Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonię zobaczyłam w zamojskim schronisku - siwy pyszczek, przeraźliwie smutne oczy, uroda zwykłego kundelka.

Podbiegała do siatki jak tylko ktoś pojawiał się w pobliżu, prosiła o uwagę, płakała, próbowała zaczepiać łapkami.

Wróciłam do domu, ale jej historia i przeraźliwie smutne oczy nie dają mi spokoju.

Suczka ma ok. 7 lat;  do schroniska trafiła w 2008 roku jako szczeniak.

7 długich lat w betonowym, nieogrzewanym boksie, bez spacerów, zabaw, dotyku ludzkiej ręki, bez miłości :(

Pomimo tego jest sunia jest bardzo przyjazna, lgnie do ludzi i wciąż czeka.

Z tego boksu ciągle ktoś ubywa, a ona wciąż tam tkwi w nadziei, że może wreszcie i ona pewnego dnia przekroczy bramę  ze swoim człowiekiem.

Bardzo chciałabym pokazać Soni inne życie, zobaczyć ją biegająca z innymi psami, wolną, kochaną; nie może przecież odejść nie poznawszy innego życia, proszę mi pomóc.
Ona w schronisku nie ma szans - zostanie tam do samotnej śmierci, bo nie ma atutów w postaci urody, młodości.

Obdzwoniłam znajomych, znajomych znajomych i nic - każdy zapsiony, zresztą ludzie nie chcą starszego psa, nie chcą za jakiś czas  kolejnego rozstania.

Pokazałam ją na wątku zamojskim, ale jak napisała terra – zniknie wśród innych postów.

Zakładam więc wątek w nadziei, że wspólnie  uda się pomoc suni, odmienić jej smutny los.

W myślach nazywam ją Amali  (nadzieja), bo tak jak i ona – mam jeszcze nadzieję na cud.  

c4893abcb115c8cdmed.jpg

8816b620eb511e8emed.jpg

Piękny tekst Havanki do ogłoszeń - niestety - nikt nie dzwoni :(

Czy zadzwoni telefon...
Siedem długich, mroźnych zim, siedem upalnych lat, w betonowym boksie schroniska, bez dotyku ludzkiej ręki, bez miłości i zabaw, czeka Sonia, suczka w średnim wieku, która trafiła do tego miejsca, jako szczeniak. Pyszczek lekko posiwiały, oczy smutne, wciąż błagają o dom. Kiedy podchodzi się do krat, suczka wręcz płacze, skacze, tak bardzo prosi o zabranie...
Większość ludzi szuka młodych, rasowych psów. Sonia nie jest już młoda, nie ma też rodowodu. Ma za to coś bardziej cennego; wielkie, psie serce, które odda każdemu, kto ją pokocha.
Szukamy jej domu i dobrego opiekuna na resztę życia. Czy znajdzie się ktoś, kto odmieni jej życie i pokaże lepszy świat?
Jeżeli zechcesz adoptować Sonię, zadzwoń na numer podany w ogłoszeniu. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie.
Sonia czeka...

Deklaracje stałe:

AlfaLS - 10 zł

Havanka - 10 zł przez 12 mies.

Tola - 10 zł

26.07.2015 Sonia/Amali pojechała do swojego nowego domu w okolice Wrocławia!!!

Posted

Sonia waży ok. 14 - 15 kg, jest wysterylizowana.

Na zebranie deklaracji nie ma szans, jedyna nadzieja to BDT lub DS.

Tylko gdzie go szukać :(

08b04c492e0a3da2med.jpg

c626c3da4f733ac1med.jpg

b527d03a1abefb26med.jpg

5fdbcc063b160844med.jpg

Posted

Amali,  jesteś piękna . Niech to imię przyniesie Ci realna nadzieję na dom i swojego człowieka.

Też mam taką nadzieję - niezwyczajne imię dla zwyczajnej suczki...

Posted

Czyli "wyższe pół łydki" :) dzięki. Będziemy pytać i namawiac.

Nie ma szans żeby się dowiedzieć, jak ona do kotków. Pewnie nie.

Nie ma szans :(

Przydałyby się też zdjecia poza boksem, ale jej nie miałabym sumienia wprowadzić potem ponownie  :(

Jak ją wyprowadzę to już na zawsze...

Posted

Tolu dobrze, że jej wątek załozyłaś. Czarne stersze psy mają najgorzej... coś o tym wiem. Znaleźć dom takiemu psu to wyzwanie, ale  trzeba próbować! Melduję się do pomocy. :) zapisuję wątek

Posted

Tolu dobrze, że jej wątek załozyłaś. Czarne stersze psy mają najgorzej... coś o tym wiem. Znaleźć dom takiemu psu to wyzwanie, ale  trzeba próbować! Melduję się do pomocy. :) zapisuję wątek

ps. uff podobna do mojego Zahirka, jak młodsza siostra wygląda :)

Posted

Cieplutko witam wszystkich na wątku, suni to bardzo potrzebne.

Nie będzie łatwo jej pomóc, a i wiadomości nie będzie dużo, bo życie suni to tylko ten betonowy boks.

Ona nic więcej nie widziała:(

Ja też mam w domu taką czarna sunieczkę z zamojskiego schroniska, w 2007 w lutym  trafiła do mnie na DT - pół roku  bezskutecznie szukałam domu, a miała wtedy 5 lat.

No i została na zawsze.

Posted

Wierzę, ze sunia ma szansę, dlatego bardzo proszę o rozsyłanie wątku? zdjęcia suni?

Poprosiłam tez Maćka 777 o banerek, bardzo by się suni przydał.

Posted

Ja też zapisuję się u suni. Za 48 godzin, kończy się wyróżnienie ogłoszenia na OLX, przedłużę jej o kolejne 7 dni, ale na Wrocław. Może tu się uda. Swego czasu, niewidomy Jasper znalazł tu dom a też miał niewielkie szanse na dom.
I czekam na Maćka banerek.

Posted

Cieplutko witam wszystkich na wątku, suni to bardzo potrzebne.

Nie będzie łatwo jej pomóc, a i wiadomości nie będzie dużo, bo życie suni to tylko ten betonowy boks.

Ona nic więcej nie widziała:(

Ja też mam w domu taką czarna sunieczkę z zamojskiego schroniska, w 2007 w lutym  trafiła do mnie na DT - pół roku  bezskutecznie szukałam domu, a miała wtedy 5 lat.

No i została na zawsze.

Aha :) No tak.  Mój Zahir też był na dt u mnie przez pare miesięcy i też bezskutecznie mu szukałam domu. Wydałam z jego ogłoszeń cztery inne psy, w tym głównie mniejsze, bo Zahir był "za duzy i za stary, by ktoś go chciał. Dobrze, że sunia nie waży 30 kilo, ale połowę mniej, może to oznacza, że ma dwukrotnie większą szansę na dom? :)