Nutusia Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Taaaa, jasne! Nawet mu tego nie powtórzę, bo mu się jeszcze w łepku poprzewraca na amen!!!! A swoje za uszami ma, oj ma... Quote
Mattilu Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Niemożliwe! niemożliwe, żeby stado nie przeszkoliło Szyszuni w zakresie jadalności chrupek vel chrupków. Nie wierzę!!! Quote
Nutusia Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Ciiiii.... one jej jeszcze w kilku innych sprawach nie przeszkoliły i wolałabym, żeby tak zostało... ;) Quote
jaguska Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Wpadam zajrzeć co u Szyszki. Zazdroszczę tej brygadzie na fotce, sama zaraz zmieniam pozycję na horyzontalną, po dzisiejszym zderzeniu ze służbą zdrowia muszę dojść do siebie. I kto by pomyślał że taka śliczniutka Imka jest taką diablicą ;-) Quote
konfirm31 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 I ja jestem - prosto ze wsi beznetowej i przyłączam się do ochów i achów odnośnie Dobrych Ludzi z siódemki, Złotego Pana Doktora, Nutusi i Jej TZta . No i Szyszeczki :) , która miała ogromne szczęście w nieszczęściu, że na takich ludzi trafiła :) . Wspaniały Dom, który na nią czeka, to będzie tylko kropką nad i . Quote
auraa Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Początek wątku straszny ale dobrze, że idzie ku lepszemu! Quote
mar.gajko Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Nutusiu, ile Szyszula waży, bo jakoś nie mogę jej wielkościowo umiejscowić. Quote
elik Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Ma ok. 2 lat. Muszę się zmóżdzyć i napisać tekst do ogłoszeń. No i w weekend zrobić jakieś fajne foty już bez kiecki ;) ... Oby tylko nie było, jak w tym przysłowiu o szewcu i butach :P Szyszeczka jest śliczną i dzielną sunieczką. Quote
Nutusia Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Nie będzie, Elik, nie będzie... Czasem trudno mi się za pisanie zabrać, ale jak już przysiądę, nie mogę skończyć ;) Mar.gajko - Szycha waży 14,9 kg. Jest naprawdę spora - tyle, że niska :) Dziś rano padało, jest zimno, więc bandyctwo w domu zostało. Szyszkę zamknęłam w jednej z sypialni. Trochę protestowała i usiłowała dać dyla pomiędzy moimi nogami, ale nie piszczała, nie szczekała, nie drapała w drzwi. Wczoraj po powrocie do domu przeżyłam chwile grozy, bo nie wiedziałam, że Sławek rano zostawił Lesia w domu razem z Szyszką i gdy go nie zobaczyłam na zbiórce pod płotem, oblał mnie zimny pot!!!! W domu zastałam porządek i ład. Trafiła mi się kolejna bezproblemowa tymczasia. Za to w ogrodzie mamy kolejny lej po bombie i to tuż pod krzaczkiem peonii, która zamierza kwitnąć!!! Ale czy zdąży?... Tak więc może lepiej się zmóżdżę nad tekstem ogłoszeń dla... Lili, Kreski i Imki (nad Gapcią się jeszcze zastanowię) ;) :) Quote
malagos Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Dziewczyny kochane, jest do wzięcia 3-letnia pekineczka, ze wsi od rolnika, bo dusi kury.... Kto chce? Żeby jej nie oddał w jakies niegodne rece.... Quote
Nutusia Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Kiedy i gdzie dostarczyć? O matko, choć na wakacje jakieś by ktoś zabrał te "cholery" :) Jakim draniem ja musiałam być w poprzednim życiu, jak bardzo krzywdzić zwierzęta, że teraz mnie taka kara spotyka? ;) Quote
Nutusia Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Dziewczyny kochane, jest do wzięcia 3-letnia pekineczka, ze wsi od rolnika, bo dusi kury.... Kto chce? Żeby jej nie oddał w jakies niegodne rece.... Ogłosić trzeba biegusiem. Rasowce "schodzą na pniu"... Albo Kasi Strzeleckiej dać znać. Quote
Nutusia Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Niom... ja same piękne mam! Były nawet podejrzenia, że tylko takie wybieram - te piękne i adopcyjne ;) Ale tak "życzliwymi", a w szczególności "serdecznymi" ludźmi się nie przejmuję :) Quote
Guest TyŚka Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Ja też zawsze wybieram śliczne psy, zazwyczaj szczeniaczki. Podobno :p. Quote
AMIGA Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 No bo szczeniaczki najszybciej "schodzą" (patrz moja Nuśka, która jest u mnie od 4 miesiąca życia aż do teraz = prawie już 2 lata) Quote
Nutusia Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Szyszunia jest THE BEST! Grzecznie zostaje sama w domu (tylko chwilę szczeka, gdy wychodzimy, ale to pewnie dlatego, że pozostałe psy wychodzą, a ona nie). Po powrocie sucho, czysto i pachnąco! Jutro ściągamy szwy i kieckę - nareszcie! Bo biedna Szyszynka dziś to już nawet na podjeździe się tarzała - tak ją plecki swędzą od tych troczków :( 1 Quote
mar.gajko Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Niom... ja same piękne mam! Były nawet podejrzenia, że tylko takie wybieram - te piękne i adopcyjne ;) Ale tak "życzliwymi", a w szczególności "serdecznymi" ludźmi się nie przejmuję :) Kiedy Szyszunia, faktycznie śliczna jest :) I urocza :) Ona, jak pisałam, do mojej Zulci podobna. Tylko Zulcia koło 30 kg. Quote
Mattilu Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Nutusi znowu w nagrodę trafił się super tymczas :) Quote
Nutusia Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Lubię takie nagrody. Ciekawe tylko do ilu razy sztuka? ;) Quote
Kejciu Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Każdy wybiera tymczasy wg. własnego klucza - jedni szybkie i adopcyjne aby pomóc większej ilości zwierząt - a inni stare, chore i na ostatnim zakręcie - i dobrze że są tacy i tacy :) bo wszyscy potrzebni :) 2 Quote
Nutusia Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 O, to, to właśnie! Najprawdziwsza prawda :) Quote
Recommended Posts