Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam u koleżanki w bloku rudego Pomeraniana - cudo, cudo, cudo, kcem takiego bbbbbbbardzo :oops:

Czy macie namiar na jakąś tanią hodowlę ( jeżeli wogóle takie są :wink: )? Interesuje mnie okazjonalny zakup pet-a. A może wiecie również jak kształtują się ceny szczeniąt? Będę wdzięczna za każdą informację :D

Posted

Hej,

jak chcesz tanio, to dzisiaj znalazlam to na

[cena była 700 zł. :D

Kadziumia, anulujemy linki prowadzące do stron reklamujących sprzedaż :D (jest tylko kilka wyjątków...). Niech zostanie tylko sedno ważne dla topiku, czyli cena. :D <-- Manu]

Pozdrawiam

Posted

Dzięki za namiar :D

Niestety nie ma informacji na temat ewentualnego rodowodu - czy taki piesek bez papierów wart jest 700 zł?

Posted

Leni calkowicie odradzam bezpapierowego.....Jest to rasa mala wiec nie wiesz czy nie kupisz czegos na skale "rasowego bez rodowodu pinczera miniaturowego"ktory ma wyrazne cechy karlowatosci......

• 1 month later...
Posted

W przypadku tej żadkiej rasy prawie na pewno bezrodowodowy = mieszaniec albo z pies z dużymi wadami!

Cena szczenięcia rodowodowego wacha sie ok. 2000 zł, niestety :(

Wynika to min. z małolicznych miotów od 2 do max. 4 sztuk.

Ale również z trudności w odchowie, częstych i cieżkich wad uzębienia wykluczających część piesków z dalszej hodowli, występującego często wnętrostwa oraz wielu innych problemów związanych z miniaturowością.

Mimo to uważam , że dobry pomeranian wart jest swojej ceny

53.jpg

Posted

Właśnie dlatego go to umieściłam po dość długim szperaniu w necie.

Niestety nie ma ich tam zbyt wiele :( Podobnie jak na wystawach tak i w codziennym życiu są rzadkością, więc i fotek jest niewiele :)

Posted

Ja też swgo czasu interesowałam się pomeraniankami, hodowca z którym się kontaktowałam zaproponował 1600 zł co jest dla mnie marzeniem bo nawet na wyżełka nie jestem w stanie uzbierać. Znalazłam bardzo dużo zdjęć. Na Dogomanii jest parę ślicznych zdjęć szczeniaczków.

Więc jeśli można to podaję link do jednego prześlicznego szczeniaczka i do galerii hodowli.

http://www.dogomania.pl/galeria/981895789.html

http://www.republika.pl/volpino/galeria01.html

Pieski są prześliczne :D

Posted

Nie wiem czy słusznie , ale podejrzewam, że na fotkach w galerii, do kórej prowadzi drugi link są szpice małe oraz być może volpino italiano czyli szpic włoski :roll:

Choć oczywiście bohaterowie zdjęć są sympatyczni i urodziwi :)

Posted

Nie mam pojęcia w gruncie rzeczy co to jest, ale zakładam że skoro hodowla to chyba wiedzą co hodują :wink: . Potworki są śliczne i kochane bez względu na rasę :D

• 2 months later...
Posted

Jedna z lepszych wg. mnie i do bólu etycznych (co bardzo cenię) hodowli to mała domowa hodowla od Deptusiów. Dla jej właścicielki pomerki są po prostu całym życiem, tak jak dla mnie akity :-)

Podaję link zainteresowanym. Wiem, że w tej chwili jest tam miot dopiero co urodzony. http://strony.psy.pl/pomeranian

Tylko raczej nie piszcie maili, bo niestety rzadko mają dostęp do netu. Lepiej dzwonić jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć o rasie choćby.

• 2 years later...
Posted

Ojj pomeranianki to poprostu boskie psiaczki, sama marzę o takim :loveu::loveu::loveu: A jeśli chodiz o fotki, to ja znalazłam całe mnóstwo, neiw iem czymu jets z tym problem u niektórych oto link: [url]http://images.google.pl/images?q=pomeranian&hl=pl&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w[/url]

• 1 year later...
Posted

Witam Pani Aniu

w dziale pomeraniany jest wydzielony dział Galeria :) do tej pory nikt nie odważył się jeszcze wstawić tam żadnego zdjęcia :)
Może tam umieścic zdjecia maluchów i napisac dokładnie ( co to za maluchy i po kim). Tutaj pewnie zginą w natłoku informacji :)