Tola Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 Widziałam tą staruszkę na zamojskim. Ile ona ma lat, jaki ma charakter ? Może warto ją pokazać światu? Tak bardzo mi jej żal. To nie taka staruszka, pracownik dzisiaj powiedział, ze ma 5 lat, chociaż wydaje mi się, ze ten siwy pyszczek mówi, ze trochę więcej... Bardzo spokojna, łagodna sunia, podchodzi do siatki, liże ręce - jak Sonia... Dostałam dzisiaj maila od pani Ani i zdjęcie Goliata, poprosiłam jeszcze o zdjęcie Sonieczki Psiaków ostatnio pełno wszędzie... :) Oswoiły się z domem, podwórkiem.. Goliat broni koni (pies sąsiada nie może się zbliżyć) A Sonieczka nie pozwala wchodzić gościom do domu ;) Psiaki poszczekują gdy ktoś puka do drzwi... gdy ktoś idzie ulicą Sonieczka pierwsza staje w oknie i szczeka :) Goliat gdy słyszy dźwięk syreny policyjnej zaczyna swój piękny koncert :) niczym wilk do księżyca :) Psiaki wspaniałe! Najmłodsza córka skarży się że Goliat... w nocy spycha z łóżka ;P [URL=http://www.fotosik.pl][/URL] Quote
Havanka Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 No to sobie oczy zmoczyłam od samego rana. Taki kawał psa, zajmuje dużo miejsca w łóżku i trzeba walczyć o miejsce na nim. Póki co najmłodsza córeczka i ten mały piesek, przygnieciony na łóżku przez Goliata, to waga co najmniej lekka, więc oboje skazani są na spychanie. Ale za to pychol Goliata mówi wszystko: Jestem nareszcie szczęśliwy ! 1 Quote
terra Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Chyba trzeba będzie sprawić córci większe łóżko, chociaż i to może nie pomóc, bo Goliat raczej się przytula i będzie przesuwał się za dziewczynką w każdą stronę. :) Sonieczka już uznała dom za własny i pilnuje. :) Pięć lat to jeszcze młoda suczka, ale brak ruchu, tęsknota za człowiekiem może odcisnąć piętno na pysiu, że on siwy. Quote
Tola Posted August 14, 2015 Author Posted August 14, 2015 Dzisiejsze poranne harce Soni :) [URL=http://www.fotosik.pl][/URL] 2 Quote
asiuniab Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 niesamowity jest ten wątek:) i Soni i Goliat i wszystkie zwierzaki:) 1 Quote
Havanka Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 niesamowity jest ten wątek:) i Soni i Goliat i wszystkie zwierzaki:) Ja też tak myślę; ten wątek należy do tych, które wciąż chce się czytać, czytać i czytać... Jak piękną bajkę. 1 Quote
Tola Posted August 14, 2015 Author Posted August 14, 2015 Ja też tak myślę; ten wątek należy do tych, które wciąż chce się czytać, czytać i czytać... Jak piękną bajkę. I ja jestem tego zdania. Trudno mi pożegnać się z banerkiem; jest już nieaktualny, ale cały czas przypomina, ze zawsze warto próbować. Pamiętam tamte emocje, smutek; prawie niemożliwe wydawało się wyrwanie suni zza tych krat. A teraz Sonia szaleje roześmiana, nadrabia te lata życia właściwie poza światem :) Tak Havanko - to piękna bajka ;) Quote
mar.gajko Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Aby takich bajek było i było i było jak najwięcej. 1 Quote
Anula Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Ja też tak uważam.Warto było zaryzykować.Psiaki szczęśliwe.Lubię ten wątek i bardzo chętnie zaglądam. Quote
Nadziejka Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Alez cudeczka sciskam pozdrawiam raduje ogromnie :) :) Quote
Tola Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 Dzisiaj otrzymałam kolejne fantastyczne wiadomości z domu Soni i Goliata: Sonia to wulkan energii, biega, cieszy się, uwielbia przebywać na powietrzu - ewidentnie nadrabia te 7 lat przebywania w boksie. Ostatnio z radością przeskakiwała przez leżącego przed domem Goliata. Poprawił się też stan sierści, mięśni suni i jej kondycja fizyczna, :) Goliat zdecydowanie woli ciszę, wylegiwanie się i tzw. święty spokój. Zakumplował się bardzo z ratlerkiem. Mam obiecane nowe zdjęcia :) A to obiecane zdjęcie Babki z zamojskiego schroniska, równolatki Soni [url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/42a7e2cefe914292][/URL] [url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/4b50d09a011ae79c][/URL] 1 Quote
Havanka Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Tak właśnie wygląda bajkowe życie ! Nie mogę doczekać się zdjeć ! Quote
b-b Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 I oby tak było jak najdłużej :) A Babuni jak widać jedzonka nie brakuje :) A jak z innymi sprawami? Quote
AlfaLS Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Babka jest cudna! A wieści o Soni superowe! Nadrabia te stracone lata i bardzo dobrze, niech nadrabia! Quote
mar.gajko Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Sonia szaleje ... a Goliat w końcu odpoczywa :) Bardzo mi się spodobała to przyjaźń z ratlerem ;) Muszą być razem słodcy :) Quote
terra Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Goliat z ratlerkiem się uzupełniają :) Sonia nareszcie szczęśliwa, cudowne wieści. Babka słodka, Quote
Sara2011 Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Soniu, Goliacie nawet nie wiecie jak się cieszę Waszym szczęściem :) Quote
Tola Posted May 5, 2016 Author Posted May 5, 2016 Dawno nie było wieści o Soni, no i proszę - majowa Sonia i majowy Goliat 2 Quote
Sara2011 Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Sliczne psiaki. Cieszę się, że są szczęśliwe, wolne i kochane. Quote
Tola Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 22 godzin temu, mar.gajko napisał: A gdzie ratlerek? :) Porzucił Goliata? Może nie zmieścił się w kadrze ;) Pani Ania zajęta była bieganiem z aparatem za Sonią, której bardzo trudno zrobić zdjęcie - jest w ciągłym ruchu ;) A Goliat odwrotnie ;) Quote
zozola77 Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 cudnie ze się tak wszystko poukładało i psiaki są szczęśliwe Quote
Recommended Posts