Mazowszanka13 Posted August 18, 2015 Author Posted August 18, 2015 Dziewczyny - sprawdźcie " czarne kwiatki ". Tam jest trochę ludzi z Woli. Zaraz sprawdziłam. Było małżeństwo, które wyrzuciło psiaka przez balkon. Quote
konfirm31 Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Wspaniała wiadomość :). Niech to będzie TEN domek :) Quote
Marysia R. Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 No ale jaki wynik wizyty?! Mazowszanko nie trzymaj nas już w niepewności ;) :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 18, 2015 Author Posted August 18, 2015 Wynik wizyty (bardzo) pozytywny :) Umówiliśmy się wstępnie w Nieporęcie. Prawdopodobnie w sobotę. Państwo co prawda nie mają samochodu, ale powiedzieli, ze dojadą autobusem. Quote
konfirm31 Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Wynik wizyty (bardzo) pozytywny :) Umówiliśmy się wstępnie w Nieporęcie. Prawdopodobnie w sobotę. Państwo co prawda nie mają samochodu, ale powiedzieli, ze dojadą autobusem. Brzmi fantastycznie i wspaniale świadczy o ludziach :). Bardzo się cieszę :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 18, 2015 Author Posted August 18, 2015 Byłam dziś u weta w Przasnyszu (Przychodnia "Cyryl") i poprosiłam o wpisanie moich danych do systemu (czip Tosi). Czyli mam teraz 8 psów zaczipowanych na siebie. Wcześniej tego nie robiłam, bo liczyłam się z ewentualnym wyrobieniem paszportu. Ale Państwo z Antwerpii nie odezwali się I dobrze, wolę mieć psa pod ręką. Quote
Nutusia Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Ja będę miała Tosię bardziej pod ręką, bo mam bliżej (z pracy) ;) Tosia zamieszka w spokojnej okolicy - niska zabudowa, trawniczki dookoła, do super parku niedaleko. Mieszkanko niewielkie, ale funkcjonalne i jest miejsce dla pieska. Na temat usytuowania posłanka trwają dywagacje, ale Pani stwierdziła, że jeśli Tosia nie zaakceptuje ludzkiego wyboru, dostosują się do jej wymagań - poobserwują gdzie najchętniej się kładzie i tam umieszczą poduchę. Pani bardzo ciepła, spokojna, cierpliwa. Pana nie poznałam, ale byłam świadkiem rozmowy telefonicznej Państwa i ton tej rozmowy bardzo mnie ucieszył ;) Synek - Karolek (przedszkolak ok. 3 lat) - urocze dziecko! Bardzo rozsądny, rezolutny i grzeczny. Zapytany czy będzie pomagał w opiece nad pieskiem odpowiedział, że tak - będzie się z Tosią bawił piłeczką. A na pytanie gdzie Tosia będzie spała, odpowiedział "w moim łóżeczku" :D Pani właśnie zmienia pracę, nową zaczyna od 1 września, więc teraz jest świetny czas, by wziąć psa i mieć ten tydzień na wspólne zapoznanie się i przyzwyczajenie Tosi do nowej sytuacji. Pan pracuje na 2 zmiany, więc w sumie często będzie tak, że Tosia nie będzie zostawała sama. Poza tym na sąsiedniej ulicy mieszka mama Pana, nieco dalej mama Pani, więc w razie czego pomoc w opiece nad psem będzie zapewniona. Państwo od dłuższego czasu myśleli o adopcji psiaka, ale czekali żeby Karolek nieco podrósł i był bardziej świadomym małym opiekunem zwierzaka. Gdy decyzja, że nadszedł ten moment zapadła, Pani weszła do internetu i niemal od razu trafiła na Tosię. Jak mówi - spojrzała na buźkę, przeczytała historię, która bardzo ją wzruszyła, spisała nr telefonu i... zamknęła komputer :) Baaaaaaaaaaaardzo się cieszę! :D Quote
Marysia R. Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Super!! :) :) Tośka mnie zauroczyła więc tym bardziej się cieszę, że będzie miała taki dobry dom :) Quote
Nutusia Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 W sobotę bierze poduchę pod łapkę i fruuuuu do stolycy :D Quote
Mazowszanka13 Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 Super!! :) :) Tośka mnie zauroczyła więc tym bardziej się cieszę, że będzie miała taki dobry dom :) Zauważyłam, że lubisz dropiate :) W sobotę bierze poduchę pod łapkę i fruuuuu do stolycy :D Pan stara się pożyczyć samochód. Być może nawet w piątek. Quote
Nutusia Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Fajnie :) Pani wczoraj wyglądała na naprawdę zdecydowaną osobę w sprawie adopcji Tośki ;) Quote
Mattilu Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Ale cudne wiesci! Mazowszanko, Ty zamierzasz w te wakacje jakis rekord popelnic, czy jak?! :) A zupelnie nie apropos, przyjechalam do domu i wypakowalam wszystkie bazarkowe przetwory i teraz bedziemy ze Stefano sie objadac dzemikami od Mazowszanki :) Bachory wola Nutelle, ale i dla nich sa sliwki w czekoladzie :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 Mam nadzieję, że nie zepsuły się po drodze. Quote
Nutusia Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Ja też mam nadzieję, bo w zasobach były słoiczki jeszcze... zeszłoroczne, których zapomniałam zabrać z pracy przy okazji bożonarodzeniowej wizyty Mattilów w Polsce i zabrali je dopiero teraz ;) Quote
Mattilu Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Mysle, ze nic sie nie popsulo, a to co do tej pory otworzylismy jest pyszne :) Quote
malagos Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Ja też chcę takiego domku dla Amiśki........ Quote
Mazowszanka13 Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 Ja też chcę takiego domku dla Amiśki........ A ja dla Blanki.... Quote
malagos Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 a pani na pewno nie chce trzech suczek?....... Quote
Mazowszanka13 Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 a pani na pewno nie chce trzech suczek?....... Chce, tylko jeszcze o tym nie wie :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 Jesteśmy umówieni w Nieporęcie, w sobote o 10-ej. Pan pożyczy samochód. A ja szykuję instrukcję obsługi. W piątek wieczór kąpiel. Sprawdziłam w Safe-animal.eu Są wpisane moje dane. Quote
Recommended Posts