Mazowszanka13 Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 EKG 25 zł (tak mówiła mi Nutusia), ECHO pewnie więcej, bo to bardziej skomplikowana aparatura. Dzisiaj kolejna noc bez kałuży w kuchni :) Za to na uchu i pod brodą znalazłam różowe łyse plamki. Łepek też taki łysawy się robi. Liszaj ? Może to po fryzjerze. Chyba w sobotę pojadę z nią do Przasnysza. I dług rośnie :( Quote
ewu Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Gosiu a mówiłaś Pani Danusiu o tym Urinalu i badaniach serca? Ja wracam w piątek bo mój wnuk się przeziębił. Do Pani Danusi pojadę w weekend . Quote
Mazowszanka13 Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 O sercu nie mówiłam, bo wet powiedział, że być może dalsze badania niczego nie wykażą. O Urinalu wspomniałam, ale nie wiem czy Pani zapamiętała to w natłoku wiadomości. Urinalu mam zapas na ok.45 dni, bo mam go dodawać jako 1/4 dziennej porcji jedzenia. Myślę, że trzeba zająć się liszajem (?), zaszczepić na wirusówki, zbadać serce, ponownie mocz, krew na wszelki wypadek, ewentualnie oczyścić kamień z zębów. To ostatnie nie jest pilne. Jeżeli Pani poczeka to ja to wszystko zrobię (no może oprócz kamienia). Ale jeżeli chce ją zabrać natychmiast to musi iść do weta sama. W sobotę pojadę w sprawie liszaja (?), mogę zaszczepić na wirusówki i jeśli da radę zbadać krew w sobotę to i to załatwię. Quote
ewu Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Myślę,że lepiej dać przebadanego psiaka jeśli są jakieś podejrzenia.Żeby ds nie miał potem pretensji,że nie został uprzedzony. Quote
Tola Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 O sercu nie mówiłam, bo wet powiedział, że być może dalsze badania niczego nie wykażą. O Urinalu wspomniałam, ale nie wiem czy Pani zapamiętała to w natłoku wiadomości. Urinalu mam zapas na ok.45 dni, bo mam go dodawać jako 1/4 dziennej porcji jedzenia. Myślę, że trzeba zająć się liszajem (?), zaszczepić na wirusówki, zbadać serce, ponownie mocz, krew na wszelki wypadek, ewentualnie oczyścić kamień z zębów. To ostatnie nie jest pilne. Jeżeli Pani poczeka to ja to wszystko zrobię (no może oprócz kamienia). Ale jeżeli chce ją zabrać natychmiast to musi iść do weta sama. W sobotę pojadę w sprawie liszaja (?), mogę zaszczepić na wirusówki i jeśli da radę zbadać krew w sobotę to i to załatwię. Zamojska fundacja może opłacić jakieś badanie? szczepienie? suni - np na kwotę 70zł, potrzebna tylko faktura; dane wyślę na pv Quote
Mazowszanka13 Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 Zamojska fundacja może opłacić jakieś badanie? szczepienie? suni - np na kwotę 70zł, potrzebna tylko faktura; dane wyślę na pv Dziękuję bardzo, przydałaby się taka pomoc :) To może szczepienie, krew i ewentualnie serce. Może być na kilku fakturach ? A wiesz Tola jaka jest przeszłość Iki ? Jak długo siedziała w schronisku, skąd przywieziona itp. ? Quote
Tola Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Dziękuję bardzo, przydałaby się taka pomoc :) To może szczepienie, krew i ewentualnie serce. Może być na kilku fakturach ? A wiesz Tola jaka jest przeszłość Iki ? Jak długo siedziała w schronisku, skąd przywieziona itp. ? Wiem tylko , że Ika została znaleziona w miejscowości Żółkiewka/k Zamościa gdzieś na przełomie kwietnia i maja. Więcej wie tylko malutka. Już wysyłam dane do faktury (może być ich kilka), ale poproś weta o wpisanie imienia suczki. Quote
Mazowszanka13 Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Wiem tylko , że Ika została znaleziona w miejscowości Żółkiewka/k Zamościa gdzieś na przełomie kwietnia i maja. Więcej wie tylko malutka. Już wysyłam dane do faktury (może być ich kilka), ale poproś weta o wpisanie imienia suczki. To znaczy, że nie nasiedziała się długo w schronisku. Przynajmniej to dobre :) Dziś kolejna noc bez kałuży ! Chyba ten problem mamy z głowy :) Liszaj (?) psiknięty wczoraj Octeniseptem jakby mniej widoczny. Quote
Nutusia Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 Jakby jednak Ika wybyła, to może chcesz sunię z pola? Na fotce już ma zdjęty worek z łepka i sznurek z szyi :( Quote
Tola Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 Jakby jednak Ika wybyła, to może chcesz sunię z pola? Na fotce już ma zdjęty worek z łepka i sznurek z szyi :( Cudna. Bosze, co ci ludzie wyprawiają z psami :( :( Quote
Mazowszanka13 Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Jakby jednak Ika wybyła, to może chcesz sunię z pola? Na fotce już ma zdjęty worek z łepka i sznurek z szyi :( To pomóżcie ją wyekspediować. Quote
Nutusia Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 No przecież jest już na ostatniej prostej! ;) Quote
malagos Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 Właśnie, jakie plany co do Iki, pojedzie do pani Danusi? Quote
Nutusia Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 Chyba czekamy na ewu (której się przedłużył pobyt, bo się Wnusio pochorował) i wizytę PA w jej wykonaniu. A w tzw. międzyczasie się specjaliści przyjrzą liszajom, serduszku i reszcie "całokształtu" ;) Zajrzyjcie, proszę, na moje bazarki (w podpisie). Się roszalałam, co nie? :D Quote
Mazowszanka13 Posted July 17, 2015 Author Posted July 17, 2015 Właśnie, jakie plany co do Iki, pojedzie do pani Danusi? Wizyta pa w ten weekend. Chyba czekamy na ewu (której się przedłużył pobyt, bo się Wnusio pochorował) i wizytę PA w jej wykonaniu. A w tzw. międzyczasie się specjaliści przyjrzą liszajom, serduszku i reszcie "całokształtu" ;) Zajrzyjcie, proszę, na moje bazarki (w podpisie). Się roszalałam, co nie? :D Zajrzymy :) Jutro w Przasnyszu postaram się zrobić jak najwięcej. Quote
Poker Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 Zaglądam siem cieszem. Mam nadzieję ,że przyszła pańcie nie przestraszy się zdrowiem Ikusi. Quote
Mazowszanka13 Posted July 17, 2015 Author Posted July 17, 2015 Zaglądam siem cieszem. Mam nadzieję ,że przyszła pańcie nie przestraszy się zdrowiem Ikusi. Może się okazać, że nic jej nie jest. Zniknęło rozwolnienie i sikanie w nocy. Może i inne objawy ustąpią. Quote
Mattilu Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 Zdrowiej malutka i śmigaj do domku, bo tu tłok się robi! Quote
Mazowszanka13 Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 Byłyśmy w Przasnyszu w gabinecie "Cyryl". Tak na marginesie ma on umowę z miastem i prowadzi przechowalnię (kierunek docelowy Radysy). Ika miała pobraną krew i została zaszczepiona na wirusówki. Wyniki krwi będą dziś wieczorem, prześlą mi mejlem. Aparat do podstawowych badań jest na miejscu. Wetka oczyściła Ice odbyt, zbadała serce i dała płyn do przemywania łysinek. Ma rzeczywiście szmery w sercu, co ponoć przydarza się małym psom. Świadczy to o niedomykalności zastawek. Ale nie ma objawów towarzyszącym tej chorobie, więc być może da się z tym żyć bez leczenia. Leczenie polega na dawaniu leków, nie robi się operacji. Należy zrobić ECHO serca, EKG nic tu nie da. Trzeba będzie o tym powiedzieć ewentualnemu DS-owi. Ja nie mam teraz możliwości zrobić Echa. W Katowicach na pewno znajdzie się odpowiedni gabinet. Koszt wizyty 105 zł (krew 60 zł, wirusówki 45 zł), za pozostałe czynności nie pobrała pieniędzy. Zapłaciłam ze swoich 35 zł, na resztę wetka wyśle fakturę do fundacji. Dziękuję Tola :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 Taki dostałam mejl od weta, cytuję: "Witam, wyniki są dobre. Parametry biochemiczne w normie mocnik 34 norma do 45, kreatynina 0,5 norma do 1,3 trochę obniżona ale to nie ma znaczenia, ap 50 norma do 155, alt 68 norma do 60, ast 41 norma do 45. W morfologi jedynie trochę obniżona liczba leukocytów wynik 5,5 norma od 6. wyniki jeszcze przeskanuje i Pani prześlę na e maila. i są też do odbioru w gabinecie. Pozdrawiam, Martyna Kowalska" Quote
Anecik Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Ciekawe czy Ewu już przebadała domek? Albo nie doczytałam. Quote
Mazowszanka13 Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Ciekawe czy Ewu już przebadała domek? Albo nie doczytałam. Ewu w sobotę ratowała jakieś szczeniaki u pijaków. Na wizyte pójdzie dzisiaj. Już mnie ten transport przeraża. Ika jest gotowa do adopcji, pozostało ECHO, którego ja nie zrobię. No i jest mały problemik, bo przemywam łysinki 5 razy z przerwą 4 dniową. Z czego wynika, że dokończyć musi nowy dom. Z namordnikiem, bo kłapie zębami. Taki ma charakterek. Quote
Recommended Posts