Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

A ja widziałam dziś jacka w lecznicy z jakimś pięknym białym pieskiem, ale bardzo biednym... co to takiego było? :(

Bardzo cieszę się z Paula!!!!!! :D

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

a ja jestem Klaudia i dopiero drugi dzień byłam w schronisku. Ale wczoraj wzięłam z Moniką Tajgę, Jelonka, Sarnę, Kilera, Erę i Franka i wyczesałyśmy Tajgę Jelonka i chyba Rozetę ale nie jestem pewna ;p i dzisiaj wzięłyśmy te dwa małe co siedzą na przeciwko wejścia do domu w niebieskiej klatce, Bruna, Dżane i tego co z nią tam stoi, Rexa i Sorayę no i już xd :)

Posted

Hehe, widzę wolontariusz "z mojego łona" Hehe dobrze, że się dałyście przekonać ! :)
Vitka ta beżowa suczka o której mówisz, ma kwarantanne, nie pamiętam czy ma już imię, jutro sprawdzę. Strasznie wystraszona, już raz zwiała, przegryzła smycz:(
Najprawdopodobniej, coś pokleszczowego...

Posted

[quote name='klaudja']a ja jestem Klaudia i dopiero drugi dzień byłam w schronisku. Ale wczoraj wzięłam z Moniką Tajgę, Jelonka, Sarnę, Kilera, Erę i Franka i wyczesałyśmy Tajgę Jelonka i chyba Rozetę ale nie jestem pewna ;p i dzisiaj wzięłyśmy te dwa małe co siedzą na przeciwko wejścia do domu w niebieskiej klatce, Bruna, Dżane i tego co z nią tam stoi, Rexa i Sorayę no i już xd :)[/QUOTE]

Witaj Klaudja:)

Patyś ten kotek czy kotka o którego pytałam, proszę sprawdz co to takiego. Czy to są dzieci Olgi? Olga przyszła ze starszym miotem już w kwietniu jakoś. Patrząc na zdjęcia umasczzenie zgadza się w najmniejszym detalu. Jak będziesz w schrnisku sprawdz proszę co to za kociak, tzn,. wiek, płeć, czy kastrowany no i czy to jest dziecko Olgi. Acha i jak się zachowuje, bo jesli się wychował w schornisku to róznie to może być. cenk juuu:loveu:

Posted

tu on z Olgą (zdjęcie Vitki z lipca chyba) Olgę wzięłam w sobotę. Więc będzie juz w sekcji "zaadoptowana" Jej dzieci powinny miec podobne numery. Więc pewnie łatwo znajdziecie jesli to ma być jej dziecko. Jak nie to tez proszę daj znac, kto to taki:)
[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/3651/olga15v.jpg[/IMG]

i teraz:

[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/5443/synekolgi.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Patyś_']Dojdę kto to :D Detektyw inwektyw i te sprawy ^^[/QUOTE]

:)

to jeszcze tego proszę. tez wygląda jak jej dziecko

[COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][url]http://lh5.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/THGYpwtAhdI/AAAAAAAAfTs/YM4lDfjeGO8/s512/DSC09334%20%5B640x480%5D.JPG[/url][/U][/FONT][/COLOR]

Posted

A poznajecie tego kawalera :)
[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/6251/rafij.jpg[/IMG][URL="http://img651.imageshack.us/i/rafi2.jpg/"]
[IMG]http://img651.imageshack.us/img651/249/rafi2.jpg[/IMG]
[/URL]

Posted

co ten pies przeszedł....

Najpierw jakas dziwna lalunia, według której to pies do walk, potem psiaki mu łapę zmasakrowały, siedział i siedział w izo. Potem odgryzły mu 2/3 ogona, którego końcówka zaczęła gnić. Znowu izo. Coś się dzieje i rafi musi na stól. Dostaje trzęsawki, długo się wybudza i jest "daunem" za przeproszeniem. Charly spisuje go na staty....A tu proszę. Nie tylko, ze znow jest normalny... to jeszcze taki dom

a propos co się stalo, że on znów normalnie wygląda?

Posted

[quote name='Charly']co ten pies przeszedł....

Najpierw jakas dziwna lalunia, według której to pies do walk, potem psiaki mu łapę zmasakrowały, siedział i siedział w izo. Potem odgryzły mu 2/3 ogona, którego końcówka zaczęła gnić. Znowu izo. Coś się dzieje i rafi musi na stól. Dostaje trzęsawki, długo się wybudza i jest "downem" za przeproszeniem. Charly spisuje go na staty....A tu proszę. Nie tylko, ze znow jest normalny... to jeszcze taki dom

a propos co się stalo, że on nagle znów normalnie wygląda?[/QUOTE]
Nie zbadane są wyroki opatrzności i tyle! :)

Posted

Wrzucę swoje 3 grosze w sprawie określania charaktru psa przebywającego w schronisku. Nie jesteśmy w stanie okreslić tego prawidłowo czym być może odstraszamy potencjalny dom. Ja z tym sie spotykam często a Rafi jest 100 % dowodem na poparacie moich słów.

Posted

[quote name='basia0607']Wrzucę swoje 3 grosze w sprawie określania charaktru psa przebywającego w schronisku. Nie jesteśmy w stanie okreslić tego prawidłowo czym być może odstraszamy potencjalny dom. Ja z tym sie spotykam często a Rafi jest 100 % dowodem na poparacie moich słów.[/QUOTE]

to prawda. Z tym, że w przypadku określenia charakeru Raffika raczej nie było wielkich niespodzianek ??). On od zawsze był do ludzi łagodny, z psami róznie. Z kotami nikt go chyba nie sprawdzał. A, że domowy będzie, to było jasne od momentu, kiedy u nas w biurze wcisnąl się do posłanka, w którym wcześniej siedziala mała Aleksia (wielkości Tosi). I tak sobie siedział;) Tyle tylko, że Rafi był "trudny" na smyczy, bo strasznie ciągnąl. Ale to także tak jak w przypadku Bolka może się zmienić, jesli pies regularnie będzie miał możliwośc biegania i spacerków. A teraz to biegania pewnie będzie miał ile zechce:) Bardzo się cieszę, że dobrze trafił.

Posted

Bosko wyglada nasz Rafuś (oczka jakoś same mu z czasem wróciły do siebie. No, niezupełnie same-Betix mu pomagała czymś przez jakiś czas)!! Ania mówiła mi, że nowy dom Rafiego mówił, że dogaduje się z kotami, ale dopiero po zobaczeniu zdjęcia uwierzyłam tak do końca ;) Dom mówił też, że Rafi jest bardzo łagodny w stosunku do dziecka. Podobno maluch może go prowadzać na smyczy, bo Rafi wtedy nie ciągnie!!!!!

Posted

[quote name='malkawil']Bosko wyglada nasz Rafuś (oczka jakoś same mu z czasem wróciły do siebie. No, niezupełnie same-Betix mu pomagała czymś przez jakiś czas)!! Ania mówiła mi, że nowy dom Rafiego mówił, że dogaduje się z kotami, ale dopiero po zobaczeniu zdjęcia uwierzyłam tak do końca ;) Dom mówił też, że Rafi jest bardzo łagodny w stosunku do dziecka. Podobno maluch może go prowadzać na smyczy, bo Rafi wtedy nie ciągnie!!!!![/QUOTE]

ahahahhaahhah!!! niemozliwe po prostu. Super Raffik:)

Posted

A Karim ? metamorfoza psychiczna roku. Jeden z największych słodziaków w schronisku. Obecnie zakochany w Szczocie . Wiemy co potrzeba naszym psom ale jak to zrobić gdy brakuje czasu. Najbardziej mi żal tych z wybiegów, znamy ich imiona ale tak na prawdę są anonimowi. Stoją przy kratach, wpatrują się w nas i walczą o okruch czułości z naszej strony.
Niedawno obchodzilismy dzień zwierząt , obchodzili go ludzie, organizowali imprezy, konferencje , debatowali, radzili. Kurcze nasze psy nie odczuły swojego święta.