po jej przyjęciu. [IMG]http://img829.imageshack.us/img829/227/img0372640x480.jpg[/IMG] Quote
Patyś_ Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Trzeba poprosić, żeby ktoś sprawdził... My chyba z Vitką jakiś czas temu sprawdzałyśmy jeszcze kociaki i małpka była kobitką... Vitka to z Toba czy Dominiką?! Szylkretka z kolan, mi przynajmniej ucieka... :) Ale ja jestem słaba w obsłudze kota, może ja jakoś źle złapałam... :) Gosiu to już jest zdjęcie gdy małpka troche u nas była :) Tu zdjęcie z wybiegu - wybieg robiłam z Anią, prace zaczełam pod koniec czerwca, i już wtedy małpka była. Ona była wśród tych kociąt, które zyły z mamami w kontenerze, codziennie na gentamecynie smekcie i całej reszcie - wiem bo wtedy zaczełam pracę na kociarni :) Małka całe życie była na różowej obróżce, kazdy zawsze mówił małpak, kobitka! Ale widać trzeba sprawdzić :) Quote
malkawil Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Toć napisałam przecież, że zdjęcie zrobione 08.07! Quote
Patyś_ Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Aaaaa nie krzyczcie nie biojcie ! xD Data mi umknęła :) :* Quote
malkawil Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 No wiesz, te humory, o których dziś wspominałaś, chyba mnie dotyczą ;) Quote
Patyś_ Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Oj Gosiu, ty to akurat masz mini humorki ^^ hehe, nie jest tak źle, znam gorsze humorzastki hihi:D Quote
Charly Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Gosia Ty masz prawo do wszelkich humorów:) Patys- Nelson będzie mial allegro- ale potrzebuję informacji na temat wieku- jestes teraz w schronisku? Prosze jesli tak, sprawdz to. Podeślę jego zdjęcie malawaszce- bo nie wiem czy można go oglaszać jako sznaucer olbrzymi czy też nie. Nie jest jakims york gigantem jak Dżordżi, ale jednak... Quote
Vitka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Nalson nie jest stary... ma może 2-3 lata? Coś jak Maxio. Na pierwszy rzut ząbki bielutkie, ale jak się przyjrzeć to trochę nalotu mają. :) Dziękuję za ogłaszanie go! :loveu: No i mi cały czas się wydawało, że Małpka jest dziewczynką. :) Jutro o 9 będę w schronisku na godzinkę to sprawdzę. (o ile nie zapomnę) edit: Charly - spinkę zrobiła moja mama. :lol: Quote
Patyś_ Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Charly - ja już w Sopocie. Vitka jak chcesz to Ci jeszcze przypomnę jutro o Małpce :D - Nie wiem czy Nelson, nie jest za mały na olbrzyma :) w porównaniu do Ramzesa to on mizerniutki troche :) Spinke Vitka masz MEGA !! Quote
Vitka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Patyś_']Charly - ja już w Sopocie. Vitka jak chcesz to Ci jeszcze przypomnę jutro o Małpce :D - Nie wiem czy Nelson, nie jest za mały na olbrzyma :) w porównaniu do Ramzesa to on mizerniutki troche :) Spinke Vitka masz MEGA !![/QUOTE] Nelson jest większym średniakiem... ale ogólnie to ma dłuższy pysk i uszy niż sznaucery. ;) Uwielbiam go! :) Dzięki, dzięki, też ją bardzo lubię! :loveu: Przypomnij mi. ;) Quote
Recommended Posts