Romka Posted November 9, 2015 Author Posted November 9, 2015 W środę,po Wszystkich Świętych Nita pojechała do domu. Tak wyglądały ostatnie chwile Nity w schronisku: Ostatni spacerek Zdjęcia okropnej jakości ,ale nie mam lepszych Domek Nity to dom z ogrodem,Nita będzie mieszkała w domu razem z innym małym psiakiem Kowbojem.Psiaki super dogadują się.Rodzina z dwójką dzieci w wieku 12-16 lat Quote
Romka Posted November 9, 2015 Author Posted November 9, 2015 A tu już zdjęcia z domu: Nita uwielbia szczotkowanie,tylko wtedy jest zadrosna o Kowoboja,kiedy on też chce być szczotkowany A dziś dostałam takiego oto maila.Publikuję go za zgodą domku Nity: " Przesyłam pozdrowienia od Nitki. > Cały czas się poznajemy. Nita z trochę wystraszonego psa staje się prawdziwą > damą, szaleją z Kowbojem ale to Nita dyktuje warunki. Przez pierwsze dwa dni > musieliśmy ją trochę chronić i rozdzielać pieski, żeby mogła odpocząć. > Wczoraj zauważyłam, że sama radzi sobie świetnie a nawet prowokuje Kowboja > do zabawy. Niestety Nita jest niejadkiem, oddaje miskę "bratu". Karmimy psy > w osobnych pomieszczeniach, Nituś je tylko w mojej obecności, tylko z ręki i > tylko gotowane mięsko (nie chce kaszy, ryżu, karmy z puszki ani tym bardziej > suchych krokiecików) nawet psie przysmaki po pierwszych sekundach > zainteresowania porzuca. > Po pierwszych wpadkach utrzymuje czystość budząc nas o piątej rano prosząc o > spacerek (załatwia się jak w zegarku). > W sobotę jedziemy na wizytę kontrolną, może Pan doktor podpowie coś na > apetyt a może sunia potrzebuje jeszcze czasu... > Minęło zaledwie pięć dni a psina robi ogromne postępy - przychodzi na > zawołanie, śpi na swoim miejscu, uwielbia zabawy na podwórku ale potrzeba > bliskości człowieka powoduje, że grzecznie wraca ze spaceru. > Kochamy ją bardzo i czujemy, że Nita zaczyna odwzajemniać nasze uczucia. " BARDZO MI SIĘ PODOBA :) Powodzenia kochana,należy ci się cudny domek... Zmieniam tytuł wątku 1 Quote
Romka Posted November 9, 2015 Author Posted November 9, 2015 I jeszcze kilka zdjęć Nity ze schroniska: Nita i Mango Quote
Romka Posted November 21, 2015 Author Posted November 21, 2015 I jeszcze jeden mail z domku Nity,publikuję za zgodą domku Nity: "(...) > jesteśmy po wizycie u weta. Brzuszek Nity goi się co prawda pomalutku ale > widać, że sunia jest w coraz lepszej formie. Przytyła niecały kilogram. > Zjada dwie porcje dziennie (na razie jeszcze musi dostawać domieszkę puszki > do suchej karmy). > Wczoraj zanim wyjechaliśmy do lekarza Nita uciekła z podwórka, zdenerwowałam > się strasznie ale niepotrzebnie - obwąchała płot sąsiada i po 10 sekundach > była już "u siebie". > W sobotę bardzo nas rozczuliła. Grabiliśmy liście i zostawiliśmy otwarty > garaż. Nitusia wyniosła sobie na trawkę złożony w kostkę błękitny kocyk Lusi > i pluszowego tygryska. Rozłożyła kocyk do połowy i ułożyła się na nim > przytulając pluszaka. Naprawdę trzeba to było widzieć... > pozdrawiam i życzę samych udanych adopcji(...) Quote
Recommended Posts