zaqesl Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Witam. Mój piesek rasy kundel ma juz około 9 lat. Jest to mała/średnia suczka. Przez ostatni czas ziaje, pije dużo wody, trzęsie się jakby się bała. Jest psem bojącym się dużo rzeczy (wystarczy jakiś huk). Od czasu do czasu najdzie ją ochota do zabawy, lecz dzisiaj okazało się że zaczęła wymiotować i widać że jest słaba, kładzie się i leży pod łóżkiem. Przez bardzo długi czas sika z krwią, nie jest to duża ilość. Nie jestem w posiadaniu dużych dochodów lecz jeżeli do jutra/dwóch dni nie przejdzie będę musiał iść do weterynarza. Do tego czasu chciałbym się dowiedzieć czegoś na forach. Co na ten temat sądzić? Dziękuje i pozdrawiam. Quote
doris66 Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Nie ma na co czekać....musi Pan natychmiast udać sie do weterynarza. Czekajac zwyczajnie Pan ją zabija. To moze być wiele chorób, ale prawdopodobna jest choroba pokleszczowa, bo teraz kleszcze atakują, albo niewydolność nerek ale na pewno jest to cos bardzo powaznego. Na co pan czeka.......? aż piesek umrze.? Quote
Wilczocha Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ja pierniczę. Jak mojemu psu coś się dzieje to od razu pędzę do weterynarza, nie ważne koszty, można płacić w ratach. A twój pies od dłuższego czasu sika z krwią i nic z tym nie zrobiłeś ? Co za znieczulica.... Zamiast zadawać pytania na forum zapierniczaj do weterynarza i to migusiem ! Quote
dcz Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Może to być babeszioza, choroba odkleszczowa, stadium zaawansowane jeżeli pies sika z krwią, tylko, że trochę mi nie pasuje kolor, czy to jest żywa krew czy raczej ciemny odcień moczu taki jakby zaparzyć bardzo mocną herbatę ???. Zdarza się, że przy mocnym zapaleniu pęcherza pies sika z krwią. W obydwu przypadkach należy jak najszybciej pojechać z psem do lekarza w przypadku babesziozy każda godzina działa na niekorzyść psa, JUTRO MOŻE OKAZAĆ SIĘ BYĆ ZA PÓŹNO. Quote
Akirka86 Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Najlepiej nic nie sądzić na ten temat i poczekać aż sunia odejdzie - sekcja zwłok to doskonała metoda diagnozowania... Jakie by to nie było schorzenie, ziajanie i drżenie jest przejawem odczuwania silnego bólu lub gorączki. Nie udzielenie pomocy w tym przypadku jest zwykłym znęcaniem się nad tym biednym zwierzęciem. Wszelkie schorzenia z takimi objawami wymagają natychmiastowej interwencji medycznej, ale pewnie - lepiej poczekać i sprawdzić czy samo nie przejdzie. W końcu to nie Ty masz krew w moczu i to nie Ciebie boli... Quote
bou Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Co to jest "bardzo długi czas"?Miesiąc,tydzień?Pies jest chory i cierpiący,jak najszybciej idz do weterynarza,a nalezność za leczenie mozna uzgodnic (np.raty).Przez 9 lat psiej przyjaźni - teraz się jej cos nalezy,prawda?Daj znać,co dalej. Quote
gryf80 Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 nie ma się co bulwersować-wiele razy tak było że tego typu tematy,posty były zakładane przez hejterów Quote
wet_CBDNA_pl Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Z perspektywy forum trudno ocenić co to moze być,na co choruje pies,ale jeżeli widzisz tak neipokojące obajwy jak krew w moczu to również proponuję czym prędzej udac sie do weterynarza,im szybciej tym lepiej,zwłoka działa na Waszą niekorzyść. Czekamy na odpowiedź jaka byłą diagnoza oraz czy wszystko w porządku. Quote
Recommended Posts