Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam do obejrzenia tego artykułu:[url]http://naszolsztyniak.wm.pl/Biale-puchate-prosiaczki,28443[/url]
Artykuł jest naprawdę bardzo ciekawy gdyż ostatnio okazało się że w Polsce mamy pierwszą na świecie hodowle chow chow białych :-o. Jestem ciekawa co Wy myślicie na ten temat :cool3:.

Posted

Nie znam sie na chow chow ale wyglada to na kremowy, w sumie bardiej jest to biały niz zwyczajny kolor chow chow ( nie wiem jaki to, rudy?) Ale jednak nie jest to 100% biały tylko bezowy moze kremowy.

Posted

Owszem, zgadzam się z Wami że każdy szczeniak jest słodki i śliczny :loveu:.
Tutaj jednak mamy do czynienia z wielką nie uczciwością i jeszcze większym kłamstwem. Białych chow chow nie ma choć ta maść napisana jest we wzorcu. Te szczeniaczki mają beżowe uszka, beżową końcówkę ogonka a później beżowe cieniowania na sierści. Są więc kremowe a nie białe. Gdyby było inaczej to byłyby w całości białe. Smutne jest to że ta pani w ten sposób oszukuje potencjonalnych nabywców swoich szczeniąt wmawiając im że szczeniaczki są białe i ona wyhodowała tę maść. Na dodatek chce za nie ogromne pieniądze. Wychwala sie tym "osiągnięciem" w gazetach a ludzie to widzą. Związek umywa od tego ręce ale mam nadzieję że wkrótce to się zmieni. Szczeniaki mają w metryce napisane nawet biały a są kremowe. Nie wiem czym jeszcze zaskoczy Nas ta pani :shake:.

Posted

Na wystawie w Zakopanem był właśnie chow-chow z hodowli tej pani i w katalogu umaszczenie jest jako białe. Też się zdziwiłam widząc beżowego psa nawet z lekko rudawymi znaczeniami.

Posted

w przejrzanym na szybko wzorcu umaszczenie białe jest jak najbardziej ok...
co innego że te chowy winny wyglądać jak małe samoyedy:cool3:
no bo skoro są dziewiczo białe...:shake:
to chyba nie powinny mieć beżowej sierści i rdzy na uszkach...chyba że pojęcie "biały" się jakoś zmieniło...
ciekawe czy np.w Czechach miałyby wpisany w rodowód "biały" czy "kremowy"

ale ja gadam z pozycji kompletnego laika w świecie chowów:p

Posted

[B]Koszmaria[/B] i widzisz osoba która ma przykładowo minimalne rozeznanie o tej rasie doskonale potrafi rozróżniać kolory. Szkoda że ta pani tego nie potrafi i ludzie w związku również. Za granicą nie spotkałam jeszcze chowa o umaszczeniu białym są tylko kremowe "cream".
[B]Paulinka18[/B] ten sam chowek będąc zgłoszonym na wystawę do Będzina gdzie akurat byłam został zaliczony do chowów czarnych :evil_lol:.

Posted

ZKWP dostało od nas mail i..na razie milczy :hmmmm: Więcej w temacie na forum chowkowym pod linkiem [url]http://club-chow.pl/viewtopic.php?t=1123[/url] . BULWERSUJĄCE...i żenujące.:shake:

Posted

są "białe" dobermany[bo nie są białe jak DA albo samoyedy,tylko albinosy z problemami z racji albinizmu.a ludzie jeszcze je rozmnażają:-( ] i długowłose whipetty,to są też białe chow-chow,nie wiedzieliście:cool3: ?

Posted

Związek kynologiczny wcale sie nie przejmuje co wpisuje w metryki :shake: :shake: Moj pies ewidentnie blue-belton (bialo-czarny) miał wpis, ze jest trójbarwny :shake: A te chowki to z bielą raczej nie maja duzo wspólnego, normalny krem, a z wiekiem na 100% sciemnieją :roll:
Ludzie musza miec jakis chwyt reklamowy, zeby drogo sprzedac kiepskie szczeniaki...

Posted

A pisal ktos do niej jakiegos maila albo cos? Ciekawa jestem co ma do powiedzenia na ten tamat. Byloby napewno ciekawie gdyby sie dolaczyla do tej dyskusji :evil_lol:
3000.... to juz nawet nie jest zabawne.

Posted

W Krakowie był cho chow podobnym umaszczeniu do tych psiaków ciut ciemniejszy a ma wpisane cynamonowy bo własnie sprawdzam.

Błyskotka ten biały chowek z Nowego targu jest właśnei z tej "hodowli" i ma wpis biały.

ten chowek z Zakopca to ten sam co z Nowgo Targu i Nowego Sącza i ten sam był w Będzinie teraz dopiero zobaczyłam, że ten pies jest z Polskiej hodowli jak rozmawiałam z właścicielka to mi powiedziała że psa przywiozła z niemiec za 2000 Euro........

Posted

[quote name='Śnieżynka']W Krakowie był cho chow podobnym umaszczeniu do tych psiaków ciut ciemniejszy a ma wpisane cynamonowy bo własnie sprawdzam.[/quote]
Śnieżynko w którym to było roku w Krakowie bo w tym roku byłam i był 1 czarny i reszta rude. Owszem był kolor cynamonowy ale to była suka ale nie obecna.

[quote name='Śnieżynka'] Błyskotka ten biały chowek z Nowego targu jest właśnei z tej "hodowli" i ma wpis biały.[/quote]
Tak wiem o tym. Najlepsze jest to że zaliczyli go do czarnych :evil_lol:.

[quote name='Śnieżynka'] ten chowek z Zakopca to ten sam co z Nowgo Targu i Nowego Sącza i ten sam był w Będzinie teraz dopiero zobaczyłam, że ten pies jest z Polskiej hodowli jak rozmawiałam z właścicielka to mi powiedziała że psa przywiozła z niemiec za 2000 Euro........[/quote]
:crazyeye: nie ładnie tak kłamać :mad:. No to z jakiejś superowskiej hodowli by go musiała kupić bo w Niemczech Chowy są za ok 1100 euro ;). Chyba chciała sie wywyższyć :roll:.

Posted

W tym roku był taki chowek sama go widziałam był nawet w sobote i niedziele, skoro to nie był ten cynamonowy to pomyłeczka moja mała... i bardzo za nia przepraszam, ale jak wystawiałam swojego grzywacza to i w hali i na zewnatrz widziałam chowka a przynajmniej bardzo do niego podobnego tylko taka kawa z mlekiem taki dziwny kolor, wyblakły rudzielec i pomyślałam ze może to być ten cynamonowy....

• 1 month later...
Posted

tuż te psy nie mają nic wspólnego z białym :lol:
po prostu ta hodowczyni chciała sprzedać drogo szczeniaki...Na pewno ściemnieją z wiekiem.
Słuchajcie, ona może po prostu jest daltonistką?