Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jakie zaleciłby "specjalista" (bez manii prześladowczej)?...

Zależy od czego "specjalista"

wet - leki, od ziołowych po bardziej poważne, syropy kalm, karma wyciszająca.

Soboz4, dogomaniak, poleca preparat 5 Htp. Soboz4 kieruje wolontariatem w Katowicach i ma dobre doświadczenia w podawaniu tego preparatu.

Szkoleniowiec - konga, obroża z feromonami, kenel itd.

A przede wszystkim zachowanie Pani względem psa. Wiekszość problemów psów wynika z zachowania ich właścicieli.

Być może trzeba połączyć kilku "specjalistów'.

Osiedle, na którym mieszka Pani, jest zamieszkane wyłącznie przez starszych ludzi. Jest bardzo ciche i spokojne. Wiem, od mojej koleżanki, że na porządku dziennym są komisje rozjemcze spółdzielcze, właśnie z powodu psów

Posted

Jakoś się pogubiłam trochę na tym wątku; wydawało mi się że Ika była tymczasem Mazowszanki, wyadoptowanym przez Nią do domku stałego, z kórym utrzymuje kontakt w sprawie suni.

Nie bardzo pojmuję tutaj rolę Perełki, bo jakoś nie czytałam, żeby w stronę Perełki była kierowana prośba o jakiekolwiek realne, osobiste porady, wsparcie, etc. I też nie rozumiem, Perełko, motywów Twojego postępowania w tej sprawie - jakie Ty masz generalnie prawo, żeby na tym wątku opisywać Twoje wrażenia i obserwacje z zachowania psa na spacerze, posiłkując się wrażeniami Twojej koleżanki bo mieszka na tym osiedlu.

Perełko, takie zachowanie jak Twoje w tym przypadku jest zwyczajnie nie na mejscu i muszę to napisać, jeśli Ty tego zwyczajnie nie czujesz.

Chcesz pomagać Pani Danucie w socjalizacji Iki i wziąć za to odpowiedzialność? To poproś Mazowszankę, niech przepisze wątek na Ciebie (bo jestes bliżej suni niż Ona) i dalszy los suni będzie w rękach Pani Danuty z Twoim profesjonalnym wsparciem

.

Co do Twojego nieetycznego postępowania na Dogo w kwestii reklamowania usług Twojej rodziny w tresurze psiaków pisałam juz dawno na wątku Białogonków i zdania nie zmienię. Takie usługi  na rzecz dogomaniackich psiaków powinny być co najmniej półdarmowe, skoro je reklamujesz w dziale "Psów w potrzebie" - masz taką ofertę? pokaż, chętnie się przyjrzę, i kto wie, może nawet skorzystam.

I jeszcze - na moim osiedlu, dwa bloki dalej od mojego mieszka Dogomaniaczka - Bonsai; widujemy się codziennie na spacerach i gadamy. Bonsai miewa tymczasy i ja miewam tymczasy - jak widzimy u którejś nowego psiaka WSPIERAMY się wzajemnie w realu na spacerach, wymieniamy doświadczenia i rady bo KAŻDY psiak jest INNY. Wspieramy się. Dla dobra psiaków właśnie. 

• Upvote 1
  • 7 months later...
Posted

Mam przykrą wiadomość :( Ika miała na początku maja operację listwy mlecznej. Wycięto dwa guzki.

A opisu histopatologicznego wynika, że jest to gruczolak brodawkowaty II stopień złośliwości. Ika jest cały czas pod kontrolą weterynaryjną.

Myślcie o Ikusi ciepło, aby na tym tylko się skończyło.

• 1 month later...
Posted

Jeśli chodzi o stronę rakową to na razie wszystko w porządku.

Ale boli ją nóżka/staw. Pani musi ją wnosić na czwarte piętro. Bierze leki na stawy. Wetka mówi, że może to być jakiś stary uraz.

Po dwóch miesiącach Ika przestała rozpaczać, gdy zostawała sama w domu.

A na ulicy ktoś powiedział, że to pies rasy Hawańczyk. Pani bardzo dumna :)

Posted

Niestety, mam smutną wiadomość :(

Ika wczoraj odeszła pokonana przez raka.

Oprócz właścicieli towarzyszyła jej w ostatniej drodze para Wspaniałych Dogomaniaków, za co jestem im dozgonnie wdzięczna :)

Posted
11 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Niestety, mam smutną wiadomość :(

Ika wczoraj odeszła pokonana przez raka.

Oprócz właścicieli towarzyszyła jej w ostatniej drodze para Wspaniałych Dogomaniaków, za co jestem im dozgonnie wdzięczna :)

Mój boze, strasznie szkoda niuni...