Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Wracam,bo ciekawi mnie co ze sterylizacją..Jak to ma wyglądać?Czy my mamy robić składkę czy jak?Chciałabym wiedzieć na czym stoimy szczególnie gdy mam parę groszy i mogę się dołożyć...

Elżbieta

Posted

No to chyba nie co zwlekać z umawianiem sterylki, co? 

Też mi się tak wydaje...

Dajcie mi jeszcze chwilę, bo muszę jakiś transport i pomoc logistyczną obmyśleć.

Wracam,bo ciekawi mnie co ze sterylizacją..Jak to ma wyglądać?Czy my mamy robić składkę czy jak?Chciałabym wiedzieć na czym stoimy szczególnie gdy mam parę groszy i mogę się dołożyć...

Elżbieta

Dziękuję za zainteresowanie :)

Poproszę Akcja Sterylizacja o zwrot.

Tak będzie najprościej zwłaszcza, że będą jeszcze inne wydatki (czipowanie i szczepionki). Mam nadzieję, że tylko to.

Guest Elżbieta481
Posted

Dziękuję za zainteresowanie :)

Poproszę Akcja Sterylizacja o zwrot.

Tak będzie najprościej zwłaszcza, że będą jeszcze inne wydatki (czipowanie i szczepionki). Mam nadzieję, że tylko to.

-------------------------------------------------------

Czyli rozumiem,że ,,wkład,,nie jest potrzebny.OK

EOT

Ela

Posted

Czyli rozumiem,że ,,wkład,,nie jest potrzebny.OK

EOT

Ela

Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie:)

Może inna sunia nie będzie miała możliwości zwrotu, wtedy Twój wkład na pewno się przyda :)

Posted

Oj, to fajnie :) Jak sunieczka w ogóle się czuje? Nadal grzeczna i posłuszna? Nie masz z nią kłopotów? Wciąż żebrze o jedzenie, czy trochę się już "napasła"? ;)

Gdzie ma ulubione miejsce do odpoczywania? 

Posted

Oj, to fajnie :) Jak sunieczka w ogóle się czuje? Nadal grzeczna i posłuszna? Nie masz z nią kłopotów? Wciąż żebrze o jedzenie, czy trochę się już "napasła"? ;)

Gdzie ma ulubione miejsce do odpoczywania? 

Nadal głodna, chodzą za mną we dwie z Iką nawet do ubikacji. Tyle tylko, że Tosia żebrze bezgłośnie. Ale ona nie jest chuda, zabiedzona tak jak Ika. Nówka po prostu!

Posłanek mam w domu kilka: 1 na werandzie, 1 w sieni, 2 w kuchni i 2 w sypialni ( w tym jedno podwójne, królewskie).

Psy bez przerwy wymieniają się posłankami. Trudno powiedzieć które czyje.

Jest grzeczna, nie sprawia kłopotów.

Dzisiaj otworzyła sobie drzwi z klamki (podskakując), bo chciała pogonić traktor (przez płot).

Posted

Dzisiaj pogryzły się z Iką.

Nie wiem kto zaczął, ale Tosia leżała na Ice, a ta głośno płakała :( A potem była bardzo wystraszona.

Ran kąsanych nie było, to chyba było bardziej straszenie i pokaz sił. Obie kręciły się, gdy stałam przy kuchni i żebrały.

Do tej pory jadły obok siebie, nawet chrupki z podłogi i nie było zatargów. Nawet Ika przeganiałą od miski Tosię, gdy szybko zjadła swoje.

Muszę być bardziej czujna.

Posted

Kłótnie przy jedzeniu zdarzają się, ale oczywiscie trzeba czuwać. Nasza Sońka za 1 chrupke rzuca się na inne suczki, jak dziś na Amisię...

Posted

No ładnie, spryciula od klamek.. I cicha woda bijąca małe koleżanki. 

A tak serio, to zatargi przy jedzeniu to rzeczywiście chyba raczej norma. Ważne, że nic poważnego się nie stało. Zresztą zdarza się w najlepszym małżeństwie nawet, a co dopiero w przyjaźni :D

Posted

Muszę się panienki "dotrzeć" ;)

Sterylka umówiona na sobotę, 25 lipca w samo południe. I jeśli chcesz zabrać Ikę na EKG, to też możesz. Doktor powiedział, że ekg i echo powinny iść w parze, bo pokazują serce w całości - ekg od strony rytmu, echo bardziej od strony budowy. Przy czym ekg jest bardziej podstawowe i może dać wskazania dla echa (tak jak było w przypadku Codiego przed znieczuleniem).

Gdybyś się decydowała na to EKG daj znać. Wtedy wpiszą do kajetu i dr Marta nie będzie się mogła wywinąć z sobotniego dyżuru ;)

O tak, nasz Doktor to prawdziwie bajkowy Dolittle, jeśli chodzi o serce dla zwierzaków. Tyle tylko, że wszelkie żółwie, chomiki, jeże, ptaki itp. zostawia dr Hubertowi ;)

Posted

Muszę się panienki "dotrzeć" ;)

Sterylka umówiona na sobotę, 25 lipca w samo południe. I jeśli chcesz zabrać Ikę na EKG, to też możesz. Doktor powiedział, że ekg i echo powinny iść w parze, bo pokazują serce w całości - ekg od strony rytmu, echo bardziej od strony budowy. Przy czym ekg jest bardziej podstawowe i może dać wskazania dla echa (tak jak było w przypadku Codiego przed znieczuleniem).

Gdybyś się decydowała na to EKG daj znać. Wtedy wpiszą do kajetu i dr Marta nie będzie się mogła wywinąć z sobotniego dyżuru ;)

O tak, nasz Doktor to prawdziwie bajkowy Dolittle, jeśli chodzi o serce dla zwierzaków. Tyle tylko, że wszelkie żółwie, chomiki, jeże, ptaki itp. zostawia dr Hubertowi ;)

dr Troczyttel :)

powiedział mi że podejmie się wyzwania podania zastrzyku żółwicy więc zobaczymy :)