Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mebelki fajoskie :loveu:
Marzą mi się takie, ale póki co mamy szabloniki z ikei czy innego brw, i patrzec juz na to nie moge, bo obrzydło mi do cna. Może jak wygram w totka to sobie zafunduje drewniane mebelki z holandii :cool3:

a narożniczek-rewelacja!

Posted

serio ? to te mebelki z holandii , są w przeliczeniu na pieniądze , tańsze niż Ikea :diabloti: dodamy polska Ikea

jak moja ciocia , która zjadła zęby w Szwecji i w Ikei ;) przyjechała do kraju i odwiedziła Ikea PL
to się aż sprzedawców pytała , czy na polski rynek to złotem malują te meble i temu takie ceny ...

w Szwecji , Ikea jest jak w Polsce szmateks

Posted

[quote name='Vectra']serio ? to te mebelki z holandii , są w przeliczeniu na pieniądze , tańsze niż Ikea :diabloti: dodamy polska Ikea

jak moja ciocia , która zjadła zęby w Szwecji i w Ikei ;) przyjechała do kraju i odwiedziła Ikea PL
to się aż sprzedawców pytała , czy na polski rynek to złotem malują te meble i temu takie ceny ...

w Szwecji , Ikea jest jak w Polsce szmateks[/QUOTE]

no ja mebelki dostałam w spadku, wiec nie dałam za nie grosza, bo inaczej bym sobie chaty nie umeblowała takim szajsem :roll:
ale darowanemu konikowi w zeby nie zagladałam, także mamy takie sraczkowato-beżowe okropieństwo :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='Vectra']ale fornir , to mebelki z seryjnej produkcji
mebelki które mieszkają na dole , jest drewno a na nim bejca ;) i to nie pachnie ;)

ehhh no cieszę się cieszę i skaczę z radości ... ale ja tam już mam , nie ważne czy kupię za grube tysiące , czy za złotówkę - zawsze się cieszę z nowych rzeczy jak goopi do pudełeczka :evil_lol: wiem że nie każdy to rozumie , ale ja już mam taki entuzjastyczny charakter :grins:[/QUOTE]

ej mebelki z seryjnej to płyta , ona śmierdzi , bo fornir to płaty drewna

a to wiesz czym się zasugerowałam , dawno dawno temu był płyn /pasta do konserwacji mebli drewnianych i nazywał się Fornir czy Fornit , to to zajeżdżało deczko terpentyną i czymś tam jeszcze i u babci tym pucowałam meble

Edited by Alicja
Posted

ale ja takim czymś , pucuje drewno :diabloti: śmierdzi jak skunks , albo ze 200 skunksów ... za to dość długo nic się nie klei ... szczególnie małe zęby się nie kleją do drewna :loveu:

ino w polsze takiego cuda nie ma , trzeba z zachodu ciągnąć na allegro ... kosztuje tyle co nic za 500ml ... i te wszystkie pronta , jany niezbędne , to się mogą do pałacu kultury schować , najlepiej na czubku iglicy

tym bardziej się cieszę , że też Wam się podoba :multi:
to zrozumieją głównie ci , co mieli zaszczyt widzieć mój dom - wstecz :diabloti:

Posted

[quote name='Asiaczek']...a ja lubilam zapach forniru (tego srodka):)

pzdr.[/QUOTE]

ja nie za bardzo , bo po latach okazało się , ze jestem uczulona na pochodne terpentyny :lol:
ale fakt był skuteczny , babci meble funkcjonują do dzisiaj

[quote name='Vectra']ale ja takim czymś , pucuje drewno :diabloti: śmierdzi jak skunks , albo ze 200 skunksów ... za to dość długo nic się nie klei ... szczególnie małe zęby się nie kleją do drewna :loveu:

ino w polsze takiego cuda nie ma , trzeba z zachodu ciągnąć na allegro ... kosztuje tyle co nic za 500ml ... i te wszystkie pronta , jany niezbędne , to się mogą do pałacu kultury schować , najlepiej na czubku iglicy

to zrozumieją głównie ci , co mieli zaszczyt widzieć mój dom - wstecz :diabloti:[/QUOTE]

bo stare dobre sprawdzone środki zostały wypchane z rynku przez badziew zatwierdzony przez UE

oj ciesz , cieszy taka przemiana , a dodatkowo to , ze to twoje

Posted

i jak tu się nie cieszyć , z każdej chwili życia ? :cool3:
Franio i Emila , mogą być dumni , bo to ich syn

[url]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1391605_702174709807271_843934167_n.jpg[/url]

a jeszcze będę się cieszyć bardziej , jak przyjedzie kurier DPD i przywiezie karmę
a potem kurier z siódemki i przywiezie CO ??????
mój śliczny , czarny , duży , ciężki , jasny , szybki OBIEKTYW :multi:

Posted

[quote name='Vectra']i jak tu się nie cieszyć , z każdej chwili życia ? :cool3:

[URL]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1391605_702174709807271_843934167_n.jpg[/URL]

[B]SUPER :cool2:[/B]

a jeszcze będę się cieszyć bardziej , jak przyjedzie kurier DPD i przywiezie karmę
mój śliczny , czarny , duży , ciężki , jasny , szybki OBIEKTYW :multi:[/QUOTE]

tak też myślałam , ze to to wkupne ;)

Posted

Najbardziej i tak cieszę się z kredensu :grins:

a najmniej z tego , że do sypialni chyba ktoś wrzucił granat :diabloti: a służąca na urlopie :evilbat:

Ja mam taki jakiś zakorzeniony , wewnętrzny i zewnętrzny talent , to nieładu .... Nigdy tego bałaganu nie prześcignę :evil_lol:
jak już go prawie mam , to okazuje się , że wywala coś w kosmos i cała robota poszła w gwizdu :(

Bo nie że sypialnia nie była zrobiona na picuś glancuś !!! była !!! 3 noce walczyłam .... no i jak nastał porządek idealny , to co ?
okazało się , że natychmiast trzeba wyjąć kawałek blatu od stołu , który był tak umiejscowiony , że żeby się tam dostać , trzeba było zrobić demolkę :diabloti:
blat wyjęty , demolka została - no nie mam zdrowia ... będzie burdel , nic się nie wydarzy ... urobię się jak kuń , to zaraz pewno okażę się , że na końcu porządku jest coś co natychmiast jest potrzebne , mimo że tam tego nie ma.

A jak sobie posprzątałam pięknie kuchnie ? :loveu: na wysoki połysk :grins: no wiem , że to nic nadzwyczajnego ;) no aleeeee
kuchnia śliczna , zagraniczna ;) to lecimy do przedpokoju nie ? no z odkurzaczem ... i jakie moje zdziwienie było ogromne , jak sobie tak odkurzam , odkurzam .... za plecami mam kuchnię piękną i nagle jej nie widzę ... bo oczywiście , mimo że uważałam , to odkurzacz musiał się tak ustawić , by powietrze wylatujące , waliło prosto w kuchnię węglową ... w część z popiołem - muszę pisać co się stało i czemu kuchnia była niewidzialna ? kuchnia jako pomieszczenie.

Podłoga wymuskana na kolanach , bo tak to mop i poszedł .... no ale pasta , kubek , szczota - miało być pięknie ... oczywiście że było.
Chwil kilka , bo jak podłoga wyschła , udałam się po węgiel i co ? oczywiście że worek pękł , ten z węglem i cała zapastowana podłoga , pokryła się czym ? żeby tam węglem , to pikuś ... tym pyłem z węgla , tłustym i ohydnym.

Łazienka , salon , wiatrołap - a już nie wspomnę jak się natyrałam by posprzątać ćlicznie podwórek .... pięknie było , aż miałam zrobić zdjęcia.
Zero kawałków zabawek , zero patyków wszędzie , zero różności ....
I nie pytajcie mnie skąd te małe łachudry dorwały ten kawał styropianu , który rozkruszyły wszędzie .... w domu nie było takich rzeczy , na podwórku też nie ... a one miały wielki kawał

No i tak wygląda moje sprzątanie na cacuszko :evil_lol: dlatego najczęściej ograniczam się do ogarnięcia aby było schludnie ...

Posted

matko bosko jak ja znam ten ból :evil_lol:

tylko że ja mam trochę inaczej- szkoda mi czasu na odkładanie wszystkiego na miejsce :evi_lol: sprzątam tak porządnie i na błysk tylko jak ktoś ma przyjść, a jak siedzę sama- hulaj dusza ;) bo bez sensu, musiałabym cały czas latać i sprzątać, mimo, że ja sama, i pies jeden :evil_lol:

ale i jak posprzątam już to oczywiście, zawsze coś :grins: wczoraj posprzątane na błysk miałam, dzisiaj wylałam miskę z wodą w której się rozmrażały żwacze wołowe z zawartością :grins: smrodu chyba nie muszę opisywać :) sucz zachwycona :evil_lol:

Posted

plus taki , że człowiek może sam z siebie się pośmiać :evil_lol:
bo nie nie , ja się nie użalam absolutnie - sama podziwiam te wyczyny
bo żeby tak człowiek chciał , to nigdy by mu nie wyszło

a Ci co rysują kółka na czułkach , to tak z zazdrości , bo tak im fajnie nie wychodzi :diabloti:

Posted

już nie , znaczy gdzieniegdzie poprószyło :diabloti:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , no właśnie , bo ja dziś z wypiekami na twarzy !!!!

[COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Nastała wiekopomna chwiła , Roger podczas ceremonii oddawania moczu , podniósł kończynę tylną HA

[/B][/SIZE][/COLOR]a Franio jutro kończy 7 lat :grins:

Posted

[quote name='Vectra']
[/QUOTE]
To musiało być to dawno ;) W tym roku widziałam katalog i porównywałam ceny i mamy dużooo tańsze. Jak kanapa u nas kosztuje np. 650 zł to z koron szwedzkich przeliczając na polskie kosztuje 958 zł. Oczywiście nie odnoszę tutaj zarobków.

Posted

[quote name='Vectra']ale ja takim czymś , pucuje drewno :diabloti: śmierdzi jak skunks , albo ze 200 skunksów ... za to dość długo nic się nie klei ... szczególnie małe zęby się nie kleją do drewna :loveu:
to zrozumieją głównie ci , co mieli zaszczyt widzieć mój dom - wstecz :diabloti:[/QUOTE]
A co to za środek? Zdrad
zisz jego nazwę?

[quote name='Vectra']i jak tu się nie cieszyć , z każdej chwili życia ? :cool3:
[URL]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1391605_702174709807271_843934167_n.jpg[/URL]
mój śliczny , czarny , duży , ciężki , jasny , szybki OBIEKTYW :multi:[/QUOTE]
Brawo dla Championa!!!!
Jaki, jaki obiektyw zanabylaś?

[quote name='Vectra']już nie , znaczy gdzieniegdzie poprószyło :diabloti:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , no właśnie , bo ja dziś z wypiekami na twarzy !!!!
[COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Nastała wiekopomna chwiła , Roger podczas ceremonii oddawania moczu , podniósł kończynę tylną HA
[/B][/SIZE][/COLOR]a Franio jutro kończy 7 lat :grins:[/QUOTE]
Phi, mój Dadik juz to zrobił jakies 2 tygodnie temu. Tak ze 2 razy. Bo teraz to juz chlopaczyna zapomniał, jak to się podnosi noge i sika jak dziewucha. Nadal:)

pzdr.

Posted

serio chciała kupić jakiegoś grata , co u nas kosztował 4 kafle ... a tam takie samo cudo , w przeliczeniu , bo nikt tego nie chciał - kosztowało połowę
z rok temu to było ....

Asiu , jak się sturlam potem do kuchni , to wezmę opakowanie i napiszę jak się to nazywa.

Posted

no i znowu radocha bo MAM MAM MAM MAM :multi: przyjechała , cała i zdrowa :multi:
nowa lufa dla aparata :multi: trzeba się cieszyć , bo nie będę już zrzędzić :cool3:
spoko , spoko bez przepychu i nadmiernych wydatków ;) bo kupiłam używaną :grins:
niestety żal było mi wydać prawie 5 koła , by mi coś w to łbem przywaliło - moje szczęście proszę wziąć pod uwagę :evil_lol:

jutro sie pobawię ustrojstwem , bo dziś las wszystko zasłonił

Posted

[quote name='Vectra']no i znowu radocha bo MAM MAM MAM MAM :multi: przyjechała , cała i zdrowa :multi:
nowa lufa dla aparata :multi:[/QUOTE]
Gratulacje, jaka? :)

Posted

[quote name='Vectra']to to to to [URL]http://allegro.pl/xanto-wax-shine-lawendowa-pianka-do-mebli-500ml-i3684431963.html[/URL][/QUOTE]
I mówisz, że to takie super "coś" do mebli?

[quote name='Vectra']no i znowu radocha bo MAM MAM MAM MAM :multi: przyjechała , cała i zdrowa :multi:
nowa lufa dla aparata :multi: trzeba się cieszyć , bo nie będę już zrzędzić :cool3:
spoko , spoko bez przepychu i nadmiernych wydatków ;) bo kupiłam używaną :grins:
niestety żal było mi wydać prawie 5 koła , by mi coś w to łbem przywaliło - moje szczęście proszę wziąć pod uwagę :evil_lol:
jutro sie pobawię ustrojstwem , bo dziś las wszystko zasłonił[/QUOTE]
Napisz cos więcej o swojej nastepnej "radości":)

Pzdr.