Mazowszanka13 Posted July 31, 2015 Author Posted July 31, 2015 Tosia nie była chuda, czysta, Nie miała śladu po obroży. Na początku źle czuła się w obroży, że o smyczy nie wspomnę. Stawiam na domek z ogródkiem bez spacerów. Czyli "kochający inaczej" dom :( Quote
Nutusia Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 No właśnie - nie na taki dom zasługuje ta śliczna i grzeczna psineczka :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 31, 2015 Author Posted July 31, 2015 Właśnie aktywowałam ogłoszenia Tosi. Kejciu, dziękuję :) Czarujcie wiedźmy, czarujcie ! Quote
malagos Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 i co , telefony się pewnie urywają? Eh, taka poranna ironia :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 i co , telefony się pewnie urywają? Eh, taka poranna ironia :) Niech sie urwie raz , a skutecznie. Zdejmę kubrak to porobię parę zdjęć w magicznej czerwieni. Quote
agat21 Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Co u Tosieńki? Nie rozrabia już? Czy nadal próbuje wchodzić na łóżko? Quote
Mazowszanka13 Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 Co u Tosieńki? Nie rozrabia już? Czy nadal próbuje wchodzić na łóżko? Nie, grzeczna jest. To młodziutka sunia. Zaprasza do zabawy inne psy, ale to same ponuraki, nie chcą się z nią bawić. Dzisiaj zaszczepiłam ją na wirusówki i może już iść do domu. Quote
Nutusia Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Tosia to pies idealny! Zachowuje się tak, jakby jej nie było. W lecznicy grzecznie czekała na swoją kolej, w cukierni leżała sobie pod krzesłem i nikomu nie przeszkadzała. Nie jest nachalna - na głaskanie chętnie podchodzi, jeśli się ją zaprosi. Trochę ciągnie na smyczy, ale to może być efektem ciekawości i zainteresowania nowymi zapachami. Agat - wchodzenie na łóżko nie jest oznaką braku grzeczności! ;) Quote
Marysia R. Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Potwierdzam, że z Tośki jest świetna sunia. Grzeczna, wesolutka a do tego śliczna i w poręcznym rozmiarze ;) Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej ktoś ją wypatrzył i docenił wszystkie jej atuty :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 I wyprzystojniała od razu bez tej sukienki :) Quote
agat21 Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Ja wiem, wiem, że najgrzeczniejsze psy na łóżkach sypiają. Tak się tylko droczę :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 Ogłosiłam Blankę na fb (wyrabiam się :)) Tosię po weekendzie umieszczę na fb, bo muszę lepsze zdjęcia zrobić pokazujące jaka ona jest mała. Quote
Mazowszanka13 Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 Przeżyłam nerwowy wieczór: TOSIA i BLANKA NA GIGANCIE ! Zwiały cholery otwierając sobie furtkę. Podejrzewam, że prowodyrka była Tosia, która chodząc po łące na smyczy,aż wije się żeby sobie pobiegać za ptaszkami. Wyruszyłyśmy z Kasią na poszukiwania. Właśnie wracały bardzo zadowolone w stronę wsi. Furtki dodatkowo zabezpieczone. Jutro robię dodatkową kontrolę płotu. Boję się, że raz zaznawszy wolności (zwłaszcza Tosia, bo Blanka tak nie szaleje na smyczy) będą chciały jeszcze. Teraz śpią jak dwa trupki. Pewnie śni im się hasanie po łące i biegi po polach. Quote
Mazowszanka13 Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 Na czerwieni nie udało się zrobić. Posadzona na fotelu wpadła w panikę i wyszła na zdjęciu jak wypłosz. Quote
Mattilu Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Tosiu, Mazowszanka i tak ma duzo do ogarniania, ogarnij sie sama i juz nie nawiewaj! Quote
Anecik Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Patrzcie Państwo jakie Giganciary. Wycieczek im się zachciewa :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Zaryzykowałam rano i wypuściłam ją na łąkę ze smyczy (dopięła swego!). Trzymała się Luki i pierwsza wróciła. Wiadomo dlaczego (śniadanko). Gorzej jak Luka pobiegnie za zającem. Blankę na razie trzymam na smyczy, nie wyrywa sie za bardzo. Przynajmniej jeden pies mi pozostanie jak inne znikną :) Quote
agat21 Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 A to kombinatorka mała! Na pierwszy rzut oka do trzech nie zliczy, a tu - proszę - furtkę sobie otworzyła! Ciekawe co one robiły na wsi, że takie zadowolone wróciły? Na zdjęciach piękną ma posturę Tosiula - istna modelka :) Quote
malagos Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Taaa, zrobienie żywiołowemu psu dobrego zdjęcia graniczy z cudem, a jak już chcesz super-hiper, na czerwieni czy innej zieleni, to klops zupełny. Quote
Recommended Posts