Jump to content
Dogomania

Pola z pola - na głowie torba, na szyi sznurek... - teraz w DS - lepszego nie mogłam sobie dla niej wymarzyć! :D

Recommended Posts

Posted

nie pomogøo jak wida©

na dolnym pasku po prawej jest symbol PL, obok taki prostokąt "w kropeczki i z ogonkiem", klikając w ten prostokącik można też ustawić "polski", ja tak poprawiam swoją klawiaturę, kiedy mi czasem szwankuje.

A Pola - cudna po prostu!!!!!

Pewnie szybciutko domek znajdzie

Posted

na dolnym pasku po prawej jest symbol PL, obok taki prostokąt "w kropeczki i z ogonkiem", klikając w ten prostokącik można też ustawić "polski", ja tak poprawiam swoją klawiaturę, kiedy mi czasem szwankuje.

Nie pomogło, dopiero mąż poradził mi ,żebym zresetowała komp. i pomogło.

A Polusia przesłodka. Ciekawe jak szybko naprostuje się jej psychika.

Posted

Miałam pytać o banerek, ale widzę, że już zamówiony. Dajcie w takim razie numer konta, coś dorzucę. Niewiele, bo i sama mam teraz tymczasowiczkę i  więcej wydatków, ale jakiś drobiazg się znajdzie. 

Posted

0heart.gifPoluniu 

witam sie serdecznosci sle 

przecudowna malizna przecudowna 

jak dobrze ze ciocia przyjela 

pod swoja opieke 

kciuki mocniutko moooooociutko

za malenka i wszystkie lapeczki0heart.gif

Posted

Witamy wszystkich miłych Gości! :D

Ayame - piękne dzięki za deklarację, ale damy radę! ;) Mam 2 bazarki w toku, w domu pudło filmów na kolejny... A ja nie hotel - za 300 zł będzie full service - sterylka, szczepienia, chip i jeszcze na żarło pewnie starczy, a nie tylko "utrzymanie" przez miesiąc...

Poleczka bardzo chciałaby już znormalnieć, ale jakiś straszak ją jeszcze trochę trzyma :( Wyłazi z sypialni, zapuszcza się już nawet na drugi koniec salonu albo do kuchni, ale tylko jakiś ruch i myk, z powrotem do sypialni. Gdy chodzimy po ogrodzie na smyczce, a nasze głupole przelatują jako te pioruny kuliste, Polka się zatrzymuje i "przeczekuje". Gdy któreś podejdzie powoli i spokojnie, daje się obwąchać, ale jeszcze chwilami powarkuje.

Wczoraj przeprowadziłam następujący eksperyment - Sławek poszedł spać do Tomka pokoju i zabrał ze sobą całe towarzycho z wyjątkiem Imki i Polci. Wsadziłam Polę na łóżko, Imka sama wskoczyła. Ją aż skręca, że Pola nie chce z nią nawiązać bliższej znajomości! Piszczy, zachodzi z różnych stron, kładzie się przed nią na boczku, odsłania brzuszek, a Apolonia NIC! Ale wracając do eksperymentu... Położyłam się i zaczęłam czytać. Pola leżała spokojnie, nie uciekała. Nawet się wyluzowała i położyła łepek na poduszce. Ale gdy Imka chciała podejść do mnie bliżej - wyskoczyła z jazgotem! Skarciłam delikatnie (słownie ;)). Imka się przeniosła na fotel i tak patrzyła, że aż mi się jej żal zrobiło. Odczekałam chwilę, wstałam, wzięłam Imkę na ręce i położyłam obok siebie. Nie uwierzycie - wtuliła się we mnie jak NORMALNY pies! Drugą ręką głaskałam spokojnie Polę. Potem zgasiłam światło i zasnęłyśmy spokojnie. Rano Mały Szaleniec nie miał pewności czy może po swojemu szaleć i skakać mi po głowie ;) Pola leżała grzecznie, nie uciekała, nie zeskoczyła z łóżka.

Wstałam, zabrałam na dwór - komplet potrzeb pięknie załatwiony! Zaprowadziłam ją na smyczce do kuchni i podałam stress-out w szyneczce - niech jej się kuchnia jak najlepiej kojarzy! Śniadanie (w sypialni) podał Sławek, żeby trochę oswoić i przekupić Polcię.

Dziś eksperyment będzie polegał na tym, że zamknę sypialnię, żeby Pola się tak nie chowała na każdy ruch w domu. A do spania weźmiemy dziś... może Gapcię? ;)

Posted

Śliczna szorściaczka pozbawiona szorstkości :)

Nie moge pojąć co to za ludzie są, którzy potrafią tak krzywdzić psiaki. ;) A psiak czeka z nadzieją na takiego ...................nie powiem jakie mi się słowo ciśnie na usta

Posted

Nie mów, boś panna dobrze wychowana, a i tak wiemy co Ci się ciśnie, bo nam - równie dobrze wychowanym - ciśnie się to samo :(

Napisałam tekst do ogłoszeń dla Poli, choć niewiele jeszcze mogę o niej powiedzieć. Ale co tam - a n(u)ż, widelec?... ;)

Pola – na łepku worek, na szyi sznurek…

Co miał w głowie i w sercu „człowiek”, który tak właśnie zostawił małą psinę wśród pól na odludziu? Nawet nie chcemy się domyślać! Odjechał i… zapomniał. A Pola czekała przez kilka dni w tym samym miejscu, bo przecież pies nie wie co to zdrada. Czekała, że po nią wróci. Nie wrócił - i całe szczęście! Bo Pola zasługuje na lepsze życie!

Polcia jest maleńka – waży ok. 6 kg. Z postury nieco przypomina jamnika szorstkowłosego, tylko uszka ma sterczące. Jest młodziutka, ząbki ma białe.

Po tym, co przeszła, straciła nieco zaufanie do świata i do człowieka. Woli się wycofać i poobserwować czy nic jej nie grozi. Jeśli nie – wychodzi z ukrycia, ciesząc się całą sobą, bo kontakt z człowiekiem sprawia jest dużą przyjemność.

Poleczka umie chodzić na smyczy, idealnie zachowuje czystość w domu i jest absolutnie niekłopotliwa. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.

Gdy po nią przyjedziesz, spojrzy na Ciebie, do jej oczu powróci dawny blask. Będzie Was czekało nowe życie, a Pola pójdzie mu naprzeciw, krok po kroku, za swoim człowiekiem…

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza i podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

Śliczna szorściaczka pozbawiona szorstkości :)

Nie moge pojąć co to za ludzie są, którzy potrafią tak krzywdzić psiaki. ;) A psiak czeka z nadzieją na takiego ...................nie powiem jakie mi się słowo ciśnie na usta

Ja tam dobrze wychowana a tym bardziej panna nie jestem, więc bardzo kulturalnie wstawiam w kropeczki -gnoja-, żeby nie gorszyć dobrze wychowanych ;)

Posted

Ja tam dobrze wychowana a tym bardziej panna nie jestem, więc bardzo kulturalnie wstawiam w kropeczki -gnoja-, żeby nie gorszyć dobrze wychowanych ;)

Ojoooj, to ja chyba jestem gorzej wychowana, bo mnie słowo gnój wydaje się zbyt łagodne i ciśnie mi się na usta coś znacznie bardziej ostrego.

Nutusia mam nadzieję się nie pogniewa, że zaproszę Wszystkich na bazarek szydełkowo-psi. Trochę potrwało zanim udało mi się wydziergać "rodzinkę" bazarkową, ale wreszcie jest i czeka na swoje domki:)

http://www.dogomania.com/forum/topic/147909-szyde%C5%82kowe-psiaczki-na-bezdomne-sznupki-do-5-sierpnia/