AnK Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Oto wyniki przedyktowane mi przez tatę:erytrocyty 5,77hemoglobina 4,5hematokryt 39,7MCV 69MCH 25MCHC 36,6leukocyty 10,6limfocyty 24monocyty 8,0kwasochłonne 12pałeczki 0segmenty 55ALAT 73ASPAT 26AP 78gluzkoza 58kreatynina 0,7mocznik 45sód, potas 0albuminy 33białko całkowite 7,1Sorry, jeśli coś przekręciłam, ale przez telefon mogłam nie usłyszeć. Tak jak pisałam, dziś ruszają do lekarza, niestety, w chwili gdy tam dotrą, ja będę już w samolocie...Jeśli coś potraficie powiedzieć o tych wynikach, to będę wdzięczna. Sądzę, że dostęp do internetu gdzieś znajdę. Quote
AnK Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Witajcie Ciotki,Wróciłam z urlopu i powiem Wam tak...Gucio był w Warszawie na USG wątroby oraz całej jamy brzusznej. Analizowano również jego wyniki krwi. Koszty były drobiazgowe w porównaniu do kroplówek (35 i 40zł).Tutejsza wetka stwierdziła, że USG jest OK oraz że ogólnie jest całkiem dobrze, nie było potrzeby żadnych kroplówek. Że ma trochę obniżoną liczbę płytek i poziom glukozy. W związku z tym powinien się docukrzać, reszta jak na psa w jego wieku bardzo spoko.Cieszę się z tego bardzo, tej klinice raczej ufam, gdyż leczę tam od dawna swego drugiego psa sercowca u dr B.Kurskiego i jestem zadowolona. Jasna cholera, czy to znaczy, że u podwarszawskiego weterynarza nacięli mnie na ponad 600zł??? Quote
deszczowa Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 :multi::multi::multi: (bynajmniej to nie aplauz dla kosztów, ale dla zdróweczka poczciwego Gucia;)) Quote
sota36 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='deszczowa']:multi::multi::multi: (bynajmniej to nie aplauz dla kosztów, ale dla zdróweczka poczciwego Gucia;))[/quote] Amen!!!! Buziaki od nas, Joli i ...GUCIA!!!! Quote
gosikf & dogs Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 świetnie:loveu: Żyj długo Guciu:lol: Quote
Visenna Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Życzę zdrówka pieskowi, a co do tych kosztów kroplówek..zgoza! I jeszcze się okazuje ze były niepotrzebne. A czlowiek myśli ze wet chce pomóc jego zwierzęciu...:angryy: [quote] Jedyne, na co zawsze reflektuje, to kurze żołądki i to surowe, nie daj Boże gotowane, co jak wiadomo, nie jest zdrowe dla niego...[/quote] A ja chciałabym zapytać dlaczego nie gotowane? Nie zdrowe są tylko dla Twojego pieska, czy ogólnie dla wszystkich psów? Pytam, bo z racji ze sama uwielbiam żołądki to mój psiak dostaje gotowane bardzo czesto. Nie wolno mu dawać? Quote
AnK Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Zgroza, fakt...Jeśli mowa o żołądkach, to miałam na myśli, że mój Guceusz lubi tylko surowe. A zaleca się jeść właśnie gotowane- przynajmniej tak mi mówiła weterynarz. Czyli u Ciebie wszystko pod kontrolą:) Quote
polciuaa Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Co tam u Gucia słychac.?Lepiej sie czuje.?;] Quote
AM Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [COLOR=red][B]Wątek poszedł w kierunku weterynaryjnym, zatem przenoszę do działu WETERYNARIA.[/B][/COLOR] [mod] Quote
AnK Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Dzięki za troskę:)Ponoć nieźle! Nawet coś niecoś je! Pierś kurzą, niektóre karmy. Zaleconych przez wetkę herbatników oczywiście nie chce...jak to Gucio. Jutro będziemy się widzieć i wtedy mam nadzieję, że Gutek szerzej opowie mi o swoim samopoczuciu:) Quote
polciuaa Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='AnK']Dzięki za troskę:)Ponoć nieźle! Nawet coś niecoś je! Pierś kurzą, niektóre karmy. Zaleconych przez wetkę herbatników oczywiście nie chce...jak to Gucio. Jutro będziemy się widzieć i wtedy mam nadzieję, że Gutek szerzej opowie mi o swoim samopoczuciu:)[/QUOTE] To super.!Oby tak dalej.;] Quote
AnK Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 U Gucia wszystko dobrze, je:) Wczoraj pochłonął mielonego z rąk moich;-) Byliśmy na spacerze w guciowym tempie i w ogóle. Jutro zamieszka z nim współlokator, adoptowany piesio z wątku na dogo- Kleks. Mam nadzieję, że Gucio nie ma nic przeciwko, to się jeszcze nie zdarzyło w jego życiu, aby miał coś przeciw jakiemuś psu... Quote
Recommended Posts