Tola Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Sonię zobaczyłam w zamojskim schronisku - siwy pyszczek, przeraźliwie smutne oczy, uroda zwykłego kundelka. Podbiegała do siatki jak tylko ktoś pojawiał się w pobliżu, prosiła o uwagę, płakała, próbowała zaczepiać łapkami. Wróciłam do domu, ale jej historia i przeraźliwie smutne oczy nie dają mi spokoju. Suczka ma ok. 7 lat; do schroniska trafiła w 2008 roku jako szczeniak. 7 długich lat w betonowym, nieogrzewanym boksie, bez spacerów, zabaw, dotyku ludzkiej ręki, bez miłości :( Pomimo tego jest sunia jest bardzo przyjazna, lgnie do ludzi i wciąż czeka. Z tego boksu ciągle ktoś ubywa, a ona wciąż tam tkwi w nadziei, że może wreszcie i ona pewnego dnia przekroczy bramę ze swoim człowiekiem. Bardzo chciałabym pokazać Soni inne życie, zobaczyć ją biegająca z innymi psami, wolną, kochaną; nie może przecież odejść nie poznawszy innego życia, proszę mi pomóc. Ona w schronisku nie ma szans - zostanie tam do samotnej śmierci, bo nie ma atutów w postaci urody, młodości. Obdzwoniłam znajomych, znajomych znajomych i nic - każdy zapsiony, zresztą ludzie nie chcą starszego psa, nie chcą za jakiś czas kolejnego rozstania. Pokazałam ją na wątku zamojskim, ale jak napisała terra – zniknie wśród innych postów. Zakładam więc wątek w nadziei, że wspólnie uda się pomoc suni, odmienić jej smutny los. W myślach nazywam ją Amali (nadzieja), bo tak jak i ona – mam jeszcze nadzieję na cud. Piękny tekst Havanki do ogłoszeń - niestety - nikt nie dzwoni :( Czy zadzwoni telefon... Siedem długich, mroźnych zim, siedem upalnych lat, w betonowym boksie schroniska, bez dotyku ludzkiej ręki, bez miłości i zabaw, czeka Sonia, suczka w średnim wieku, która trafiła do tego miejsca, jako szczeniak. Pyszczek lekko posiwiały, oczy smutne, wciąż błagają o dom. Kiedy podchodzi się do krat, suczka wręcz płacze, skacze, tak bardzo prosi o zabranie... Większość ludzi szuka młodych, rasowych psów. Sonia nie jest już młoda, nie ma też rodowodu. Ma za to coś bardziej cennego; wielkie, psie serce, które odda każdemu, kto ją pokocha. Szukamy jej domu i dobrego opiekuna na resztę życia. Czy znajdzie się ktoś, kto odmieni jej życie i pokaże lepszy świat? Jeżeli zechcesz adoptować Sonię, zadzwoń na numer podany w ogłoszeniu. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie. Sonia czeka... Deklaracje stałe: AlfaLS - 10 zł Havanka - 10 zł przez 12 mies. Tola - 10 zł 26.07.2015 Sonia/Amali pojechała do swojego nowego domu w okolice Wrocławia!!! Quote
Tola Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Sonia waży ok. 14 - 15 kg, jest wysterylizowana. Na zebranie deklaracji nie ma szans, jedyna nadzieja to BDT lub DS. Tylko gdzie go szukać :( Quote
elficzkowa Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Amali, jesteś piękna . Niech to imię przyniesie Ci realna nadzieję na dom i swojego człowieka. Quote
mar.gajko Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Jakiej ona wielkości jest? Chyba mniejsza od ON-ka? Quote
Tola Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Jakiej ona wielkości jest? Chyba mniejsza od ON-ka? Dużo mniejsza, waży ok 14 - 15 kg Quote
mar.gajko Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Tak, to przeczytałam, chodzi mi o wysokość suni. Jak spaniel? Czy wyższa? Quote
Tola Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Amali, jesteś piękna . Niech to imię przyniesie Ci realna nadzieję na dom i swojego człowieka. Też mam taką nadzieję - niezwyczajne imię dla zwyczajnej suczki... Quote
Tola Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Sunia jest dosyć masywna - tyle lat bez ruchu, spacerów :( Quote
Tola Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Tak, to przeczytałam, chodzi mi o wysokość suni. Jak spaniel? Czy wyższa? Trochę wyższa, masywniejsza Quote
mar.gajko Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Trochę wyższa, masywniejsza Czyli "wyższe pół łydki" :) dzięki. Będziemy pytać i namawiac. Nie ma szans żeby się dowiedzieć, jak ona do kotków. Pewnie nie. Quote
Tola Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 [url=http://www.fotosik.pl][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][/URL] [url=http://www.fotosik.pl][/URL] Quote
Tola Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Czyli "wyższe pół łydki" :) dzięki. Będziemy pytać i namawiac. Nie ma szans żeby się dowiedzieć, jak ona do kotków. Pewnie nie. Nie ma szans :( Przydałyby się też zdjecia poza boksem, ale jej nie miałabym sumienia wprowadzić potem ponownie :( Jak ją wyprowadzę to już na zawsze... Quote
AgaG Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Tolu dobrze, że jej wątek załozyłaś. Czarne stersze psy mają najgorzej... coś o tym wiem. Znaleźć dom takiemu psu to wyzwanie, ale trzeba próbować! Melduję się do pomocy. :) zapisuję wątek Quote
AgaG Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Tolu dobrze, że jej wątek załozyłaś. Czarne stersze psy mają najgorzej... coś o tym wiem. Znaleźć dom takiemu psu to wyzwanie, ale trzeba próbować! Melduję się do pomocy. :) zapisuję wątek ps. uff podobna do mojego Zahirka, jak młodsza siostra wygląda :) Quote
Tola Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Cieplutko witam wszystkich na wątku, suni to bardzo potrzebne. Nie będzie łatwo jej pomóc, a i wiadomości nie będzie dużo, bo życie suni to tylko ten betonowy boks. Ona nic więcej nie widziała:( Tolu dobrze, że jej wątek załozyłaś. Czarne stersze psy mają najgorzej... coś o tym wiem. Znaleźć dom takiemu psu to wyzwanie, ale trzeba próbować! Melduję się do pomocy. :) zapisuję wątek Ja też mam w domu taką czarna sunieczkę z zamojskiego schroniska, w 2007 w lutym trafiła do mnie na DT - pół roku bezskutecznie szukałam domu, a miała wtedy 5 lat. No i została na zawsze. Quote
Tola Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Wierzę, ze sunia ma szansę, dlatego bardzo proszę o rozsyłanie wątku? zdjęcia suni? Poprosiłam tez Maćka 777 o banerek, bardzo by się suni przydał. Quote
malagos Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Takiej suni to się należy dom... jak żadnej innej.... Quote
Havanka Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Ja też zapisuję się u suni. Za 48 godzin, kończy się wyróżnienie ogłoszenia na OLX, przedłużę jej o kolejne 7 dni, ale na Wrocław. Może tu się uda. Swego czasu, niewidomy Jasper znalazł tu dom a też miał niewielkie szanse na dom. I czekam na Maćka banerek. Quote
AgaG Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Cieplutko witam wszystkich na wątku, suni to bardzo potrzebne. Nie będzie łatwo jej pomóc, a i wiadomości nie będzie dużo, bo życie suni to tylko ten betonowy boks. Ona nic więcej nie widziała:( Ja też mam w domu taką czarna sunieczkę z zamojskiego schroniska, w 2007 w lutym trafiła do mnie na DT - pół roku bezskutecznie szukałam domu, a miała wtedy 5 lat. No i została na zawsze. Aha :) No tak. Mój Zahir też był na dt u mnie przez pare miesięcy i też bezskutecznie mu szukałam domu. Wydałam z jego ogłoszeń cztery inne psy, w tym głównie mniejsze, bo Zahir był "za duzy i za stary, by ktoś go chciał. Dobrze, że sunia nie waży 30 kilo, ale połowę mniej, może to oznacza, że ma dwukrotnie większą szansę na dom? :) Quote
mar.gajko Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Dużo się widuje takich psinek na spacerkach. Czarnych średnich albo małych. To nie całkiem tak, że nikt takich nie chce. Tylko trzeba tego kogoś wynaleźć. 1 Quote
Mazowszanka13 Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Ma taki ładny pyszczek, mądre oczy :) Może ktoś się zakocha. Quote
Recommended Posts