MALWA Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Bardzo, bardzo dziękuję, jednak jutro wysyłam nr konta, tzn tym osobom, które chcą wplacić teraz, jeżeli chcecie poczekaćdo adopcji Czupurka to się przypomnę :) jak przyjdzie pora Chyba nie rozumiem..............o jaką adopcję chodzi ? Gdzie jest pies? Quote
Beat2010 Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 Chyba nie rozumiem..............o jaką adopcję chodzi ? Gdzie jest pies? w schronisku, tak jak napisane w pierwszym poście Quote
Beat2010 Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 dzięki Mysz2 i dwbem za pomoc dla Czupurka, wplaty wplynęły :) Quote
Martika&Aischa Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 No to Czupurek zaprasza na swój bazarek :) tak na szybciutko :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147431-misz-masz-dla-staruszka-czupurka-moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-2506-2000/?p=16266104 Quote
Maryna Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 I ja przyszłam na zaproszenie Marudy,w tym m-cu nie dam rady wspomóc finansowo,przykro mi Quote
Czarna Kafka Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 I ja dorzucę coś jednorazowo dla psiaczka. Poproszę o numer konta Quote
bakusiowa Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 To ja dorzucam jeszcze 50z zł jednorazowo. 1 Quote
Beat2010 Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 No to Czupurek zaprasza na swój bazarek :) tak na szybciutko :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147431-misz-masz-dla-staruszka-czupurka-moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-2506-2000/?p=16266104 wspaniały bazarek, Czupurek dziękuje. Quote
Beat2010 Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 To ja dorzucam jeszcze 50z zł jednorazowo. I ja dorzucę coś jednorazowo dla psiaczka. Poproszę o numer konta bardzo, bardzo dziękuję. Może poczekajmy z kolejnymi wpłatami az będzie w hoteliku??? Martwię się, że zapeszymy albo co..... Quote
Beat2010 Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 Czy ktoś ma znajomego veta, który mógłyby przeczytać opis usg i powiedzeć, co najpierw trzeba leczyć a co mozna zostawić na póżniej. Jutro tj w piątek chcę sie upominać o obiecaną kastrację z narkoza wziewną tylko muszę wiedzieć co najpierw trzeba robić, żeby Czupurkowi nie zaszkodzić. Dorcia ma pójśc do swojego veta, tylko teraz bardzo długo pracuje i może nie wyrobić się. Quote
beataczl Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 wyslalam dzis paczke z fantami na bazarek , ponoc dojdzie na wtorek . Quote
anica Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 A gdzie należy wysłać fanty? poproszę o adres to też wyślę :) Quote
Beat2010 Posted June 19, 2015 Author Posted June 19, 2015 wyslalam dzis paczke z fantami na bazarek , ponoc dojdzie na wtorek . brdzo dziękuję, będe pilnowć poczty :) A gdzie należy wysłać fanty? poproszę o adres to też wyślę :) anica, a może podeslesz zdjęcia a wysyłka od Ciebie ? Quote
Beat2010 Posted June 19, 2015 Author Posted June 19, 2015 MikAga z Mikusia-wielkie , wielkie dzięki za pomoc dla Czupurka, zapisuję wplatę w poście drugim :) Quote
Beat2010 Posted June 19, 2015 Author Posted June 19, 2015 Wysłalam do dr Mirkowskiego z Raszyna opis usg Czupurka, liczę, że powie co najpierw robić. Quote
Beat2010 Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 i żżarło mi cały tekst :( Dostałam odp od dr Marcińskiego 1. Jeśli pies nie ma objawów z powiększenia nadnercza (zespół Cushinga lub podobne objawy), nadnercze nie jest do bezwzględnego usunięcia (można je pozostawić) 2. Woreczek żółciowy (jego zmiany zapalne) i podobne w innych narządach j. brzusznej świadczą o procesach przewlekłych, związanych z wiekiem, ew. schorowaniem psa; nie są to zmiany operacyjne. Przed kastracją w schronie radzi zrobić badania krwi, o ile nie ma aktualnych ( są sprzed miesiąca ). Inny pytany dr powiedział, że stan narządów to wynik wieki i warunkow życia:(. przy dobrym ustawieniu życia - daje mu jeszcze 2 lata. Głownie mówił o kastracji i łapach, bo koleżanka, która się go pytała co robić z Czupurkiem nie powiedziała, że dostał komórki macierzyste, przy których nie podaję się żadnych lekarstw, co by nie zabiły tych komórek. Jeżeli dr Kemilev ( od komorek) powie, że po usunięciu guza nadnercza nie podawać więcej komórek, wtedy będzie się myślało co dalej. Albo jak chodzenie nie poprawi się po kastracji, gdy minie stan zapalny, który z pewnością powoduje ból i po podleczeniu wątroby ( dostaje leki na wątrobę). Generalnie byłabym za usunięciem nadnercza jak najszybciej, jeżeli można. Po co Czupurek ma hodować sobie nowotwór. Dziś Czupur chodził złe, więcej kicał niż chodził normalnie. choć im dłużej był na wybiegu tym było lepiej. Z tego co widziałam już nie usiłuje stać w boksie tylko cały czas leży, boi się sliskiej podłogi, co było widać przy wyprowadzaniu na spacer. Takie lezenie mu szkodzi, bo mięsnie zanikają. W zeszły czwartek chodził prawie idealnie, przedtem, jak zakładałam watek, było bardzo zle i wtedy ujawnila się chora watroba. Czyli tak huśtawka. I nie wiem, czy on nie chodzi normalnie, bo stawy szwankują czy nie chodzi normalnie,. bo ma stan zapalny w jamie brzusznej i wszystko go boli. Pewnie i to i to. Czekam na odp od dyr w sprawie kastracji, nawet jak termin będzie na najbliższy wtorek, to potem będzie musiał zostać w schronie aż zaleczenia, czyli znowu by leżał zamiast się poruszać.( chyba, że pozwolą go zabrać i przyjechać na kontrolę, choć do tej pory tak nie można było) Mam taki pomysł , który obciązy nas finansowo, ale może pomoże Czupurkowi - zabrać go ze schronu w przyszłym tyg , zamiast kastracji w narkozie wziewnej podac chemiczna i , jak zobaczymy, że czuje się dobrze, usuwać nadnercze. Nie zostawiać go dłuzej w schronie !!! Proszę o Wasze opinie. jest wplata od bakusiowej, bardzo dziękuję Quote
Onaa Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Wydaje mi sie ze gdy psiak jest starszy i śchorowany to bycie poza schronem to dla niego jak najlepiej bo tak wlasciwie chodzi teraź o to Zeby Czupurek zaznał milosci dobrej ópieki wolńości spacerow po trawce i póczucia śpokoju i bęzpieczenstwa. 1 Quote
Aldrumka Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Weszłam z podpisu Beat - jak już bedzie czas na wpłaty też poprosze o nr konta, Quote
mdk8 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 powiem szczerze ,że ja osobiście byłabym bardzo ostrożna jeżeli chodzi o jakiekolwiek ingerencje chirurgiczne u starszych psów. Tylko to co konieczne i mające na celu ratowanie życia. 2 Quote
Beat2010 Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Weszłam z podpisu Beat - jak już bedzie czas na wpłaty też poprosze o nr konta, dziękuje bardzo :) Quote
Martika&Aischa Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 zaglądam do Czupurka nie puszczając kciuków za jego zdrówko i lepsze jutro !!!!!!!! Quote
Recommended Posts