Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę nie tylko uśmiech i podniesiony ogon, ale ogrom szczęścia i radość ze wspólnego przebywania z ludźmi, ze spacerów i miziania (Goliat). Jak na razie jest super ! Pani Ania i Jej córki, są fantastyczne ! Widać, ze kochają zwierzęta i nie są w stosunku do nich nachalne. Wcale nie dziwię się, ze Sonia chętnie i z radością wraca do swego domu.

Posted

Widzę nie tylko uśmiech i podniesiony ogon, ale ogrom szczęścia i radość ze wspólnego przebywania z ludźmi, ze spacerów i miziania (Goliat). Jak na razie jest super ! Pani Ania i Jej córki, są fantastyczne ! Widać, ze kochają zwierzęta i nie są w stosunku do nich nachalne. Wcale nie dziwię się, ze Sonia chętnie i z radością wraca do swego domu.

Sonia zaskoczyła wszystkich swoim zachowaniem - nie tylko radzi sobie z chodzeniem na smyczy, ale również zachowuje czystość w domu!

Już na pierwszym spacerku (w schronisku) z Ewą, zaraz po wyjściu z boksu zrobiła co trzeba.

Mądrość zwierząt jest niesamowita.

Długoletni pobyt w boksie daje o sobie znać na spacerach - Sonia często przysiada, odpoczywa.

• Upvote 2
Posted

Biedny Goliat, widocznie w swoim życiu był tylko zabawką dla której nikt nie miał czasu i której się pozbyto.

Ale w kochającym domku nauczy się wszystkiego.

Może trzeba podpowiedzieć Pani Ani, żeby nie omijała w pieszczotach bigielka, a nawet więcej niż dotychczas go miziała, żeby nie czuł się odtrącony i wtedy łatwiej będzie mu zaakceptować nowego.

Sonieczka kochana, mam nadzieję, że teraz życie wynagrodzi jej wszystkie stracone lata.

Powolutku nabierze kondycji, wszak teraz co dzień będzie miała do pokonania jakiś dystans a jak sama zacznie się poruszać po gospodarstwie to odzyska kondycję młodzieniaszka. :)

Posted

Oby wszystko się dobrze ułożyło! :)

Posted

Sonia poznaje świat poza boksem (popłakałam  się)

[URL=http://www.fotosik.pl]f37e14175b5d2122med.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl]77b74bcc71f261acmed.jpg[/URL]

Miłość?

[URL=http://www.fotosik.pl]f886dfc2bfb14853med.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl]ab1ba0402c2ebe41med.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl]6b7ffd2e108c38femed.jpg[/URL]

• Upvote 1
Posted

Sonia chyba sobie nagrabi u tego beagla :)

On zazdrosny - widać na zdjęciach - wstawia się pomiędzy człowieka a Sonię,

a Sońka usiłuje go chyba zdominować, te gesty to nie miłość, to dominantka malutka ta Sonia.

Ale pewnie sobie Pani poradzi z problemem.

Posted

a Sońka usiłuje go chyba zdominować, te gesty to nie miłość, to dominantka malutka ta Sonia.

A może Sonia będzie psią bandą dowodzić? ;)

Posted

Sonia poznaje świat poza boksem (popłakałam  się)

Miłość?

f886dfc2bfb14853med.jpg

Tak, cioteczki mają rację. Sonia chce chyba zostać szefową.

Posted

:) no trudno mały cię chyba nie zbuntuje, widać, że ciapa z niego na całe szczęście.
Posted

Tak to jest, jak nie działają emotikony, po słowie miłość powinno być mrugnięcie i dopiero znak zapytania :)

A może Sonia będzie psią bandą dowodzić? ;)

Sonia  - szefowa:) :) :)

Chwilę mnie nie było, a tu takie rzeczy! Nie wiem co powiedzieć :D

Radość wystarczy :D

Posted

Dobrze, że Goliacik to ciapa, bo z jego posturą byłby kłopocik, jakby chciał "dowodzić" towarzystwem.

Ale teren wielki, dom pewnie też spory, jakoś się do siebie dostosują.

A ich radość z bycia z  ludźmi i "na wolności" - bezcenna.

Posted

Słuchajcie, jest ogłoszenie na Face takie:

15 min · Ołtaszyn ·
Jest taka sprawa. Wiec mam dostep do duzej ilosci chleba czy bulek, ktore niestety sie nie sprzedaja i pod koniec dnia wszystkie lądują w śmieciach. Jezeli jest ktos chetny dla stadniny koni czy cos to niech sie odezwie mozliwy dowoz ale wiecej info priv. Prosze o napisanie komentarza a dopiero potem napisania priv zebym weszla w inne wiadomosci

Może pani chce skorzystać dla koni.

Posted

Są jakieś wieści z domku Soni i Goliata?

Tez jestem ciekawa....

Ja od paru dni nie dostaję nowych zdjęć.

Wiem, ze p. Ania śledzi wątek, chciała się zalogować i sama wrzucaś zdjęcia, może ma jakieś kłopoty z zarejestrowaniem się.