Nutusia Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Gosia już wie, dziękuje i czeka na kontakt :) Quote
Poker Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Ja też włączam kciukanie. Małe sunie cieszą się olbrzymim powodzeniem.Żeby jeszcze takie piechy jak Karmelito cieszyły się powodzeniem. Quote
Mazowszanka13 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 Dziekuję Wam Wszystkim :) Mam nowy, nowoczesny telefon, a ja nienowoczesna i nie bardzo go ogarniam :( Stąd przeoczenie sms-a od ewu. Ale telefon odbiorę, nawet pogłośniłam. Oczywiście do raportu nikogo nie wezwę. Częstujcie się moim telefonem kiedy chcecie :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 Właśnie dostałam karmę Urinal 1,5 kg Dziękuję Marysi O. za złożenie zamówienia i Mattilu za zasponsorowanie :) Mam dawać po 1/4 dziennej dawki tej karmy (30 g), a resztę mokrej. Starczy na 50 dni. Po miesiącu zbadać ponownie mocz. 1 Quote
ewu Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Gosiu Pani się boi zadzwonić żeby nie usłyszeć,że Ika została zarezerwowana lub adoptowana. Napisałam maila,że zarezerwujesz na razie Ikę dla Niej. Pani Danusia straciła głowę dla suni:) Quote
Mazowszanka13 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 Gosiu Pani się boi zadzwonić żeby nie usłyszeć,że Ika została zarezerwowana lub adoptowana. Napisałam maila,że zarezerwujesz na razie Ikę dla Niej. Pani Danusia straciła głowę dla suni:) O kurcze ! No jasne, że zarezerwuję ! Tylko napisz, że ona ma charakterek jamniczo-terierkowaty :) Quote
ewu Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Napisałam ,żeby zadzwoniła i wypytała. Ja przecież Iki nie znam. Quote
ewu Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Dzwoniła Pani Danusia. Rozmawiała z Gosią, Ika zarezewowana. Ja wracam środa- czwartek i zaraz po powrocie pojadę do Pani Danki i ustalimy resztę. Gosiu a czy Figu nadal kursuje na naszej trasie? Quote
Mazowszanka13 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 Dzwoniła Pani Danusia. Rozmawiała z Gosią, Ika zarezewowana. Ja wracam środa- czwartek i zaraz po powrocie pojadę do Pani Danki i ustalimy resztę. Gosiu a czy Figu nadal kursuje na naszej trasie? Ostatnio chyba wiozła jakiegoś psa. Quote
malagos Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 No kurcze, spuścić Was z oczu na dobę, to zaraz się tu wyczynia! Domek z polecenia to najlepsze wyjście! Rewelka! Quote
Ewa Marta Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Ale masz śłicznotkę Małgosiu:-) Przypomina mi naszą Bafi:-) Quote
Mattilu Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Mazowszanko, rozmawiałaś z tą panią zainteresowaną Iką? jak Ci się rozmawiało? napisz coś! poproszę :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 14, 2015 Author Posted July 14, 2015 Mazowszanko, rozmawiałaś z tą panią zainteresowaną Iką? jak Ci się rozmawiało? napisz coś! poproszę :) Pani jest emerytką i mieszka chyba z synem, bo mówiła, że on nie może się doczekać suni. W tle było słychać męski głos. Mieszkają w Katowicach i po przeciwnej stronie ulicy mają wielki park (chorzowski ?). Pani miała kolejno dwie pudliczki, które dożyły kilkunastu lat. Tę ostatnią straciła niedawno i jeszcze po niej płacze. Powiedziała, że Ika bedzie miała u niej jak królewna i będzie jej gotowała najlepsze przysmaki. Nad nią mieszka Ori, wyciągnięty przez ewu ze schronu. Był w BDT u kcd i demolował jej mieszkanie. Teraz jest bardzo dobrze ułożony. Jest nadzieja, że w razie kłopotów behawioralnych Iki pomoże. Choć wątpię, aby były. Zapytałam czy sąsiadom nie będzie przeszkadzało ewentualne szczekanie Iki. Pani powiedziała, że nad nią/pod nią mieszka pies, który szczeka cały czas. I to chyba tyle. Czekamy na wizytę ewu. Minęła kolejna noc bez kałuży w kuchni :) Quote
Nutusia Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Brawo! Czyli rozumiem, że wrażenia po rozmowie jak najbardziej pozytywne ;) Quote
Mattilu Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Dzięki za relację :) Kciukam mocno. Jak z transportem? Quote
ewu Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Pani jest emerytką i mieszka chyba z synem, bo mówiła, że on nie może się doczekać suni. W tle było słychać męski głos. Mieszkają w Katowicach i po przeciwnej stronie ulicy mają wielki park (chorzowski ?). Pani miała kolejno dwie pudliczki, które dożyły kilkunastu lat. Tę ostatnią straciła niedawno i jeszcze po niej płacze. Powiedziała, że Ika bedzie miała u niej jak królewna i będzie jej gotowała najlepsze przysmaki. Nad nią mieszka Ori, wyciągnięty przez ewu ze schronu. Był w BDT u kcd i demolował jej mieszkanie. Teraz jest bardzo dobrze ułożony. Jest nadzieja, że w razie kłopotów behawioralnych Iki pomoże. Choć wątpię, aby były. Zapytałam czy sąsiadom nie będzie przeszkadzało ewentualne szczekanie Iki. Pani powiedziała, że nad nią/pod nią mieszka pies, który szczeka cały czas. I to chyba tyle. Czekamy na wizytę ewu. Minęła kolejna noc bez kałuży w kuchni :) Pani Danusia jest z polecenia Pani Oriego. Oriego odwiedzam i będę odwiedzać Ikę:) Tak , jak pisała Gosia ,Pani mieszka z synem, okolica bardzo fajna na spacery. Spokojne miłe zielone osiedle, blisko ogromny Park Chorzowski, cudowny spacerniak:) Zaraz po powrocie pojadę i wszystko jeszcze sprawdzę. Państwo strasznie przeżywają utratę swojej pupilki, walczyli o nią , leczyli ale niestety sunia w końcu odeszła. Quote
ewu Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Pani jest praktycznie cały dzień w domu, najwyżej jakieś krótkie wyjścia. Ika będzie więc cały czas pod opieką. Syn też bardzo tęskni za pieskiem i bardzo się cieszy,że w domu pojawi się Ikunia. Nie umieją żyć bez pieska. Quote
Mazowszanka13 Posted July 14, 2015 Author Posted July 14, 2015 O transporcie porozmawiamy po wizycie pa. Mój mąż wraca ze wsi do Warszawy w każdą niedzielę wieczorem. W tę najbliższą będzie miał pomocnika. A w przyszłą sobotę ja jadę z Tosią i Iką do Nowego Dworu Mazowieckiego. Quote
malagos Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 A ciekawe, ile kosztować będzie to badanie serduszka niuni? Quote
Nutusia Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Nie mam pamięci do liczb, ale coś mi świta, że 25 albo 35 zł... Quote
Recommended Posts