jotpeg Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Charly']aa Patyś i Charly szlajają się po dogo... Patysiu sprawdzisz proszę, co to za zwierz? [COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][URL]http://lh3.ggpht.com/_rQDjkYFeg5E/TLMbcdTCdoI/AAAAAAAAAZs/4gj_oWwQ6_g/s512/DSCN3302.JPG[/URL][/U][/FONT][/COLOR] czy kotka czy kocur, czy kastrowana, czy kochana do ludzi i innych kotów? (to się sprawdza tak: kucasz i robisz "kici kici":evil_lol::' jesli kot podchodzi, się ociera itd to jest mega fajny dla ludzi;). No i jak już podejdzie bierzesz go i przystawiasz do innych kotów-jeśli ie będzie fukal i parskał to znaczy ze jest MEGA fajny w stosunku do innych kotów:lol:[/QUOTE] sie wtrace - to na pewno kotka, bo szylkretowe futerko. piekna bardzo. u kotow tak jest, ze jak: rudy: na 99,9% - kocur, szylkret: na 99,9 - kotka Quote
Charly Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 ....a ta jest na pewno kotką, bo pokazywały mi ją wczesniej dziewczyny w schronisku (wkleilam link, który dostałam nie patrząc w niego;)) Patysiu czy to jest ta z ulicy, która ma tam po kastracji wrócić? czy jakas inna Quote
Patyś_ Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ola wydaje mi się, że to ona, bo nie dałam rady namierzyć karty -.- Dodałam dziś dwa ogłoszenia schrosnikowe - jeszcze raz koty ze śmietnika, bo szukaja pilnie domów, pani ktora sie nimi opoekuje niedlugo wyjezdza :( I Miszkę... Oa nigdy nie była ogłaszana... Quote
Charly Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 a miałas moze czas sprawdzic jej zachowanie? w stosunku do ludzi i do innych kotow? albo inaczej, czy ona jest dzika(wa)? Quote
Patyś_ Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Wiesz co... Jak weszłam z Dorotą, to podeszła dała się pogłaskac... :) Jutro sprawdzimy z Vitką dokładniej :D Quote
malkawil Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Piękna ta szylkretka. Prawie zawsze jak jestem z Simbą na spacerze w parku, spotykam ludzi spacerujących ze swoimi psami chętnych do rozmowy :) I dzisiaj też tak było - pogawędziłam chwilę z sympatycznym panem, który był na spacerze z 8-misięcznym, czarnym i lśniącym Dżekim, kupionym na rynku od znanego nam wszystkim pana J. Ale potem zaczęłam pisać smsa i nie zwróciłam za bardzo uwagi na właściciela średniej wielkości, czarnego przesianego na siwo, krótko obciętego psa o zaokrąglonym brzuszku, z którym zaczęła ganiać się moja Simba. Psiak podbiegł do mnie dwa razy, machał ogonkiem i dotykał noskiem a ja go tylko pogłaskałam i poszłam dalej. I dopiero jak już i psiak i pan byli od mnie w takiej odległości (na rozdrożu poszli w przeciwną stronę), że stwierdziłam, iż głupio będzie mi teraz puścić się za nimi w pogoń z wywieszonym jęzorem, olśniło mnie, że to na 99,9% był nasz Brus, tylko ogolony!! Ależ sobie plumłam w brodę, że nie zagadnęłam właściciela!!Mam jednak nadzieję, że jeszcze nadarzy się okazja. Brus był spokojny i wesoły :) Ciepło na sercu robi się w takich chwilach. Quote
Charly Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='malkawil']Piękna ta szylkretka. Prawie zawsze jak jestem z Simbą na spacerze w parku, spotykam ludzi spacerujących ze swoimi psami chętnych do rozmowy :) I dzisiaj też tak było - pogawędziłam chwilę z sympatycznym panem, który był na spacerze z 8-misięcznym, czarnym i lśniącym Dżekim, kupionym na rynku od znanego nam wszystkim pana J. Ale potem zaczęłam pisać smsa i nie zwróciłam za bardzo uwagi na właściciela średniej wielkości, czarnego przesianego na siwo, krótko obciętego psa o zaokrąglonym brzuszku, z którym zaczęła ganiać się moja Simba. Psiak podbiegł do mnie dwa razy, machał ogonkiem i dotykał noskiem a ja go tylko pogłaskałam i poszłam dalej. I dopiero jak już i psiak i pan byli od mnie w takiej odległości (na rozdrożu poszli w przeciwną stronę), że stwierdziłam, iż głupio będzie mi teraz puścić się za nimi w pogoń z wywieszonym jęzorem, olśniło mnie, że to na 99,9% był nasz Brus, tylko ogolony!! Ależ sobie plumłam w brodę, że nie zagadnęłam właściciela!!Mam jednak nadzieję, że jeszcze nadarzy się okazja. Brus był spokojny i wesoły :) Ciepło na sercu robi się w takich chwilach.[/QUOTE] a no:) Brus szczęściarz, a też się otarł o to i owo... a my widziałysmy dzisiaj Skoczka:) patysku to sprawdz jutro co to za kociczka, bo ja coś kojarzę, ze tam dwie takie byly (albo i trzy?) i ta z ulicy byla bardziej ciemna bez bialego. Tak czy siak, ta tutaj ma wyróznione allegro:) Quote
Rupak Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Dziewczyny, może mi coś poradzicie mądrego. Chodzi o to, że Jantarek miał rozwolnienie. Dałam mu tą smektę i było ok. Teraz kupa zowusz jest luźna... to znaczy, nie taka jak przy sraczce, ale dosyć luźna. I nie robi kupy często, tylko normalnie. Jutro zadzwonie do pani Beaty, ale może mi coś doradziice. może to normalne, tylko przewrażliwiona jestem? Je przez cały czas suchą karmę. Quote
basia0607 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ciekawy ten wywód Rupaczka o kupie ! Ha ha Quote
Rupak Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 niech się Pani nie śmieje, bo jestem zmartwiona :D Quote
Charly Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Rupak']Dziewczyny, może mi coś poradzicie mądrego. Chodzi o to, że Jantarek miał rozwolnienie. Dałam mu tą smektę i było ok. Teraz kupa zowusz jest luźna... to znaczy, nie taka jak przy sraczce, ale dosyć luźna. I nie robi kupy często, tylko normalnie. Jutro zadzwonie do pani Beaty, ale może mi coś doradziice. może to normalne, tylko przewrażliwiona jestem? Je przez cały czas suchą karmę.[/QUOTE] a nie ukradł czegos innego do zarcia? Rupaczku odrobaczyłaś go? Musisz to zrobić. koty w schronisku co prawda są odrobaczane, ale non stop dochodzą nowe i w takim skupisku jeden od drugiego robaka "chwyta". Te które wziełam mialy biegunki i byly zarobaczone (lub jak to się tu mowi: zarobaczywione:evil_lol:)Musisz go odrobaczyć. Za tydzien znowu i tak co 7 dni może z 3 razy w sumie. I najlepiej nie tylko Pratelem, ale różnymi preparatami. ps. mówię Ci to ja, mega spec od kotów;)- Quote
basia0607 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Rupak']niech się Pani nie śmieje, bo jestem zmartwiona :D[/QUOTE] Rozumie Twoje zmatwienie , zwlaszcza, że sama mam w domu 2 szczeniaczki z izolatki C. Nie wiem czy doczekają rana ! Ze śmiercią spotykamy się niemal codziennie, jednak nadal trudno się z tym pogodzic . Napisałaś tak fajnie, obrazowo, że musiałam się uśmiechnąć. Quote
Vitka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Odrobacz go. Może to wciąż reakcja na zmianę karmy? Stres? I have no idea... Quote
AgaiTheta Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Dorotka a jaką karmę mu teraz dajesz? Moja Tajra nie ma kontaktu ze schroniskiem, a już trzeci raz ją odrobaczam, w zeszłym roku, jesienią, też było tak ciężko. Niedawno wróciłam z lecznicy. Mamy w schronisku kota, ok 4-5 miesięcy wg lekarza. Właściciel wyrzucił go z okna, z II piętra. Policja spisała, kota zabrała i przywiozła do schroniska. Jutro będę zbierała opinie lekarzy, informacje z policji i złożymy doniesienie o popełnieniu przestępstwa. Kot ma połamaną miednicę, kręgosłup raczej cały, ale przez kał w jelitach jednego kawałka nie było widać. Ma krwawienie z dróg moczowych, nie wiadomo czy pęcherz cały... Jutro kolejne badania... Jutro też, zrobimy mu zdjęcia i założymy wątek, nie wiem ile będzie kosztowało leczenie, jeżeli sama miednica to nie wiele, ale nas teraz nie stać. Właściciel grom wie ile będzie sądzony i jaką karę dostanie, a życie tego biedaka teraz w naszych rękach... Quote
Rupak Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Teraz dostaje mieszankę Royala. Raczej nic nie chapnął dziwnego, bo mam jeszcze jednego kota i jesteśmy nauczeni doświadczeniem, że wszystko musi być schowane ;) Może faktycznie trzeba go odrobaczyć, zajade jutro i sprawdze kiedy ostatni raz dostawał tabletkę. On jest nerwusek, ciągle czegoś się boi, więc może to też ze stresu. Przepraszam, że zawracam wam tutaj gitarę Jantarkową kupą. Takich ludzi powinno się wysłać na ciężkie roboty do kopalni i codziennie zrzucać z okna. gnoje. Quote
Charly Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Rupak']Teraz dostaje mieszankę Royala. Raczej nic nie chapnął dziwnego, bo mam jeszcze jednego kota i jesteśmy nauczeni doświadczeniem, że wszystko musi być schowane ;) Może faktycznie trzeba go odrobaczyć, zajade jutro i sprawdze kiedy ostatni raz dostawał tabletkę. On jest nerwusek, ciągle czegoś się boi, więc może to też ze stresu. Przepraszam, że zawracam wam tutaj gitarę Jantarkową kupą. Takich ludzi powinno się wysłać na ciężkie roboty do kopalni i codziennie zrzucać z okna. gnoje.[/QUOTE] no co Ty- jantarkowa kupa jest baaardzo ważna:) Quote
klaudja Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 a będzie ktoś może w piątek? bo chciałam iść :D Quote
AgaiTheta Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Zobaczcie Olcię i Tajrę :) [URL=http://img828.imageshack.us/i/dscn2492m.jpg/][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/1512/dscn2492m.jpg[/IMG][/URL] Quote
Patyś_ Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='AgaiTheta']Zobaczcie Olcię i Tajrę :) [URL=http://img828.imageshack.us/i/dscn2492m.jpg/][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/1512/dscn2492m.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Nie te zdjęcia o których mówiłam ale też są BOSKIE!! Olcia mniejsza od Tajry głowy chyba ^^ Quote
Vitka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Już się wgrywają fotky! :D Tajra i Olcia boskie!!! :) Ja dziś wzbogaciłam się o dwie nowe miłości! :D Nelson i Michalinka. Dwa czarne, szorstkie brzydalki. :) Ale to zobaczycie zaraz. ;) Quote
Charly Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 od kiedy Tajra ma punkty jak dalmatka? Nie zauwazyłam wcześniej:-o Quote
AgaiTheta Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Charly']od kiedy Tajra ma punkty jak dalmatka? Nie zauwazyłam wcześniej:-o[/QUOTE] Od zawsze! Quote
Vitka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Widziałam dziś jaka Panterka jest super, aleeee ona mnie autentycznie nie lubi :evil_lol: [img]http://lh6.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TLda6UWZDcI/AAAAAAAAge0/0ECvoy11mW0/DSC03913%20%5B640x480%5D.JPG[/img] [img]http://lh6.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TLda9mqg4CI/AAAAAAAAge8/Pzzx1J5vb18/DSC03917%20%5B640x480%5D.JPG[/img] [img]http://lh4.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TLda-wC5JkI/AAAAAAAAgfA/cgzVxsV4lYc/DSC03919%20%5B640x480%5D.JPG[/img] Spohie - cudna suczka! :loveu: [img]http://lh5.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TLdbAVIwUaI/AAAAAAAAgfE/_OEnOSJiFDk/DSC03921%20%5B640x480%5D.JPG[/img] [img]http://lh4.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TLdbB_ihvRI/AAAAAAAAgfI/BNxUkoKjsvc/DSC03922%20%5B640x480%5D.JPG[/img] Quote
Recommended Posts