Guest Elżbieta481 Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Wracam,bo ciekawi mnie co ze sterylizacją..Jak to ma wyglądać?Czy my mamy robić składkę czy jak?Chciałabym wiedzieć na czym stoimy szczególnie gdy mam parę groszy i mogę się dołożyć... Elżbieta Quote
Mazowszanka13 Posted July 8, 2015 Author Posted July 8, 2015 No to chyba nie co zwlekać z umawianiem sterylki, co? Też mi się tak wydaje... Dajcie mi jeszcze chwilę, bo muszę jakiś transport i pomoc logistyczną obmyśleć. Wracam,bo ciekawi mnie co ze sterylizacją..Jak to ma wyglądać?Czy my mamy robić składkę czy jak?Chciałabym wiedzieć na czym stoimy szczególnie gdy mam parę groszy i mogę się dołożyć... Elżbieta Dziękuję za zainteresowanie :) Poproszę Akcja Sterylizacja o zwrot. Tak będzie najprościej zwłaszcza, że będą jeszcze inne wydatki (czipowanie i szczepionki). Mam nadzieję, że tylko to. Quote
Xibalba Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Ale ładna ta Tosia :) Zapisuję wątek i trzymam kciuki za małą Quote
Mazowszanka13 Posted July 8, 2015 Author Posted July 8, 2015 Ale ładna ta Tosia :) Zapisuję wątek i trzymam kciuki za małą Zapraszamy do kibicowania :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Dziękuję za zainteresowanie :) Poproszę Akcja Sterylizacja o zwrot. Tak będzie najprościej zwłaszcza, że będą jeszcze inne wydatki (czipowanie i szczepionki). Mam nadzieję, że tylko to. ------------------------------------------------------- Czyli rozumiem,że ,,wkład,,nie jest potrzebny.OK EOT Ela Quote
Mazowszanka13 Posted July 8, 2015 Author Posted July 8, 2015 Czyli rozumiem,że ,,wkład,,nie jest potrzebny.OK EOT Ela Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie:) Może inna sunia nie będzie miała możliwości zwrotu, wtedy Twój wkład na pewno się przyda :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 8, 2015 Author Posted July 8, 2015 Zgłosiłam post 301 http://www.dogomania.com/forum/topic/140244-akcji-sterylizacja-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji/page-16#entry16291930 Quote
malagos Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 O, fajnie, ze już umówiona operacja. Będzie dobrze :) Quote
Nutusia Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Dziś będę w lecznicy, dopilnuję wpisu do kalendarza :D Quote
Mazowszanka13 Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Wybrałam jednak NDM, Nutusia nas umówi po urlopie doktora Traczyka. Do Ostrołęki nie mam jak pojechać w tygodniu, a w soboty w sezonie urlopowym doktor nie operuje. Quote
Nutusia Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Nasz niby też w soboty nie operuje, ale będzie... musiał ;) :D Quote
Mazowszanka13 Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Nasz niby też w soboty nie operuje, ale będzie... musiał ;) :D I za to go cenię i lubię :) Quote
agat21 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Oj, to fajnie :) Jak sunieczka w ogóle się czuje? Nadal grzeczna i posłuszna? Nie masz z nią kłopotów? Wciąż żebrze o jedzenie, czy trochę się już "napasła"? ;) Gdzie ma ulubione miejsce do odpoczywania? Quote
agat21 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 To fajny ten doktor z NDM :) Rzec by można dr Dolittle :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Oj, to fajnie :) Jak sunieczka w ogóle się czuje? Nadal grzeczna i posłuszna? Nie masz z nią kłopotów? Wciąż żebrze o jedzenie, czy trochę się już "napasła"? ;) Gdzie ma ulubione miejsce do odpoczywania? Nadal głodna, chodzą za mną we dwie z Iką nawet do ubikacji. Tyle tylko, że Tosia żebrze bezgłośnie. Ale ona nie jest chuda, zabiedzona tak jak Ika. Nówka po prostu! Posłanek mam w domu kilka: 1 na werandzie, 1 w sieni, 2 w kuchni i 2 w sypialni ( w tym jedno podwójne, królewskie). Psy bez przerwy wymieniają się posłankami. Trudno powiedzieć które czyje. Jest grzeczna, nie sprawia kłopotów. Dzisiaj otworzyła sobie drzwi z klamki (podskakując), bo chciała pogonić traktor (przez płot). Quote
Mazowszanka13 Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Dzisiaj pogryzły się z Iką. Nie wiem kto zaczął, ale Tosia leżała na Ice, a ta głośno płakała :( A potem była bardzo wystraszona. Ran kąsanych nie było, to chyba było bardziej straszenie i pokaz sił. Obie kręciły się, gdy stałam przy kuchni i żebrały. Do tej pory jadły obok siebie, nawet chrupki z podłogi i nie było zatargów. Nawet Ika przeganiałą od miski Tosię, gdy szybko zjadła swoje. Muszę być bardziej czujna. Quote
malagos Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Kłótnie przy jedzeniu zdarzają się, ale oczywiscie trzeba czuwać. Nasza Sońka za 1 chrupke rzuca się na inne suczki, jak dziś na Amisię... Quote
agat21 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 No ładnie, spryciula od klamek.. I cicha woda bijąca małe koleżanki. A tak serio, to zatargi przy jedzeniu to rzeczywiście chyba raczej norma. Ważne, że nic poważnego się nie stało. Zresztą zdarza się w najlepszym małżeństwie nawet, a co dopiero w przyjaźni :D Quote
Nutusia Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Muszę się panienki "dotrzeć" ;) Sterylka umówiona na sobotę, 25 lipca w samo południe. I jeśli chcesz zabrać Ikę na EKG, to też możesz. Doktor powiedział, że ekg i echo powinny iść w parze, bo pokazują serce w całości - ekg od strony rytmu, echo bardziej od strony budowy. Przy czym ekg jest bardziej podstawowe i może dać wskazania dla echa (tak jak było w przypadku Codiego przed znieczuleniem). Gdybyś się decydowała na to EKG daj znać. Wtedy wpiszą do kajetu i dr Marta nie będzie się mogła wywinąć z sobotniego dyżuru ;) O tak, nasz Doktor to prawdziwie bajkowy Dolittle, jeśli chodzi o serce dla zwierzaków. Tyle tylko, że wszelkie żółwie, chomiki, jeże, ptaki itp. zostawia dr Hubertowi ;) Quote
Mazowszanka13 Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Dziękuję Nutusiu :) To dopisz i Ikę, proszę. Czy musi być na czczo ? Krysia konfirm31 ze mną pojedzie, tylko będę musiała jakoś te dwie do Makowa dowieźć. Quote
Kejciu Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Muszę się panienki "dotrzeć" ;) Sterylka umówiona na sobotę, 25 lipca w samo południe. I jeśli chcesz zabrać Ikę na EKG, to też możesz. Doktor powiedział, że ekg i echo powinny iść w parze, bo pokazują serce w całości - ekg od strony rytmu, echo bardziej od strony budowy. Przy czym ekg jest bardziej podstawowe i może dać wskazania dla echa (tak jak było w przypadku Codiego przed znieczuleniem). Gdybyś się decydowała na to EKG daj znać. Wtedy wpiszą do kajetu i dr Marta nie będzie się mogła wywinąć z sobotniego dyżuru ;) O tak, nasz Doktor to prawdziwie bajkowy Dolittle, jeśli chodzi o serce dla zwierzaków. Tyle tylko, że wszelkie żółwie, chomiki, jeże, ptaki itp. zostawia dr Hubertowi ;) dr Troczyttel :) powiedział mi że podejmie się wyzwania podania zastrzyku żółwicy więc zobaczymy :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 dr Troczyttel :) powiedział mi że podejmie się wyzwania podania zastrzyku żółwicy więc zobaczymy :) A Matko ! Ale w co jak wszystko ukryte ? Quote
Recommended Posts