Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tosia nie była chuda, czysta, Nie miała śladu po obroży. Na początku źle czuła się w obroży, że o smyczy nie wspomnę.

Stawiam na domek z ogródkiem bez spacerów.

Czyli "kochający inaczej" dom :(

Posted

Co u Tosieńki? Nie rozrabia już? Czy nadal próbuje wchodzić na łóżko? 

Nie, grzeczna jest. To młodziutka sunia.

Zaprasza do zabawy inne psy, ale to same ponuraki, nie chcą się z nią bawić.

Dzisiaj zaszczepiłam ją na wirusówki  i może już iść do domu.

Posted

Tosia to pies idealny! Zachowuje się tak, jakby jej nie było. W lecznicy grzecznie czekała na swoją kolej, w cukierni leżała sobie pod krzesłem i nikomu nie przeszkadzała. Nie jest nachalna - na głaskanie chętnie podchodzi, jeśli się ją zaprosi. Trochę ciągnie na smyczy, ale to może być efektem ciekawości i zainteresowania nowymi zapachami.

Agat - wchodzenie na łóżko nie jest oznaką braku grzeczności! ;)

Posted

Potwierdzam, że z Tośki jest świetna sunia. Grzeczna, wesolutka a do tego śliczna i w poręcznym rozmiarze ;) Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej ktoś ją wypatrzył i docenił wszystkie jej atuty :)

Posted

Przeżyłam nerwowy wieczór: TOSIA i BLANKA NA GIGANCIE !

Zwiały cholery otwierając sobie furtkę. Podejrzewam, że prowodyrka była Tosia, która chodząc po łące na smyczy,aż wije się żeby sobie pobiegać za ptaszkami.

Wyruszyłyśmy z Kasią na poszukiwania. Właśnie wracały bardzo zadowolone w stronę wsi.

Furtki dodatkowo zabezpieczone. Jutro robię dodatkową kontrolę płotu.

Boję się, że raz zaznawszy wolności (zwłaszcza Tosia, bo Blanka tak nie szaleje na smyczy) będą chciały jeszcze.

Teraz śpią jak dwa trupki. Pewnie śni im się hasanie po łące i biegi po polach.

Posted

Zaryzykowałam rano i wypuściłam ją na łąkę ze smyczy (dopięła swego!).

Trzymała się Luki i pierwsza wróciła. Wiadomo dlaczego (śniadanko).

Gorzej jak Luka pobiegnie za zającem.

Blankę na razie trzymam na smyczy, nie wyrywa sie za bardzo. Przynajmniej jeden pies mi pozostanie jak inne znikną :)

Posted

A to kombinatorka mała! Na pierwszy rzut oka do trzech nie zliczy, a tu - proszę - furtkę sobie otworzyła! 

Ciekawe co one robiły na wsi, że takie zadowolone wróciły?

Na zdjęciach piękną ma posturę Tosiula - istna modelka :) 

Posted

Taaa, zrobienie żywiołowemu psu dobrego zdjęcia graniczy z cudem, a jak już chcesz super-hiper, na czerwieni czy innej zieleni, to klops zupełny.