Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Z wątku wynalazłam tylko je dwie z takimi zdjęciami, które można wstawić na stronę.
Idę teraz do galerii Vitkowej, to jak kogoś wyszukam, to też poproszę o pomoc w opisie.
Coś trzeba w tym szpitalu robić...

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści od Vilgi: [url]http://www.schronisko.elblag.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=245:szczeniak-on-zaniedbana-vilga-szuka-pilnie-domu-&catid=38:dom&Itemid=75[/url]

i kilka fotek:
[img]http://img547.imageshack.us/img547/8817/vilga4.jpg[/img]
[img]http://img695.imageshack.us/img695/235/vilga1.jpg[/img]
[img]http://img844.imageshack.us/img844/3981/vilga2.jpg[/img]
[img]http://img696.imageshack.us/img696/7183/vilga3.jpg[/img]

Posted

[quote name='AgaiTheta']Dziewczyny opiszcie mi dwie suki huski. Madlin i Belle - stosunek do psów, wiek itp.
Z tego co pamiętam to Belle demolowała kontener, czy wiemy jak Madelin zachowywała się w zamknięciu?[/QUOTE]
Bella - W stosunku do psów w boskie dominująca przy misce i przy człowieku. Wulkan energii, wariatka, potrzebuje dużo ruchu i podstawowej tresury. Bella jest u nas już drugi czy 3 raz, bo ucieka. jednak teraz właściciele zmienili telefon, i sunia u nas siedzi.
Madlin - Młoda oko 7-8 miesiecy, zostawiona sama w gabinecie znniszczyła jedynie zawartość pudełka herbatników :) Ładnie chodzi na smyczy. To szczeniak do ułożenia, ale ma dobre nawyki na początek, sunia ze sporymi możliwościami :) Odpowiednia ręka i bedzie wspaniała :)

Posted

[quote name='Patyś_']Bella - W stosunku do psów w boskie dominująca przy misce i przy człowieku. Wulkan energii, wariatka, potrzebuje dużo ruchu i podstawowej tresury. Bella jest u nas już drugi czy 3 raz, bo ucieka. jednak teraz właściciele zmienili telefon, i sunia u nas siedzi.
Madlin - Młoda oko 7-8 miesiecy, zostawiona sama w gabinecie znniszczyła jedynie zawartość pudełka herbatników :) Ładnie chodzi na smyczy. To szczeniak do ułożenia, ale ma dobre nawyki na początek, sunia ze sporymi możliwościami :) Odpowiednia ręka i bedzie wspaniała :)[/QUOTE]

wow Patyś- Ty pracujesz w adopcyjnym?

Posted

dzis ze schroniska wyszła kremowa kotka bez oczka:) Jedzie do Gdańska, a stamtąd do cudownego domku w Katowicach.
chciałam bardzo podziękowac Vitce za to, ze zrobiła jej zdjęcia i założyła wątek oraz dziewczynom, których nawet nie znamy, a których ta koteczka wruszyła i które założyły jej profil na facebooku. Ta adopcja jest dlatego tak wazna dla mnie, bo jest to kotka szczególnej troski, ma 6 miesięcy, ale nadal jest b. drobniutka i malutka, wazy tylko 1 kg. No i nie ma oczka. Wiemy, ze szanse dla takich zwierząt-szczególnei kotów- są w Elblągu bardzo nikłe. Bez ogłoszeń zerowe. Dlatego tak bardzo się cieszę, ze ta adopcja jednak doszła do skutku i że przyszła właścicielka jest tak zdeterminowaną osobą. Już u niej na miejscu koteczka zostanie wysterylizowana, oczodoł zostanie wyczyszczony i zaszyty. W domku w Katowicach czeka na nią posłanko i w ogóle full wypas z ikei:) Dziękuję Wam dziewczyny:). To malenstwo nie miało wielkich szans, a tearz ma najwspanialszy domek:)

i oczywiście relacje będa z nowego domku:)

Posted

Mamy w schronisku ogromną biedę, suczkę, ktora straciła szczeniaki. Totalnie wystraszona, od tygodnia leży w jednej pozycji w izolatce. Karmię ją z reki ale je odrobinkę. Oczy ma wystraszone, ciało napiętegotowe do ucieczki. Gdybyśmy wydali Karima do domu , wziełabym ją do biura. Karim przeszedł ogromną metamorfozę , teraz czas na tę suczkę.

Posted

Basia przed Karimem jeszcze długa droga, to że ufa nam, nie znaczy, że jest gotowy do adopcji. Dzisiaj wpadł w panikę jak weszli panowie z budowy do biura, później go nosiłam, bo nie chciał za grom zejść mi z rąk.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Basia przed Karimem jeszcze długa droga, to że ufa nam, nie znaczy, że jest gotowy do adopcji. Dzisiaj wpadł w panikę jak weszli panowie z budowy do biura, później go nosiłam, bo nie chciał za grom zejść mi z rąk.[/QUOTE]
Biedaczyna !!! Myslałam, że 2 tyg. mu starczą. Wymachuje ogonem na powitanie, przybiega na wołanie, tylko na dwór za bardzo nie chce wychodzić. Myślalam o mądrym, odpowiedzialnym, spokojnym domu, takim co go zrozumie i da czas.

Posted

a jak z obrożą? czy Karim da sobie założyć obrozę?

z tego co ja pamiętam, (ale to było 4 miesiące temu,) nie można bylo zawiązac obroży. o prowadzeniu na smyczy nie było mowy absolutnej. pies przegryzal język, krwawil, rzucał się.

Posted

[quote name='basia0607']Biedaczyna !!! Myslałam, że 2 tyg. mu starczą. Wymachuje ogonem na powitanie, przybiega na wołanie, tylko na dwór za bardzo nie chce wychodzić. Myślalam o [U]mądrym, odpowiedzialnym, spokojnym domu, takim co go zrozumie i da czas.[/U][/QUOTE]
Czyli prawie nierealnym w dzisiejszych czasach.

Cieszę się strasznie z Kremony!!!!! :)

Posted

[quote name='Charly']a jak z obrożą? czy Karim da sobie założyć obrozę?

z tego co ja pamiętam, (ale to było 4 miesiące temu,) nie można bylo zawiązac obroży. o prowadzeniu na smyczy nie było mowy absolutnej. pies przegryzal język, krwawil, rzucał się.[/QUOTE]

Ola, Karim jest teraz psem biurowym, rezyduje u mnie ze szczeniakiem w klatce i trzema kociakami.

Posted

[quote name='malawaszka']Czy ktoś się kontaktował ze schroniskiem w sprawie adopcji Kaspara i Ramzesa? Bo w ostatnich dniach podawałam namiary i mieli się ludzie kontaktować[/QUOTE]

Jutro dowiem się i zapytam dziewczyn. Jak trzeba będzie to wezmę telefon adopcyjny.

Posted

[quote name='Charly']ja wiem. widzialam go:) Ale czy da sobie obrożę założyć i czy chodzi na smyczy. to bylo dla mnie wazne w kwestii kiedyś tam jakiegos domu.[/QUOTE]
Karim obecnie chodzi na smyczy, fakt, że to ją trzymam smycz, nikt inny tego nie próbował ale dzisiaj kogoś poproszę. Pierwsze dni w biurze przesiedział na fotelu Agi , przyklejony do moich pleców, obsikujący i obkubkujący fotel gdy ktoś wchodził ( Agnieszka nie czytaj tego ! ). Początki były trudne, pies był totalnie wycofany ale wszystko idzie ku dobremu. Da zrobić przy sobie wszystko.

Posted

Jeśli jest jak piszesz i Karim da zrobić przy sobie wszystko oraz pozwala trzymać się na smyczy (choćby jednej osobie) to przeszedł więcej niż metamorfozę i pobyt w biurze podarował mu nowe życie.

oglosilam szczotę. na razie tylko na portelu. Patyś będziesz miała czas przyszłym tygodniu jakoś, żeby ze mną iśc do schroniska i trochę zdjęc porobić?:)

no i pierwsza strona jest nieaktualna. np. Farao jest juz w domu z tego co wiem.