Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dotychczasowe wydatki to wczorajsza wizyta suni z cieczką czyli Tosi u weta + leki na robale - 62 zł oraz karma wysokokaloryczna + preparat przeciwko kleszczom i pchłom - 52 zł. Paliwo biorę na siebie. 

Spróbuję wieczorkiem wstawić zdjęcia paragonów. 

Posted

O rany ! Teraz to ja za Wami nie nadążam !

Elżbieto, jestem deklarowiczką Akcji Sterylizacja, robię też czasami na nich bazarki. Myślę więc, że zwrócą za sterylkę. Tylko tyle, że to zwracanie czasami długo trwa.

http://www.dogomania.com/forum/topic/140244-akcji-sterylizacja-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji/

No i teraz kłopot kiedy i gdzie: NDM, Przasnysz czy Ostrołęka ?

Jedni mówią, że już, inni, że czekać. USG chyba niepotrzebne, skoro sterylka i tak ?

Ja myślę że niepotrzebne - i tak za miesiąc sterylizacja. Moze w tym Przasnyszu spróbować? Choć zawsze jestem za dr Ślusarzem, nawet ciąża to nie przeszkoda, jak u niektórych lekarzy ;(

Guest Elżbieta481
Posted

Witaj malutka!

Zaglądam do Ciebie w ten duszny dzień....Zajrzę do Ciebie za parę dni,bo po wczorajszym reportażu o Pako nie mogę się pozbierać.Czuję się tak jakby ktoś mnie bardzo mocno uderzył...Dopiero wczoraj dotarło do mnie,że każdego psa i mojego także może to spotkać.Przecież nie wiem czy jakiś świr nie czai się z wiatrówką-nie wiem tegoZawsze byłam za dostępem do broni,a teraz to już nie wiem za czym być a za czym nie.Nie wiem z czym się zgadzać,a z czym nie..Nic już nie wiem...Bardzo mi smutno i ciężko kochana moja rybko..

Do zobaczenia za kilka dni.

Ela

Posted

Wczoraj znalazłam dwa ususzone kleszcze, jeden maleńki, drugi większy tak jakby przed ususzeniem zdążył się napić.

Tosia została zakroplona w niedzielę, w dzień przyjazdu.

I mamy problem z chodzeniem na smyczy. Tosia kładzie się i nie chce iść dalej. Dzisiaj chyba puszczę ją razem ze smyczą. Może wtedy pójdzie.

Dzisiaj rano, zostawiona w ogrodzie natychmiast znalazła dziurę w ogrodzeniu i pobiegła za nami. Ale grzecznie wróciła za mną do domu.

Posted

Wczoraj znalazłam dwa ususzone kleszcze, jeden maleńki, drugi większy tak jakby przed ususzeniem zdążył się napić.

Tosia została zakroplona w niedzielę, w dzień przyjazdu.

I mamy problem z chodzeniem na smyczy. Tosia kładzie się i nie chce iść dalej. Dzisiaj chyba puszczę ją razem ze smyczą. Może wtedy pójdzie.

Dzisiaj rano, zostawiona w ogrodzie natychmiast znalazła dziurę w ogrodzeniu i pobiegła za nami. Ale grzecznie wróciła za mną do domu.

A to spryciula mała. Ale dobrze, że jest przynajmniej posłuszna. Z tą smyczą ja też to od razu zauważyłam, że ona się boi. Może była uwiązana zanim ją wyrzucili i źle jej się kojarzy?

Oby te kleszcze niczym suni nie zaraziły. Ale jeśli ma apetyt i zahcowuje się normalnie, to miejemy nadzieję, że nic złego jej nie sprzedały. 

A jak z tabletami na robale? Udało się Tosię nimi nakarmić? Dobry ma apetyt? 

Jak cieczka?

Posted

Tabletkę zjadła z pasztetem. Apetyt ma. Obie z Iką ciągle za mną c hodząi żebrzą. Daję im w małych porcjach kilka razy dziennie.

Cieczka chyba skończona, bo amantów brak :)

Konfirm31 poradziła mi, aby założyć jej szelki, bo może obroża + smycz tak ją deprymują.

Posted

Dokladam sie do sterylizacji, nawet aborcyjnej. Wystarczy niekochanych psow!!!! Co tylko zagladne na jakas strone schroniska 300-400 psow do adopcji. Kiedy bedziemy w Polsce sciagac psy do adopcji np. Z Turcji lub Kanarow, bo w schroniskach nic nie bedzie....

• Upvote 1
Posted

Dokladam sie do sterylizacji, nawet aborcyjnej. Wystarczy niekochanych psow!!!! Co tylko zagladne na jakas strone schroniska 300-400 psow do adopcji. Kiedy bedziemy w Polsce sciagac psy do adopcji np. Z Turcji lub Kanarow, bo w schroniskach nic nie bedzie....

Dziękujemy bardzo :) Myślę, że za sterylkę zwróci Akcja Sterylizacja. Natomiast czeka nas czipowanie i szczepienia.

Sterylizacja będzie na pewno.

Pozostaje tylko kwestia miejsca i terminu.

Nutusia proponuje dr Tracza w Nowym Dworze Mazowieckim.

Ja chyba wolę dr Ślusarza w Ostrołęce ze względu na mniejsza odległość. Do obu mam zaufanie i obu bardzo cenię.

Dlatego odrzuciłam Przasnysz, choć najbliżej, ponieważ nie znam lekarzy.

Dr Traczyk proponuje 200 zł, dr Ślusarz 180 zł. Niewielka różnica, decyduje odległość.

Problem tylko w tym, że dr Ślusarz nie robi operacji w soboty, a ja w tygodniu nie mam samochodu. Jeżeli znajdę jakiś transport to pojadę do niego.

A jak nie, to w którąś sobotę pojadę do NDM.

Posted

Brawo dla Cioci konfirm31 !

Założyłam Tosi szelki tak jak mi poradziła. Na leżąco, bo przy zakładaniu zaraz padła.

I tak ją zostawiłam w kuchni wychodząc na zewnątrz. Drzwi do ogrodu i furtkę na zewnątrz pozostawiłam otwarte.

Jamnior został w domu pilnując kuchni, a Tosia powolutku poszła za mną.

Na łące przypięłam jej smycz i puściłam luzem. Po chwili wstała, a ja chwyciłam za smycz. Dalej już było w porządku, szła bez problemu.

Szkoda, że mój telefon nie chce się otworzyć na aparat, bo w czerwonych szelkach Dyzia jest jej bardzo do twarzy lub pyska jak kto woli :)

Posted

Brawo dla Cioci konfirm31 !

Założyłam Tosi szelki tak jak mi poradziła. Na leżąco, bo przy zakładaniu zaraz padła.

I tak ją zostawiłam w kuchni wychodząc na zewnątrz. Drzwi do ogrodu i furtkę na zewnątrz pozostawiłam otwarte.

Jamnior został w domu pilnując kuchni, a Tosia powolutku poszła za mną.

Na łące przypięłam jej smycz i puściłam luzem. Po chwili wstała, a ja chwyciłam za smycz. Dalej już było w porządku, szła bez problemu.

Szkoda, że mój telefon nie chce się otworzyć na aparat, bo w czerwonych szelkach Dyzia jest jej bardzo do twarzy lub pyska jak kto woli :)

Wyobrażam sobie :) Elegantka :)

Posted

Dziękujemy bardzo :) Myślę, że za sterylkę zwróci Akcja Sterylizacja. Natomiast czeka nas czipowanie i szczepienia.

Sterylizacja będzie na pewno.

Pozostaje tylko kwestia miejsca i terminu.

Nutusia proponuje dr Tracza w Nowym Dworze Mazowieckim.

Ja chyba wolę dr Ślusarza w Ostrołęce ze względu na mniejsza odległość. Do obu mam zaufanie i obu bardzo cenię.

Dlatego odrzuciłam Przasnysz, choć najbliżej, ponieważ nie znam lekarzy.

Dr Traczyk proponuje 200 zł, dr Ślusarz 180 zł. Niewielka różnica, decyduje odległość.

Problem tylko w tym, że dr Ślusarz nie robi operacji w soboty, a ja w tygodniu nie mam samochodu. Jeżeli znajdę jakiś transport to pojadę do niego.

A jak nie, to w którąś sobotę pojadę do NDM.

Szkoda, że jednak kawałeczek mam do Ciebie .. podjechałabym.

A jak z żarełkiem? Wystarczy na ten tydzień dla małej żarłoczki? :)

Posted

Mazowszanko wyślę maila o kryształkach i moich doświadczeniach od roku z nimi.

O.K. :) Tylko mnie nie strasz za bardzo.

Agato, Ty już się najeździłaś sporo. Dam sobie radę.

Chyba, że gościnnie przyjedziecie. Wtedy zapraszamy :)

Starczy żarełka. Suchego im podsypuje co mi po Kulce zostało. Suche też jedzą z apetytem.

Chodzą te dwie za mną krok w krok i żebrzą na potęgę.

Posted

Dziś rano dzwoniłam do restauracji na stację, z której jest Tosia. Ten piesio z kulawą łapką podchodzi do miejsca, gdzie stał mój smaochód i skąd zabrałam Tosię i tam się układa jakby czekał na nią i tęsknił :( Biedak. Ale dziś rano jeszcze go nie widziano. Nie wiem gdzie przetrwał burzę. 

Posted

Mazowszanko, cieczki zdecydowanie dalej nie ma? 

Cieczki nie ma:) Nawet Dyzio stracił zainteresowanie.

Dzisiaj spacer na smyczy przebiegł bezproblemowo. Nawet przy przypinaniu smyczy nie kładła się.

Jamnior został w domu, aby pilnować kuchni. Komedia z nimi :)