basia0607 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Ola dla mnie też jest niezrozumiałe to co mówisz. Marlena jest osobą oddaną swojej pracy i trudno mi uwierzyć aby zlekceważyła dobry dom dla zwierzaka. Jutro jest niedziela i schronisko nie wydaje zwierząt, coś mi tu nie gra ale w poniedziałek dowiem się prawdy. Ty znasz jedną stronę ja poznam drugą. Być może o czymś nie wiemy. Nie bronie nikogo i chyba poznalaś mnie i wiesz, że zwierzęta ponad wszystko. Wydaje mi sie, że koteczka bez łapki niedawno została wyadoptowana. Ola, zwierząt mamy ogrom, każdego chcialo by sie przytulić, pójść na spacer, ucałować. Czasu brakuje, kasy brakuje, psychika siada. Ja wreszcie mam swoje upragnione 3 ha na schronisko i chyba wcale się nie cieszę. Boję się ! Quote
Charly Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [quote name='basia0607']Ola dla mnie też jest niezrozumiałe to co mówisz. Marlena jest osobą oddaną swojej pracy i trudno mi uwierzyć aby zlekceważyła dobry dom dla zwierzaka. Jutro jest niedziela i schronisko nie wydaje zwierząt, coś mi tu nie gra ale w poniedziałek dowiem się prawdy. Ty znasz jedną stronę ja poznam drugą. Być może o czymś nie wiemy. Nie bronie nikogo i chyba poznalaś mnie i wiesz, że zwierzęta ponad wszystko. Wydaje mi sie, że koteczka bez łapki niedawno została wyadoptowana. Ola, zwierząt mamy ogrom, każdego chcialo by sie przytulić, pójść na spacer, ucałować. Czasu brakuje, kasy brakuje, psychika siada. Ja wreszcie mam swoje upragnione 3 ha na schronisko i chyba wcale się nie cieszę. Boję się ![/QUOTE] Wiem Basia. Wiem jak to jest. Mnie siada od patrzenia tylko. Ale także, kiedy dzieją się takie rzeczy. Bo te zwierzęta przede wszytkim potrzebują domu. Nie wiem, kto dziś był w biurze. Mam nadzieję, że jest w ogóle jakaś "druga strona". Bo ja po prostu straciłam zaufanie. W coś, w co sama dużo pracy włożyłam. A bez tego nie mogę nic robić. A myślę, że każda chętna osoba do pomocy się liczy. Ja także. Czekam zatem do poniedziałku. Quote
basia0607 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Najlepiej przyjdż do schroniska i porozmawiaj . Nie wiem czy Marlena ma wolny poniedziałek ? Quote
AgaiTheta Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Ola znasz i Anię i Marlenę, nie rozumiem dlaczego nie zadzwoniłaś zapytać. Zachowujesz się tak, jakbyś nigdy w schronisku nie była, nie mówiąc już o tym, że w nim pracowałaś. Nie będę teraz dzwonić, wyjaśnię sprawę w poniedziałek. Quote
Charly Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Aga- ja się dowiedziałam o wszystkim już po 17! Gdzie mam dzwonić? Rozmawialysmy na gg przedwczoraj w sprawie Kremonki. Z kim mam rozmawiać teraz w tej sprawie? Zresztą: czy teraz tematem jest fakt, że Ja nigdzie nie dzwoniłam, żeby wyjaśnic zajście??? Jeżeli nie ma "drugiej strony" to wydaje mi się, że to powinno zostać załatwione. I przecież nie przeze mnie. Co ja mogę załatwić? Dzwoniłam własnie do Justyny- Trójłapka znalazła dom. Ale przecież są jeszcze inne koty w potrzebie (np. Olga), o które pytał ten pan. No ale usłyszał, żeby przyszedł w innym dniu, będzie ktoś, kto zna się na kotach. edit: Już dwie osoby mówily mi, że coś takiego usłyszały kontaktując się ze schroniskiem w sprawie kotów. Nie jest tak, że twierdzę, że ktokolwiek był dziś w biurze, działał w złej wierze!!! Ale ludzie odesłani mogą już nie przyjść. Kotów jest bez liku. Jeśli ludzie nie dostaną zwierzaka w schronisku, wezmą od kogos innego. Quote
AgaiTheta Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 W poniedziałek sprawę wyjaśnimy, wracam teraz do łóżka. Quote
Vitka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 I ja się podepnę do Charly. Po co mamy ogłaszać te psy i koty jak domu dla nich są spławiane, nawet jak są dobre!? Dziwić się potem, że jest przepełnienie... zastanówcie się czy taka selekcja potencjalnych domów nie jest za ostra? Osobiście uważam, że psu przy budzie (bez łańcucha!!) będzie 1000000 razy lepiej niż w ciasnym, smutnym schronisku, gdzie codziennie jego 'kumpel' z boksu może zedrzeć z niego skórę... To smutne. Quote
AgaiTheta Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Vitka czy masz pewność, że schronisko nie wydaje psów do budy? Możesz mi przypomnieć jakie ogłoszenia robiłaś? Jakie domy spławiane? Te do których jechałam przez całą Polskę na południe, czy na zachód? Cieszę się, że Wy jesteście takie idealne i nie popełniacie żadnych błędów. Powiedziałam, że sprawę wyjaśmy w poniedziałek, jeżeli jesteście zainteresowane zapraszam o godzinie 10. Quote
AgaiTheta Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 W schronisku skomplikowało się parę spraw, w czasie jak byłam na urlopie a potem w szpitalu, Gosia poszła na zwolnienie. Ania i Marlena zostały rzucone na głęboką wodę i nie zawsze wszystko jest załatwione tak jak dla nas dogomaniaków wydaje się oczywiste, ale uważam, że wszystko można wyjaśnić na spokojnie i jeżeli jest możliwość, może podzielić się doświadczeniem? Niebawem będzie w schronisku osoba odpowiedzialna za ogłoszenia, kontakt z potencjalnymi domami i całą stronę techniczną adopcji. Vitka Ciebie dziwi przepełnienie? Mnie też, ale na pewno nie jest ono spowodowane winą pracowników. Quote
AgaiTheta Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Cegiełkowe aukcje allegro: [url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5389398[/url] Quote
Charly Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='AgaiTheta'] Cieszę się, że Wy jesteście takie idealne i nie popełniacie żadnych błędów. Powiedziałam, że sprawę wyjaśmy w poniedziałek, jeżeli jesteście zainteresowane zapraszam o godzinie 10.[/QUOTE] Aga prosze Cię.... Nie o takie coś chodziło. Wiem, ze mogłam osobiście z tym do Ciebie uderzyć, ale wiem także, ze masz 1000 spraw na głowie i że sprawa może zwyczajnie, tak jak to czasem bywało, gdzieś pozostać nie omówiona. Sprawa tych domków jest dla mnie, jak i dla większości szalenie wazna i dlatego piszę tutaj o tym otwarcie Poza tym nie wiem z kim rozmawiać, bo od każdego słyszę coś innego. Nikt nic nie wie i wskazuje palcem dalej. Po prostu wazne jest, zeby potencjalne domki otrzymały odpowiednie informacje. Własnie dlatego, że nikt nie jest idealny i wszsytko wiedzący, można dzwonić i pytać. Ja zawsze mogę pomoć, chociażby w kwestii szukania transportu na dogo np, ogloszeń itd. Jeśli chodzi o koty, nie znam Leny, ale wiem, że wystarczy telefon do Justyny i ona potrafi pomoc w "kocich kwestiach". Tylko niech zaden dom (odpowiedni, lub do sprawdzenia) więcej nie uslyszy tekstu: [B][U]"ja nie jestem od kotów i się nie znam"- .[/U][/B] [B][U]I niech zaden dom nie czeka na telefon, który nigdy nie zostanie wykonany[/U][/B]. żeby nie było, że się czepiam bez pokrycia, to co napisała właścicielka Kremony, koteczki bez oczka. Odebrałam ją w czwartek. Juz jest w Katowicach:) (to nie jest dzieciuch zaden, tylko dorosła "dzieciata" babka, numer tel. do niej powinien być w schronisku, jeśli nie, ja go mam): "nie maja jak sprawdzić - w to wierze ale wierze w to, że chyba lepszy dom w Katowicach jak schronisko w Elblągu - po moich telefonach do schroniska w poniedziałek miałam czekać na decyzję Pani Kierownik we wtorek - miałam nie dzwonić- cierpliwie czekać na telefon to jak osioł czekałam i nie doczekałam się ... ręce mi opadają- ja te sterylkę zrobię już u siebie no problem, już dzwoniłam do mojej przychodni , sama mam przecież kotke wysterylizowaną wiem czym to się je ;-( , nie wiem zbombarduję jutro znów telefonem- nie wiem czemu taka niechęć w stosunku do mnie- jak czytam wątki z forum koty dosłownie wędrują po całej Polsce ... nic - spróbuję jutro jeszcze raz" I Aga nikt z osób pracujących w schronisku nie jest tam od wczoraj.... Ale zostawmy to. Masz rację; trzeba to po prostu omówić i rozwiązać. Jestem za:) ! Ja przyjdę (w sprawie zdjęc razem z Patyś)- albo jutro albo pojutrze. Co do Vitki i ogłoszeń: Vitka jest obecna w każdym ogłoszeniu; przez zdjęcia. Gdyby nie jej przepiekne zdjęcia, nie byłoby ogłoszen. Wszytkie ogloszenia opierają się na jej zdjęciach. Inna sprawa: czy w schronisku są jakieś młode wyżly? co kilka dni ktoś dzwoni w tej sprawie. Ja nic nie wiem. Quote
Patyś_ Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Charly w schronisku, na pewno [do piatku] Był Wars - Wyżeł, około 3 letni. Ma swoj wątek na dogo w warminsko - mazurskim dziale Quote
Charly Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 w takim razie to pewnie stare ogloszenia jeszcze. Dzięki Patyś, na Ciebie zawsze mozna liczyć:) Quote
Patyś_ Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 No problemo Charly :) chętnie, zawsze do usług :D Quote
basia0607 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Wars nadal jest w schronisku, w czwartek byl kastrowany i jak dotychczas nie bylo w jego sprawie żadnego poważnego telefonu. 2 lata temu Warsa i Sawę , jego matke miałam w hotelu u Wiolety. Właściciel je potem odebrał i tak sie nimi opiekował, że znowu pies stanąl na mojej drodze. Pies jest do adopcji ale muszę dokladnie poznać przyszlego wlasciciela , porozmawiać bo Wars lubi dlugie ucieczki i oby znowu sie nie zagubil Quote
Charly Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='basia0607']Wars nadal jest w schronisku, w czwartek byl kastrowany i jak dotychczas nie bylo w jego sprawie żadnego poważnego telefonu. 2 lata temu Warsa i Sawę , jego matke miałam w hotelu u Wiolety. Właściciel je potem odebrał i tak sie nimi opiekował, że znowu pies stanąl na mojej drodze. Pies jest do adopcji ale muszę dokladnie poznać przyszlego wlasciciela , porozmawiać bo Wars lubi dlugie ucieczki i oby znowu sie nie zagubil[/QUOTE] o bosz. pamiętam tą historię. 2008 r jesienią bodajże. Jemu też zrobimy ladne zdjęcia i najlepiej oglaszać potem na Twój numer tak? Quote
basia0607 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='Charly']o bosz. pamiętam tą historię. 2008 r jesienią bodajże. Jemu też zrobimy ladne zdjęcia i najlepiej oglaszać potem na Twój numer tak?[/QUOTE] Może być mój, nr. telefonu. Warsa zabrałysmy z Agą w trakcie interwencji. Jego wlaściciel ajent gospodarstwa rolnego, zrezygnował, pojechał w Polske a psa oddal bylemu pracownikowi, takiemu od butelki. Wars notorycznie uciekał na drugą wioske do ludzi, ktorzy go karmili, przemywali rany po wrośnietej kolczatce. Zadecydowalysmy sie psa zabrać, przeczekać 2 tyg. czy nie jest szukany i znależć mu fajny dom. Ja niby mam chetnego na niego ale ludzie sie jakos nie kwapią go zobaczyc więc mam ich szeroko i głeboko. Nie bedę im psa przywoziła pod drzwi, bo na takiego psa trzeba sobie zasłuzyć ! Ciesze sie bardzo, że jest sznasa na ruszenie adopcji naszych psów. Prosiłsmy rózne osoby o to ale od pewnego czasu cisza, ludzie się zapalają i szybko wypalają. Mam kilka swoich typowań na szybkie adopcje jak będziecie porozmawiamy.Patrycja lubi duże psy i z tym sie nie kryje a ja najwieksze biedy. Musimy to wypośrodkować. Quote
basia0607 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Pomocy, kto mi wklei zdjęcia na wątek z mojej wczorajszej interwencji ? [url]http://www.dogomania.pl/threads/193024-Polska-wie%C5%9B.-Rottweiler-do-oddania.?p=15397949#post15397949[/url] Quote
Patyś_ Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Wyśle pani zdjęcia na Mail :) [email][email protected][/email] Quote
basia0607 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='Patyś_']Wyśle pani zdjęcia na Mail :) [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] Poszło....... Quote
AgaiTheta Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Nowa rodzina Rudej napisała, że wszyscy są szczęśliwi. Ruda domowe koty lubi, obce goni z ogrodu i lubi polować na ptaszki ;) [URL=http://img832.imageshack.us/i/dsc00302sz.jpg/][IMG]http://img832.imageshack.us/img832/8025/dsc00302sz.jpg[/IMG][/URL]Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
basia0607 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='Charly']ruda w domu??? Andrzejowa ruda???[/QUOTE] Tak, domek fajny, lekarski. Długo myślelismy nad tym, bardzo dlugo. Pytaliśmy też Andrzeja, nic bez niego. Rudą gryzła Szczota za co musiała iść do boksu, i nikt nie może jej teraz spojrzeć w oczy ! Quote
Recommended Posts