Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam tą staruszkę na zamojskim. Ile ona ma lat, jaki ma charakter ?

Może warto ją pokazać światu?

Tak bardzo mi jej żal.

To nie taka staruszka, pracownik dzisiaj powiedział, ze ma 5 lat, chociaż wydaje mi się, ze ten siwy pyszczek mówi, ze trochę więcej...

Bardzo spokojna, łagodna sunia, podchodzi do siatki, liże ręce - jak Sonia...

Dostałam dzisiaj  maila od pani Ani i zdjęcie Goliata, poprosiłam jeszcze  o zdjęcie Sonieczki

Psiaków ostatnio pełno wszędzie... :)

Oswoiły się z domem, podwórkiem..
Goliat broni koni (pies sąsiada nie może się zbliżyć)
A Sonieczka nie pozwala wchodzić gościom do domu ;)
Psiaki poszczekują gdy ktoś puka do drzwi... gdy ktoś idzie ulicą Sonieczka pierwsza staje w oknie i szczeka :) Goliat gdy słyszy dźwięk syreny policyjnej zaczyna swój piękny koncert :) niczym wilk do księżyca :)
Psiaki wspaniałe!
Najmłodsza córka skarży się że Goliat... w nocy spycha z łóżka ;P

[URL=http://www.fotosik.pl]add4229345eb0caamed.jpg[/URL]
Posted

No to sobie oczy zmoczyłam od samego rana.
Taki kawał psa, zajmuje dużo miejsca w łóżku i trzeba walczyć o miejsce na nim. Póki co najmłodsza córeczka i ten mały piesek, przygnieciony na łóżku przez Goliata, to waga co najmniej lekka, więc oboje skazani są na spychanie.
Ale za to pychol Goliata mówi wszystko: Jestem nareszcie szczęśliwy !

• Upvote 1
Posted

Chyba trzeba będzie sprawić córci większe łóżko, chociaż i to może nie pomóc, bo Goliat raczej się przytula i będzie przesuwał się za dziewczynką w każdą stronę. :)

Sonieczka już uznała dom za własny i pilnuje. :)

Pięć lat to jeszcze młoda suczka, ale brak ruchu, tęsknota za człowiekiem może odcisnąć piętno na pysiu, że on siwy. 

Posted

niesamowity jest ten wątek:) i Soni i Goliat i wszystkie zwierzaki:)

Ja też tak myślę; ten wątek należy do tych, które wciąż chce się czytać, czytać i czytać... Jak piękną bajkę.
  • Upvote 1
Posted

Ja też tak myślę; ten wątek należy do tych, które wciąż chce się czytać, czytać i czytać... Jak piękną bajkę.

I ja jestem tego zdania.

Trudno mi  pożegnać się z banerkiem; jest już nieaktualny, ale cały czas przypomina, ze zawsze warto próbować.

Pamiętam tamte emocje, smutek; prawie niemożliwe wydawało się  wyrwanie suni zza tych krat.

A teraz Sonia szaleje roześmiana, nadrabia te lata życia właściwie poza światem :)

Tak Havanko - to piękna bajka ;)

Posted

Dzisiaj otrzymałam kolejne fantastyczne wiadomości z domu Soni i Goliata: Sonia to wulkan energii, biega, cieszy się, uwielbia przebywać na powietrzu - ewidentnie nadrabia te 7 lat przebywania w boksie.

Ostatnio z radością przeskakiwała przez leżącego przed domem Goliata.

Poprawił się też stan sierści, mięśni suni i jej kondycja fizyczna,  :)

Goliat zdecydowanie woli  ciszę, wylegiwanie się i tzw. święty spokój.

Zakumplował się bardzo z ratlerkiem.

Mam obiecane nowe zdjęcia :)

A to obiecane zdjęcie Babki z zamojskiego schroniska, równolatki Soni

[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/42a7e2cefe914292]42a7e2cefe914292med.jpg[/URL]

[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/4b50d09a011ae79c]4b50d09a011ae79cmed.jpg[/URL]

• Upvote 1
  • 8 months later...
Posted
22 godzin temu, mar.gajko napisał:

A gdzie ratlerek? :) Porzucił Goliata?

Może nie zmieścił się w kadrze ;)

Pani Ania zajęta była bieganiem z aparatem za Sonią, której bardzo trudno zrobić zdjęcie - jest w ciągłym ruchu ;)

A Goliat odwrotnie ;)

• 4 weeks later...