Nutusia Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Łyżkę wazową mam przećwiczoną. A Sławek blachę do ciasta (w przypadku naszego Lesia). O strzykawce przy pobieraniu z podłogi słyszałam, ale na dworze?... Chyba, że z chodnika :) Quote
biednedobre Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Po fryzjerze Tu widać jamniczą długość. Może do Isadory uderzyć ? O joj! Niewiarygodne jak te zabiedzone mopiki się zmieniają! Pięknia psiulka :) Quote
kontaktogloszenia Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Śliczna sunia,szybko znajdzie domek tak jak nasz Alfik :) Quote
Mattilu Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 łyżkę wazową też mam przećwiczoną, ale najlepiej się sprawdza chochelka do sosjerki :) Quote
Marysia R. Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Dotarłam na wątek Ikuni. Śliczny kremowy stworek wychynął spod dredów :) A co do gadatliwości to już w pociągu panna pokazała co umie kiedy postanowiła mi dać do zrozumienia, że nie ma ochoty jechać w transporterku ;) Repertuar ma rzeczywiście dość bogaty ;) Quote
Havanka Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Niesamowita metamorfoza Ikusi! Pod tą zaniedbaną fryzurą, kryło się takie cudo! Ja też myślę, ze na dom nie będzie długo czekać. Oby tylko sunia nie miała kłopotów ze zdrowiem. Quote
malagos Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Mazowszanko, na ile lat ją wet ocenił? i ile niunia waży? Quote
Nadziejka Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Cudna malenka cudna smokunia lalunia gadajaca hohoooo kciuki za zdrowko malenkiej Quote
Mazowszanka13 Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 Witam serdecznie Wszystkich Nowych Gości na wątku :) Malagos, nie wiem ile waży Ika, wet miał zepsutą wagę. A nie miałam czasu zważyć jej na domowej. O wieku nic nie powiedział, ale zauważył, że ma sporo kamienia na zębach. Ale Mała jest osłabiona, za wcześnie na narkozę. Kupale są w porządku.Apetyt ogromny. gdy siedzimy przy stole ona płacze, żeby zwrócić na nią uwagę i coś jej dać. A co do moczu. Wzięłam z chodnika natychmiast po zrobieniu, zdążyłam przed wsiąknięciem. Do weta było blisko, więc pobiegłam ze strzykawka na sztorc, aby się nie wylało. Teraz jesteśmy na wsi, wyniki wet prześle mejlem. A w poniedziałek mam zadzwonić, aby je omówić. Ika dużo biega, na terenie nie trzymam jej na smyczy. Na łąkach tak, bo coś mi się wydaje, że pogoniłaby zająca (geny jamnicze). A po numerze z Kulką wolę uważać. Na spacerze jeszcze w Warszawie spotkałyśmy Shih Tzu. U niego nogi krótkie, tułów długaśny, ale mordka płaska. A Ika ma pyszczek wydłużony. Quote
malagos Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 To może zamknij jej szybciutko drzwi przed nosem?... - i będzie shih tzu... Taki żarcki :) Quote
Anula Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Moja tymczasia też miała pyszczek długi,wcale nie krótki.Miała ponad 8 lat,3 zęby na raz trzeba było usunąć i zrobić sterylkę,też była psiakiem gadatliwym ale akurat mi to odpowiada, przynajmniej wiem co psiak chce i co mu jest w danej chwili potrzebne.Państwo są bardzo zadowoleni z Ateny,kochają ją bardzo.Atena szybciutko znalazła domek z tym,że nie była tak króciutko obcięta.Udało mi się,stopniowo wyczesać Atenę z kołtunów. Z siusianiem i rozwolnieniem bardzo się często zdarza psiakom przy zmianie warunków przebywania w innym otoczeniu.To powinno minąć,potrzeba troszeczkę czasu aby wszystko wróciło do normy. Quote
Tola Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Cudny wypłosz:) Mam nadzieję, że to podsikiwanie to tylko wynik stresu Quote
Mazowszanka13 Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Cudny wypłosz:) Mam nadzieję, że to podsikiwanie to tylko wynik stresu Z sikaniem trudno powiedzieć, ale chyba jest dobrze. Całą noc grzecznie przespała w kuchni. Rano załatwiła się na dworze. Inna sprawa, że przed szóstą. Nie wiem dlaczego, ale na wsi nie da się długo spać. W dzień drzwi otwarte przez cały czas na oscież, psy wchodzą, wychodzą kiedy chcą. W domu siku nie było. Kupale w porządku, co spacer to jedna. Quote
Poker Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Przesłodka mała. po obciachaniu kudłów wygląda bardzo elegancko.Mam wrażenie ,ze sierść ma jak aksamit. Dobrze,że z kupalami już dobrze. Quote
Mazowszanka13 Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Przyszłam do malutkiej :) Przesłodka mała. po obciachaniu kudłów wygląda bardzo elegancko.Mam wrażenie ,ze sierść ma jak aksamit. Dobrze,że z kupalami już dobrze. Miło Was widzieć :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 A malutka jest Ika czy Ida? W książeczce ze schronu było IDA. Mnie się spodobało. Ale TZ powiedział, że to imię ludzkie kojarzące się z konkretną, choć fikcyjną postacią (filmową). Dlatego chcąc być "poprawną politycznie" zmieniłam na IKA. Quote
malagos Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 W tej nowej fryzurze niunia lepiej zniesie upały. Moje psy raczej nie kwapią się z wychodzeniem z domu, na razie tu chłodniej, niż na zewnątrz. Penie za dwa, trzy dni i dom się nagrzeje, ale cóż, nie ma się klimy, to się cierpi :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Ona siedzi w domu, głównie w kuchni ( wiadomo dlaczego). Ewentualnie na werandzie. Na szczęście nie chodzi po słońcu, bo to gołej skórze nie służy. Zajrzyjcie, proszę. Masakra :( http://www.dogomania.com/forum/topic/147631-pomocy-a%C5%BC-4-psy-porzucone-na-jednej-stacji-benzynowej-jeden-z-przetr%C4%85con%C4%85-%C5%82ap%C4%85/ Quote
Tola Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Zagladam do Ikusi, pozdrawiam. Dobrze, ze mała ma apetyt, szybko nadrobi braki. Quote
biednedobre Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 i ja zaglądam i kibicuje. Niech ta pogoda nastroi zwierzolubów do adopcji! Quote
Tola Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Myślę, że Ika mi wybaczy - zapraszam na wątek jej koleżanki z boksu... http://www.dogomania.com/forum/topic/147628-ca%C5%82e-%C5%BCycie-w-betonowym-boksie-%E2%80%93-pom%C3%B3%C5%BCmy-odmieni%C4%87-jej-los/ Quote
Recommended Posts