madziakato Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 No to tłuczenie będzie długie. A jak krew? Znośna?Z grubsza w porządku,jutro wstawię poszczególne wyniki. Miał też test na tzw " strawność ", ale będzie dopiero jutro lub w przyszłym tygodniu. Quote
madziakato Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Jakiś piękny onek ma we wtorek wizytę PA:-) Quote
mar.gajko Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Jakiś piękny onek ma we wtorek wizytę PA:-) Że znaczy to niby już to chudziątko? Domek będzie? Taki własny i szybciutko? Quote
madziakato Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Że znaczy to niby już to chudziątko? Domek będzie? Taki własny i szybciutko?Jeśli wizyta wypadnie ok,a myślę że tak będzie to chłopak juz w przyszłym tygodniu pojedzie do domu :-) To małżeństwo w średnim wieku,dwójka dzieci 12 i 16 lat. Państwo mieszkają w Dąbrowie Górniczej w bloku,ale często robią sobie wypady do lasu,za miasto :-) Byli już u naszego chłopaka i bardzo się wszyscy polubili. Troszkę martwię się o utrzymanie czystości i zostawanie samemu,ale w kojcu trzyma czystość, a i samotność mu nie straszna. Z resztą Pani nie pracuje, więc myślę,że będzie dobrze. A że blisko to tez w razie czego można pomóc, doradzić, pokazać :-) co Wy na to? Quote
mar.gajko Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Ha, no pewnie. To cud, że tak szybciutko znalazł domek. I cieszę się, że będzie spał w domku, te On-ki z tymi stawami, to powinny mieć cieplutko i sucho. Ja w blokach miałam duże psy, sunie znaczy, jedną Onkę taką prawdziwą z papierem, i drugą Zulcię - mieszańca. Chodziłyśmy na długaśne spacery i obie doskonale się czuły w mieszkaniu. Chociaż każda charakterem była inna. Jana - z hodowli - od dziecka w domu, ale z uszkodzoną trzustka i watrobą wrodzoną, stawy i kręgosłup masakra, już w 4 roku życia. Leki, leki specjalistyczne karmy, o co wtedy tak łatwo nie było jak teraz. Zulcia prawie dzika, 2-3 letna wzięta do mieszkania. Odnalazła się pięknie i nawet na wakacjach u mojej mamy, gdzie dom z wielkim ogrodem, w dzień owszem polegiwała na trawach i pod drzewkami, ale nocką tup, tup, tup koło Pańci :) w domku na posłanku. Quote
madziakato Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Ha, no pewnie. To cud, że tak szybciutko znalazł domek. I cieszę się, że będzie spał w domku, te On-ki z tymi stawami, to powinny mieć cieplutko i sucho. Ja w blokach miałam duże psy, sunie znaczy, jedną Onkę taką prawdziwą z papierem, i drugą Zulcię - mieszańca. Chodziłyśmy na długaśne spacery i obie doskonale się czuły w mieszkaniu. Chociaż każda charakterem była inna. Jana - z hodowli - od dziecka w domu, ale z uszkodzoną trzustka i watrobą wrodzoną, stawy i kręgosłup masakra, już w 4 roku życia. Leki, leki specjalistyczne karmy, o co wtedy tak łatwo nie było jak teraz. Zulcia prawie dzika, 2-3 letna wzięta do mieszkania. Odnalazła się pięknie i nawet na wakacjach u mojej mamy, gdzie dom z wielkim ogrodem, w dzień owszem polegiwała na trawach i pod drzewkami, ale nocką tup, tup, tup koło Pańci :) w domku na posłanku.Dokładnie tak jest :-) nasz chłopak wiemy,że mieszkał w Cisownicy, wiemy ze powodem nie odebrania go po raz któryś ze schroniska były jego ucieczki. Wiec lepiej, żeby mieszkał w bloku. Trzymajcie kciuki, ale tak czuję, że to ten domek ;-) fajni ciepli ludzie. Pani z sercem na dłoni,kiedy zobaczyła wszystkie bidy u Izy,rozplakala się...to jednak świadczy o wrażliwości, empatii. Będzie dobrze! Quote
mdk8 Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 ja tez mam w mieszkaniu prawie onka ;) / z awatarka/ 40kg szczęścia jak mówi mąż :) i super czuje się na kanapie. 1 Quote
madziakato Posted October 6, 2015 Author Posted October 6, 2015 Jestem po wizycie :-) to bardzo kochani ludzie, będzie mu tam dobrze, jestem pewna :-) Quote
mar.gajko Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Jestem po wizycie :smile: to bardzo kochani ludzie, będzie mu tam dobrze, jestem pewna :smile: To kiedy jedzie do domku? Tak fajnie, że przed jesienią i zimą :) Już będzie się wylegiwał na swoim w cieple :) Quote
madziakato Posted October 6, 2015 Author Posted October 6, 2015 To kiedy jedzie do domku? Tak fajnie, że przed jesienią i zimą :) Już będzie się wylegiwał na swoim w cieple :)Już jutro wieczorem :-) przyjedzie po niego cała rodzinka :-) Quote
madziakato Posted October 9, 2015 Author Posted October 9, 2015 Wczoraj wieczorem rozmawiałam z domem Barrego :-) wszystko jest ok,psiak odnajduje się w mieszkaniu, w rodzinie. Państwo mówili o nim bardzo ciepło, żadnych problemów :-) pozdrawiam Was wszystkich i dziękuję :-) 1 Quote
mar.gajko Posted October 9, 2015 Posted October 9, 2015 Wczoraj wieczorem rozmawiałam z domem Barrego :smile: wszystko jest ok,psiak odnajduje się w mieszkaniu, w rodzinie. Państwo mówili o nim bardzo ciepło, żadnych problemów :smile: pozdrawiam Was wszystkich i dziękuję :smile: BOSKO :) Quote
mdk8 Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 dowiedziałaś się co z Ceres i reszta psiaków z interwencji ? Quote
madziakato Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 "NIkt nie kocha starych psów, za to stare psy kochają wszystkich" Niby taki banał, prawda? A jednak to prawda, przekonałam się o tym bardzo mocno prowadząc na FB profil pomocowy "Na pomoc Onkom". Młode ładne psy, nawet niestabilne psychicznie udostępnień i telefonów tyle, że już czasem nie mam siły tłumaczyć dzwoniącym, co i jak... Zdjęcia potrzebującego Neso- jedno, dwa udostępnienie;-( Oj, skórę mam już coraz grubszą;-( Wątek ONa z Cieszyna, przyjechał w sobotę w nie za fajnej kondycji fizycznej. Następny http://www.dogomania.com/forum/topic/334126-by%C5%82-sobie-owczari-jest-ale-potrzebuje-pomocy/ Zapraszam Quote
madziakato Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 Niektórzy twierdzą, że mam obsesję na punkcie tych psów z pseudo i pewnie tak jest, ale czy nie wydaje Wam się, że ta sunia podobna jest do Ceres z interwencji? [url=http://up.programosy.pl/foto/cereska.jpg][/url] [url=http://up.programosy.pl/foto/bb_czech_dziedzice.jpg][/url] Quote
madziakato Posted January 3, 2016 Author Posted January 3, 2016 Chyba jednak się nie dowiemy... Quote
Recommended Posts