Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłyśmy na kontroli. Różyczka dostała antybiotyk, przeciwzapalny i przeciwbólowy w iniekcjach. Pani doktor obejrzała łapkę - obrzęków nie ma...ale nadal obserwować. Do domu antybiotyk na 3 dni i przeciwzapalny/przeciwbólowy na 2 dni. W środę kolejna wizyta w lecznicy.

W lecznicy podczas badania towarzyszyła nam zachary, przywiozła dla Róży konserwy, pałki mięsne...a dla nas kawę i do kawy...na osłodę.  Dziękujemy :)

[URL=http://www.tinypic.pl/1vaz8lv4kxs5]1vaz8lv4kxs5_t.jpg[/URL]

Obiad zjadła z apetytem :)

Posted

Poznałam Różyczkę osobiście i ....od razu się w niej zakochałam!!!...Ona jest dużo mniejsza niż wygląda na zdjęciach....Taka mała kruszynka, delikatna,cierpliwa,spokojna. Przecudna psineczka!!!! Psie Cudo!!! Nie mogę pojąć w jaki sposób stała się bezdomna....Nawet operujący ją pan profesor się nią zachwycił i polecił znaleźć jej domek najlepszy na świecie...

Posted

Rózia to psi ideał...wczoraj na ostatni spacerek chciała wyjść ze wszystkimi psiakami. na rękach wjechała do ogrodu. Siusiała...na trzech pokicała na swoje miejsce i jest kupka. Chwileczkę poskakała po ogrodzie...na ręce i do domu :) Noc przespała spokojnie, leku przeciwbólowego nie podawałyśmy. Rano wyjście do ogrodu, wszystko załatwione ;). Przyzwyczaja się do opatrunku/usztywnionej łapki, porusza się po pokojach, spokojniejsza...widać że ból zdecydowanie mniejszy.

Obrzęku nie ma...oby tak dalej.

[url=http://www.tinypic.pl/0sob4ql4d4dq]0sob4ql4d4dq_t.jpg[/URL]

Czekamy na śniadanko ;)

Posted

Poznałam Różyczkę osobiście i ....od razu się w niej zakochałam!!!...Ona jest dużo mniejsza niż wygląda na zdjęciach....Taka mała kruszynka, delikatna,cierpliwa,spokojna. Przecudna psineczka!!!! Psie Cudo!!! Nie mogę pojąć w jaki sposób stała się bezdomna....Nawet operujący ją pan profesor się nią zachwycił i polecił znaleźć jej domek najlepszy na świecie...

zachary witaj w gronie zakochanych w Różyczce od pierwszego spotkania:)

Rózia to psi ideał...wczoraj na ostatni spacerek chciała wyjść ze wszystkimi psiakami. na rękach wjechała do ogrodu. Siusiała...na trzech pokicała na swoje miejsce i jest kupka. Chwileczkę poskakała po ogrodzie...na ręce i do domu :) Noc przespała spokojnie, leku przeciwbólowego nie podawałyśmy. Rano wyjście do ogrodu, wszystko załatwione ;). Przyzwyczaja się do opatrunku/usztywnionej łapki, porusza się po pokojach, spokojniejsza...widać że ból zdecydowanie mniejszy.

Obrzęku nie ma...oby tak dalej.

0sob4ql4d4dq_t.jpg

Czekamy na śniadanko ;)

Dobre wiadomości,oby tak dalej!

Agusia przytulaj naszą Różyczkę :)

Posted

Proszę źle nie zrozumieć tego wpisu...chcę tylko polecić te posłanka!

Legowiska które dostaliśmy od mar.gajko są bardzo dobre/praktyczne... solidnie wykonane z dobrego, łatwego do czyszczenia materiału, ocieplone na całej powierzchni, dobra  grubość, mięciutkie. Dwa przeszycia w odpowiednim miejscu. Wygodne do wchodzenia, ładnie dopasowuje się do leżącego/siedzącego pieska. Miałyśmy/mamy różne i te drogie i tańsze ale...te są świetne i godne polecenia.

• Upvote 1
Posted

Dobrze,że łapka nie boli :)

U nas wet kazał podawać przeciwbólowe nawet jeśli nie "było widać bólu".

A co to za zachwalane posłanka ?

Posted

Dobrze,że łapka nie boli :)

U nas wet kazał podawać przeciwbólowe nawet jeśli nie "było widać bólu".

A co to za zachwalane posłanka ?

Dziś i jutro podamy zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy. Wczoraj dostała taki w lecznicy i odpukać wystarcza nie ma już potrzeby podawać dodatkowo Tramal.

Posłanka które są na zdjęciach...ciekawa jestem kto wyprodukował/kto sprzedaje...

Posted

Proszę źle nie zrozumieć tego wpisu...chcę tylko polecić te posłanka!

Legowiska które dostaliśmy od mar.gajko są bardzo dobre/praktyczne... solidnie wykonane z dobrego, łatwego do czyszczenia materiału, ocieplone na całej powierzchni, dobra  grubość, mięciutkie. Dwa przeszycia w odpowiednim miejscu. Wygodne do wchodzenia, ładnie dopasowuje się do leżącego/siedzącego pieska. Miałyśmy/mamy różne i te drogie i tańsze ale...te są świetne i godne polecenia.

No to ja bardzo cieszem.

Posted

[url=http://www.tinypic.pl/ihpug618tgoy]ihpug618tgoy_t.jpg[/URL]

Zawsze dyskretnie pod krzaczkiem ;)

[url=http://www.tinypic.pl/rr9re3ovot82]rr9re3ovot82_t.jpg[/URL]

Koleżankę trzeba pilnować ;)

[url=http://www.tinypic.pl/l7yycx8ticwn]l7yycx8ticwn_t.jpg[/URL]

Może uda się zdjąć z łapki... dodatkowy opatrunek zabezpieczający przed otarciem skóry

Posted

ihpug618tgoy_t.jpg

Zawsze dyskretnie pod krzaczkiem ;)

rr9re3ovot82_t.jpg

Koleżankę trzeba pilnować ;)

l7yycx8ticwn_t.jpg

Może uda się zdjąć z łapki... dodatkowy opatrunek zabezpieczający przed otarciem skóry

Dziewczyny dzięki za częste relacje

Dzielna Różyczka,jak dobrze że bez bólu

Posted

Faktura z lecznicy za pierwszą operację wynosi 1121,20zł.

Zrobiłam właśnie ze swojego konta przelew 700zł, pozostałą kwotę wpłaci Moli@  ze swojego konta.

DZIĘKUJEMY cioteczki za pomoc dla Różyczki!

Posted

Bardzo się cieszę, że wszystko pomyślnie przebiega, a zwłaszcza, że Różyczka jest taka dzielna i cierpliwa. Mam nadzieję, że ból nie dokucza jej. Brawo też dla pań z apteki, które były empatyczne w stosunku do biednej suczynki. Oby łapeczka dochodziła do siebie jak najszybciej.

Posted

Jak Niuńka :) Różyczka dzisiaj?

Je ładnie? Radzi sobie z tą łapeczką?

Dziś chyba taki przełomowy dzień...mniej popiskuje to chyba mniej boli, po konsultacji telefonicznej z wetką zastrzyk przeciwbólowy podamy jutro, dziś przerwa ( lek działa 48 godzin). Przy jedzeniu grymasi, karmimy...ale ciasto, domowy wypiek już chętniej ;). Z łapką radzi sobie lepiej, już nie przeszkadza tak bardzo w leżeniu, zmianie pozycji, wstawaniu. Pewniej  porusza się na trzech

Posted

Dziś chyba taki przełomowy dzień...mniej popiskuje to chyba mniej boli, po konsultacji telefonicznej z wetką zastrzyk przeciwbólowy podamy jutro, dziś przerwa ( lek działa 48 godzin). Przy jedzeniu grymasi, karmimy...ale ciasto, domowy wypiek już chętniej ;). Z łapką radzi sobie lepiej, już nie przeszkadza tak bardzo w leżeniu, zmianie pozycji, wstawaniu. Pewniej  porusza się na trzech

Dzielna dziewczynka :)

A ciasto, mam nadzieję, z kremem ;)

ps. Mój Franek uwielbia, no i czasem trochę ulegam.