Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 14.02.2016o05:27, piescofajnyjest napisał:

Czupurciu, prosze nie zjadac nam Cioci Beaty, bo jeszcze sie przyda! ;)

ha, ha

O 14.02.2016o14:39, bakusiowa napisał:

Dorcia, to zrób cegiełkowy na koszty leczenia.

bakusiowa, pomysł w pamięci, może dorcia? choć ona strasznie zarobiona w robocie.  Narazie mam kłopoty z internetem ( Orange robił "dobrą zmiane", ani poczty nie mogę odebrać, ani wpłat sprawdzić, teraz jakoś otworzyła mi się dogo, najlepiej działa fb-jakiś lobbysta  fb zepsuł inne połączenia???? ).

Na fb napisałam prośbe o pomoc, dwie osoby poprosiły o nr konta :).

Jak podliczyłam koszty leczenia Diesla i Czupurka w styczniu i znane na luty, to jest prawie 1200zł, stąd te , mam nadzieję, chwilowe, kłopoty.

Bakusiowa, jakaś nasza wolo miała dojścia do darmowych czy prawie darmowych protez dla naszego schronu. Muszę się dowiedzieć co i jak.

yucca, dzięki za stała na 2.16.

Posted
2 godziny temu, jaguska napisał:

Wczoraj poleciała stała za luty, nikt mi nie przypomniał wcześniej, a ja zakręcona jestem bo moja najstarsza babunia ma złośliwca :(

juz jest, dzięki. Bardzo mi przykro jaguska z powodu babuni :(

Posted
5 godzin temu, kiyoshi napisał:

Dwie dyszki juz polecialy! 

Niech Ci sie wiedzie piesku

bardzo dziękuję :) będzie na lekarstwa na stawy, Zeel czy jako tak :) , bo narazie dorcia założyła za Czupurka

Posted

nie wiem jak tu wrzucac filmy, to z mojego fb spróbuje

Czupurek zapiernicza tak dopóki się nie potknie lub nagle nie zawróci. Wtedy siada i odpoczywa i czeka na komendę "idziemy" :) grzeczny chłopak

Posted
1 minutę temu, kiyoshi napisał:

jaki on biedny:( :( moj Boże:(

a ja myslałam, że jest nieźle :(

dzięki kiyoshi, jest wpłata dla staruszka

bakusiowa, dzięki za stała i jednorazowa, choc nie powinnas, sama zbierasz dla swoich podopiecznych

Posted
11 minut temu, kiyoshi napisał:

przepraszam, że tak napisałam...nie wiem od czego zaczynaliście, jak było..

widać w nim jak mocno chce żyć:)

niee, to ja nie widzę w tych psach staruszków, dla mnie to ciągle  młodziaki a przynajmniej starszaki. Rok temu dostał po raz pierwszy komórki macierzyste i rzeczywiście latał jak szalony, teraz jest o wiele gorzej, ale on ma 16 lat i całkowicie zrośnięty kręgosłup, wogóle nie powinien chodzić. Ciekawa jestem jak będzie po tych zastrzykach homeopatycznych, d Mirkowski bardzo je chwali, choć wiadomo, że nie każdemu pomogą. Może uda mi sie wrzucic film sprzed roku ( 31.01.15, 8 dni po podaniu komorek) , będzie porównanie. A przed komórkami to ciągnąl tył za sobą, az łapki krwawiły. Wtedy jeszcze nie pozwalał sobie pomóc i gryzł po łapach. Potem się nauczył, ze podłożenie pod brzuch ręcznika lub paska ( w schronisku, jak nie było czegoś lepszego) i podnoszenie tylnich łap to dla niego duża pomoc.

https://www.facebook.com/100007551135309/videos/vb.100007551135309/1527146910880332/?type=3&theater

Posted

1
  • Kochani, dziękujemy wszystkim za pomoc i obecność u naszego kochanego "kuśtyczka"  

Czupurek ma ogromną wolę życia i się nie poddaje , jest przecudny chociaż nie raz na nas naburczał po swojemu a ja mu zawsze powtarzam burcz sobie do woli i tak się Ciebie nie boję oczko.GIF okazuje swoja miłość w bardzo wylewnie, nie sposób go nie kochać

smutne jest to, że nie wszystkim można pomóc i zapewnić dobre życie chociaż na koniec poza schroniskiem 

•  

ampułki Zeel już dotarły z Niemiec, mam nadzieję że pomogą Czupurkowi 

Jaguska, bardzo mi przykro z powodu sunieczki 

Posted
40 minut temu, dorcia2 napisał:

1
  •  

ampułki Zeel już dotarły z Niemiec, mam nadzieję że pomogą Czupurkowi 

Jakoś całkiem przypadkiem tu trafiłam, mój piesio ma spondylozę, od 4 lat jest na homeopatii, na zeel w iniekcji miał uczulenie, ale tabletki toleruje dobrze..

Dostał zamiennie Heel Traumeel S i to w iniekcji toleruje dobrze, na co dzień  dostaje po pół tabletki, rano traumeel, wieczorem zeel i co  pół roku iniekcja z traumeelu, jakoś się trzyma.

Podałam mu również zioła nr 11 http://www.dognatural.pl/index.php/ziola/dla-psow,   poprawa widoczna.

Zdrówka życzę Czupurkowi :)

Posted
1 godzinę temu, ona03 napisał:

Jakoś całkiem przypadkiem tu trafiłam, mój piesio ma spondylozę, od 4 lat jest na homeopatii, na zeel w iniekcji miał uczulenie, ale tabletki toleruje dobrze..

Dostał zamiennie Heel Traumeel S i to w iniekcji toleruje dobrze, na co dzień  dostaje po pół tabletki, rano traumeel, wieczorem zeel i co  pół roku iniekcja z traumeelu, jakoś się trzyma.

Podałam mu również zioła nr 11 http://www.dognatural.pl/index.php/ziola/dla-psow,   poprawa widoczna.

Ona, dziękujemy, będziemy wobec tego uważnie obserwować psiaki. I ew. zamiana na  tabletki lub heel.  Poczytam o ziołach.

Mam wyniki badania moczu Czupurka, jutro wkleję. Troszke za dużo białka. leukocytów sporo. Z posiewu wyszły bakterie coli. Wyśle jutro do dr , żeby zaordynował kurację .

Posted
2 godziny temu, ona03 napisał:

ona, a jak wygladalo to uczulenie na zeel w iniekcjach?

Posted
5 minut temu, Beat2010 napisał:

ona, a jak wygladalo to uczulenie na zeel w iniekcjach?

Od razu po zastrzyku zaczął się drapać, miał przyspieszony oddech.

Posted

arim - dzięki za stała na 1.16, 2.16.

I niespodzianka - na koncie Czupurka przybyło 555zł od Małgosi O. z Londynu :)

Można zamówić chemiczną kastrację!!!! tylko niech dr powie co i z czym podawać, bo chyba najpierw antybiotyki na bakterie

Posted
12 godzin temu, Olena84 napisał:

Jestem i ja u Czupurka, ładnie chodzi jak na swój wiek! Czy pomoc finansowa potrzebna? Tam w pierwszym poscie czy drugim, jest na końcu styczeń 2016 czy 2015?

od wczoraj pomoc chwilowo niepotrzebna!!! Mogę nie martwić się i kupowć leki!!!!! eeeee, styczeń 2016 powinien być.

Zapisuję Czupurka na bezpłatne badanie echo serca w Lecznicy Lancet!!!! terminy 1,2 i chyba 8,9 .03- może ktoś też potrzebuje?? to dzwońcie tam

Posted

Czupinku zagladam sciskam  delikatnie 0heart.gif

i kciuki za echo

a czy da sobie zrobic echo Czupureczek?

...nasza lalunia  ani ani mowy ...nic a nic .... a musi byc istoteczka spokojna aby echo wyszlo 0heart.gif