Charly Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 nie nie trzeba. to jest to. Tyle kosztuje ogloszenie przelewem. Quote
malkawil Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='agaitheta']wstawię wam zdjęcia kota maurycego po adopcji. To chyba najpiękniejsze zdjęcie jakie widziałam!!! [url=http://img339.imageshack.us/i/kotmaurycy.jpg/][img]http://img339.imageshack.us/img339/854/kotmaurycy.jpg[/img][/url][/quote] piękne!!!! Quote
malkawil Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='Charly']Rupaczku to Ty ogłasiłas Tajgę na portelu? nie musisz tego robić- bo my mamy za darmo. Jak trochę się tam przerzedzi, to ją ogloszę raz jeszcze.[/QUOTE] Olu, Bohuna też ogłoś jeszcze raz proszę, bo oczywiście w jego sprawie jeszcze nikt się nie odzywał... :(( Podejrzewam jednak, że portEl.pl mu nie pomoże... Swoją drogą, czy jest jakaś gazeta (papierowa),np. trójmiejska, w której można ogłosić psa od razu, bez czekania czy ogłoszenie wejdzie z internetu, czy nie jak w przypadku cafeanimal i metra? Mam na myśli ogłoszenia płatne. Jest świetny dom dla Hipolita - znajomi moich rodziców, bezdzietni, którzy przez lata mieli kudłatą suczkę, którą musieli uśpić z powodu choroby (jakiej nie pamiętam, ale pani Ewa płakała jak bóbr). Kuzynka pani Ewy zobaczyła ogłoszenie Hipolita w Metrze i powiedziała jej, że to druga Czika, dlatego pani Ewa zadzwoniła do mnie, żeby dowiedzieć się czegoś więcej. Dom byłby na 100% doskonały, jest niestety jedno ale... Ci państwo wyprowadzili się pod Kraków i problemem jest transport :( Quote
AgaiTheta Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Bedziemy w tej darmowej gazecie co tydzień, po 4 psy, a raz w miesiącu felieton dot problemów schroniska. Ola masz ochotę zredagować coś o sterylkach? To uważam powinien być pierwszy temat! Tylko mi się nazwy chrzanią :/ Nie wiem co to jest co za darmo rozdają :/ Bedziemy też teraz w "tydzień w elblągu" Proszę kupcie bo ja nie wiem kiedy to jest wydawane, w jaki dzień. Quote
AgaiTheta Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='malkawil']Olu, Bohuna też ogłoś jeszcze raz proszę, bo oczywiście w jego sprawie jeszcze nikt się nie odzywał... :(( Podejrzewam jednak, że portEl.pl mu nie pomoże... Swoją drogą, czy jest jakaś gazeta (papierowa),np. trójmiejska, w której można ogłosić psa od razu, bez czekania czy ogłoszenie wejdzie z internetu, czy nie jak w przypadku cafeanimal i metra? Mam na myśli ogłoszenia płatne. Jest świetny dom dla Hipolita - znajomi moich rodziców, bezdzietni, którzy przez lata mieli kudłatą suczkę, którą musieli uśpić z powodu choroby (jakiej nie pamiętam, ale pani Ewa płakała jak bóbr). Kuzynka pani Ewy zobaczyła ogłoszenie Hipolita w Metrze i powiedziała jej, że to druga Czika, dlatego pani Ewa zadzwoniła do mnie, żeby dowiedzieć się czegoś więcej. Dom byłby na 100% doskonały, jest niestety jedno ale... Ci państwo wyprowadzili się pod Kraków i problemem jest transport :([/QUOTE] W Krakowie dawno nie byłam :) Jak zbierzemy kaskę na paliwo mogę jechać w weekend. Quote
AgaiTheta Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Ode mnie 100 zł na paliwo! albo w weekend albo jakoś w niedziele wyjadę i wrócę w poniedziałek, ale mogę jechać, chyba, że ktoś i tak jedzie. Mój wrak pali ok 6 litrów na 100 km, czyli potrzebuję ok 70 litrów ON, za grom nie wiem ile kosztuje litr, jutro zerknę na stacji i powiem ile potrzebujemy. Quote
Charly Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='AgaiTheta']Bedziemy w tej darmowej gazecie co tydzień, po 4 psy, a raz w miesiącu felieton dot problemów schroniska. Ola masz ochotę zredagować coś o sterylkach? To uważam powinien być pierwszy temat! Tylko mi się nazwy chrzanią :/ Nie wiem co to jest co za darmo rozdają :/ Bedziemy też teraz w "tydzień w elblągu" Proszę kupcie bo ja nie wiem kiedy to jest wydawane, w jaki dzień.[/QUOTE] napisze w koncu do tej dziewczyny, do której strony wszędzie wstawiam linka. jesli się zgodzi ( a na pewno) można jej tekst wziaść. Jest najlepszy! Quote
Charly Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 może ktoś jeszcze jdzie do krakowa. ide patrzeć na transportowy Quote
Patyś_ Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ostatnio miałam w rękach Nasz elbląg i chwalili się, że będę umieszczać nasze psiaki! :) Ja popieram Ole z tym tekstem sterylkowym :) Najlepszy jaki widziałam w sieci :) Pani Agnieszko, darmówka to nasz Elbląg :) zaraz sprawdzę kiedy wydają tydzien w elblągu :) Edit - wychodzi w czwartki... Podobno :Dsprawdzę, będzie to kupie :) Quote
Rupak Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Więc tak jak na razie ogłosiłam Tajgę na: alegratka.pl adopcje.org.pl przygarnijzwierzaka.pl eoferty.com.pl kupiepsa.pl mojpupil.pl portel.pl cafeanimal.pl ofertka.pl plus allegro.pl Quote
Charly Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 jesli o mnie chodzi, ja nie zrobiłam allegra Quote
Rupak Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 nie? to może Ewa, w każdym razie ktoś zrobił. To przepraszam, pomyłka :) Quote
malkawil Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Kwestia wyjazdu Hipolita pod Kraków stanęła na razie pod znakiem zapytania... Jeśli trafi się jakiś inny dobry i odpowiedzialny dom, który pisiaka szybciej odbierze, to nie będziemy go rzecz jasna przetrzymywać w schronisku. Byłam dziś chwilę w schronisku i wiem, że Paul ma już dom (od wczoraj chyba) :multi: Quote
Charly Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='malkawil']Kwestia wyjazdu Hipolita pod Kraków stanęła na razie pod znakiem zapytania... Jeśli trafi się jakiś inny dobry i odpowiedzialny dom, który pisiaka szybciej odbierze, to nie będziemy go rzecz jasna przetrzymywać w schronisku. Byłam dziś chwilę w schronisku i wiem, że Paul ma już dom (od wczoraj chyba) :multi:[/QUOTE] phii, wiem to juz od wczoraj;) Widziałam Bolka. Wyszczuplał bardzo i spowazniał. Spokojnie kroczy na smyczy, co jest dosyć mądre z jego strony, bo jego pani jest bardzo drobna:) Przywitalam się z nim, ale bardziej był zaintersowany Tośką:) Na spacerku była tez 4-5 letnia córeczka tej pani. Bardzo fajna rodzina. Nie mają w sobie ani grama z tych ludzi, którzy dotychczas byli chętni na Bolka. (pamiętacie te dwie utlenione blondyny bez brwi, w dresach z niemowlakiem na ręku? brrr) Quote
malkawil Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ja jak zawsze druga....:pissed: Pamiętam te blondyny, pamiętam. Takich brwi się nie zapomina :evil_lol: Wygrzebałam dziś na swoim laptopie zdjęcia Zygiego zrobione już kilka miesięcy temu (ostatnio jak mu próbowałam jakieś zrobić to uciekał do budy jak tylko podnosiłam aparat do twarzy!). Zygi jest jedną z moich wielkich schroniskowych miłości. [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/4900/img9536640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img824.imageshack.us/img824/8162/img9528640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img840.imageshack.us/img840/1235/img9541640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img816.imageshack.us/img816/8660/img9551640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img716.imageshack.us/img716/604/img9550640x480.jpg[/IMG] Zygi to średniej wielkości psiak, który do szczęścia nie potrzebuje wiele więcej niż ciepłej budy, pełnej miski i codziennej dawki pieszczot. W swoim kilkuletnim życiu najwyraźniej nie zaznał ze strony człowieka wiele dobrego. Po około dwóch tygodniach pobytu w schronisku zniszczył ogrodzenie w bawialni i uciekł. Ale już następnego dnia wrocił. Jako że bawialnia była zamknięta a płot już naprawiony, położył się obok niej i czekał zrelaksowany, jakby chciał nam powiedzieć "ja tu jednak zostanę". Zygi nie wie, co to smycz, zapięty na nią zapiera się i za nic nie chce się ruszyć. Idealny byłby więc dla niego dom z ogrodem. To spokojny, cichy psiak, jest jednak bardzo prawdopodobne, że byłby dobrym stróżem. Quote
Charly Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='malkawil']Ja jak zawsze druga....:pissed:[/QUOTE] ..bo ja mam super informanta. (patyś:evilbat:) Quote
Patyś_ Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Noormalnie, znielubiłam dzieci w wieku wczesnoszkolny dziś... Ich było chyba z milion! Ale za to zostałam nazwaną "Najlepsieszną panią na świecie":evil_lol: Wiem, że w piątek albo sobotę przyjedzie pani zainteresowana Sophie, ale ma dominującą dużą, sukę... Zobaczymy co z tego wyjdzie, Sophie na dniu psa pokazała na co ją stać, mimo, że w boksie spokojniutka i cichutka... Zobaczymy :lol: Byłyśmy z p.Basia w nowym potencjalnym domu Faraona. Buda, nad budą samochodowa taka... Yyyy Taki duży tył od samochodu dostawczego i to wszystko w kojcu. Taka buda w budzie :) Teren ogrodzony, powinno być okej :) Quote
Charly Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Gosia bardzo fajnie opisałas Zygusia. Jutro dam go na portel (zarezerwowane hehe) Quote
Charly Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Patyś_']Noormalnie, znielubiłam dzieci w wieku wczesnoszkolny dziś... Ich było chyba z milion![/QUOTE] Nic nie mów, na samo wspomnienie takich grup robi mi się słabo.. [quote name='Patyś_']Ale za to zostałam nazwaną "Najlepsieszną panią na świecie":evil_lol: [/QUOTE] Nas tzn. mnie i Gosię te dzieci tak nie nazywały....hehehhe. Nie wiem czemu w sumie. Raz pamiętam dziewczynka opowiadała, że jej dziadek ma suczkę i ta suczka co roku rodzi i dziadek co roku topi te szczeniaki. Na co Gosia odpowiedziala, ze to jest niezgodne z prawem i dziadek za to pójdzie do więzienia....:evil_lol::-o:evil_lol::evil_lol: Gosia:loveu::loveu::loveu: Quote
malkawil Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Charly']Gosia bardzo fajnie opisałas Zygusia. Jutro dam go na portel (zarezerwowane hehe)[/QUOTE] Kochana Oleńka :loveu: Quote
malkawil Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Charly']Nic nie mów, na samo wspomnienie takich grup robi mi się słabo.. Nas tzn. mnie i Gosi te dzieci tak nie nazywały....hehehhe. Nie wiem czemu w sumie. Raz pamiętam dziewczynka opowiadała, że jej dziadek ma suczkę i ta suczka co roku rodzi i dziadek co roku topi te szczeniaki wtedy. Na co Gosia odpowiedziala, ze to jest niezgodne z prawem i dziadek za to pójdzie do więzienia....:evil_lol::-o:evil_lol::evil_lol: Gosia:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] No bo ten bachorek mały wydawał się być z dziadka dumny!!!! :angryy: Quote
Charly Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Tak to prawda. One wszystkie.....trzeba zacząć łazić po szkołach. W dzieciach nasza nadzieja. A wygląda to tak sobie... Quote
Aga3006 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Gosiu jesteś moim mistrzem :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: też nie lubię dzieci Quote
Recommended Posts