Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Się nie proś, bo się możesz doprosić :( Myślę, że lepiej będzie, jeśli zostaniemy ostatnim przyczółkiem na tym łez portalu, który się wspiera, żyje w zgodzie i odnosi... spektakularne sukcesy adopcyjne :D

Posted

Się nie proś, bo się możesz doprosić :( Myślę, że lepiej będzie, jeśli zostaniemy ostatnim przyczółkiem na tym łez portalu, który się wspiera, żyje w zgodzie i odnosi... spektakularne sukcesy adopcyjne :D

Hawk!!! :)

Posted

Zaraz, zaraz, ja się poawanturuję, bo prawidłowa pisownia indiańskiego "Rzekłem" zgodnie z dziełami Karola Maya jest następująca: Howgh.

:)

oj oj tam, ja pisałam.. po czesku :D
  • Upvote 1
Posted

Dostałam wiadomość z DS-u, że Tosia zdała egzamin celująco i pierwszy samotny dzień w domu ma już za sobą :)
Mądre i sprytne są te nasze tymczasy :) I tylko u nas są niegrzeczne.

Posted

Dostałam wiadomość z DS-u, że Tosia zdała egzamin celująco i pierwszy samotny dzień w domu ma już za sobą :)
Mądre i sprytne są te nasze tymczasy :) I tylko u nas są niegrzeczne.

Niestety okazuje się, że nie wszystkie ;) :P

Ale bardzo się cieszę, że Tosia należy do tej grupy :) Brawo łaciaty maluszku :)

Posted

Mądra babka z Tosiulki :) Bardzo się cieszę, że sama w domu potrafi zostać bez problemu :)

Zawsze mam obawy jak zachowają się moje tymczasy same w domu.

Bo u mnie zostają na krótko i w towarzystwie.

Posted

A u mnie zostają w towarzystwie, na bardzo długo i niestety nie mają z kogo brać dobrego przykładu, więc też zawsze drżę jak będzie w DS. I kocham wszystkie te, którym się włącza wersja "eksportowa" :D

Posted

Dzisiaj dzwoniłam do domu Tosi, aby uprzedzić wizytę agat21.

Z Tosia nie ma problemów, nie niszczy, nie załatwia się w domu, pokazuje kiedy chce wyjść.

Zostaje sama od 8 do 16-ej. W południe przychodzi Babcia, która mieszka tuż obok i wyprowadza ją tak na wszelki wypadek.

Tylko budzi Państwa o 5.15.  W tygodniu to nie problem, bo wczesnie wstaja.

W weekend też podobno nie, bo Pan z nią wychodzi, daje jeść (to o to chyba w tym wszystkim chodzi) i z powrotem idzie spać.

Pan przejął moją metodę, bo ja wstaję na wsi o 6-ej, wychodzę z psami, karmię je i wracam do łózia.

Moje czyhają na mnie już od 5-ej. Ale udaję, że śpię, nawet boku nie mogę zmienić, bo zaraz cała ekipa stoi na baczność.

U mnie chodzi o to, aby wyjść spokojnie przed krowami, ale Państwo mogliby sobie jednak pospać.

Powiedziałam, aby ją przetrzymali. Może odzwyczai się.

Państwo prosili, aby przeczipować Tosię na nich. Pewnie chcą poczuć się pełnoprawnymi właścicielami.

Zrobię to po powrocie do Warszawy, bo tutaj nie mam skanera.

Z tego co wiem, to trzeba przeskanować umowę adopcyjną i wysłać do Safe-animal.

Ma ktoś doświadczenia w tym temacie ?

• Upvote 1
Posted

Mądra Antonina! :) Może się przestawi jak o 5.15 będzie jeszcze ciemna (i w dodatku zimmmmnnnnnaaaa!) noc ;)

Tak, żeby zmienić dane w bazie trzeba przesłać skan umowy adopcyjnej. Potem warto sprawdzić czy dokonali zmiany.